Čo treba vedieť o rozchode a dieťati?
Ahojte, s expriateľom máme dieťa, ktoré pôjde do školky. V blízkej dobe si budem hľadať bývanie s dieťaťom (podnájom). Aktuálne bývame tiež v podnájme. ex sa bude sťahovať naspäť do rodičovského domu, kde má svoje podlažie.
Máme relatívne priateľský vzťah. Takže kopu veci, ktoré bude potrebné dohodnút by som chcela, tak pomaly riešiť už teraz. Prácu si budem musieť po skončení RD hľadať novú lebo som pracovala v niekoľko zmennej práci. Zatiaľ, čo sme sa rozprávali, tak dieťa by malo väčšinu času tráviť so mnou. Každý druhý víkend bude u neho a kedykoľvek počas týždňa môže byť s ním poprípade iná dohoda, dlhši čas počas dovolenky alebo podobné. Rozchádzame sa my, nechceme kaziť väzby medzi dieťaťom a rodičom.
Príspevok na dieťa a daňový bonus budem poberať ja. Ale okrem tohto na čo si dať pozor? Chceme si spísať dohodu a potvrdiť ju notárom alebo také niečo, ešte som to neštudovala ako presne sa to robí. Chcela by som byť chránená, teda my aby sme boli. Čo žiadať a na čo zabudnúť? V akej sume sa pohybuje vyživné? Keď bude dieťa choré tak budem ja na OČR, dá sa to nejako vykryť, aby sme počas mojej práceneschopnosti mohli voľne dýchať? Keďže jemu nebude vznikať žiadna ušlá mzda. Prosím, poraďte mi. Alebo akékoľvek doležité informácie na ktoré si treba dať pozor.
Ďakujem.

ok tak inak, na stravu miname 500-600€ mesacne. oblecenie a ostatne potreby + skolne v prepocte 50-100€ mesacne. vediem si dokladne vydaje, cize 350€ je podla mna win win. jeden znamy navrhoval svojej ex sumu, jej sa to nezdalo, tahala ho po sudoch a nakoniec jej sud pridelil menej ako jej on navrhoval.