Čo vám funguje vo vzťahu najlepšie?
Čo vám vo vzťahu pomáha najviac?
taktiež komuniacia, potlacit svoje ego, zastavit sa...
Vypocut si partnera a neskakat mu do reci. A to, co povedal zobrat tak, ze je to jeho nazor a nemusi byt rovnaky ako moj a ak je nieco, co sa mu nepaci na mne, tak to brat ako, ze je to v pohode, lebo som len clovek. A tazke temy preberat ked sme neni ani jeden v emocii. Snazit sa pochopit nazor toho druheho. A snazit sa kazdy den aspon jeden kompliment tomu druhemu a vedome pracovat na romantike, aby sme nesklzli do toho, ze sme len spolubyvajuci. Je to narocne, ale udrzat dlhodoby vztah je narocne a ak clovek chce, aby to fungovalo, tak sa musia snazit obaja.
jednoznacne treba vo vztahu komunikovat. bez toho sa fungovat absolutne neda. ked niekomu nieco vadi a nepovie to, ten druhy (muz) len tazko vie citat myslienky 😀
jednoznacne treba vo vztahu komunikovat. bez toho sa fungovat absolutne neda. ked niekomu nieco vadi a nepovie to, ten druhy (muz) len tazko vie citat myslienky 😀
@zrncita hej. Ale neplati to len, ze treba hovorit ked sa nieco nepaci, ale aj treba vediet prijat ked niekto nieco pocie. Ja som s tym mala problem. Nechcem sa zhadzovat, tak to napisem slusne. Mala som problem ked mi muz nieco povedal, lebo som mala strasne silneho vnutorneho kritika a ten mi to tak preonacil, ze som si myslela, ze mi muz nadava a pritom nic zle nepovedal. No a skoncilo to tak, ze radsej mi nic nehovoril, lebo to vzdy skoncilo placom.... ale teraz uz je to s mojou sebahodnotou lepsie a uz mi vravi vsetko ☺️ ale verim, ze to pre neho bolo narocne.
Komunikácia, čas jeden na druhého, nájsť si spoločné záľuby a určite aj jemný zmysel pre humor, vedieť sa spolu zasmiať
Tráviť čas spolu, mať spoločné aktivity. Chváliť jeden druhého a vypočuť ho.
láska, priateľstvo, komunikácia, tolerantnosť a strašne pomáha humor
Vidím, ze veľa robí komunikácia, ale aj rešpekt, záujem, spoločný čas a humor. Páči sa mi, že viaceré z vás spomenuli aj vedomú snahu – že vzťah nie je len o tom, čo príde samo, ale o tom, čo doň vkladáme. @danka_gi veľmi si vážim, že si to tak otvorene napísala – úplne rozumiem, o čom hovoríš, a mám pocit, že by sme si vedeli sadnúť na kávu a rozprávať sa hodiny 🙂
Schopnosť robiť kompromisy na oboch stranách. Ak sa prispôsobuje len jeden, nedopadne to dobre. U nás platí, že ako manželia musíme byť aj partaci, nemôže sa točiť všetko len okolo jedného.
Jedlo,keď som hladná nič nie je dobre
Ešte by som doplnila veľa vášne a dobrý sex. Potom sa aj problémy riešia nejako ľahšie. 😂
No niektoré veci jednoducho neriešiť alebo prehliadať, snažiť sa pred kritikou najskôr pochváliť resp. Vyjadriť pochopenie, že je to občas náročné, rozprávať sa keď je kľud, robiť drobnosti, ktoré potešia toho druhého a občas sa aj riadne povadiť
Jáj a ešte dosť utuží vzťah keď robíte veci spolu a aj keď máte deti v prvom rade sa snažíte vy strážiť na striedačku a pod proste využívať pomoc starých rodičov a podobne nie veľmi často aby som to rozviedla je dobré keď sa obaja rodičia naučia fungovať spolu a aj s deťmi osamote to ich núti si veľa vecí vyjasniť ...
Vo vzťahu mne najviac pomáha:
Komunikácia – otvorená, úprimná a pravidelná. Keď si partneri vedia povedať, čo cítia, čo potrebujú a čo im vadí, mnohému sa predíde. Kompromis musí funguvať vzájomne, nie je nič krajšie keď sa niečo rieši a komunikuje a sú spokojný obaja.
Vzájomný rešpekt – rešpektovať hranice, odlišnosti, sny a pocity toho druhého. Nikto by nemal mať pocit, že je menejcenný. Veľmi sa mi páči, tak sa to snažím aj robiť, že vždy tak, aby bola polovička šťastná a hlavne nerobím niečo čo by mne vadilo na jeho mieste.
Dôvera – základný kameň nášho hlbokého vzťahu. Bez dôvery už po minulých vťahoch len vznikajú domnienky, žiarlivosť a napätie.
Spoločný čas – zážitky, smiech, rozhovory, ticho aj každodenné maličkosti tvoria puto. Nie je to o kvantite, ale o kvalite. Milujem, keď prídeme z práce dáme si pusu, bez pusy sa neodchádza. Milujem, keď len tak pride a stojíme v objatí, to je tak neskutočná energia.
Ochota pracovať na vzťahu – vzťah nie je hotový produkt, ale niečo, čo si vyžaduje starostlivosť, úpravy a niekedy aj opravy. Máme dohodu aj po svadba, že ideme minimálne 1x mesačne na rande, byť spolu, dotýkať sa mojkať sa, proste len tak tráviť spolu čas.
Láskavosť a podpora – slová, činy, záujem o druhého. Keď jeden padá, druhý ho podrží.
Anál
Vo vzťahu mne najviac pomáha:
Komunikácia – otvorená, úprimná a pravidelná. Keď si partneri vedia povedať, čo cítia, čo potrebujú a čo im vadí, mnohému sa predíde. Kompromis musí funguvať vzájomne, nie je nič krajšie keď sa niečo rieši a komunikuje a sú spokojný obaja.
Vzájomný rešpekt – rešpektovať hranice, odlišnosti, sny a pocity toho druhého. Nikto by nemal mať pocit, že je menejcenný. Veľmi sa mi páči, tak sa to snažím aj robiť, že vždy tak, aby bola polovička šťastná a hlavne nerobím niečo čo by mne vadilo na jeho mieste.
Dôvera – základný kameň nášho hlbokého vzťahu. Bez dôvery už po minulých vťahoch len vznikajú domnienky, žiarlivosť a napätie.
Spoločný čas – zážitky, smiech, rozhovory, ticho aj každodenné maličkosti tvoria puto. Nie je to o kvantite, ale o kvalite. Milujem, keď prídeme z práce dáme si pusu, bez pusy sa neodchádza. Milujem, keď len tak pride a stojíme v objatí, to je tak neskutočná energia.
Ochota pracovať na vzťahu – vzťah nie je hotový produkt, ale niečo, čo si vyžaduje starostlivosť, úpravy a niekedy aj opravy. Máme dohodu aj po svadba, že ideme minimálne 1x mesačne na rande, byť spolu, dotýkať sa mojkať sa, proste len tak tráviť spolu čas.
Láskavosť a podpora – slová, činy, záujem o druhého. Keď jeden padá, druhý ho podrží.
@s_o_n_i_k_e nádherné zhrnuté 👌🏼🙏🏻 kiežby to tak fungovalo v každom vzťahu mnohé by predišli koncu.
Sex
@7lenka11 úplne súhlasím – vzťah nie je len o láske, ale aj o tímovosti. Partneri by mali byť parťáci, ktorí sa navzájom podržia, nie súťažiaci, kto viac ustúpi.
@minenkaa 😄 ty si poklad, jedlo je fakt základ! A s hladom prichádza aj hádavosť, aspoň u nás 😅
@janickacrazy áno, aj vášeň robí veľa – keď funguje aj táto stránka, akoby sa problémy zrazu riešili ľahšie
@angeli121212 páči sa mi myšlienka robiť veci spoločne a zároveň si vedieť pomôcť navzájom aj s deťmi – to nie je o tom "ulievaní sa", ale o zdravom rozdelení zodpovednosti
@s_o_n_i_k_e krásne napísané, úplne som sa v tom našla ❤️ najmä to objatie "len tak" – to je energia, ktorú nevie nahradiť nič

Správna komunikácia