Čudné signály vo vzťahu
Mám vzťah nie veľmi dlho. Nechcem tu nič konkretizovať iba chcem vedieť názor na jednu situáciu alebo skôr vedieť názor aj iných ľudí čo sú nestranný.
Nikdy som nemala veľa kamarátov a momentálne aj moja jediná kamarátka ktorú mám tak sa proste už tak nebavíme ako kedysi. Už si tak nerozumieme🤷 Stretneme sa tak raz za mesiac. Môj priateľ mi hovorí že si nemám každého od seba odháňať. Lebo že nemám potom vysieť iba na ňom. Nechápem veľmi ako to myslel. Keďže pre mňa je partner vždy prvoradý. Mierne mi to dalo pocit že sa na neho nemôžem spoľahnúť. Určite niesom na ňom závislá.
Ibaže v tomto kontexte mi to prišlo skôr také čudné celé. Keď som sa ho opýtala že ako to myslí tak mi odpovedal že iba v dobrom. 🤷 Čiže ja vôbec neviem. Je to taká blbosť ale som z toho zmätená .
@pribinak práveže vôbec 😅 vidíme sa raz za týždeň ako sa dá. Neobývame spolu. Snažím sa si všetko riešiť sama a maximálne sa spýtam na jeho názor keď je potrebný.
Tvoj partner ma pravdu. To, ze niekoho mas, neznamena, ze musis byt zavesena len na nom a ze pretrhnes kamaratstva a vztahy, ktore si mala predtym.
Chce ti tým povedať a nemyslí to žel že sa nemáš upinat len na neho a máš mať aj kamarátov
A teda zrejme ho tým dusis alebo očakavas že rovnako on sa vzdá všetkeho kvôli tebe
Aha, teraz citam, ze sa vidite raz za tyzden. Kazdopadne, ma pravdu v tom, ze nemusis sa odtrhnut od doterajsich kamaratstiev len kvoli tomu, ze mas jeho. Ale mozno by som bola obozretnejsia v tom, ci takymito vetam on neospravedlnuje svoje konanie. Vysvetlim: su typy, ktore sa nevedia usadit a kamosi/kamosky su na prvom mieste, kazdy tyzden chaty, ozieracky a pod - ak je taky, tak tu by mi blikala kontrolka. Ak taky nie je, tak je to ok a nic by som za jeho vetou o kamaratstvach nehladala.
@diewcatqoo ako som napísala tak si s tou kamarátkou proste už nerozumiem ako pred rokmi. Určite to nie je kvôli vzťahu
Autorka, ty to vnímaš ako si napísala. Tvoj priateľ to vníma tak, ako ti povedal. Nechceš tu nič konkretizovať, my do vášho vzťahu nevidíme. Takže ťažko poradiť, čo za tým je. Ale asi tvoj priateľ vidí, že váš vzťah smeruje k závislosti - teba na ňom. On chce mať priestor pre seba a chce, aby si ho mala aj ty, aby si mala svoje kamarátky.
Nepozname okolnosti, nevidime do vasho vztahu, čiže buď na ňom vysíš, a tym ti chcel dať najavo, že ho vo vzťahu dusiš, alebo sa robíš, že ako je ti strasne prvorady a kasles na kamosky a nedajbože on pojde von s kamaratmi a ty mu narobíš scény, lebo ty si sa vzdala a on nie ..
To, že mas priatela neznamená, ze sa mas vzdat kamaratiek, je ti prvorady to je pekne, ale pises ze sa vidite raz za tyzden, a medzi tym co, ho zalievas milionmi sprav, a nemas cas na kamosku ?
Ty to vnimas podla seba, on podla seba ...
@dadka1997 tak kamarátka nebýva už v tom istom meste ako ja 😅 preto sa už tak menej aj vidíme ale akosi si už ani nerozumieme, predsa máme každá svoj život. Čo sa týka správ s priateľom tak taká normálka. 🤷 Proste si normálne píšeme niesom žiadna stíhačka.
Možno len chápe, že človek potrebuje aj kamarátov mimo vzťahu. Buď rada, vieš koľko je tu príspevkov, ako chlapi zakazujú ženám kamarátky?
Vela sa nestretavate to je fakt. Asi mu vela pises, mozno si to neuvedomujes, ale jeho to otravuje. Najdi si inu kamaratku a vypis aj jej. Je to naznak, ze vas vztah moze aj velmi rychlo tajto skonci a aspon nezostanes sama a budes sa mat, kde vyplakat.Uz viac polopate sa to neda napisat.
A aky maš zivot ty ? To ze mas priatela, s ktoeym sa stretneš raz za tyzden neznamena, ze mas iny zivot, ako traviš svoj volny cas ?
Mozno ti chce dat priatel najavo aby si sa socializovala
Tak nemas spriaznenu dusu ani v kamaratke a ani v priatelovi, moj manzel mi kamaratky nezakazuje, je sice pravda, ze do prace mu nevypisujem, ale vidime sa kazdy den doma. Ale aby som mu nemohla povedat o tom, co ma trapi a necitila som sa s nim ako s najlepsim priatelom, tak to by ma mrzelo. Partner ma byt najlepsi kamarat, nie kamaratka. Partnerstvo a manzelstvo su aj o kamaratstve. Mne by asi kontrolky tiez blikali.
Dáva ti najavo, že ak by chcel byť niekde s kamarátmi, tak mu to nevycitaj, lebo ty nemáš nikoho takého s kým by si takto trávila čas. A bud rada, že chce aby si mala aj priateľky, horšie by to bolo opačne, keby ti ich zakazuje.
No ak sa vidavate raz do týždňa, nebyvate spolu a ty sa ho Max spýtas na názor, tak by som ho bohužiaľ nebrala ako nejakého životného partnera ak sa mu zdá že sa na neho upinas pri takomto striedmom kontakte.. on asi introvert nebude, však?
Ja som tiež introvert, nemám nejako extra veľa priateľov (skôr známych a pár kamarátov) ale teda s mužom som defacto denne už 20rokov a nikdy sme nemali pocit že by sme sa na seba upinali a boli spolu "až moc".. lenže my sme obaja introverti k životu nepotrebujeme nejako veľa spoločnosti.. rozdielnu máme len prácu, voľny čas trávime spoločne..
Moja prvá láska bol extrovert a to boli iné svety.. on mal stále pocit že sme spolu veľa, ja zase že malo - pár krát sme sa vídali do týždňa, ale on potreboval veľa spoločnosti iných ľudi okolo seba, namna toho kontaktu s jeho kamosmi bolo zase priveľa.. jednoducho sme sa nezladili a hoci sme sa mali radi, nikam to neviedlo..
Upínať sa choro na priateľa je cesta do pekla.To ženy robia veľmi často, nedajú mu dýchať a tým ho vlastne odoženú.Treba budovať sociálne kontakty, aj pri prípadnom rozchode to je jednoduchšie, má ťa kto podržať.Ak by to bolo opačne, mne by tak isto vadil partner ktorý visí len na mne, nemá žiadnych kamarátov, či koníčky.
@zuzana76 súhlasím.. Je pekné ze chlap chce aby mala kamarátky, ale ta poznámka o tom, aby na ňom nevysela, keď sa vidia raz za týždeň, bola dosť zvláštna.. Hlavne keď už nie sú pubertiaci a sú vo veku, keď si človek hľadá partnera na založenie rodiny..
Je to vôbec Tvoj priateľ? mne príde, ze ho obťažuje celkovo a mala by si asi len čakať na neho keď sa ozve. To píšem ironicky.
Pri frekvencii akou sa stretávate, oplatí sa Ti do neho investovat čas city energiu? Ved je toľko chlapov co by Ti zniesli modré z neba...
Možno to ty tak nevnimaš,že ho "dusíš",ale on to tak vnímať môže. Každý máme iný "osobný priestor". A možno ho len trápi,že kvôli nemu,aj keď to tak nepocituješ,strácaš priateľov. Možno tí tým hovorí,že máš byť viac nezávislá a ďalej podobne fungovať ako pred ním.A možno tí tým povedal,keď sa rozídete,nechce ďalej riešiť niekoho,kto mu nedá pokoj ani po rozchode. Je veľa možností čo tým chcel povedať. Veď sa ho opýtaj. Ale má pravdu v tom,že mať partnera ešte neznamená, vidieť len jeho a ostatné vzťahy sú ti jedno. Nevidíme do vášho vzťahu, možno ho bombarduješ správami, telefonátmi viac ako je mu príjemné. Nevieme, opýtaj sa jeho.
Autorka, znamená to, že ty jeho ľúbiš viac, ako on teba. Nič iné za tým nehladaj.

Priateľ ti jasne a zrozumiteľne povedal že vo vzťahu ho dusis. Ak na ním visis každú minútu tak že nemôže ani dýchať tak je to zle otravne vyčerpávajúce