Dá sa ešte niečo urobiť?
Ahojte,málokedy zakladám diskusie, ale teraz skúsim. Mám jednu kamošku, dá sa povedať, že sme aj vzdialená rodina, poznáme sa od školy, čiže kus času. Vydala sa krátko predo mnou, zdalo sa, ze si berie muža, ktorý je fakt charakterny, spoľahlivý, a ľúbi ju (aspoň to tak vyzeralo). Na začiatku samozrejme nadšená hovorila, ako si zariaďujú bývanie, plánujú bábätko, postupne sa im narodili dve deti. Ona klasika na materskej, on v kuse v robote od rána do večera, víkend ci pracovný deň.
No a keďže sme sa stretávali kvôli času už len málo, skôr sme si písali, volali, až teraz som si všimla, ze dačo sa deje
Že nie je spokojná, a šťastná už vôbec nie. Napokon sa zverila, že muž jej povedal, ze k nej necíti to, co predtým. Ze ju ma rád, ale už inak, ako to bolo na začiatku. Ona sa snažila mu teda povedať, ze ti je normálne, ze vášnivá láska sa postupne zmení skôr na dôveru, istotu, oporu a podobne.
No on mal v hlave len to, ze láska musia byť motýle v bruchu, a vášnivý sex stále, a chémia musí iskrit.
Nedal si vysvetliť, ze im ubližuje aj to, ze vlastne ani nie sú spolu, on ráno ide preč o pol šiestej,večer príde okolo deviatej. Aj keď idú dakde spolu, tak vraj sú len ticjo
ticho, maximálne par slov ku deťom.
No čo sa dá urobit? Takýchto manželstiev je kopec.Rychlo sa vezmú a po rokoch zistia,že si ani nemajú čo povedať.Pan manžel si to predstavoval inak,ona si to predstavovala inak...proste to nevyšlo.Takyto vzťah je o ničom a asi by bolo dobré ho ukoncit
Otazne je, preco tolko robi... tieto pracovne doby nie su normalne... workoholik, alebo ich tlacia financie tym, ze je dlho doma a nepracuje? Ked ma chlap uz na hranici burn outu s prace (co kludne pri tych pracovnych hodinach mat moze), tak nema chut na sex, rodinu, motivaciu na nejaku vasen ci riesit byvanie a tie "bezne veci"... je rad, ze lahne padne a spi...
Da sa nieco robit? Tak da, ked si najde pracu s normalnym pracovnym casom, aj za cenu toho, ze ona pojde do prace skor od deti... aj tak keby sa rozchadzaju, bude musiet, vyjde to zajedno. Ked nebude utahany ako kon, ma sancu si uvedomit priority...
Ako môžu mať niečo spoločné, keď on žije prácou celé dni a víkendy.Asi to bude jeho únik.K deťom patrí aj matka aj ona môže byť nahnevaná, že všetko nechal na ňu...
Rozvod nechce ona či on?
Ako dlho sú spolu?On ma trocha naivnú predstavu o láske a manželstve.Ale, ak ju nema rád tak sa jedine rozviesť.Ten pobyt by som tak či tak zajednala, keď má kto deti postrážiť.Odcudzili sa a pri takej mužovej pracovnej dobe niet divu.Ved ona žije sama s detmi
Ono vasniva laska sa da udrzat, dokonca hlbsie a intenzivnejsie ako v zaciatkoch.
Ale chalanisko nechape, ze o zahradku sa treba starat, aby plodila. Napriklad ak ich nejako extremne netlacia financie, nevie si zobrat dovolenku, aby spolu niekam sli plus nejaky den-dva bez deti?
Pod podmeinkou ale, ze by sa porozpravali a tento problem vyriesili? Samozrejme, ze sa to da, ale aj on musi chciet.
@anjelicek26 finančné problémy nemajú, aspoň teda nie tak, ze by treli biedu. Už sa dohodli, ze bude mať fusky pri práci 3x do týždňa a zvyšné dní príde proste normálne z roboty domov. No nefungovalo to on doma že stále bol duchom mimo, a myslel len na fušky..
Vraj už aj brat a mama (jeho) mu dohovarali, no zbytočne. Neviem, lebo tak detailne do toho nevidím, len čo ona povie...
@jaskolka tak chémia je max rok, dva.Asi je workoholik vie koľko peňazí mu utečie, keď bude doma a potom ma z toho stres.
Druhá vec, že sa mu kazí manželstvo nehovoriac o zdraví, psychike.Peniaze nie sú všetko mal by si to uvedomiť a trocha pomyslieť na ženu, že ho supluje a žijú život ako spolubývajúci.Co má chlap zo života?
@jaskolka da sa to zachranit.. skusit poradnu,vyclenit si cas len jeden pre druheho bez deti,bez rozpravania sa o domacnosti-dat si rande raz za tyzden ... manzela zamestnat aj doma aby vedel co je to domacnost a v neposlednom rade sa aj o seba starat .. zmena ucesu -nie radikalna , svicit , joga omaha na nervy a podobne
a je naozaj tolko v praci?
ved oni vlastne uz aj tak nemaju vztah a deti mu chybat nebudu hned by som mu povedala ze bude striedavka takze na fusky nech tak ci onak zabudne. su to aj jeho deti 50% DNA 50% starostlivosti.
a co sa tyka motylov v bruchu a iskrenia. tak ano povacsine su len na zaciatku ale daju sa neustale obnovovat lenze to by preto musel nieco urobit aby aj on vzbudil vasen u manzelky a je to pricina a dosledok ak ona bude vyzarovat vasen lasku dostane sa jemu v plnej miere. neocakavat ze niekto bude motyle sposobovat len jemu. je to vzajomny biznis. pecene holuby ani vo vztahoch nikomu do huby nepadaju a tie vztahy ktore funguju dlhe roky a ti ludia su stastni a je to preto lebo makaju sami na sebe a rovnako tak aj na spolocnom vztahu. perpetum mobile este nevymysleli ani vo vztahoch. bohuzial na vsetkom treba makat. neexistuje par kde by neboli problemy, kde by neboli rozne fazy ale ak su manzelia tak si slubovali v dobrom aj zlom, bohatstve aj chudobe, stasti aj nestasti, zdravi aj chorobe. to ze to je teraz tak moze byt len etapa ale su na to dvaja a ak by obaja rovnakym dielom na tom popracovali tak z toho moze este byt chemia vasen aj motyle.
ale ked on zavrhol vsetko tak potom jedine dovi dopo.
ved ona mu navrhla mudro vsetko.
by ma ale zaujimalo ci si ten clovek uvedomuje ze odhliadnuc od toho ze sa mu rozpada rodina unika mu aj zivot. ze dret od 6 do 9 je na hlavu a ze ziadne peniaze mu nevratia cas ktory stratil. nevratia mu veci ktore neprezil, nevidel a neuzil si. nevratia mu tie pocity pohody, stastia. nehovorim ze ma lezat doma na gauci ale zivot nie je len o dreti. da sa zit aj inak.
@jaskolka nerozimiem jednej veci ako moze medzi nemi fungovat chemia ked vlastne nie su spolu???
@kulumulu123 ved to bolo prvé, co som povedala aj ja. Tak že ona sa snažila mu to vysvetliť aj rovno povedala, že ako teda chce budovať vzťah keď sa ani nevidia. No a odpoveď bola, že on predsa pracuje, ze nechodí po krčmach a kadetade...
@jaskolka ja mam skor pocit ze on jednoducho stratil zaujem aj o nu aj o deti (ako mu mozu chybat v pripade rozvodu ak teraz ich vidi tak akurat v posteli ked spia?????). Proste sa sam rozhodol, a ona s tym uz asi nic neurobi....
Aj my sme mali s muzom obdobie ked ja som tahala sialene vela (liecil sa vtedy na velmi zakernu chorobu) ale obaja sme vedeli ue je to docasne... Tiez som prisla a padla na hubu vecer a nemala ani cas ani chut riesit cokolvek ine ale ak si on neuvedimi ze takto to nejde tahat dlhodobo tak ona s tym asi nic neurobi bohuzial...
Lebo nemaju ziadny spolocny zivot. Manzel sa predpokladam, nestara o deti. Neriesia spolu nic. Cize sup, postarat sa o dieta, ist na vylet a tak. NEchodi po krcmach je sice pekne, ale ja by som mu ako zena oznamila, ze o vztah sa treba starat a aj o deti. Cize bude pracovat menej a bude robit co treba doma. Ak nie tak, by som sa ho opytala, ci sa ideme rozvadzat. Rovno na rovinu, lebo takto sa zit neda. Kde bude zit, kde ja s detmi... kolko bude platit. MOzno az ten pocit, ze ona odchadza ho preberie. A mozno nie. Lebo uz ma iny plan.
Len otazne je ci naozaj tolko pracuje, poznam par chlapov co takto funguju a nie je v tom len praca, nie je v tom ani milenka teda, ale tam si skocia pokecat, tam si skocia posediet, polutovat sa daju ako to maju tazke... a odma hraju mrtveho chrobaka a zena moze za vsetko ;)
Ja neviem čo sa čuduje. Celá rodina sú spolu akurát v noci. Tam sa žiadny vzťah budovať nedá, ženu nevidí, deti nevidí vyrastať. Ale hlavne, že by mu chýbali. Prd, chýbal by mu akurát servis. Veď už teraz žije ako starý mládenec a robí si čo chce.
Bohužiaľ, je to väčšina reakcií takých, ako aj ja som jej vravela.
Je to smutne, lebo vyzerali ako skutočne šťastný pár, vlastný byt, zdravé milé deti, no jeden fakt nestačí na záchranu manželstva..
Vsetko sa da, ak sa chce. No manzelovi sa nechce, lebo si mysli, ze sa to vsetko vo vztahu samo robi. No tu chemiu treba ale udrziavat. Motyle v bruchu nie su indikatorom lasky. Takze ak kamoska nechce takto zit, manzel sam nevie co chce, nech sa rozhodne sama.,
@jaskolka vies, on je v takej letargii.. dieta, doma sediet... domov chodit z prave.. odzvykol si venovat sa, pritom si zvykol ze ked pride su doma. A je to pohodne. Niektorych chlapov treba drzat v strese... na jej mieste by som mozno ak je to mozne odisla k rodicoma lebo tak, na par dni,vikend... aj ked nie je chemia, neexistuje aby sa takto spraval. Ak chce chemiu, nech ide do drogerie..
Pán manžel si už zrejme našiel náhradu, s ktorou cíti tie motýle v bruchu. Aby robil celé dni aj víkendy aj poobedia? To určite. To už by finančne museli byť riadne za vodou.
Asi je to jeho/ich prvý vzťah, ked očakáva motýle pri dvoch detoch a zene na materskej. Je to nezrely chlap. Nech si ide, ak tak zisti, ze každý ďalší vzťah bude +~ o tom istom...
@barborachors jeho neviem, ci prvý, alebo aký, ona mala predtým dva vzťahy, jeden už bol6 taký vážnejší, ale skončilo to na tom, že dotyčný bol príliš "naviazaný" na matku, jednoducho povedané, mamičkar. Obaja majú 35 rokov, čiže zrejme mal uz nejaký vzťah aj on predtým.
@jaskolka a naozaj ten čas trávi pracovne ? Nemá nejakú tajnú záľubu ? Napr milenka ? A ako sa venuje deťom keď je stále preč ? To už mu nechýbajú ? Len pri rozvode by mu chýbali ? Ako staré deti majú ? Čo má za prácu ? Možno to vyznie histericky ale pár krát by som ho do tej prace išla skontrolovať ak je možnosť že sa vie dostať do jeho zamestnania . Aj mobil by som pozrela čo sa vraj nepatrí , ale ako inak zistiť pravdu či naozaj v tom neni niekto iný ?! A žena by chcela zachrániť vstah a nevie na čom je … chlap neprizna že má super koleginu či kamosku ktorá mu spôsobuje motýle bruchu …. 🤦🏼♀️😵💫
@p.j.jacky on je stavbár, nemá stabilne miesto práce, keďže proste idú tam, kde aktuálne si ich objednajú(ako firmu). Čiže veľmi skontrolovať "sa nedá",kedze chodia v podstate po celom kraji. Milenka to fakt neviem, na to som sa ani nepýtala,az tak sme sa nebavili o tom.
Deti, chlapci majú 3,5 a 1 rok. Tak venovanie sa im je slabé, logicky keď je malo doma, čo viem, aj keď trebárs prišli niekedy na návštevu k nám. On nemal problém trebárs prebaliť, okúpať, nakrmit
nakŕmiť ich, ale ako rastú, tak tam už treba iný prístup a toto už veľmi nejde.

Ťažko v skratke to opísať, len toľko, ze ona mu navrhla kopce riešení, spoločný čas, spoločný výlet (bez deti, v rodine bez problémov po strážia) welness pobyt, dovolenku, dokonca už aj manželskú poradňu.
Všetko jej odmietol, tak sa rovno spýtala, ci sa chce rozísť. Na všetko má odpoveď, neviem, nie, netuším,nevie, prečo ju prestal ľúbiť. Vraj mu budú len chýbať deti. Tak ona teda navrhla rozvod. Ze sa dohodnú co s deťmi, peniazmi, bytom atď. Rozvod nechce.
V podstate s nou súhlasím, neviem, ci by ešte vôbec tam vedeli dačo urobiť.
No ako sa vraví, viac hláv, viac rozumu (nápadov).