icon

Dá sa odpustiť nevera?

24. jún 2025

Bola som v šiestom mesiaci, už sme doma zariaďovali izbičku a riešili vybávičku. Bol vonku s kamarátmi, jeden mal rozlúčku so slobodou. Môj bol opitý, pohádali sme sa v ten deň, a že mu len chýbal dotyk a podviedol ma. Že vraj nevedel, ako mi to povedať skôr, ale nechce klamať. Bola to jeho kolegyňa, vraj jednorazovka. Ale ja som cítila, že niečo nie je v poriadku už dávnejšie. Že sa odťahuje. Vraj ma ľúbi, ľutuje to a chce sa zmeniť. Po pôrode sa snažil. Bol pozorný, pomáhal, nechýbal. Ale niečo vo mne ostalo zlomené. Aj po roku mám v hlave otázky, pochybnosti. Neviem, či som mu naozaj odpustila, alebo len nechcem byť sama s dieťaťom.

stela567
24. jún 2025

Je to debil. Neodpustila by som v žiadnom prípade. Keby Ta ľúbil nedokázal by to spraviť už len z úcty k tebe. Ale on ju nemá.

jennky13
24. jún 2025

odpustit sa da , kazdy mozme urobit chybu. Ak to lutuje , tak asi este tazsie bude pre neho odpustit samemu sebe. Potrebujete to otvorit a hovorit o tom , aj ked je to bolestive. A hovorit nie len o tvojej bolesti, ale aj o tom, co boli jeho. Pocuvat a porozumiet jeden druheho je vzdy najlepsi sposob ako riesit bolest vo vztahoch.
Ak si sa rozhodla odpustit, tak to uz musis vymazat zo svojej hlavy, lebo ked tu vycitku vidi v tvojicj ociach, tak vas vztah to rozbije.

ha_ha
24. jún 2025

Že chýbal mu len dotyk? To je pekná blbosť. Asi myslel dotyk vagíny inej ženy na jeho penise.

martinmmartin
24. jún 2025

Odpustis teraz a pekne ho naucis co treba porozpravat ked mu zrovne bude zase chybat nahodou nejaky ten dotyk. Druha cesta je ze mu to budes tolerovat a tvarit sa ze to druhe he iba sex a teba ma naozaj rad - aj take sa da

pralinka25
24. jún 2025

Ked mu chybal dotyk co mu branilo objat teba?
No nic nebudem hnusna.
Odpustit sa da. Ale pre mna to nie je to iste ako zostat vo vztahu.
Ja by som asi postupne odpustila ale ja viem o sebe ze by som vo vztahu zostat uz nemohla. Max tak cisto z chladnej vypocitavosti kym by som sa nespamatala. U mna by o laske uz nemohlo byt reci.

lizatko1009
24. jún 2025

neodpustila, pri každom nedorozumeni by som to vytiahla a dovera=0, balil by cakypaky a dieta do striedavej, nech sa stará a ty sa postav na tu spravnu stranu a naber dobry smer, neboj sa, nebudes sama do konca zivota.

pralinka25
24. jún 2025

A este nechapem spojitost medzi rozluckou so slobodou a sexom s kolegynou. Ona bola na rozlucke? A to za jeden den mu tak extremne chybal dotyk? Boze to je .... no nic ako som pisala nebudem hnusna.

deti95060810
24. jún 2025

chýbal mu dotyk... lopatou po hlave.
neraz sa dopúšťajú nevery opakovane - už ti to ani nepovie, však aby nebolo doma dusno. 😉

rejka7
24. jún 2025

Že mu chýbal dotyk má fakt dostalo. Takéto typy si ťažko priznajú vinu.Ze za to môžeš tak trošku aj ty, podľa neho????🥴 Je to beťár.

alienkami
24. jún 2025

Dá sa odpustiť? Dá!
Si TY toho schopná? Stojí ten chlap za to? To už musíš zistiť sama.
Mali by ste sa o tom otvorené porozprávať, vyjasniť si situáciu, spracovať to (hoci s pomocou terapeuta)... A potom uvidíš, či to má ešte zmysel

predavamknihy
24. jún 2025

Alkohol, kamaráti a ani hádka v daný deň nie je výhovorka. Či odpustíš, je na tebe, nepoznáme okolnosti tvojej situácie... Ale 2x by som si to rozmyslela, aby sa náhodou nestalo, že mu nabudúce znova bude "len chýbať dotyk".

rachel36a
24. jún 2025

Nie nedá...pre mňa by to bol koniec vzťahu...uz by som mu nemohla veriť...

martina8843
24. jún 2025

nevera sa odpustit samozrejme da, ale bude sa to opakovat. Vies s tym zit?

arianna25
24. jún 2025

Už horšie chrapunstvo nepoznám než podviesť tehotnú ženu.

balerina2025
24. jún 2025

da ale stale bude podozrenie.

beataxxx
24. jún 2025

Dobre sa radi cudziemu…Ty musis racionalne riesit existencne podmienky a az potom rozmyslat nad rozvodom….mas kde byvat? Mas uspory? Pomozu Ti rodicia? Samozrejme nevera nikoho nepotesi, ale manzelstvo aj o inom-mate spolu dieta.Je dobry a starostlivy otec? Zrejme si este na materskej….bude Tebe a dietatu platit vsetko, co potrebujete? Alebo len par euro vyzivne urcene sudom? Vies sa postarat o vsetko sama? Daj si odpovede a potom rozmyslaj nad rozchodom. A ak Ti z toho vyjde, ze bude lepsie ostat vydata, bolo by fajn nevycitat neveru, pretoze to uz mate za sebou a treba sa pohnut dalej…drzim palce🙂🙂🙂

jizanka
24. jún 2025

Když je to kolegyně, jsi si jistá, že zase "neuletí" na firemním večírku nebo služební cestě? Vídají se v práci. Asi bych moc klidná nebyla.

julia_romeo
24. jún 2025

ty si v tom momente cakala dieta. tvoj svet bol plny priprav, nadsenia, mozno aj obav, ale urcite plny ocakavania niecoho krasneho. a on? on sa vtedy rozhodol hladat dotyk niekde inde. v najzranitelnejsom obdobi tvojho zivota. mohol ti pomoct, drzat ta, dat ti istotu. ale namiesto toho ta opustil v najhorsom moznom sposobe – nie fyzicky, ale vnutorne.

hovori, ze to bola jednorazovka. ze nevie preco, ze lutuje. mozno to naozaj lutuje. a mozno sa aj fakt snazil po porode. lenze ty dobre vies, ze niektore rany sa nezahojia len tym, ze sa prelepi leukoplast. snazit sa nie je to iste ako napravit. a byt fyzicky pritomny nie je to iste ako vratit do vztahu doveru.

otazky, ktore mas v hlave, su uplne normalne. a to, ze ich mas este aj po roku, neznamena, ze si slaba. znamena to, ze nieco v tebe stale citi, ze to cele nedava zmysel. a mozno mas strach – nie z neho, ale z toho, co bude, ak odides. z osamelosti. z noveho zaciatku. zo samoty s dietatom. a to je v poriadku. kazdy sa niecoho boji.

len si, prosim, uprimne odpovedz – ostavas s nim preto, ze ho este milujes, alebo preto, ze sa bojis byt sama? lebo to je velky rozdiel. a prave tam niekde sa skryva odpoved na to, ci si mu naozaj odpustila.

odpustenie nie je slovo. nie je to veta „nechajme to tak“. je to pokoj v tebe. a ak ten pokoj nemas, tak si mu este neodpustila. mozno ani sebe nie – ze si mu dala druhu sancu. a to tiez nie je hanba. je to len signal, ze sa stale hladas. a ze je cas zacat pocuvat samu seba, nie len jeho slova a ospravedlnenia.

ak raz prides na to, ze si hodna niekoho, kto ta nepodvedie, ani ked ste pohadani, ani ked je opity, ani ked mu „chyba dotyk“ – tak sa uz nebudes pytat, ci si spravila dobre. lebo odpoved bude citit v kazdom tvojom kroku.

balerina2025
24. jún 2025

uz nikdy mu nebudes verit.

alenamihal
24. jún 2025

Ja som taka povaha,ze by som mu neodpustila...nevedela by som zit s tym,ze on je niekde a urobi to znova..proste raz je looser ,vzdy bude...vedel sa vzit do tvojej koze,co asi ty prezivas??? to ,ze mal vypite je iba osptavedlnenie..ked sa nevie ovladat ,ked pije,tak nech nepije vobec...bude ta to zozierat cely zivot,ja by som zostala radsej sama ako sa vnutorne pomalicky nicit..kolegyna musi byt velmi dobra kolegyna uz dlhsi cas ...

zuzanita1609
24. jún 2025

Neodpustila by som, pretože by som mu už nikdy neverila. Mohol by aj po kolenách chodiť s prosíkom,tam by to už nemalo zmysel, pochybnosti by boli stále.

gomak
24. jún 2025

Myslím si, že ty odpoveď poznáš.... Ani ja by som mu neodpustila... A vyhovárať sa na to, že bol opitý......Ach jo...Keď to urobil raz, urobí to aj nabudúce...To chceš?

domkakvet
24. jún 2025

Je takmer iste, ze toto sa zopakuje, mozno az za 5 rokov, ale zopakuje.

vilma7
24. jún 2025

Podľa mňa s nim strácaš len čas...sama to vidíš, že roky idú a stále je to tu...
A s kolegyňou naďalej spolu pracujú?

vorkola
24. jún 2025
@balerina2025

uz nikdy mu nebudes verit.

@balerina2025 Presne tak, aj ja to iste hovorim, a pridavam....2 veci sa v zivote nedaju zvratit. A to je nevera, a UPT. proste hrôza.

balerina2025
25. jún 2025
@vorkola

@balerina2025 Presne tak, aj ja to iste hovorim, a pridavam....2 veci sa v zivote nedaju zvratit. A to je nevera, a UPT. proste hrôza.

@vorkola co je UPT, aha uz viem...no to ano.

eva8
25. jún 2025

Ked bol pri porode, upevnil si s tebou vztah. Odpustila by som mu. Priznal sa ti, vyrozpraval situaciu, je starostlivy otec a manzel. Nepokazila by som buducnost kvoli 1 chybe. Tiez by ma to trapilo, ale snazila by som sa tu neprijemnu "spomienku" eliminovat, aby som nepokazila to krasne, co moze byt.

gerber58
25. jún 2025

Nie, a ak áno, stále budeš mat chrobáka v hlave. Zostane niekde dlhšie, zahnr ti a ty budeš zase v tých sračkach a uzkostiach ako predtým. Keby ťa tak miloval v živote ťa nepodvedie a rieši tie problémy s tebou nie s inou ženskou. Spraví to len nezrelé hovädo.

zuzinka888
25. jún 2025

Len jednu radu- je uplne jedno co by urobila niektora z nas- dolezita si ty. Chod na terapiu idealne spolocne, lebo ty nepotrebujes iba odpustit( ak sa rozhodnes) potrebujes aj zahojit rany a vyliecit doveru. Uz ste sa pohadali odvtedy??