Dá sa prežiť vo vzťahu s fyzickými útokmi?
ahojte,
je mozne zit s manzelom aj natrvalo po psychickej stranke,aby ma to uplne nezlikvidovalo, ked manzel ma pocas min.roka asi 15 krat napadol fyzicky, napr. tahanie za vlasy, strkanie, facky slabe, vrhol sa na mna zhodil ma na zem, zhodil ma z postele. stalo sa to za rok asi 15 krat, udrel ma po rukach, do ramena, raz ma slabo kopol do nohy a tak, ja nemam dokazy a ani by som ho nesla nahlasit nikdy.
nie su to ale bitky s krvou a vybitou hubou, ktore by sa dali "nahlasit",
prosim nepytajte sa preco ho neopustim a pod.
zijeme v zahraničí, tu to nie je lahke, a na sk nemam oporu v nikom, mam tam len mamu, ktora pije, sestra sa so mnou nebavi. Da sa to nejako zvladnut ?
da sa takto prezit ? a zit nejako v manzelstve ked obcas " dostanem"?
inak je manzel fajn, je mily, pomaha, stara sa, zaujima sa o mna,on ani nekrici, ma proste agresivne amoky, ma bipolarnu poruchu. Niekedy to nanho pride,
chcem zostat v manzelstve zatial, kym si nasporim dostatok na opustenie, cize musim to nejaky rok dva este vydrzat. Nechcem,ale aby bol otcom mojim deti. ako to mam teda vydrzat ? Inak je fajn, neda sa povedat, ze je totalne zly ku mne. len je chudak chory. dakujem
ako sa z toho nezblaznit, viete neutrapit sa, viem, ze jeho utoky budu stale, aj ked prvych 5 rokov neboli, zacal s tym potom, ked ho vytocim a ked ho provokujem da mi cez drzku. nesudte ma prosim. je to komplikovane medzi nami, mali sme nejaky podnikm spolocny a pod nedalo sa odist.
Potom sa vyhrážal, že ma zabije, ale inak je fajn a milý ... Nie, nedá sa prežiť v takomto vzťahu, možno telo prežije, ale psychicky to určite nedáš ... A neexistuje žiaden dôvod, prečo by máj človek ostávať vo vzťahu s tyranom a násilníkom ....
Je mi velmi,velmi luto ludi,ktori nedostali spravny vzor fungujucej rodiny…ty podla mna ani nevies,ako spravne zit,co je a co nie je dobre a zdrave vo vztahu. Odkial,matky alkoholicky,otca nespominas,sestra sa s tebou nebavi…nemas ani rada samu seba. To,co si opisovala nie je normalne,nie je ani fajn manzel,je to somar,ktory si zasluzi cez drzku. Ty sa musis obratit na nejaku linku pre tyrane zeny,su aj rozne organizacie. Alebo,druha moznost,ostat,kym ta uplne neznici a nebudes na nom zavisla ako typicka obet takych tyranov…vyber je vsak len na tebe. Pokial uplne neotvoris oci a neprestanes ho obhajovat,nikdy neuniknes
Napíš mi do IP, ak chceš. Toto nie je problematika vhodná do diskusného fóra. Pýtaš sa na názory a hľadáš odpovede u žien, ktoré "nechodia v tvojich topánkach".
na sk nemam oporu v nikom, mam tam len mamu, ktora pije, sestra sa so mnou nebavi.
Nemam surodencov,tak som sama na svete.
🙄 Wow
Snad nedopadnes podobne, neviem, na co cakas
https://koktejl.azet.sk/clanok/WbAMJ5F/ohavna-s...
Ženy hlavne jej netreba nadávať. Z takéhoto vzťahu nevie len tak odísť ani žena co vyrastala v normálnom prostredí.
V takomto prípade ked zažila týranie už ako dieťa je pre nu odchod úplne nemožný a ak by to aj dokázala tak skončí s ďalším takymto agresívnym pánom.
Tomuto sa ťažko chápe ale jej psychika, mentálne pochody niesu také ako u normálne žijúcich ľudí.
Bez pomocí terapeuta pre takúto zenu nieje možné odísť, nedokáže to. Aj by chcela, ale nedá sa jej
@anonym_autor takym psychopatkam ako si ty neodporucat pracovat v spolocensky regulovanych a zdravotnickych povolaniach pracovat ako manipulatorka na internete a sirit s kolegami poprekrucane zlepence prenasledovanych rodin obeti socialnej kurateli to radsej nechaj na vyskolenych univerzitnych profesionalov a do toho usta a hlavu nestrkaj aby si lepsie prepoziciavala lzive obvinenia
@karolinakr modlievam sa za to,aby sa zmenil, kazdy den dvakrat klaciacky, a aby sa spat vratil do povodneho ako bol predtym, ked si na mna nedovoloval, a bol ku mne viac menej dobry
@anonym_autor potrebuješ odbornú pomoc. Nemyslím to zle, ani ti nechcem týmito slovami ublížiť.
Si veľmi traumatizovana, máš silné posunuté hranice normálnosti vo vzťahoch, za co vdacis svojej pôvodnej rodine, znížené sebavedomie a obrovskú túžbu po láske a prijatí.
Z toho sa žiaľ sama nevymotas.
Ak sa aj z tohto vzťahu dostaneš, pravdepodobne padnes do podobného.
Takze čím skôr vyhľadaj odbornú pomoc. Oni ťa možno budu vedieť aj nasmerovať, čo ďalej tak celkovo..
A hlavne sa neobvinuj. Táto sracka nie je tvoja chyba, jednoducho si mala blbú štartovaciu čiaru a toto je dosledok. Ty len musíš v sebe nájsť silu zabojovať.
Ešte jedno. On sa nezmení. On si ťa vybral, pretoze vedel, že si dostatočne submisivna a zranená na to, aby mu toto prešlo.
Toto je jeho pravá tvár. Nie to, čím si ťa získal a pritupal k sebe. A bude to horšie.
Ale ty môžeš svoje zranenia vyliečiť a poslať kretena kade ľahšie. Ty mozes byť tiez šťastná, len musíš nabrať odvahu začať!
Rozhodnutie nemať s ním dieťa je správne! Nedaj sa ukecat, žiadne dieťa si nezaslúži narodiť sa do takejto hroznej patologickej rodiny!
Aby aj tebe nepreplo a sama ho zabijes a potom seba,alebo len seba.

@babulkomale nie len nech si užije rukami