Dá sa zachrániť manželstvo, keď partner už nemiluje?
Som vydata 3 roky posledne obdobie sme mali s manzelom krizu hadky, a povedal mi ze ma uz nelubi a ze sa chce rozviest..ja ho nechcem stratit ale zabojovat o nas vztah… poradte nieco prosim
Po troch rokoch od svadby uz rozvod, tak to nevidim dobre, kolko ste boli spolu pred tym? Mate deti?
@domkakvet bez deti a do roka bola svatba
Preco chces niekoho,čo uz nechce teba
Isli ste na to nejako rychlo, predpokladam, ze navrh z tvojej strany, aby ste sa preniesli cez nezhody a este to skusili, uz zrejme bol. Navrhnut mozes este manzelsku poradnu s tym, ze veci by sa mali riesit, ked ze nie ste vo vztahu, ale v manzelstve. Ak to nepomoze, tak to tak ma byt urcite sa cez to prenesies, len to bude chciet cas.
Ostáva Ti len rešpektovať jeho rozhodnutie. Predpokladam, že niekoho má.
Buď rada, že nemáte deti.
Verím,že si ešte mlada a máš čas založiť si rodinu s pravým chlapom. Potom Ti to bude všetko zapadať do seba: prečo ste nemali spolu deti,...
Držím palce!
hlavne si nerob decko na udrzanie manzelstva.. chodte od seba-dajte si pauzu a uvidite .. ale ma to len zmysel ak chcu obaja..a len ty hold zmier sa s tym ,ze sa k sebe nehodite
@domkakvet tak potom tam nie su zavazky a podla mna o neho nema bojovat nijaky vyznam
@renesance80 len do manzelstva by sa nemalo vstupovat s tym, ze sa mozem ako keby hocikedy rozviest a po troch rokoch uz rozvod, tak ake tam boli potom city, ak slabe, tak naco sa zenil a ak boli silne, tak len tak nato zabudne? Co je to za dovod, ze uz ju nelubi, ze idem len tak odist ako zo vztahu, nejake rozdiely by tam mali byt. Len moj nazor a kratky vylev.
Ja osobne by som o muža, ktorý mi na rovinu povie (nie v nejakom amoku, pri hádke, proste vypätej situácii), že už ma neľúbi a chce sa rozviesť, nebojovala ... načo.
Nie, myslim, ze bez lasky je zbytocne zachranovat
Odid a bud dolezie alebo budes mat pokoj
No neviem teda....ale keď ti toto šplechol rovno do tváre, tak už kláti inú 🙈
Tiež si myslim, že je v tom už nejaká ina.. nebojovali by som, keď tam nie sú deti
Nemá zmysel o neho bojovať,na 99,99% už má inú..
Má inú. Zbytočná snaha.
Tu je snaha zbytocna. Radsej zist z kratsej cesty, ako umelo sa snazit nieco udrzat.
keď je láska raz preč, tak je preč, ani tvoje úsilie a boj ju nevráti
v takomto prípade nemá zmysel bojovať, keď ťa neľúbi a ostal by s tebou, je len otázka času, keď sa nájde niekto, koho ľúbiť bude... tak či tak to nedopadne dobre. Evidentne je ešte emocionálne nezrelý, nechaj ho ísť.
Ufff. V tom najkrajsom obdobi kedy by ta mal nosit na rukach???
Tu uz ozaj sa iba porozpravat ci to ozaj mysli vazne... alebo nejaky "amok".
Ak teda ozaj tak.... zrejme ma uz iny vyhlad.... len nech sa k tomu postavi a prizna- ako chlap. A nie ze ta nemiluje.
Ked som ex povedala, ze koniec, ze ho nelubim, mohol sa aj potrhat, nebolo cesty spat. Ja chapem, ze bojoval, ale mne sa tym bojom este viac sprotivil.
Nemáte deti a ste manželia veľmi krátko. Už by som sa nesnažila to zachraňovať. Po tak krátkej dobe toto povedať tak to už fakt nemá význam.
Úprimne, manželstvo-nemanželstvo,ak by mi povedal,že ma už neľúbi a chce sa rozísť, neváhala by som ani minútu. Tam máš kufre,igelitky,pobal sa láskavo sám a ostatné sa porieši cez súdne konanie. Nečakala, nebojovala by som niekde,keď si možno "pánko" zmyslí,že ma opäť zasa asi bude ľúbiť (poväčšinou to príde,keď prídu papiere na rozvod) 🤭.
Dá sa zachrániť. Moja sestra je toho príkladom. Tiež jej manžel chcel rozvod lebo sa zamiloval do kolegyne. Sestra to nevzdala, chcela zachrániť manželstvo, maju tri deti. A čo mi hovorila tak komunikovali, chcela od neho vysvetlenie prečo k tomu došlo, kde urobila chybu, prečo to urobil on, ako sa to má zmeniť, takto rozprávali celý rok, on sa stretával s tou kolegyňou a potom mu tá kolegyňa dala kopačky s tým že on predsa stále miluje svoju ženu. Mám vo svojom okolí viac takých párov čo to zachránili. Ja by som sa nevzdávala. Už raz sa pre teba tvoj muž rozhodol, môže to spraviť opäť.
Dá sa zachrániť. Moja sestra je toho príkladom. Tiež jej manžel chcel rozvod lebo sa zamiloval do kolegyne. Sestra to nevzdala, chcela zachrániť manželstvo, maju tri deti. A čo mi hovorila tak komunikovali, chcela od neho vysvetlenie prečo k tomu došlo, kde urobila chybu, prečo to urobil on, ako sa to má zmeniť, takto rozprávali celý rok, on sa stretával s tou kolegyňou a potom mu tá kolegyňa dala kopačky s tým že on predsa stále miluje svoju ženu. Mám vo svojom okolí viac takých párov čo to zachránili. Ja by som sa nevzdávala. Už raz sa pre teba tvoj muž rozhodol, môže to spraviť opäť.
@hopsas neviem, či by som chcela byť iba druhá možnosť pre muža, alebo teda z núdze cnosť....sestra vedela, že obrába kolegyňu a zoberie ho späť???? 🙈
@hopsas toto je ale iny pripad, tam su deti. Tvoja sestra mala motivaciu, kedze mala s manzelom 3 deti. V pripade autorky prispevku deti nie su ziadne, su 3 roky po svadbe.
Zakladny predpoklad na zachranu vztahu je, ze chcu obaja a obaja su ochotni na vztahu popracovat. Sama musis vediet, ze ci to ze ta nelubi a chce rozvod povedal v nejakom hneve a hadke, alebo je to realne to co citi a tam uz potom nie je o co bojovat.
@hopsas 3 deti sú celkom dobra "motivacia", pravdepodobne nemala kam ísť, takže nemala v podstate na výber. Inak to jej fakt nevadilo, že zatiaľ, čo sa ona ponižovala, aby sa vrátil, on obrabal kolegyňu??? A taktiež byt druhou voľbou, keď ho frajerka pustila k vode (lebo to nebol on, či by si uvedomil, že chce byť s rodinou) je tiež teda "vyhra".

Po troch rokoch od svadby uz rozvod, tak to nevidim dobre, kolko ste boli spolu pred tym? Mate deti?