Dá sa zbaviť žiarlivosti?
Ahojte
Som ziarlivka. Nie som na to hrda. Trapi ma to,lebo to nici nas vztah. Kto tento stav duse a mysle nezazil,tak to nepochopi. Je to ako posadnutie a nikdy som si nemyslela,ze sa mi to moze stat..
Dokazal sa niekto toho zbavit bez pomoci psychologa?Popripade vas ziarlivy partner? Dakujem a nesudte prosim
Ak chces sama, skus si najst Othelon od Plzaka.
Je to sice kniha kdesi z 1960 tusim, ale poskytne ti nahlad na to, co sa s tebou deje a preco, a dava aj navody, ako so sebou pracovat, aby si to ovladla. A neriadilo ti to zivot a vztahy.
Asi sa s tou knihou budes dost hadat spociatku. No ak mas volu a sama chapes, ze ziarlivost je problem, tak ti ma sancu pomoct.
Uplny zaklad je pochopit, ze istota neexistuje a vernost sa neda nikdy nicim poistit.
Dokonca ani ta tvoja vlastna (nemozes dat ruku do ohna ani sama za seba. Kym zijes, nevies, co ti cestu skrizi.).
Takze je to cisto o rozhodnuti doverovat. I ked sa tym vystavujes riziku sklamania. Ale to my vsetci. Nie si v tom sama.
@moonlight1210 ❤️
@anonym_autor pokial ziarlis bez príčiny, tak treba pátrať, co to spôsobuje. Ake tvoje neistoty. Skus si naštudovať uzkostnu vztahovu vazbu. Ale veľakrát som Zažila, ze žena o seba vyhlasovala, ze je hysterka, ziarlivka, ale nebolo to z jej hlavy. Bolo to z hlavy jej partnera, ktory sa snazil ospravedlniť svoje debilne chovanie. Rozprávanie o druhých ženách, flirtovanie pred nou s inymi, obkukavanie kazdej peknej zeny, co sa okolo neho mihla, lajkovanie na sociálnych sieťach a pod. Niekedy nie si žiarlivá, len mas blbeho chlapa. Takze treba si uvedomit, co to spôsobuje. Pokial je to fakt len v tvojej hlave a ma to súvis s tvojimi neistotami, tak si treba vyriešiť seba a nebáť sa ani tych terapii, lebo to sa neda vyriešiť s knizkami, ale vedomým cvičením a je to na dlho 🙂
@anonym_autor pokial ziarlis bez príčiny, tak treba pátrať, co to spôsobuje. Ake tvoje neistoty. Skus si naštudovať uzkostnu vztahovu vazbu. Ale veľakrát som Zažila, ze žena o seba vyhlasovala, ze je hysterka, ziarlivka, ale nebolo to z jej hlavy. Bolo to z hlavy jej partnera, ktory sa snazil ospravedlniť svoje debilne chovanie. Rozprávanie o druhých ženách, flirtovanie pred nou s inymi, obkukavanie kazdej peknej zeny, co sa okolo neho mihla, lajkovanie na sociálnych sieťach a pod. Niekedy nie si žiarlivá, len mas blbeho chlapa. Takze treba si uvedomit, co to spôsobuje. Pokial je to fakt len v tvojej hlave a ma to súvis s tvojimi neistotami, tak si treba vyriešiť seba a nebáť sa ani tych terapii, lebo to sa neda vyriešiť s knizkami, ale vedomým cvičením a je to na dlho 🙂
@romi0310 ❤️
@anonym_autor zazila som podobne. Az kym som od zivota nedostala facku-manzel mal urcity preslap s drubou zenou
Bolelo to strasne. Ale na druhej strane ma to vyliecilo a pochopila som, ze mozem robit co chcem, druha strana ma moze uistitovat ako chce-nie je to zaruka nicoho. Sme spolu aj tak ale ja sa citim volnejsia-nepreverujem a nepatram lebo.viem, ze mi to aj tak stastie neprinesie
@anonym_autor ja som bola šialene žiarlivá, pretože som na to mala aj dôvod. Vymenila som chlapa a pri ňom nežiarlim vôbec, už 15 rokov.
@anonym_autor Ahoj, chcem sa ta opytat, kedze si to takto uvedomujes (co je inak fakt plus, ze to chces riesit), tvoj partner ti realne dava podnety k ziarleniu? Skus sa trosku viac rozpisat, pri akych situaciach ziarlis. Lebo mozno tvoja ziarlivost opodstatnena je a mozno nie je. Ked napises trosku viac, tak aj poradit ti bude lahsie🙂
@anonym_autor Zbaviť to neviem, ale určite sa dá naučiť ovládať ako budeš reagovať na také situácie keď nastanú.
A prečo žiarliš dôvod? Veľmi pekný chlap? Pozerá po iných? Alebo ty sa cítiš škaredá? Chudá, tučná ?Alebo aký je dôvod mňa by nenapadlo žiarliť pokým nemáš dôvod, možno výmena partnera pomôže ak to nemáš odjakživa pri vsetkych, mám chlapov kamarátov aj muža, a keby mi robí scény už dávno s ním niesom, čiže sama si ten vzťah rozbiješ
asi si sa sklamala, niekedy treba vymenit muza a ked budes pre nho jedina kralovna nebudes ani ziarlit
Mne tiež bývali vykrikoval, že som žiarlivá, lebo on si chudák ani nemôže vypisovať a chodit na kávičky s kamoškami … Skus nájsť príčinu ale najprv sa uistí, či máš voči partnerovi dosť dôvery a bezpečia ..

Ak chces sama, skus si najst Othelon od Plzaka.
Je to sice kniha kdesi z 1960 tusim, ale poskytne ti nahlad na to, co sa s tebou deje a preco, a dava aj navody, ako so sebou pracovat, aby si to ovladla. A neriadilo ti to zivot a vztahy.
Asi sa s tou knihou budes dost hadat spociatku. No ak mas volu a sama chapes, ze ziarlivost je problem, tak ti ma sancu pomoct.
Uplny zaklad je pochopit, ze istota neexistuje a vernost sa neda nikdy nicim poistit.
Dokonca ani ta tvoja vlastna (nemozes dat ruku do ohna ani sama za seba. Kym zijes, nevies, co ti cestu skrizi.).
Takze je to cisto o rozhodnuti doverovat. I ked sa tym vystavujes riziku sklamania. Ale to my vsetci. Nie si v tom sama.