Ako sa rýchlo a efektívne zbaviť ploštíc?
Ahojte,idem sem s veľmi,pre mňa nepríjemnou témou... Za ako dlho ste sa zbavili ploštic ? Poprípade čo vám pomohlo ? Áno,viem... Existujú firmy na to. Ale skúšal sa ich niekto zbaviť sám ? Bez pomoci expertov ? Nejaké dostupné prípravky ? Alebo niečo podobné... Za každý odpoveď ďakujem.
Skúšaj sama a bude to stať viac a viac a viac….. stanu sa rezistentnejsie rozlezu sa k susedom bude to super uvidíš “ušetríš”.
Raz som sa rozpravala s clovekom, co ma firmu na to. A povedal, ze ak najdem doma plosticu, tak v ziadnom pripade nemam nic striekat. Oni potom zalezu kade tade, do zasuviek, skar ineho nabytku, pod parkety. Toto by som ja zverila ihned odbornikom. A on ma dokonca psikov na vyhladavanie plostic, ak by ich chceli pouzit, po nastriekani to nie je mozne.
Zbavila som sa sama , trvalo to asi 2 mesiace boja. Doniesla som ich v kufríku z dovolenky. Ponaučena do konca života. Firmu som nevolala neboli nato peniaze. A určite ma to aj vyšlo lacnejšie a máme už 3 roky pokoj
aj s odbornikmi to bude narocne.. .. tiez mam vlastnu skusenost...
@chupakabra neverim ze sa ich da za dva mesiace zbavit.. to len velmi teorteticky ak to podchitis hned plostica ti zalezie a aj rok o hlade vydrzi .. je to otrasne...
@chupakabra a ako si sa ich zbavila sama ? Bývam v dome,a taktiež momentálne na firmu nemám...
Za dva prostreky sme zaplatili 500€ a ešte stále nemáme 100% vyhrate. Predsa len tie špiny vydržia strašne dlho nezrat. Ozaj neviem ako si predstavuješ sama s tým bojovať. Jedine čo by pomohlo je, nebyvat v dome minimalne 1,5 roka nech má človek istotu ... No ale bohužiaľ 😔
Nam zamorili byt susedia (podnajomnici nad nami) a zacvakat firmu. 4x striekali s odstupom casu a chvala bohu stacilo to. Bolo to ale 6 tyzdnov 🤦🏻♀️
@oskvarka fakt som sa za 2m zbavila. Boli všade v posteliach 3och, aj dňu v úvodnom priestore kde som mala vrecia so zimným oblečením. Pod parketami atď.
Všetko oblečenie , hračky atď do vriec na balkón a na priame slnko. Postupne prať a dávať do sušičky. A naspäť do vriec čistých. Parnym čističom som prechádzala každý deň popri poštách na podlahe , všetky škáry ,popri oknách postele. A potom nastrieľala týmto sprejom https://www.lacnepostreky.sk/pripravky.proti.le... .
Ja som volala firmu,hneď ako som spozorovala prvé štípance. Nečakala som, lebo ja mám z takýchto potvor úplne psycho stavy. Prišli hneď na druhý deň,vystriekali celý dom, mesiac som neumývala ani nevysávala podlahu. Stačil tento jeden zákrok,keďže sme ich volali okamžite.
@chupakabra tak to si mala dobree stastie.. taks snad sa uz neobjavia.. lebo ja som mala plostice na internate.. boli to striekat dva krat a dva krat to nepomohlo a ja som sa proste musela prestahovat na cierno ku kamosom lebo mam na taketo hmyzy taku krv ze proste som bola jeden velky stipanec.. normalne som bola zrela na psychiatriu.... a to veis ake male su internatne izby nabytku minimum vbsetko ostatne sme vyprali na vysokych stupnoch... a doteraz ma striasa len si to predstavim .. to bolo fakt psycho ten rok... hlavne asi za to ze nam odmietli izbu vystriekat kym im nedonesieme plostitu v sacku ukazat ze naozaj tam su.. a potom som este mala dlho traumu ci som ich napriklad domou nezaniesla ked som niesla veci prat a to som ich vytriasala a nosila v igelitovych vreciach.. len tak nam kazali ze mameodniest vsetko domov oprat a pritom tu vyssie pisu ze sa to robit nema... ak som aj doma mala nejaky stipanec hned som mala podozrenie a stres...
@chupakabra Od januára bol pokoj,teraz prišla do druhej izby nová spolubývajúca a sviňa malá vyliezla zase.. ako dobojovať prosím? Máme sa sťahovať,bojím sa aby som ich nepreniesla do nového bytu. Poraďte prosím. Mám aj parný čistič,dezinfekčné prostriedky a už 4x tu boli profesionáli. A zase sme späť v keli
@sandyl07 ja som stále striekala taký roztok proti plošticiam... Pravidelne som upratovala,prala posteľné prádlo....

No neviem, či sa to dá bez odborníkov, ploštica totiž vydrží až rok zalezená o hlade...