icon

Dcéra mojej kamarátky

Dnes o 12:46

Ahojte, chcela by som sa opýtať či ste mali niekedy nejaký problém s iným dieťaťom kamošky. Ide o to, ze vždy ako príde moja veľmi dobrá kamarátka na návštevu zoberie aj svoju dcéru (7r), ja mám syna (5r) ako to je fajn ale mám pocit že keď je tam môj syn nevie čo zo sebou. Asi chyba komunikácia ale nepáči sa mi ako sa k nej kamoška chová. Povie mi že sú zdraví a prídu vždy nachladeny a chorý, už pár krát sa nám stalo že nám očurala v dome kúpeľnú lebo že nestihla, popisala stenu v detskej izbe ale od kamošky som počula len “to sú len deti kúp si hubku z dm to pôjde dole”. Mame nový dom… syn nikdy po stenách nepísal. Z jeho pokladničky si na návšteve vybrala 5eurovku a kamoška len na to že to nič veď to 5€. Normálne som cely večer ukludnovala syna lebo plakal. No nemala som popravde chuť na ňu kričať, povedala som jej slusne či by mu ich mohla vrátiť. Otočila sa a že nie nevráti. Kamarátka to nerieši. Celu návštevu len sledujem či náhodou niečo.. alebo mi príde zahlásiť syn že mu popísala knihu (podotýkam z knižnice za ktorú sme potom zaplatili) ako jasne rozumiem stane sa občas su to deti ale už mám pocit že to dieťa to robí naschval. Raz som kamošky naznačila či ju trošku ne toto veľmi sa urazila… ak som sa jej snažila aj vysvetlit či nechce prísť sama tak že sa jej dcéra strašne teší ku nám… už som zúfalá občas a normálne uvažujem prerušiť priateľstvo..

Strana
z2
anonym_a01546
Dnes o 12:48

Neviem nad cim uvazujes 🤷‍♀️ uz davno by to bola byvala kamoska

ivik4
Dnes o 12:51

Ja by som priatelstvo nekoncila ,len by som sa nestretavala s detmi. Od 2rokov mojho syna a dcery mojej kamosky sme sa a detmi nevideli lebo tam bol velky problem kt. Som uz nehodlala akceptovat a zaroven som nechcela ani prist o dobru kamosku. Teraz maju nase deti 10rokov a my dve sa stretavame stale pravidelne . Bolo to tak aj lepsie, nik nam nepistal za usami.Ale chapem ze si asi na kamosku nahnevana ze nevie dceru usmernit. Mna to hnevalo tiez ale nie az tak

4stanka4
Dnes o 12:52

@anonym_autor rozmaznané decko ktoré sa nevie vpratat do koze a keď ho neuzemni mamka a nemá o to ani záujem tak by som bud prerušila kontakt, poprípade sa stretávať niekde v kaviarni a uvidíš

huxy
Dnes o 12:52

Po prvom raze, čo by popísala stenu a ukradla 5€, by viac k nám nevkročila. A nie, nepýtala by som sa nevychovaného decka, či by mohla vrátiť 5€, ale rázne by som jej povedala, ze okamžite tých 5€ vráti, lebo si ich zoberiem sama. To ozaj si takto necháš skákať po hlave od cudzieho decka?

selest
Dnes o 12:53

Nechapem, vsak si urob doma poriadok. Chyt dievcatko za ruku ked robi neplechu, posad vedla jej mamy a povedz " moja zlata tu budes sediet a mama ta bude strazit pocas navstevy u nas kedze sa nevies spravat, u nas sa na steny nekresli, peniaze z pokladnicky sa nevyberaju, co nieje tvoje domov neberies atd" ved sa chovaj ako dospela zena u seba doma, aky priklad davas dietatu.

autor
Dnes o 12:56
@ivik4

Ja by som priatelstvo nekoncila ,len by som sa nestretavala s detmi. Od 2rokov mojho syna a dcery mojej kamosky sme sa a detmi nevideli lebo tam bol velky problem kt. Som uz nehodlala akceptovat a zaroven som nechcela ani prist o dobru kamosku. Teraz maju nase deti 10rokov a my dve sa stretavame stale pravidelne . Bolo to tak aj lepsie, nik nam nepistal za usami.Ale chapem ze si asi na kamosku nahnevana ze nevie dceru usmernit. Mna to hnevalo tiez ale nie az tak

@ivik4 presne toto som jej navrhovala ale nechce ani počuť čo ja mám proti jej dcére že ona je rada keď sú spolu…

tatiana288
Dnes o 12:57
@anonym_autor

@ivik4 presne toto som jej navrhovala ale nechce ani počuť čo ja mám proti jej dcére že ona je rada keď sú spolu…

@anonym_autor Chodíte aj vy k nim na návštevu?

ivik4
Dnes o 12:57
@anonym_autor

@anonym_autor boooze 🙄
Vsak to je tak super ist si s kamoskou sadnut niekam na kavu ,najest sa a v klude sa porozpravat

autor
Dnes o 12:58
@selest

Nechapem, vsak si urob doma poriadok. Chyt dievcatko za ruku ked robi neplechu, posad vedla jej mamy a povedz " moja zlata tu budes sediet a mama ta bude strazit pocas navstevy u nas kedze sa nevies spravat, u nas sa na steny nekresli, peniaze z pokladnicky sa nevyberaju, co nieje tvoje domov neberies atd" ved sa chovaj ako dospela zena u seba doma, aky priklad davas dietatu.

@selest naposledy keď som na ňu len zvýšila hlas sa kamoška urazila že s jej dcérou sa tak baviť nebudem… ako ona je perfektná osoba tá moja kamarátka fakt ale mám pocit že si to dieťa hýčka a človek jej k výchove nesmie povedať ani ň lebo zle nedobre… a ak prídem s návrhom nech príde sama tak vôbec..

huxy
Dnes o 12:58
@anonym_autor

@anonym_autor však jej normálne povedz, čo sa ti nepáči. Aby mi cudzie decko ničilo steny a kradlo v mojom dome? Máš veľmi zvláštnu kamaratku, že sa k tomu takto stavia

autor
Dnes o 12:59
@tatiana288

@anonym_autor Chodíte aj vy k nim na návštevu?

@tatiana288 áno pár krát som bola ale vždy sama bez syna idem

tamvtme
Dnes o 13:00

7 rocna? To robi naschval, nie ze “ved su to deti”….mne minule popisala stenu kamosky dcera ale ta este nema ani 3r, tak som to prekusla ale kamoska sa mi ospravedlnovala a sama zhodnotila, ze mabuduce pride bez dcery…..toto by som netolerovala a jasne by som to kamaratke povedala

nikdenikto
Dnes o 13:01

Ja by som volila takýto postup, ak teda nechceš dojst i kamosku:
1. Skús najprv navrhnúť stretko bez deti, ale nie štýlom dojdi k nám na návštevu bez malej ale poďme na babskú jazdu vecer na drink, poobede na kavu.
2. Ak nema kde nechať dcéru, smeruj to do kaviarni s detským kútikom
3. Ak vyslovene chce návštevy, smeruj to k nej domov.

tatiana288
Dnes o 13:02
@anonym_autor

@tatiana288 áno pár krát som bola ale vždy sama bez syna idem

@anonym_autor Tvoja kamarátka sa k tomu veľmi divne stavia. Mávnuť rukou nad takým správaním na návšteve. Veď zober syna so sebou, či mávne rukou aj keď sa to bude diať u nej doma.

anonym_a01546
Dnes o 13:02
@tamvtme

7 rocna? To robi naschval, nie ze “ved su to deti”….mne minule popisala stenu kamosky dcera ale ta este nema ani 3r, tak som to prekusla ale kamoska sa mi ospravedlnovala a sama zhodnotila, ze mabuduce pride bez dcery…..toto by som netolerovala a jasne by som to kamaratke povedala

@tamvtme presne, 7rocna nie je nerozumne babatko, to je skolacka. Toto bude rozmaznana „standa“ s ktorou si rodicia v puberte este uziju. Ale kamoska, ktora necha potomka nicit moj majetok a robit naschvaly, uz pre mna nie kamoska.

selest
Dnes o 13:05
@anonym_autor

@selest naposledy keď som na ňu len zvýšila hlas sa kamoška urazila že s jej dcérou sa tak baviť nebudem… ako ona je perfektná osoba tá moja kamarátka fakt ale mám pocit že si to dieťa hýčka a človek jej k výchove nesmie povedať ani ň lebo zle nedobre… a ak prídem s návrhom nech príde sama tak vôbec..

@anonym_autor ale ved nemusis ani zvysovat hlas. Pekne jej to povedz, ked neposluchne znovu chyt za ruku a odved k mame. Nechapem co je tomto neriesitelne. Povies malej nech nekresli na stenu, povies to jej matke. Ona ti povie ze jej to nevadi. Ty povies ze u nas to vadi, doma nech kresli kde chce ale tu nie. Bud to respektuj a pouc dieta alebo skocime nabuduce na kavu vonku. A to vsetko kludne slusne bez hadok.

tykat
Dnes o 13:06

@anonym_autor tak navstevy doma by skoncili, stretavali by sme sa len mimo dom, alebo u nej. Ak by sa vypytovala aj by som jej povedala, tebe take "detske drobnosti" nevadia, mne ano, nie som na to zvyknuta, rozculuje ma to, ak chces mozeme sa stretavat vonku alebo u teba.
Cudzie decko by som fakt nevychovavala, nech si ho vychovaju rodicia.

autor
Dnes o 13:06
@selest

@anonym_autor ale ved nemusis ani zvysovat hlas. Pekne jej to povedz, ked neposluchne znovu chyt za ruku a odved k mame. Nechapem co je tomto neriesitelne. Povies malej nech nekresli na stenu, povies to jej matke. Ona ti povie ze jej to nevadi. Ty povies ze u nas to vadi, doma nech kresli kde chce ale tu nie. Bud to respektuj a pouc dieta alebo skocime nabuduce na kavu vonku. A to vsetko kludne slusne bez hadok.

@selest no veď na tu stenu zareagovala tak že “to nerieš to sú deti” normálne som pozerala či vypenim alebo má porazi… alebo začne “veď aj tvoj maly určite niečo omylom urobil”…

motylik2559
Dnes o 13:07

@anonym_autor Tvoja kamoska svoju dceru vobec nevychovava. To decko si moze robit co chce a je zakonom chranene🙄 Nechcem vediet co z nej vyrastie. Autorka, ale nechapem ta, toto vsetko ti vadi a ty sa s krpatou bavis ako v rukavickach? Za 1. je to tvoj dom, cize tvoje pravidla, nie pravidla rozmaznanca ani jej matky a po 2. posledny krat by som navrhla kamoske sa stretavat inde a uved aj dovody, co robi jej dcera a ty to znasat nemienis, ze ked to moze robit doma, tak nech, ale nie u vas. Ak neprijme stretka vonku, tak by som jej povedala, ok v tom pripade budem chodit len ja k vam, alebo kym decka nebudu starsie odmedzime kontakt. Preco si taka slaba a dopustis len jej pravidla? Do akej miery je to taka dobra kamoska ako pises, ked nema ziadne pochopenie pre teba? Toto mi ako moc dobra kamoska teda nepride a mam pocit, ze len za to, aby si o nu nedosla tak trpis od nej vsetko co piskne. A ty si kde? Aby si neostala prekvapena, ze ked ostanes ty tak neoblomna ako je ona voci tebe, ze sa s tebou bez mihnutia oka rozkamosi...

selest
Dnes o 13:09
@anonym_autor

@selest no veď na tu stenu zareagovala tak že “to nerieš to sú deti” normálne som pozerala či vypenim alebo má porazi… alebo začne “veď aj tvoj maly určite niečo omylom urobil”…

@anonym_autor a tam to skoncilo ze neries. Tak poviem ale riesim. Ja som tu doma a ja rozhodnem co neriesim a co je uz cez. Toto mi vadi. Ak tebe nie kludne svoju malu nechaj doma kreslit po stene, nestaram sa. Ale u nas prosim nie. Dakujem.

autor
Dnes o 13:13
@motylik2559

@anonym_autor Tvoja kamoska svoju dceru vobec nevychovava. To decko si moze robit co chce a je zakonom chranene🙄 Nechcem vediet co z nej vyrastie. Autorka, ale nechapem ta, toto vsetko ti vadi a ty sa s krpatou bavis ako v rukavickach? Za 1. je to tvoj dom, cize tvoje pravidla, nie pravidla rozmaznanca ani jej matky a po 2. posledny krat by som navrhla kamoske sa stretavat inde a uved aj dovody, co robi jej dcera a ty to znasat nemienis, ze ked to moze robit doma, tak nech, ale nie u vas. Ak neprijme stretka vonku, tak by som jej povedala, ok v tom pripade budem chodit len ja k vam, alebo kym decka nebudu starsie odmedzime kontakt. Preco si taka slaba a dopustis len jej pravidla? Do akej miery je to taka dobra kamoska ako pises, ked nema ziadne pochopenie pre teba? Toto mi ako moc dobra kamoska teda nepride a mam pocit, ze len za to, aby si o nu nedosla tak trpis od nej vsetko co piskne. A ty si kde? Aby si neostala prekvapena, ze ked ostanes ty tak neoblomna ako je ona voci tebe, ze sa s tebou bez mihnutia oka rozkamosi...

@motylik2559 no toto áno to samozrejme vždy ju upozornil nech si ju tu stráži, má 7rokov, keď niečo je podáva jej to z lyžičkou, plienku nosila do predškolského ročníka, a poviem jej niečo nech nerobí a hneď svoje… “veď to sú deti, a len teraz začala kašlať doma nekašlala, doma nepapala teta ti urobí papať niečo… “ akože vytaca má to a snažím sa stále stále jej to vysvetlit nejak slusne že vadí mi to ju to nezaujíma doslova… buď príde aj s ňou alebo sa urazí a nebaví.. preto rozmýšľam aj ja že toto kamarátstvo pošlem kade lahsie.. najhoršie na tom je že synovi vždy donáša nejaké drahé darčeky, stavebnice 🤦🏻‍♀️ vždy jej vravím nech nič nenosí on je samozrejme šťastný ale človek má pocit že jej je niečo dlžný

minenkaa
Dnes o 13:13

Kamaratov si treba vážiť ale z oboch strán

marca12
Dnes o 13:14
@anonym_autor

@anonym_autor Ak je taka dobra osoba a kamoska,nemala by mat problem pochopit,ked jej povies,ze sa chces stretavat osamote. A hlavne by si sa jej nemala bat cokolvek povedat a nie chodit okolo horucej kase. Normalne slusne povedat. Ak sa urazi,je to jej problem. Neviem si predstavit ako moze mila osoba vychovavat taketo monstrum. Mile osoby maju mile,vychovane deti. Tvojmu synovi zoberie 5€ z pokladnicky a mater jej ani nedohovori a nevysvetli,ze to sa nerobi. A ty ju aj nabuduce pohostis vo svojom pribytku? To je aky vzor pre 5 rocneho chlapca?

luteam
Dnes o 13:15

@anonym_autor to nemyslis vazne? Chudak tvoj syn ved sa ho ani poriadne nezastanes. Mojmu synovi keby niekto zobral peniaze z pokladnicky a ne hceli to riesit tak ich vysmarim a nebavim sa s nimi. Kamoska asi tiez nema kto vie aky charakter ked toto dietatu dovoli a ani ti nechce nahradit skodu. 7 rocne dieta sa uz ma vediet spravat

autor
Dnes o 13:20
@luteam

@anonym_autor to nemyslis vazne? Chudak tvoj syn ved sa ho ani poriadne nezastanes. Mojmu synovi keby niekto zobral peniaze z pokladnicky a ne hceli to riesit tak ich vysmarim a nebavim sa s nimi. Kamoska asi tiez nema kto vie aky charakter ked toto dietatu dovoli a ani ti nechce nahradit skodu. 7 rocne dieta sa uz ma vediet spravat

@luteam no áno ale vieš donesie synovi nejakú hračku zakaždým čo od nej nežiadam a neviem ako jej to vysvetlit…

motylik2559
Dnes o 13:23
@anonym_autor

@motylik2559 no toto áno to samozrejme vždy ju upozornil nech si ju tu stráži, má 7rokov, keď niečo je podáva jej to z lyžičkou, plienku nosila do predškolského ročníka, a poviem jej niečo nech nerobí a hneď svoje… “veď to sú deti, a len teraz začala kašlať doma nekašlala, doma nepapala teta ti urobí papať niečo… “ akože vytaca má to a snažím sa stále stále jej to vysvetlit nejak slusne že vadí mi to ju to nezaujíma doslova… buď príde aj s ňou alebo sa urazí a nebaví.. preto rozmýšľam aj ja že toto kamarátstvo pošlem kade lahsie.. najhoršie na tom je že synovi vždy donáša nejaké drahé darčeky, stavebnice 🤦🏻‍♀️ vždy jej vravím nech nič nenosí on je samozrejme šťastný ale človek má pocit že jej je niečo dlžný

@anonym_autor Nie si jej dlzna nic, ty si ju upozornila nech to nenosi, tak jej blbost. Autorka bud razna, ale doslova. Ty nie si povinna toto znasat vo svojom dome, zvlast, ked jej matka na to serie z vysoka. Hovorim navrhni jej stretka vonku ci u nej aj s dovodmi, ktore uvadzas tu nam a ked odmietne, tak sa na nu vykasli. Tak ako som ti uz napisala vyssie. Ver,ze keby to bola tak dobra kamoska ako pises, tak by si netancovala okolo nej po spickach, aby si udrzala kamaratstvo. A fakt sa moze stat, ze ked sa jej razne zopries, ze ta este ona posle niekam, alebo sa prestane ozyvat,lebo jej uz nebudes na vsetko pritakavat, ale vezmi to tak, ze odpadky sa same vynesu🤷‍♀️🙂 Keby bola dobra kamoska, vedela by pochopit co jej opakovane hovoris a pristala by na stretka vonku, alebo by minimalne bola na dceru razna, ked robi take veci a povedala by jej,ze viac s nou nepride. Lenze toto od dobrej kamosky z mojho uhla ani nepreslo.

autor
Dnes o 13:23
@anonym_autor

@luteam no áno ale vieš donesie synovi nejakú hračku zakaždým čo od nej nežiadam a neviem ako jej to vysvetlit…

@anonym_autor ako tak to myslím že vždy niečo mu nosí a tak mám zo seba zlý pocit že kvôli 5€ na mna pozerá že ona mu kúpi darček za 20 a nevážim si to alebo čo

anonym_d41650
Dnes o 13:34

Ja normálne sa ti čudujem, že ty to tak pokojne riešiš. Môjmu dieťaťu kebyže zobrala 5e a nechcela to vrátiť by som už kričala a vyhodila ich z domu. A nie bolo by mi to jedno že je to kamarátka ak sa nevie správať na návšteve nemá čo do môjho domu vstúpiť. Učí ju len to že sa jej všetko prepečie. Keď ukradne v obchode vec a nebude ju chcieť vrátiť tak čo povie policajtom? Je to len dieťa ?
Ja by som už kontakt prerušila také dieťa nemá čo robiť v mojom dome ak sa nevie slušne správať.
Akože ma aj fascinuje ako niektoré ženy si viete skákať po hlave od kamarátok len aby bolo dobre, len za to že chcete sa kamarátiť. Prestaňte sa podriaďovať silnejším ľudom lebo takto to nejde.

zuzana76
Dnes o 13:39

Uz by nebola moja kamaratka, niekto, kto ma uplne ine hodnoty, ved jej dieta kradne a nici majetok a ona to nekoriguje, vobec nevychovava. Dakujem, toto nie.

luteam
Dnes o 13:42
@anonym_autor

@anonym_autor tak to si v uvode nepisala je to neprijemne ale vzdy jej to mozes vratit a vyhodit ju aj s dcerou ked nieco zase vybedie alebo proste prerusit kontakt. To uz si musis zvazit ty ci si ochotna to tolerovat lebo kamoske to evidentne vyhovuje tak ako to je...

Strana
z2