Deti až po svadbe. Je to staromódny názor?
Ahojte, mám 27r a som s priateĺom 5r, bývame spolu len krátko, možno ani nie rok, všetko nám klape. On je teda odo mňa starší, má 35 rokov a spomenul mi, že chce deti. Na čo som ja odvetila, že deti možno hej, ale nie pred svadbou. Veľmi sa nahneval, čo ma naozaj prekvapilo, lebo takéhoto ho nepoznám. Začal kričať, že koľko žien má deti bez svadby a sú v pohode. A teda nechápte ma zle, ja to neodsudzujem, chápem, že život je rôzny, veci sa proste dejú... po tejto hádke sme sa chvíľu nebavili, myslíte, že som sebecká ak mám tento postoj? Zatiaľ mám fajn kariéru a hodinky mi netikajú, nikdy som nebola moc osoba na rodinu, ale jedno dieťa by som zdejme zvládla, ibaže jeho reakcia ma tak zarazila. Ja som vlastne ani nič nepovedala ako kričal... iba mi príde fér, aby som sa zabezpečila, síce je to možno len zdrap papiera, no predsa keby sa niečo stane, chráni to aj tie deti. Som staromódna?
Otázka je, či on chce vôbec svadbu…
Bývanie máte zabezpečené ako?
mali sme dieťa pred svadbou ale tak že ja som vlastnila byt... dcérka mala asi 3 roky keď sme mali svadbu aj to len kvôli tomu aby sme mali rovnaké priezvisko všetci 3ja... nikdy som ja osobne neriešila dieťa po svadbe... ale vravím mala som vlastný byt takže by som s dieťaťom na ulici neostala keby niečo... kúpiť si nehnuteľnosť pred svadbou čo i len 1 izbák nie je na škodu.... vidíš koľko maminiek nemá kam odísť od debilov... podnájom Ti nedajú alebo len ťažko matka s dieťaťom...a so svadbou sa aj tak nezabezpečíš pokiaľ má nehnuteľnosť pred svadbou kúpenú on... takže neviem ako sa chceš zabezpečiť...
Nenormálna je jeho reakcia krikom. Môj partner na mňa ešte nikdy hlas nezvýšil.
Definuj " zabezpečiť sa ". Pretože takto ako to píšeš to znie dosť vypočítavo.
Nenormálna je jeho reakcia krikom. Môj partner na mňa ešte nikdy hlas nezvýšil.
Definuj " zabezpečiť sa ". Pretože takto ako to píšeš to znie dosť vypočítavo.
@maca1984 že ak skončím v nemocnici, tak bude môcť nastúpiť so mnou do sanitky a že ak ho zrazí na prechode auto, tak nebudem riešiť ešte ďalšie problémy, že budem mať rovnaké priezvisko ako moje dieťa (samozrejme vymyslené a prehnané situácie)
mali sme dieťa pred svadbou ale tak že ja som vlastnila byt... dcérka mala asi 3 roky keď sme mali svadbu aj to len kvôli tomu aby sme mali rovnaké priezvisko všetci 3ja... nikdy som ja osobne neriešila dieťa po svadbe... ale vravím mala som vlastný byt takže by som s dieťaťom na ulici neostala keby niečo... kúpiť si nehnuteľnosť pred svadbou čo i len 1 izbák nie je na škodu.... vidíš koľko maminiek nemá kam odísť od debilov... podnájom Ti nedajú alebo len ťažko matka s dieťaťom...a so svadbou sa aj tak nezabezpečíš pokiaľ má nehnuteľnosť pred svadbou kúpenú on... takže neviem ako sa chceš zabezpečiť...
@mimaapeto aj keby si kúpila 1-izbák pred svadbou, tak keby sa neskôr rozišli, tak by mu musela vyplatiť polovicu splátok, ktoré zaplatila počas manželstva, takže až také super to nie je. Teraz to riešila baba v inej téme.
Dieťa môže mať rovnaké priezvisko ako ty aj pred svadbou.To len tak okrajovo.
Buď rada,že tak zareagoval.Aspon vidíš,že miesto normálnej komunikácie radšej volia krik.Je to taký red flag
Mudro rozmyslas.. ja nechapem tieto novodobe vztahy ze hrame sa na rodinu ale byt je moj peniaze su moje deti si spravme byvajme spolu ved naco sa budeme brat.. a ked ho prsstanes bavit vysackuje ta aj s potomstvom alebo ho klepne pepka nemas narok na vdovske sirotske nemozes dedit.takto si zabezpecena a deti tiez..a ked chces rodinu tak poriadne aj s papierom.
@anonym_autor nemáte vlastnú nehnuteľnosť... žijete v podnájme a chcete dieťa? najskôr si zabezpečiť vlastné bývanie...
Tak on sa pravdepodobne ani zenit nechcel a teraz ma dilemu ze bud alebo...
Má 35 stále býva v podnájme a ešte po tebe aj zjape, ja by som si dva krát rozmyslel žiť s takýmto chlapom. Nevlastný nič? Celý život iba v nájme býval?
Mudro rozmyslas.. ja nechapem tieto novodobe vztahy ze hrame sa na rodinu ale byt je moj peniaze su moje deti si spravme byvajme spolu ved naco sa budeme brat.. a ked ho prsstanes bavit vysackuje ta aj s potomstvom alebo ho klepne pepka nemas narok na vdovske sirotske nemozes dedit.takto si zabezpecena a deti tiez..a ked chces rodinu tak poriadne aj s papierom.
@saxana000 ....sirotské nemá nič spoločné s manželstvom.A dedí aj ten,kto so zosnulým dokázateľne býval min posledný rok pred smrťou.A dieťa samozrejme.
Ďalši co chce dieťa s jeho priezviskom, od ženy full servis, platiť všetko na polovicu, ale svadbu už nie lebo to je priveľký záväzok? 😂
Má 35 stále býva v podnájme a ešte po tebe aj zjape, ja by som si dva krát rozmyslel žiť s takýmto chlapom. Nevlastný nič? Celý život iba v nájme býval?
@anonym_b96392 mal byt, ale ten musel predať, pretože nejako nezvládal platiť, to bolo ešte pred vzťahom so mnou, takže veľmi som da do toho nerýpala
Ja som zas ten druhý tábor, dieťa som chcela ale svadbu nie, nechcela som sa vydávať iba skrz toho aby som mala deti. Všetko ale skrz majetky a financie, mám svoje on má svoje kúpila som predala som a počas manželstva toto všetko sa berie ako spoločne... Napríklad mám byt na hypo no a kebyže sa rozvedieme muž má nárok na polovicu splátok hypoték z môjho bytu pričom do bytu nedal ani euro... Toto sú veci kvôli ktorým som nechcela svadbu
nikdy by som nerodila deti niekomu, kto ma už teraz zaručene nevníma mna ako celoživotnú partnerku. samozrejme, oficiálne manželstvo nie je zárukou, že vzťah vydrží, ale aspoň sa predpokladá, že obaja to tak momentálne vidia.
Ja som zas ten druhý tábor, dieťa som chcela ale svadbu nie, nechcela som sa vydávať iba skrz toho aby som mala deti. Všetko ale skrz majetky a financie, mám svoje on má svoje kúpila som predala som a počas manželstva toto všetko sa berie ako spoločne... Napríklad mám byt na hypo no a kebyže sa rozvedieme muž má nárok na polovicu splátok hypoték z môjho bytu pričom do bytu nedal ani euro... Toto sú veci kvôli ktorým som nechcela svadbu
@anonym_d6f512 presne tak. Tu sa to stále hemží radami, ako si treba zaobstarat "aspon garsonku" pred svadbou. Ale co z toho, ked sa rozídu a treba vyplatit polovicu splátok za tie roky, fakt skvelá rada.
Ja to vidím proste tak, že ja si prejdem celým tým okolo tehotenstva a pôrodu a nemám mať ani len svadbu, že taký jeden pekný deň a oficiálny sľub, možno som naozaj staromódna... ja som mu povedala, že nechcem ani veľkú svadbu, stačí taká maličká s rodinou niekde na záhrade, ale potom sme sa už ďalej nedostali a išlo to do hádky bohužiaľ
Síce ja som mala dieťa pred svadbou ale pokiaľ má chlap takýto prístup už teraz, tak by som do dieťaťa s nik nešla. Môj muž ako zistil, že som tehotná, tak ma požiadal o ruku (požiadať ma plánoval už predtým, toto mu prišlo vhod), s tým že sme si naplánovali rovno aj dátum svadby atd atd. Druhé sme mali až po svadbe 🙂. Takže nie si staromódna, je to úplne v poriadku takto rozmýšľať. Tento zdrap papiera je čosi viac ako len papier.
Bojí sa prijať zodpovednosť a záväzok s manželstvom, ale nebojí sa prijať zodpovednosť byť rodičom? Neberie to tak, že bude len darcom semena a o všetko ostatné sa postaraj ty?
Veď čo keď sa mu niečo nebude páčiť, nevrieska na teba, zodvihne sa a odíde a ty sa staraj ako chceš.
Svadbu nemusíte mať, stačí mať sobáš na úrade, za pár minút povie áno podpíše a môžete ísť na spoločný obed. Len by musel byť zodpovednejší.
@anonym_b96392 mal byt, ale ten musel predať, pretože nejako nezvládal platiť, to bolo ešte pred vzťahom so mnou, takže veľmi som da do toho nerýpala
@anonym_autor ten chlap je aj finančne negramotný, ze?
@anonym_autor a zrejme sa za tie roky sa stále nerozhýbal buď sa mu totálne nechce alebo ani nemá alikvotnú čiastku na hypo. Zarába tak málo?
Nie si staromodna. V dnesnej dobe to nie je podmienka. Ale velmi to ulahci vsetko ked pride dieta. My mame napriklad kazdy inde trvaly pobyt. A uz to bol problem.
A nikdy nevies co sa moze stat. Ja som za dieta po svadbe.
@anonym_autor a zrejme sa za tie roky sa stále nerozhýbal buď sa mu totálne nechce alebo ani nemá alikvotnú čiastku na hypo. Zarába tak málo?
@anonym_b96392 no ja zarábam viacej, ale on prispieval dlho chorej mamine, čo sa rýka jeho úspor, tak neviem koľko má našetrené, každý máme svoje financie, ja platím svoje veci a on svoje
Si 5 rokov s clovekom, ktory pred tymto vztahom teda cca v jeho 30-ke v jeho najproduktivnejsich rokoch predal byt lebo ho nezvladal platit a teraz po tebe hulaka pretoze si si dovolila chciet svadbu? Za mna s tymto muzom ani byt, ani svadba, ani deti…

Nie nie si staromodna. Tiež by som tak uvažovala.