icon

Deti až po svadbe. Je to staromódny názor?

10. sep 2025

Ahojte, mám 27r a som s priateĺom 5r, bývame spolu len krátko, možno ani nie rok, všetko nám klape. On je teda odo mňa starší, má 35 rokov a spomenul mi, že chce deti. Na čo som ja odvetila, že deti možno hej, ale nie pred svadbou. Veľmi sa nahneval, čo ma naozaj prekvapilo, lebo takéhoto ho nepoznám. Začal kričať, že koľko žien má deti bez svadby a sú v pohode. A teda nechápte ma zle, ja to neodsudzujem, chápem, že život je rôzny, veci sa proste dejú... po tejto hádke sme sa chvíľu nebavili, myslíte, že som sebecká ak mám tento postoj? Zatiaľ mám fajn kariéru a hodinky mi netikajú, nikdy som nebola moc osoba na rodinu, ale jedno dieťa by som zdejme zvládla, ibaže jeho reakcia ma tak zarazila. Ja som vlastne ani nič nepovedala ako kričal... iba mi príde fér, aby som sa zabezpečila, síce je to možno len zdrap papiera, no predsa keby sa niečo stane, chráni to aj tie deti. Som staromódna?

Strana
z6
sova7
11. sep 2025
@anonym_78d688

Pekne sa vyfarbil, ak by si bola neplodná, potratila, alebo sa narodí postihnuté dieťa tak ti oznámi, že odchádza lebo nedostal čo chcel a tak ako on chcel.

Skús mu oznámiť, že dieťa bude mať aj tak len tvoje priezvisko a či bude rovnaké s ním alebo nie to už záleží od neho. Ako sa zatvári či chce také dieťa.

@anonym_78d688 obávam sa že máš pravdu

anonym_ab01dc
11. sep 2025
@anonym_autor

No ďakujem za rady, dneska sme mali rozhovor a mne to pomohlo uvedomiť si, že kopa z vás má naozaj pravdu. Tentokrát to nešlo do hádky, ale máte pravdu. Ja vlastne nič neviem o jeho finančnej situácií, asi mi trebalo nezaujatý pohľad. Dal mi ultimátum, že buď do polroka sa začneme snaziť o dieťa alebo odchádza a ja asi viem ako som rozhodnutá.

@anonym_autor no bud rada ze si na to prisla vcas. Mna by len zaujimalo ked odides ci si mysli ze najde hned zenu co mu splodi dieta 🤦.
Je pravda ze svadba nie je podmienkou mat dieta. Ale po takychto vyjadrenie by som asi ani nechcela

3petka
11. sep 2025
@anonym_autor

No ďakujem za rady, dneska sme mali rozhovor a mne to pomohlo uvedomiť si, že kopa z vás má naozaj pravdu. Tentokrát to nešlo do hádky, ale máte pravdu. Ja vlastne nič neviem o jeho finančnej situácií, asi mi trebalo nezaujatý pohľad. Dal mi ultimátum, že buď do polroka sa začneme snaziť o dieťa alebo odchádza a ja asi viem ako som rozhodnutá.

@anonym_autor to je láska. Teraz je vidieť že jediný kto v danom vzťahu myslel že ide o lásku si bola ty. Pošli ho do preč... Dobre urobíš

anonym_957280
11. sep 2025
@anonym_autor

Žienky... ďakujem za rady, asi som potrebovala toto počut a trošku vytriezvieť, ďakujem, ja nebývam naivka, ale ubedomujem si, že tu asi som. Máte pravdu, aj s tou svadbou, aj s tými jaslami. Ja som o tom iba takto neuvažovala jednoducho, mala som ružové okuliare. Skúsim sa s ním porozprávať znova, v pokoji a no, podľa toho uvidím či ostať alebo nie.

@anonym_autor bude to pre Teba ťažké. Držím prsty aby si to vedela naozaj dotiahnuť do zdarného konca. Ono niekedy je veľmi ťažké odísť pre ženu zo vzťahu, keď naozaj ľubila partnera a plánovala s ním život.

autor
11. sep 2025
@anonym_ab01dc

@anonym_autor no bud rada ze si na to prisla vcas. Mna by len zaujimalo ked odides ci si mysli ze najde hned zenu co mu splodi dieta 🤦.
Je pravda ze svadba nie je podmienkou mat dieta. Ale po takychto vyjadrenie by som asi ani nechcela

@anonym_ab01dc povedal mi, že takých žien čo túžia po dieťati je kopa, že on si určite nájde, na čo som ani nemala argument už

pikachu999
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_ab01dc povedal mi, že takých žien čo túžia po dieťati je kopa, že on si určite nájde, na čo som ani nemala argument už

@anonym_autor to je kkkt..

anonym_ab01dc
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 😂 tak tu aj mne dosli argumenty. Prajem vela stastia a dufam ze natrafis na niekoho pricetneho.

majusik1304
11. sep 2025

@anonym_autor určite to nie je staromódne ale rozumné....... Ty mu máš dať dieťa, len tak, obetujes mu život, život sa ti otočí úplne naruby s dieťaťom, lebo takto to je a on ti čo ponúka? Ani istotu, ani zabezpečenie, ani 'záruku' vernosti.... Lebo veď papier netreba, a potom na rodičaku bude pýtať od teba polku nákladov na život.... Nebola by som z takým ktorý ma nechce za svoju ženu.

jizanka
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Doufám, že už je to ex

tanuuulka
11. sep 2025

ja sa úprimne čudujem ľuďom, ktorí majú deti bez svadby. jeden sa nedajboh pominie a ten druhý ani nedostane vdovský/vdovecký. to sú veci, na ktoré treba myslieť, pretože to sú peniaze práve pre tie spoločné deti. plus rovnaké priezvisko napr. pri vycestovaní s deťmi, prečo sa má matka volať inak ako zvyšok rodiny?! rovnako tie práva manžela/manželky (na úradoch, pri pobytoch v nemocnici a pod.)... ja sa ti nečudujem a tiež by som deti bez manželstva nechcela.

marca12
11. sep 2025

@anonym_autor Nechapem tychto modernych chlapov. Tak dieta,zavazok na cely zivot si spravit,to nema problem. Ale vziat si zenu,s ktorou chce dieta,to uz je strasny problem. Ja osobne by som nebola s takto zmyslajucim muzom. To za co ta ma? Za nejaku prizivnicku,ktora ho oberie o peniaze?

sova7
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor stačí mu popriať šťastnú cestu. A dodať že v tom prípade dieťa už mal dávno mať keď je taký múdry a toľko žien len caka na to kedy im urobí dieťa a posle ich na neho zarábať. Vydieranie a manipulácia do vzťahu nepatrí. Týmto by ma teda nasral

letfenixa
11. sep 2025

@anonym_autor a chceš čakať polroka? Veď ty si rozhodnutá.

maty112
12. sep 2025
@marca12

@anonym_autor Nechapem tychto modernych chlapov. Tak dieta,zavazok na cely zivot si spravit,to nema problem. Ale vziat si zenu,s ktorou chce dieta,to uz je strasny problem. Ja osobne by som nebola s takto zmyslajucim muzom. To za co ta ma? Za nejaku prizivnicku,ktora ho oberie o peniaze?

to nieje ani o modernosti, ale o pohodli...natrtkat a mat v pazi kedy to vyhovuje je fajn...ale uz mat obrucku a zavazok to je ine kafe pre nich..lebo musia, musia robit, zarobit, platit, postarat sa...

sova7
12. sep 2025
@letfenixa

@anonym_autor a chceš čakať polroka? Veď ty si rozhodnutá.

@letfenixa ja by som to brala ako jasnu odpoveď za čo má má a o čom je tento vzťah a ukončila by som to. Kde sme aby ma nejaký chlap vydieral? Dával mi ultimáta? A ešte taký co so mnou neplánuje budúcnosť mám ho živit a nevie ani otvorene komunikovať. Tu nie je co rozmýšľať ona chce deti v manželstve on iba deti kazdy má jasno a dokopy to nepasuje

anonym_222605
12. sep 2025

Nie si staromódna. Ja som tiež mala deti až po svadbe. Ešte sme si stihli užiť svadobnú cestu a potom som otehotnela. Ale zase ja by som s partnerom nebývala skôr tiež až po svadbe. A nemyslím si, že som staromódna.

zuzinka888
12. sep 2025

Necitala som diskusiu ale nam na to podobny nazor ako ty. Zaujalo ma vsak- "byvame v podnajme vsetko platime na polovicu"( nemam nic proti tomuto nastaveniu ak vam tk vyhovuje) ale ako mate poriesene toto- financie pocas tehotenstva, a po porode- stale pojdete na polovicu? Dieta je draha zalezitost tam tu polovicu z rodicaku neutiahnes. A uz som tu citala diskusie ze si partneri zapisuju " dlh" partnefky lebo je na rodicaku a nema z coho zaplatit svoju polovicu. Takze za mna nie je az take dolezite ci v manzelstve alebo pred( ak po svadbe netuzis, lebo nemusi prist nikdy- ved ma vsegko aj bez svadby) ale vsetky tie ine veci- priezvisko, financovanie, starostlivost.....

belllinka
12. sep 2025
@zuzinka888

Necitala som diskusiu ale nam na to podobny nazor ako ty. Zaujalo ma vsak- "byvame v podnajme vsetko platime na polovicu"( nemam nic proti tomuto nastaveniu ak vam tk vyhovuje) ale ako mate poriesene toto- financie pocas tehotenstva, a po porode- stale pojdete na polovicu? Dieta je draha zalezitost tam tu polovicu z rodicaku neutiahnes. A uz som tu citala diskusie ze si partneri zapisuju " dlh" partnefky lebo je na rodicaku a nema z coho zaplatit svoju polovicu. Takze za mna nie je az take dolezite ci v manzelstve alebo pred( ak po svadbe netuzis, lebo nemusi prist nikdy- ved ma vsegko aj bez svadby) ale vsetky tie ine veci- priezvisko, financovanie, starostlivost.....

@zuzinka888 a to uz ma ten chlap platit vsetko teraz, ked este ani nie je na rodicaku?

zuzinka888
12. sep 2025
@belllinka

@zuzinka888 a to uz ma ten chlap platit vsetko teraz, ked este ani nie je na rodicaku?

@belllinka precitaj si este raz co som napisala- pytala som sa ci to maju porirsene odkomunikovane ako to bude

belllinka
12. sep 2025
@zuzinka888

@belllinka precitaj si este raz co som napisala- pytala som sa ci to maju porirsene odkomunikovane ako to bude

@zuzinka888 Písala si, že ťa zaujala táto veta, akoby si sa čudovala, že platia na polovicu

zuzinka888
12. sep 2025
@belllinka

@zuzinka888 Písala si, že ťa zaujala táto veta, akoby si sa čudovala, že platia na polovicu

@belllinka ano cudujem sa ze platia na polovicu. A zaujimalo by ma ci upratuju, zehlia, varia, a vsetko ostatne robia na polovicu- ci uz v domacnosti alebo v buducnosti s vychovou a starostlivostou o dieta pojdu na polovicu( presnu)...

belllinka
12. sep 2025
@zuzinka888

@belllinka ano cudujem sa ze platia na polovicu. A zaujimalo by ma ci upratuju, zehlia, varia, a vsetko ostatne robia na polovicu- ci uz v domacnosti alebo v buducnosti s vychovou a starostlivostou o dieta pojdu na polovicu( presnu)...

@zuzinka888 ty možno preferuješ model z minulého storočia, kedy sa muž má postarať o rodinu finančne a žena robí slúžku, ale teraz to už našťastie vo väčšine partnerstiev funguje inak.

reela
12. sep 2025
@belllinka

@belllinka no moj tak platil, ale je pravda, ze hlavny vydavok - byt v prenajme - mal napisany na seba len on a ja som byvala inde... potom po svadbe vsetky moje aj jeho zvysne peniaze isli na spolocny ucet a stamad sme uz hradili vsetko... napriklad si kupil prve auto

belllinka
12. sep 2025
@reela

@belllinka no moj tak platil, ale je pravda, ze hlavny vydavok - byt v prenajme - mal napisany na seba len on a ja som byvala inde... potom po svadbe vsetky moje aj jeho zvysne peniaze isli na spolocny ucet a stamad sme uz hradili vsetko... napriklad si kupil prve auto

@reela ved to je OK, peniaze su spolocne. Ale ona tu pise o tom, ze dvaja su spolu a vsetko ma platit chlap a ona si prachy odklada kam? Naco?

marca12
12. sep 2025
@maty112

to nieje ani o modernosti, ale o pohodli...natrtkat a mat v pazi kedy to vyhovuje je fajn...ale uz mat obrucku a zavazok to je ine kafe pre nich..lebo musia, musia robit, zarobit, platit, postarat sa...

@maty112 Nemuseli by. Obrucka nie je zavazok. Zavazok je dieta. O dieta sa musis starat v pripade rozchodu platit vyzivne. Manzelstvo ta k nicomu nezavazuje.

som_realistka
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor On, Ti dal ultimátum??? No ja by som sa smiala tak, že by som nevedela trafiť do dverí keď by som od neho odchádzala 😅 Niedáva Ti žiadnu istotu do života, čaká že po MD pôjdeš pracovať na full time, a najlepšie asi keby si hneď po pôrode robila HO a nosila domov peniaze, ale on Ti dá ultimátum. Teda také sebavedomie ako on by som chcela mať.

sova7
12. sep 2025
@som_realistka

@anonym_autor On, Ti dal ultimátum??? No ja by som sa smiala tak, že by som nevedela trafiť do dverí keď by som od neho odchádzala 😅 Niedáva Ti žiadnu istotu do života, čaká že po MD pôjdeš pracovať na full time, a najlepšie asi keby si hneď po pôrode robila HO a nosila domov peniaze, ale on Ti dá ultimátum. Teda také sebavedomie ako on by som chcela mať.

@som_realistka 👍😆👏

Strana
z6