icon

Ako riešiť situáciu, keď starí rodičia odmietajú vnúča?

nikusa44444
15. júl 2024

Ahojte , ako by ste to brali ak vase 4 rocne dieta, chce.ist na prazdniny k babke a dedovi a oni ho nechcu zobrat ani na 2 dni.Byvaju cca 80 km. Dcera sa vie sama zahrat, zaspava sama a ma ich rada. Babka s dedom maju 52 rokov a nechcu ju zobrat, maju argumenty ze co ak by plakala, ze ju vezmu ked bude vacsia. Ja som z toho dost sklamana, najma preto ze dcera s nimi velmi chcela ist.

Strana
z4
sasa1310
15. júl 2024

Išla by som tam na 2 dni s malou a boli by sme všetci spolu

zooeynka
15. júl 2024

@nikusa44444 52 rocni? Ved to este pracuju, kam ju maju dat?

nikusa44444
autor
15. júl 2024

@sasa1310 vsetci spolu sme.tam boli uz velakrat , vyzera to tak ze my s manzelom sa jej venujeme a oni si robia svoje alebo oddychuju pred telkou

nikusa44444
autor
15. júl 2024

@zooeynka maju teraz 2 tyzdne dovolenku

felycity
15. júl 2024

čo môžeš urobiť? iba prijať situáciu tak ako je, dieťaťu vysvetliť, že starí rodičia nemôžu sa jej momentálne venovať a ona tam teda sama nemôže ísť.

mila23
15. júl 2024

mila autorka, tak ked nechcu, nemozes ich nutit. Oni chcu ze az bdue vacsia -> cize nebude s nou tolko roboty. Len sa moz estat,ze potom tam uz dcera nebude chciet ist

dskjhfdlkdjhl
15. júl 2024

@nikusa44444 Ako by som to brala? Normalne, nasilu im ju predsa nebudes strkat.

cookie29
15. júl 2024

no mozno si chcu tiez oddychnut.

natall113
15. júl 2024

Nútiť ich nemôžeš a není to ich povinnosť, nechcú? Nechcú. Vysvetli to dcére a hotovo

zooeynka
15. júl 2024

@nikusa44444 asi maju ine plany. Asi chcu oddych ked maju dovolenku a nie robit program dietatu. Dobri stari rodicia su bonus, nie samozrejmost.

sasa1310
15. júl 2024

@nikusa44444 tak chcú asi oddychovať cez dovolenku. Vôbec sa im nedivím

sisa_s
15. júl 2024

Dalsia diskusia na x stran, kde sa budu vsetci hadat, ci maju stari rodicia povinnost strazit vnucata, alebo nie? 🙄

lia2929
15. júl 2024

@nikusa44444 mame to uplne rovnako. Ze pocit ala asi ich obtazujeme atd.. su to este mladi ludia co vyzeraju ako rodicia vnucat nie dedko babka a plus pracuju. Ja uz sa to snazim uplne chapat ze su to pracujuci ludia nie dochodcovia😌taka realita tejto doby. Urcite ale malu miluju

lily246
15. júl 2024

@zooeynka na 2 dni? Však hociktorý víkend.
Autorka, keď na ňu kašlú aj keď je tam s tebou, postupne by som dcéru citovo odpútavala lebo len si bude zbytočne lámať srdce pri takej ignorantskej babke a dedkovi.
Neviem, kedy si s ňou chcú budovať vzťah, ak nie teraz. Im to ale zrejme vyhovuje a chcú mať pokoj, tak im ho doprajte aj teraz aj potom keď budú o 20 rokov vyplakávať že vnučka o nich nezakopne.

bambulka79
15. júl 2024

@sasa1310 čomu sa nedivíš? Prepáč,ale 52 roční potrebujú oddychovať až tak, že 2 dni su im zaťažko stráviť so svojou vnučkou? Čo budú rozprávať o ďalších 15-20 rokov? Ak si teraz nevybudujú vzťah,tak o 10 rokov ich vnučka pošle do péčka. Dneska sú ľudia extrémne pohodlný...

simsalabim
15. júl 2024

Moje deti to oplakali… svokrovci boli taki isti. Ked svokor zomrel, ani slzu nevyronili 🤷‍♀️ Deti su uz dospele a vztah s babkou nulovy. Nenanutis to nijako. Chvalili sa fotkami vnucat, ale venovat im par hodin - ani za svet. Doteraz si spominam, ako sa urazili, ked si dcera s nimi chcela zahrat stolnu hru…

sasa1310
15. júl 2024

@bambulka79 nedivím sa, že cez dovolenku chcú byť sami

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bambulka79
15. júl 2024

@lonely66 svoje slová si dobre zapamätaj...aby si poznala odpoveď, keď už budeš stará a "nezaujímavá", prečo ťa všetci opustili...tam sa to totiž začalo...

duppka13
15. júl 2024

Moji rodicia maju skoro 73, na den mi dceru povaruju od rana do vecera alebo ze ju k nim doveziem, som tam aj ja a ked cez den spi idem si vybavit co potrebujem. Tak nemaju s nou moc roboty, max prezliect, dat jej jest..ale viac nechcu, na noc, trebalo by k nej vstavat, prebalit atd, boja sa ze su uz stari a nezvladli by to co je asi aj pravda.
No ale k veci - ak maju tvoji 52 tak to by mohli zvladnut ale co ti zostava - akceptovat to. Skus tvojich rodicov. Dcere vysvetlit primerane veku.

sasa1310
15. júl 2024

@bambulka79 netreba zabúdať, že tí 52-roční rodičia ešte majú na starosti svojich rodičov. Majú zobratú dovolenku z práce, snáď majú nárok si sami rozhodnúť ako a s kým ju chcú stráviť. Už za chvíľu ani na to tuším starí rodičia nárok nebudú mať., sami si rozhodovať o svojej dovolenke

januska12323
15. júl 2024

Nikoho nemôžeš nútiť, keď nechcú tak nechcú. Išla by som s ňou ak by im to vyhovovalo, inak nie. Dcére časom dôjde, že ju tam nechcú a nebude plakať.

araavdva
15. júl 2024

Neostáva ti nič iba to prijať a dcére vysvetliť.
Mne malú stará mama ma problém postrážiť aj dve hodiny. Holt teraz keď ma 8 rokov si spolu vôbec nerozumejú. Zo začiatku ma to štvalo pretože všade rozprávala akosi a vnúčat ani nedožije. A keď ich má tak je rada že ich nevidí. Nič s tým nenarobíme. Oni sa tak rozhodli na náš je to prijať a rešpektovať to.

nikusa44444
autor
15. júl 2024

@duppka13 su to moji rodicia. Strazili ju za 4 roky asi 3x par hodin, ze bola s nimi sama bez nas. Lebo sme boli obaja s muzom v praci. Vsetku starostivost si riesime my dvaja , ked je chora atd. Nikdy ich neotravujem.Myslela som ze nechcem tak vela. Ale dakujem vam vsetkym za nazory

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
nominativ
15. júl 2024

Treba to brať ako fakt, ak je dcéra tiež sklamaná, je to normálna emócia ktorá patrí k životu a bude sklamaná asi miliónkrát, treba ich naučiť túto emóciu prijať a spracovať.

To, čo mna zaujíma, je ako k tomu prišla - Ma 4 roky, odkiaľ vie o nejakých prázdninách a možnosti prespať sama u starých rodičov? U iných ľudí prespáva sama, resp.chodi na prázdniny inde? Navrhla si jej to ty ešte predtým, než si sa poradila s rodičmi? Jednoducho, sama štvorročná dcéra prišla s veľkou túžbou prespať sama na prázdniny u babky a dedka? Lebo podľa mňa si to navrhla a ona sa potešila tej možnosti a dopadlo to takto.

0silvia0
15. júl 2024

@nikusa44444 prave som v zahrade pocula, ako 52-rocna suseda naskriekala na maleho vnuka v bazene. Nuz, nie kazdy ma nervy a trpezlivost na male deti.
Ak si tvoji rodicia jednoducho netrufaju, nemas inu moznost ako to respektovat. Su stari rodicia, co zvladnu aj male deti, aj vela vnucat, ale zial, tvoji rodicia to nie su.

simsalabim
15. júl 2024

@lonely66 aj ja som v podobnom veku, ale teda 4-5 dni by ma urcite nezabilo. 4 rocne dieta je partak, venovat sa par dni vnucatu je investicia do vztahu s nim.

abbey1
15. júl 2024

@nikusa44444 Čoskoro budem mať 50, pracujem, mám dieťa, o ktoré sa starám a každý víkend si beriem na celé popoludnia synovcovho drobca. Vždy sa na ten čas veľmi teším a obaja si ho spolu užívame. Únava môže byť, ale pre mňa je to zmena, relax, znovu nabitie energiou.
Bohužiaľ, moje deti svokrovcov nepoznali. Svokrovci nemali záujem. Zmierila som sa. Deti to vôbec neriešili.
Moji rodiča boli presní opak. Všetky svoje vnúčatá milovali a každý víkend bol u nás plný dom, keďže sa preháňali, kto bude u nás nocovať.
Nič s tým neurobíš, pokiaľ starí rodiča nemajú záujem. Čím skôr si to tak urivnáš v sebe, tým skôr to i dieťa bude akceptovať. Nerieš to, zaraďte sa inak.

Strana
z4