icon

Dilema medzi súčasným partnerom a mužom z minulosti

17. máj 2025

Mam priatela 2 roky. Poslednu dobu mam pocit ze sa tie city vytratili a ze sme spolu uz len zo zvyku...
Po rokoch sa mi ozval jeden muz z mojej minulosti. Vzdy sme si velmi dobre rozumeli a mame vela toho spolocneho (politicke a nabozenske nazory, vztah k zvieratam, rovnaky humor). Proste su to veci ktore s terajsim priatelom nemam... Trapi ma to lebo nechcem nikomu ublizit...

pribinak
17. máj 2025

Ozval sa ….to znamená čo? Má záujem o vzťah?

alickapusinka
17. máj 2025

U kamaráta bude trava zelenšia.Už ked ťa omrzel ten lebo už je tomu 2 roky je už veľa.Prečo ste sa teda toho pana dokonaleho čo ste na tom rovnako nezamilovali obaja už pred časom.Ozval sa je čo chce niečo riešiť.Kocúra do trúby vložiť či čo.

evcagabi
17. máj 2025

Cbod do toho

julia_romeo
17. máj 2025

Byt vo vztahu len zo zvyku je ako mat oblecene stare pohodlne tricko, ktore uz nema farbu ani tvar – nevadi, ale ani netesi. A ked sa potom objavi niekto, s kym ti to zase zapne v hlave aj v dusi, nie je to len "pokusenie", ale mozno zrkadlo toho, co ti chyba.

Tym nechcem povedat, ze mas skocit do niecoho noveho. Ale ked sa ti pri niekom objavi usmev na tvari len tak… a pri niekom druhom uz nie, je to signal. Nie o tom druhom cloveku, ale o tebe – ze sa menis, ze nieco nove v sebe pocujes, a mozno aj potrebujes.

Nechces ublizit? Jasne. Ale niekedy, ak zostavas len preto, aby si neublizila, ublizujes sebe aj jemu dlhodobo. A to nie je o sebeckosti – to je o uprimnosti.

Vztahy sa maju zit, nie trpiet alebo "vydrzat". Ale v prvom rade – pocuvaj samu seba. Nie zo zvyku, ale zo srdca.

bolarazjedna
17. máj 2025

Co by som robila? Stiahla by som sa trocha, a popremyslala o vzťahu s priateľom. Co chem od života, čo k nemu cítim, či chcem dat šancu nášmu vzťahu, alebo to chcem ukončiť. Ak by som sa rozhodla ostať a urobiť niečo preto, aby medzi nami opäť iskrilo, tak by som druhému mužovi napísala, že sorry, mám priateľa. Ak by som sa rozhodla vzťah ukončiť, tak by som k priateľovi bola úprimná a ukončila to. Až následne by som niečo riešila s druhým mužom. To, že už sa neľúbite, neznamená, že nemáš zachovať uctuu k nemu, takže určite by som neflirtovala s druhým, kým nemám ukončeny vzťah. Ja som si vždy vážila svojich partnerov, aj keď sme sa rozchadzali, či bolo po rozchode.

domkakvet
17. máj 2025

Si vo vztahu dva roky, co je este kratka doba na to aby sa vytratili city a na to aby ste boli spolu zo zvyku. Ukonci tento vztah, lebo prave tak ublizis jemu aj sebe a potom zacni novy vztah.

mimi2018
17. máj 2025

Pokiaľ nemáte spolu nejaké záväzky, deti a podobne, tak by som to určite ukončila ale nie kvôli kamarátovi, čo sa ti ozval. A to ze sa ti po nejakej dobe ozval to nič nemusí znamenať, aby ta to zbytocne nemylilo. Keby ste mali byť spolu, tak by ste boli spolu aj predtým.

joesvk
17. máj 2025

Vzťah by som ukončila aj keby nebol na obzore ten nový.Lebo po dvoch rokoch človek už vidí svoj vzťah triezvo a je lepšie odísť z kratšej cesty.

colsami
17. máj 2025

Mas nazov temy "Co by ste urobili?"
No v prvom rade ei vyriesila svoj zivot a svoj vztah a neriesila popri tom nejakeho kamarata. Poporiadku...

sissy27
17. máj 2025

Tak vies, vztah je ako travnik - musis sa on starat aby bol pekny. Takze sa spytaj samej seba, ci si ty robila nieco aby bol ten vas travnik krasny zeleny alebo kde bol problem. Jaj a aby som nezabudla - obcas sa stane, ze pride jedna krava (alebo vol) a cely ten travnik znici. Tak snad “kamarat” nebude tym volom…

pikachu999
17. máj 2025

Ak dávaš energiu do vzťahu len ty a ten druhý nie tak to treba skončiť

0silvia0
17. máj 2025

Vyries si najprv sucasny vztah a potom ries noveho kamarata.

gab1sol
17. máj 2025

Čo by som robila? V prvom rade by som vyriešila existujúci vzťah. Až po čase začala riešiť nový vzťah. Priateľ ťa “nebaví”, ten druhý je len nejaká náplasť a máš ružové okuliare, lebo ti ten prvý nesedí…

anketkarka
17. máj 2025

Po dvoch rokoch zo zvyku je trochu silné kafe. Zaujímalo by ma, prečo ste sa dali dokopy. S tým z minulosti sa chceš dať dokopy tiež zo zvláštnych dôvodov. Znie mi to tak chladne.

cyberk
17. máj 2025

Jasne, ze ti zrazu zacal vadit priatel, ked sa ti kaleraby stareho znameho pomotali mysel 🙂 len aby si 70% nemenila za to 30%, ktore tomu tvojmu chybaju k dokonalosti.. ;)

zelenina1
17. máj 2025

Ste len priatelia. Nemate hypoteku. Nemate deti..... Od toho je tato faza predsa. Ak to nefunguje po dvoch rokoch, utekaj. To ze ten "novy" bude lepsi nie je nikde garantovane. Zistis to az ked vyskusas. Kazdopadne - svetonazor je klucovy. Ak ho so svojim aktualnym partnerom nezdielas, naco s nim vlastne si?

zelenina1
17. máj 2025
@cyberk

Jasne, ze ti zrazu zacal vadit priatel, ked sa ti kaleraby stareho znameho pomotali mysel 🙂 len aby si 70% nemenila za to 30%, ktore tomu tvojmu chybaju k dokonalosti.. ;)

@cyberk Nemaju spolocny svetonazor. To nemoze fungovat. Nemaju deti, hypoteku, zavazky. Ak jej pocit hovori "vyskusaj to", tak rozhodne do toho. Kedy inokedy, ked nie teraz?

cyberk
17. máj 2025
@zelenina1

@cyberk Nemaju spolocny svetonazor. To nemoze fungovat. Nemaju deti, hypoteku, zavazky. Ak jej pocit hovori "vyskusaj to", tak rozhodne do toho. Kedy inokedy, ked nie teraz?

@zelenina1 ja si len myslim, ze ma ruzove okuliare, a pomotanu mysel, keby to zistila bez tretej osoby, tak to chapem, ale takto ked 2 roky jej to nevadilo a zrazu zacalo lebo niekto iny prisiel, tak je to dost ovplyvnene… ak mi niekto nevyhovuje v takyto veciach, nie som s nim 2 roky… ;) ale vsak jasne, neskusi-nevie, skusenosti do zivota ziska tak ci tak

sevrin
18. máj 2025

Ak vaše politické názory sú protificoidné tak choď do toho.

zelenina1
18. máj 2025
@cyberk

@zelenina1 ja si len myslim, ze ma ruzove okuliare, a pomotanu mysel, keby to zistila bez tretej osoby, tak to chapem, ale takto ked 2 roky jej to nevadilo a zrazu zacalo lebo niekto iny prisiel, tak je to dost ovplyvnene… ak mi niekto nevyhovuje v takyto veciach, nie som s nim 2 roky… ;) ale vsak jasne, neskusi-nevie, skusenosti do zivota ziska tak ci tak

@cyberk mozno prave potrebovala podobny impulz, aby sa rozhybala 🙂 cudovala by si sa, kolko zien je s chlapom len zo zvyku

mk1111111111
18. máj 2025
@cyberk

@zelenina1 celkom pravda. Mozno sa uz ani nechce snazit, tak na co to silit, radsej z kratsej cesty.

@cyberk a tiez mas pravdu, ak to nevide ani s druhym, mozno ju stastie caka uplne inde