Divná kamarátka
Ahojte, čo by ste si mysleli o takomto vzťahu: Mam kamosku, zijeme od seba cez 300 km, píšeme si, bola som jej svedkom na svadbe. Keďže je to veľká vzdialenosť, osobné stretnutia nie sú časté, mame svoje rodiny, no raz, dvakrát ročne sme sa videli. Aj tak som ju považovala za osobu blízku. Teraz som tehotná, už v 6.mesiaci a ona sa neozvala od jari, o tehotenstve vie. Nezaujíma ju, ako to zvládam, čo čakáme atď. Je pravda, že trikrát v priebehu troch rokov potratila, tak možno jej nerobí dobre, kontaktovať sa s tehotnou. Ja však si myslím, že dobrá kamarátka nemá závidieť, ale tešiť sa so mnou. Sú tu aj iné veci, ktoré sa mne daria a jej nie, napr. mam lepšie pracovné podmienky, som zabezpečená, nemám hypotéku, úspešne som ukončila fakt ťažkú vš... Je mi smutno, že asi nebola taká, za akú som ju mala, no zároveň nemienim sa jej natískat. Ja som "v inom stave" a keby to bolo opačne, zaujímala by som sa, ako sa majú, čo aj tak bolo.
@autor Prides mi ako dobra harpia a ja by som teda taku kamosku ani nechcela.To co pises a ako to pises,konecnaaa,ziadny smutok za kamoskou,iba nervy...Ani ty mi neprides ako keby si bola ty jej fantasticka kamaratka.Teba ani nenapadlo,ze to nemusi byt ani tak v tvojom tehotenstve,ale v tom ako na ludi posobis?Podla mna,keby si bola prijemna osobka vobec by ti nic nezavidela aj ked je po tolkych potratoch a urcite by sa ozvala aj sama od seba.Kazda minca ma 2 strany a ja by som si rada vypocula aj jej nazor na teba.
Porovnavaš materiálne veci s tromi potratmi? Výborne. Jej trikrát zomrelo dieťa, zatiaľ čo ty nemáš hypo. Čo tak ubrať zo sebeckosti a vcítiť sa do nej? Netvrdím že ťa nemá štvať že sa ti neozvala, ale čo tak jej napísať: ,,ahoj, chýbaš mi, viem že to máš ťažké, ale chcela by som, aby sme boli viac v kontakte....ako sa máš?"
Nvm. Ja keď som otehotnela tak moja druhá myšlienka bola na kamarátku, ktorá deti mať nemôže. A dokonca keď sa moja dcéra narodila, uriekla ju. Ale nehnevala som sa, pretože absolútne netuším, čím si ona prechádzala.
Buď trošku viac citlivejšia a menej egocentrická. Iba trochu.
Ak potratila 3x nemôžeš sa jej diviť.. každá sme nejaka a túto stratu zvláda inak..ja mám kamošku ktorá potratila 1x a bola ochotná nas všetky kamošky začať úplne nenávidieť a prestať sa s nami stretávať, tie čo máme deti. Možno je aj čas s tvojej strany, kamarátstvo prehodnotit, či to má zmyslel za neho bojovať.. tym pravým priatelom nedovolis aby odišli s tvojho života..
Aj ja som uspesna, zabezpecena, s dobrou karierou.. bla bla bla.. a nemam deti, neprisli. Zeny si myslia, ze to, ze su tehotne je ich zasluha a ze je to nejaky posuv v uspesnosti o ktory sa sami pricinili.. a ze im budu zavidiet zeny, ktore chcu byt tehotne a nie su, alebo prekonali potraty. Deti sa nezavidia! Ani tehotenstvo sa nezavidi. To, ze sa ti neozyva, to je mozno preto, ze sa nepotrebuje zaujimat o tehotenstvo. Ze si kamoska a co? Ona sa ma trapit aby ti ukazala aka je kamoska? To kde sme?
V práci kolegyňa - predtým bola moja dobrá kamoška, akonáhle som otehotnela - jej sa nedarilo a nakoniec sa rozišli s priateľom lebo nedarilo sa babo..... no začala mi robiť zle, raz až tak, že šéfka ju musela krotiť... alebo bratrancova žena, tiež v tej dobe párkrát potratila, keď ma videla, vždy plakala... to bol hnev, plac... kopec emócií... daj kamoske čas.
Ja si myslím, že zavidíš ty jej.
Veľa žien tu rozoberá, aká je oná zlomená z potratov, čo je asi pravda... Ale nemyslím, že je za tým strata bábätiek. Myslím, že už nevydržala tu tvoju povysenost.
Stále sa len porovnávas, kto je lepší, kto ma viac, ale priateľstvo je o nezistnom dávani, o nemateriálnych veciach, o záujme...si strašne vypočítava, čo si ty dala, čo si ty urobila..
preco chces nasilu mat kamaratku, bud rada že si rada, uzivaj si tehotenstvo, staraj sa o seba a kasli na druhych. kazdy ma svoj źivot.
Ja ta chapem. Mala som taku kamaratku, “najlepsiu”. Jej prve tehotenstvo sme spolu stale boli, aj jej dieta poznam, casto sme sa stretavali, nosili dary a venovali pozornost. Ked bola druhy krat tehotna bola som asi rok po nej aj ja. Este planovala ako super ze budeme spolu naraz na materskej. Moje dieta videla za dva roky asi 4x po hodine, na viac casu sa nezmohla. To zamrzi. Prestala som vyvijat aktivitu a Uz sa s nou nestretavam. Skoda casu.
Nie,nezaujimala by si sa keby to bolo opacne. Ak ona 3x potratila a neda sa jejmat dieta, tak je od teba sebecke, aby sa tesila s tebou. Toto nepochopis pokial nezazijes… a hej, moze byt dobra kamoska a aj dobra baba, ale holt ta bolest po dietatku je taka silna… ked si ty dobra kamoska, tak to od nej neziadaj, inak si sebec. Zavolaj jej, kludne, ale nemel len o svojom tehotenstve… ju taketo reci bolia
Podla mna si divna ty. Pisat takto o sebe co vsetko mas ako si zabezpecena bohata. Ach toto povysovanie. Ani ja by som sa ti radsej neozvala.dovzvie cim vsetkym si sa jej chvalila.
Nechapem preco jedna uspesna,pardon najuspesnejsia zena ktora tolko toho dokazala, sa zapodieva nejakou kamoskou ktora Ti nesiaha ani po clenky
🤡🤡🤡
Pravdepodobne tak nad vecou nebudes ani z dialky
@autor A ty si vlastne aka kamoska?
@autor Mozes mat karieru snov,prachov po kkt,ale pokial si osoba taka ako sa tu prezentujes,tak su ti tie veci na 2 veci.Kazdy jeden clovek sa ti otoci chrbtom nez by mal mat taku osobu vo svojom zivote...
Preeebohaaaaaa
Prosim zavolajte tu niekto admina nech zrusi tuto diskusiu lebo tu si madam dokonala ide svoje a nepotrebuje diskutovat, ale kazdeho presciedcat o svojom nazore, samozrejme najspravnejaom.
Ty si taka studovana krvopotne, ze nevies ani co to znamena slovo DISKUSIA.
Ja byt pri tebe tak ta normalne preplieskam, jemne bo si tehotna😂 tak ty si ides riadne svoje… kamoska trikrat potratila abty si pestujes brucho a o chvilu budes kocikovat, ja na jej mieste, nechcem ta vidiet pokial ti decko do skoly nepojde minimalne. Lebo vsetko sa ti teraz toci a aj bude tocit len okolo dietata a to ona fakt teraz nepotrebuje.
A nechci nam nahovorit, se ked si jej povedala, ze si tehotna, tak na to nereagovaa nijak, to ti nik neuveri….
Takto ju tu zhadzovat a ohovarat len pre to, ze sa s tebou nekontaktuje je nenormalne ubohe od teba.. vidis, aka si uspesna a vsetko ti klapr v zivote? Tak sa tes a najdi si ine seberovne kamosky so sebadisciplinou bez hypoteky tazko vystudovane a nechaj na pokoji tu “chuderku” ktora sa ti nema SILU venovat. Aka si studovana a uspesna, taka si uboha. Nech sa paci, chod sa pozriet do zrkadla…
💪🏼💃🏼
@rubia10 Ja som sa s takouto zenou este nestretla.Vsade citam len JA JA JA JA JA JA-som perfetna,dokonala,vsetko mi ide podla planov,kamoska mi nesiaha ani po paty,ale aj tak ju tu budem ohovarat a certit sa,lebo ma ma v paži. 🤣 Ak je toto skutocna osoba so skutocnou povahou,tak s panom bohom...🤦♀️
@karolina196 skôr osoba s riadnymi komplexami :D
@letmebe8 To nemusia byt komplexi.Mozno bola tak vychovavana cely zivot."Nasa princeznicka",uzasna dokonala,aj ked mozno v skolke robila zle. 😁
@karolina196 je to možné, nech je ako chce, takú "kamošku" by som teda nechcela. 😅
Predpokladajme, že je fakt taká sebecká, nezaujíma sa, závidí....na čo ti treba takú kamošku? Buď rada, že to odišlo do stratena. Hľadaj si kamošky seberovné vo svojom okolí.
Ja si ale aj tak myslím, čo baby vyššie, že si egocentrická a celý svet sa musí z teba poskladať, z tvojho tehotenstva a života bez hypo. Aj keď mala posledný potrat pred 2 rokmi, nevieš, čo všetko bolo medzi tým. Ľudská psychika je záhadná, myslíš si, že máš trápenie za sebou a potom príde moment a si znovu na začiatku, aj s bolesťou, spomienkami. Nikdy som sa nehrala s kamoškami hru "ktorá sa ozve prvá". Ak mi na niekom záležalo, napísala som a nepozerala, kto písal viac. Keď bola odozva slabá/žiadna, upriamila som svoju pozornosť na iných ľudí.
@duppka13 Ja som deti vždy zbožňovala, kým som bola slobodná, neprešlo okolo mňa dieťa, aby som sa k nemu neprihovorila. Keď som porodila svoje, tak už ma cudzie deti tak neberú. Moja sestra odkedy porodila, tiež sa o moje deti zaujíma menej. Jednoducho už má vlastné dieťa, je stredobodom jej vesmíru, predtým mala v rámikoch fotky mojich detí, teraz tam má syna - a je to normálne a prirodzené, už ju nezaujíma, čo moji vedia, už ju zaujíma v prvom rade jej syn. Minulý rok sme s kamoškou od novembra plánovali, že budeme s deťmi piecť medovníčky. Podarilo sa nám stretnúť až začiatkom leta. Toľko bolo povinností, choroby, prerábky, práca...proste taký je život. Možno sa na to treba pozrieť aj z inej perspektívy 🤷♀️
Už nie ste kamarátky
@nekonecna_katastrofa presne, a hlavne ta spominana kamoska @duppka13 ma uz deti dve. ja mam jedno, tiez mam kamosku s dvomi a uz parkrat sa stalo, ze sme sa mali stretnut a proste to zrusila, lebo to neslo. nie som na nu za to vobec nastvana - ja s mojim jednym mam niekedy problem sa vcas niekam vychystat 🙂
@deedol Kamoška mala deti skôr ako ja. Keď mi oznámila druhé tehotenstvo, navrhla som jej, či nechce pomôcť, že jej postrážim staršieho a môže ísť s mužom niekam von. Jasné, že súhlasila. Ešte v ten týždeň som si našla pozitívny test a bolo mi celé tehotenstvo tak zle, že sme sa nestretli ani raz. Sľuby sú jedna vec a život sa potom vyvŕbi inak. S kolegyňou sme boli po sebe tehotné, býva v neďalekej dedine, toľko plánov na stretká sme mali. Už aj nastúpila do práce a stretli sme sa počas 6 rokov 5x. Ďalšia kamoška porodila koncom leta. Vravela som jej, že keď starší bude v škôlke a budem doma len s mladšou, že jej zoberiem bábätko kočíkovať a ona si môže oddýchnuť. Od začiatku roka bol môj starší v škôlke až týždeň 🙄 odkedy mám deti, plánovanie je absolútne vylúčené.
Mozno len nema zaujem byt v kontakte s toxickou osobou 🙂)
Nie, nema kazdy, jak si spravi. Obe ste si rovnako spravili dieta, rovnako ste sa o to zasluzili pohlavnym stykom a zatial co ty budes mat za chvilu babatko, ona prezila tri potraty.
V kazdom pripade asi vobec nie ste dobre kamosky, ona asi nedokaze prekusnut tvoje stastie, a ty ju nedokazes chapat
Ale ona ti nezávidí,možno len nevie zniesť pohľad na teba ,tvoje pocity,tvoje bruško,tvoje šťastie,s vedomím že ona už to mohla mať tiež a držať v náručí svoje dieťa,nezávidí ti nenamyslaj si,ono sa vraví ze kým nezazijes nevieš, takže nevieš presne ako sa cíti,na mieste je otazka a ty?podržala si ju?podporila si ju keď sa jej to stalo?išla si za ňou? Ockavas niečo čo si nespravila ani ty ci?

Veď jej napís ty prvá a keď bude komunikácia divna znamena to asi ze je to pre nu tazke potrat je pre zenu horzna trauma a tazke obdobie skus to chapat alebo sa jej to rovno opytaj.