Divná svadba
Ahojte,v sobotu sme boli na svadbe manzelovej sestre.
Bola to mala svadba, len rodicia a surodenci z obidvoch stran, bolo nas 15. V plane bolo normalne svadba v kostole a potom kratke posedenie v restauracii.
To by bolo vsetko ok, sok prisiel, ked sa isiel rozratavat ucet za ten obed, co sme zjedli. To ste uz zazili niekedy?
Pritom mladomanzelia nic take predtym nespominali, ze si kazdy zaplati sam. Teda akoze ja by som s tym problem nemala, ale mohli to dat vediet dopredu. Potom by som im aj do obalky dala menej penazi.
Podotykam, ze biedou netrpia, jasne, ze keby boli v zlej financnej situacii, by som to neriesila a chapala, ale takto... a pritom viem, ze museli vyzbierat celkom slusne penazia, len my surodenci sme sa dohodli, ze im dame po 200 eur a rodicia urcite viac.
Tak to je len taky moj vylevik tu, ze ci sa to na takychto malych svadbach takto robi bezne 😀
Mne to pride tak, ze to je obdobny model, svoju ucast na svadbe si "zaplatis" nie si tam zadarmo ani v zahranici ani tu. Samozrejme mi je jasne, ze keby autorka tohoto prispevku vedela,ze bude cvakat jedlo za seba a manzela, tak do obalky s peniazmi da o tuto sumu menej /ja budem odteraz nosit na svadby a oslavy kam ma pozvu platobnu kartu alebo aspon 100 eUR cash pre kazdy pripad/. Lebo preco platit duplicitne? Tu sa to casto na koniku riesi, ze kolko dat ked ides na svadbu, kolko je adekvatne, ci si mas "zaplatit" za tu konzumaciu (rozumej - jedlo vyjde na 50 EUR/osoba napriklad, ideme 2x tak 100 + navyse, aby boli pokryte naklady), ci nevyzera trapne dat 50 EUR 4 clenna rodina a podobne veci. opakuje sa to tu stale a nazory su fakt ze diametralne odlisne.
Nuz. Bolo na pozvanke napisane, ze pozyvaju k svadobnemu stolu? Ak ano, tak by som ukazala pozvanku.
Ak nie, povedala by som, ze si maju najst obalku, tam su peniaze.
Chceli zrejme nezabudnuteľnú svadbu. 🌺
Podarilo sa, tak ľahko nezabudneš. 🙃
Asi by som im povedala ze maju na to peniaze v obalke 🙈 je tu podobna tema len tam im to oznamili dopredu ze di zaplatia obed a vsetko a este chcu po 300e na svadobnu cestu 🤣 no to uzasne zoberme sa a hodtua nech to zaplatia a este nech sa nam vyzbieraju na luxusnu dovolenku hovorim kvet a obalku s obrazkom kuxusnej dovolenky a nech si ju zaplatia ako ja obed v restike
Asi by som im povedala ze maju na to peniaze v obalke 🙈 je tu podobna tema len tam im to oznamili dopredu ze di zaplatia obed a vsetko a este chcu po 300e na svadobnu cestu 🤣 no to uzasne zoberme sa a hodtua nech to zaplatia a este nech sa nam vyzbieraju na luxusnu dovolenku hovorim kvet a obalku s obrazkom kuxusnej dovolenky a nech si ju zaplatia ako ja obed v restike
@ereska nevadí ti, že svadba bola pred 2 rokmi?

@muchotrafka298 Ale v tomto prípade to platili dvakrát. Lebo peňažný dar v obálke už dali predtým a potom po obede platili zase. Takže to nie je to isté.