icon

Dlhodobý vzťah bez sexuálnej príťažlivosti. Ako ho riešiť?

3. okt 2026

Ahojte, idem si po radu. Urcite su tu zeny, ktore takuto situaciu zazili. Mam 9-rocny vztah, ktory funguje skvelo a bezproblemovo vo vsetkych oblastiach okrem sexu. Nejde ani o sex samotny, ale o pritazlivost, pocit byt chcena, videna, citit sa zensky. Fyzicky kontakt stale mame, dotykame sa, ale nie sexualne. Muz je ten, ktory o sex zaujem nema a v podstate nikdy ani nemal, ale po tolkych rokoch prvotneho odmietania uz na to nemyslim ani ja, uplne som to v sebe zablokovala. Mame stale do 35 rokov, muz rozprava o dietati, avsak ja ani neviem ako by sme si ho spravili, ked mame sex doslova raz rocne. Na jednej strane som naozaj spokojna s nasim zivotom, on je dobry muz, spolahlivy, stabilny, zodpovedny, mame sa super, uzivame si spolocny zivot, lubime sa, ale tato stranka ma trapi coraz viac. Ani na zaciatku sme ziadnu iskru nemali, preto neviem, ci by napriklad terapia nieco vyriesila, pretoze ine je navrat k niecomu, co tam bolo ako vytvarat nieco z nicoho. On tiez vie, ze to je zle, ale v podstate to odmieta riesit a hovori, ze po rokoch je to takto u vacsiny parov. Mal to rovnako aj s predoslou partnerkou. My mame v podstate skor naozaj dobry a hlboky priatelsky vztah, ale neviem ci to staci.

Tie, co v takom vztahu zijete dlhodobo, ste spokojne? Zmenili by ste svoje rozhodnutie ostat a odisli by ste skor? Tie, co ste odisli, nelutujete ze ste vymenili stabilitu za (ked to hlupo poviem) potencialne dobry sex s niekym inym?

Strana
z2
anonym_932fb0
•
5. okt 2026
@klara546

Ja by som ostala. Za mna zivot nie je o sexe. Toto dávam vo vztahu na posledné miesto. Tiez tak zijem. A nevadí mi to,ale ja uz deti mám. Ty ich este len chceš, tak je to aj iný prípad. Ale podla mna v kazdom vztahu ta vášeň a chtič vyprchá, takže je uplne jedno s kým budes zit. Hlavne ze je dobry a pomaha mi.

@klara546 toto by si mohla povedať, keby má 60+, že už hľadá iba stabilitu, alebo je rozvedená s 3 deťmi a ledva vyžije. Ale mladá baba, ktorú pri ňom nič nedrží sa má takto trápiť? prečo by to robila? kľudne si môže nájsť muža, ktorý ju bude na rukách nosiť, ale bude tam aj tá príťažlivosť. tiež mám v hlave, že raz odídem, keď príde vhodný čas...

Strana
z2