icon

Doniesol mi partner sny do života?

izabelaje
11. apr 2025

Ahojte chcela som sa opýtať, odkedy som s mojim partnerom (zachvilu to bude 10mesiacov) začali sa mi snívať sny. Pred tým sa mi niečo snívalo raz za 3mesiace, teraz každý deň veľa snov. Nejde o to či sú to pekne alebo zle sny, len ma zaujima co si o tom myslite, že mi partner ,,doniesol do života sny”.

sowhat
11. apr 2025

moze to byt kvoli tomu, ze sa ti zmenil spankovy cyklus - bud vplyvom toho, ze si stastna, viac uvolnena, menej stresu (alebo prave naopak) alebo ze na posteli vedla teba niekto lezi a hybe sa, dycha, co moze ovplyvnovat tvoj spanok. Sny su najviac zapamatatelne v REM faze spanku, takze asi mas viac tohto druhu spanku teraz.

maya_hi
12. apr 2025

@izabelaje nič ti nedoniesol. Snívame preto, aby náš mozog, spracoval podnety ktoré prežívame počas dňa. Vedome, či podvedome. Určite si snívala aj predtým, len si si to nepamätala. Nedostala si to do vedomého stavu. Takže teraz máš možno viac zážitkov, ktoré nestíhaš "stráviť" počas dňa, alebo sa v noci častejšie zobudíš (či už volyvom partnera vedľa seba alebo nepokojnejším spánkom) a sny si vtedy aj uvedomíš.

svokrinjazykmonika
13. apr 2025

@izabelaje asi iba lepšie správaš a si zaľúbená, máš veľa pocitov a denných podnetov. Ja som mávala vždy sny celý život ale ako sa mi narodila dcéra, tak sa mi niečo sníva iba veľmi výnimočne. Teraz sem tam niečo ale malá má dva a pól roka tak už lepšie spáva ona, čiže aj ja.