icon

Držíte si na sociálnych sieťach známych, spolužiakov, ktorí majú opačný názor na voľby?

14. okt 2023

Nikdy v živote som to neriešila a viem, že už máme po voľbách, ale predstavte si, že tá osoba povedzme lajkuje alebo komentuje príspevok, kde otvorene uráža voličov konkrétnej strany. Je to niekto, koho poznáte od detstva, chodili ste spolu na ZŠ, na strednú, sedeli ste spolu, bavili sa, ale nikdy nemali nejakí hlbší vzťah a máte aj iné hodnoty. Zaujimalo by ma, či si takých ľudí držíte v priateľoch/followeroch a ak áno, prečo, ak viete, že si o vás myslia, že ste hlúpi a pozerajú na vás zhora. Vďaka.

Strana
z2
tundra
14. okt 2023

No tak mat Tvoje problemy👏,nemam FB,ani ziadne ine soc.siete a zijem celkom slusny zivot.
Drzim sa hesla "Zi a nechaj zit" a neriesim inych za nazor alebo politicku prislusnost atd.

lija22
15. okt 2023

ahoj. mam takto na fb kamaratov s opacnymi nazormi, co sa politiky tyka a nemazem ich, lebo sa snazim presvedcit samu seba,ze kazdy moze volit ako chce a ja to budem respektovat. Je to taka moja skuska vydrzat to a uz si zvykam 🙂
Dlho sa to vo mne bilo, ale skutocne nazahodim a nechcem zahodit roky priatelstva kvoli politike.

lucy_ms
15. okt 2023

Mám na soc. sieťach medzi priateľmi ľudí, s ktorými ma spája nejaká minulosť, či udalosť. Absolútne mi nezáleží na tom, aký majú názor a presvedčenie. Ani nejak neriešim ich argumenty, lajky a zdieľania, ak sa to nedotýka mojej osoby. Zároveň mám niekoľko dobrých kamarátov, ktorí majú úplne odlišný názor či už na politiku alebo čokoľvek iné a dokážeme spolu bez problémov diskutovať aj o takýchto témach. Tam, kde to úplne nejde, sa niektorým témam proste vyhýbame. A týchto všetkých ľudí si úprimne vážim, lebo si vieme povedať veci bez toho, aby sa ten druhý urazil. Je to o charaktere človeka. Tiež mám na soc. sieti medzi priateľmi ľudí, s ktorými nie som v kontakte, ale v prípade potreby sa viem na nich obrátiť, ak niečo potrebujem a oni sa vedia obrátiť na mňa. No zároveň ja som tá, ktorú si mažú práve pre odlišnosť názorov 🤷‍♀️😃

Strana
z2