icon

Drzosť ľudí žiadajúcich sponzorské dary na luxusné topánky

21. mar 2024

Dnes som sa zamyslela nad ludmi aki su drzi. Pracujem pre jeden e-shop s topankami, kde mame vyssie ceny. Prisiel mi email od zeny, ktora prosi o sponzorsky dar nakolko nezvlada financnu situaciu, ma kadejake choroby, deti, ale na nohach by rada 150€ lodicky. Dokonca pridala aj do prilohy presne konkretne topanky, ktore by chcela :D ako pride mi vtipne, ako neustale zobronia zeny, ktore v zivote nerobili, robili iba deti
a pytaju peniaze od zien, ktore makaju, aby zarobili nejaku tu korunu. Preco by sme sa mali skladat nezodpovednym ludom? Parkrat som ponukala veci zadarmo a este niektoré mali drzost vyberat si, ktore veci ano a ktore nie. Pomaly aby si im tie veci pod rypak doniesla. Nemam problem pomoct rodine, ktorym zomrel necakane clen rodiny, ako napriklad ta mlada mamicka pri porode....ale aby som sa skladala zdravym zenam, ktore maju v 30tke 5-6 deti? Nie, neprosím

autor
21. mar 2024

@simca06022011 presne takto to vnimam aj ja 🙂 ale kazdy si zas z toho vezme to svoje, ako v každej diskusii 🙂 v zivote by som nedarovala otrhane veci. Vsetky su plne funkcne. Preto uz neponukam, ale rovno zanesiem na charitu, kde to roztriedia a daju matkam v azylovych domoch napriklad.

jana_eyre_2
21. mar 2024

Ja si pamätám, že som predávala prvý krát športový kočik cez bazos.. bola to prvá skúsenosť s predajom po prvom synovi keď sa mi ozvala žena cez telefón namna začala zjapat že ona ten kočík potrebuje zadarmo, že má neviem koľko detí a že chce a chce.. veľmi ma to šokovalo, že niekto môže byť tak tupý, že niečo chce a ide si to vydobijat cez telefón hucanim.. inzerát som stiahla, predala som to nakoniec úplne inou cestou a odvtedy som tam ani nikdy nič už nenahrala.. a potom neskôr som jeden kočík chcela darovať niekomu komu to pomôže.. darovala som a o pár dní som ho videla v inzeráte dotyčnej za 50€... 😏

Kašlem na to, ale nasere to.. najviac preto, lebo poznám aj ľudí v núdzi a potom im veľa ľudí neverí lebo je na svete mnoho tupcov čo klamú.. ale s tým asi človek nespraví nič.. môže len selektovať..

autor
21. mar 2024

@jana_eyre_2 aj ja mam pres e tieto skusenosti, ako ty 🙂 a vies co je najvacsi paradox? Ze ti, co to fakt potrebujú, o nich ani nepocujes castokrat, pretoze ked maju snahu, tak sa informuju vo svojom bydlisku, na uradoch a nepotrebuju ,,zobronit" online. O niektorych rodinach som ani nevedela, v akej su situacii, lebo sa za to aj hanbili. Jedna rodina na fb takto pravidelne pytala peniaze, robili sa jej zbierky, lebo ze ona je chora, nemoze do prace, jej partner tiez chory. Obaja doma. Obaja fajciari a ludia sa im vyzbierali na rekonstrukciu celeho bytu. A nakoniec sa zistilo, ze to bola loz a nechcelo sa im len robit.

simca06022011
21. mar 2024

@jana_eyre_2 moj prvy predaj bol tiez kocik... :DDD a tiez som prisla o kopu penazi, lebo som sa nechala ukecat, nevedela som ako to chodi.. a nie ja som ho nechcela predat za symbolicku cenu ani darovat :D potom som trochu zmenila pristup a bazos kovli tomu telefonovaniu som uplne obmedzila, nebude mi kdekto volat... tam fakt ked musim, davam bicykle lyze.. a trvam na e-komunikacii.

temperity
21. mar 2024

Ja som darovala pouzivany (trojrocny) kocik v trojkombinacii v super stave co novy stal 800€. Pise mi panicka, ze ci by som jej ho nedoviezla do Malaciek 😀 (som z Ba)
Tak som jej sa jej opytala ci nepribalim aj nedelny obed (bola nedela) a uz neodpisala.

ivik4
21. mar 2024

Nonsens
Ludia co naozaj potrebuju pomoc su vdacny za kazdu malickost pre seba alebo svoje deti . Nie si este vyberat .
To je len vychcana chamraď hnusna

dskjhfdlkdjhl
21. mar 2024

Toto je taka "drzost", nad ktoru sa clovek lahko povznesie, kazdy takyto e-mail sa da strcit do kosa a tym je vec vybavena😉

h2
21. mar 2024

A prečo ťa to štve? Veď jej napíš, že nie ste charitatívna organizácia a pusť to z hlavy.

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
petulda333
21. mar 2024

Z teba priam srsi ta nenavist a povyseneckost a oed ta otravuje darovanie,tak to nerob. To,ze si vyberapi,nemusi byt len ci sa im paci,ale co aj potrebuju a co im je zbytocne

domka222
21. mar 2024

Prosím ťa a mne nepošleš? Neboj,budem si ich šanovať a nosiť len po byte,keďže som s mladšou ešte doma. Pošlem ti adresu,kde mi ich môžeš doniesť 😂
Inak toto nepochopím, nemám na to,tak si vypýtam zadarmo🤦‍♀️ A čo sa týka darovania,tiež často darujem. Ale keď vidím ten prístup a nedonesiete a nemáte ešte niečo, alebo nachystám a človek čo o to strašne prosil sa už viac ani neozve. Tak som začala vyhadzovať.

autor
21. mar 2024

@petulda333 a ty by si mohla pisat detektivky, lebo z teba hotovy kolombo a navyse si nenormalne domyslas a dotvaras informacie podla seba. Ja som hnev v uvode napisala, ze nemam problem pomoct rodine, zvieratkam, ktore to potrebuju. To ty si tu zacala na mna utocit, ze som nejaka svina, ktorejnsa prieci pomahat. Ja som uz tolko pomohla a velakrat som este ja bola ta zla. Takze svojimi domnienkami si veru na zlej adrese. A ano, tie veci dotycna vyberala tak, ze toto nechcem, to je stare a nemoderne, toto mi dajte a nemate este nejake topanky, take a take?:D a neviem, kde som povysenecka, ale asi si si zas daco dopisala sama :D

autor
21. mar 2024

@domka222 presne. Alebo pride k tebe mlady clovek na ulici, ze teta nemate dve eura :D ja hovorim o pripadoch, kde je jasne, ze ten clovek nechce robit pre zmenu nic. My sme s manzelom raz darovali, termo deku jednemu bezdomovcovi, co spaval na zastavke. Potom o par dni uz chodil bez tej deky a sa ho pytame, ze kde je ta deka a on, ze mu ju zobrali, ze ci nemame na polievku. A ten clovek dostal milionkrat pomocnu ruku, bol dokonca na charite, kde ho vzdy pekne obliekli, oholili, umyli, ale samozrejme nemohol pit a to sa mu nepacilo, tak vzdy za mesiac chodil po meste cely dostaty, smradlavy a roznasal svrab. Takze takato je ochota pomahat, ked toto vidis

mladena
21. mar 2024

Ako ťa aj čítam ďalej fakt s tebou musím súhlasiť

akje
21. mar 2024

@autorka "zeby som otvorila diskusiu o tom, aby aj druhi sa vyjadrili s podobnymi skusenostami? Ci sa mame tvarit, ze je ok, aby sa robiki zbierky lenivym ludon?"

Ak by ta niekto nutil robit taketo zbierky, tak by mala tato diskusia zmysel. Ale nikto ta nenuti ;) zatvor mail a mas 🙂 a nemusis sa ani tvarit, ze je to ok. A ani zbierky im robit nemusis ;)

simca06022011
21. mar 2024

zase autorka, netreba mat ruzove okuliare, materialnymi vecami nezmenis zivot ludi. bezdomovcovi nepomozes dekou, ani noclaharnou. mozno v tom momente je to dolezite, aby nezamrzol atd. Ale dlhodobo to myslim. oblecenie, veci, jedlo, peniaze = to nie je dlhdoba pomoc. S takymito ludmi, treba pracovat inak, ak to vobec chcu, tam treba ucit ludi rozmyslat inak, pracovat, davat im ulohy pracovne, odmeny za pracu. Nie len tak nieco darovat. Preto nad tym, ze bezdomovcovi neico das a potom to nema = nemozes sa cudovat. Ak im to dalsie individua neukradnu, tak to predaju, alebo stratia, alebo im je to na ostaru nosit so sebou.
Napr. roky som posielala dietatu v afrike penaize, ale to nebolo ze peniazky im idu alebo nakupuje sa "kadeco" rodinam, cielene dostavali aj potraviny, zakladne potreby deti, ale hlavne deti boli podporovane v tom aby chodili do skoly, aby mali skolske potreby, rodiny napr. dostavali kozicky a ukazovali im ako si zabezpecit aby nieco mali. zdroj potravin atd. Nie len dat a cakat, ze sa sami prerobia na "spravne" fungujucich ludi, ale vedu ich tym.
Toto co sa u nas rozmaha, hladat na vsetko "sponzora". Aj mlade zdrave zeny/muzi sedia doma. TO je nieco pre mna nevidane a nepochopitelne, uvidime teda kedy to skonci. Podla mna najskor vtedy, ked im prestanu ludia davat len tak a kazdy si uvedomi, ze nic nie je zadarmo v zivote. Neboj keby si ju zavolala, ze super, chces topanky, pridi k nam na brigadu na 15h balit zasielky napr. alebo pridi nam pomoct upratat sklad atd a zarobis si, tak by ta poslala do prdelky :DDD

mandzula
21. mar 2024

@autor zrejme ta oslovil typ cloveka, ktory chcel v tebe vyvolat lutost alebo skor pocit povinnosti pomoct, takze tvojmu rozhorceniu plne rozumiem. Takyto typ mailu by som bez lutosti odignorovala, a to sama obcas ludom v nudzi pomaham, no nie tymto natlakovym citovo vydieracskym typom.

mikadooo
21. mar 2024

Fúha ty si aká nepríjemná. Ja by som proste odpísala "je mi ľúto, nedáme, ale radi Vám prispejeme pár Eur na transparentný účet na liečenie Vašich detičiek, ak taký máte". A tebe je už jasné, že aká je ona taková a maková. Uch.

petulda333
21. mar 2024

Nemusim byt detektiv. Tvoje slova hovoria vsetko 😉

liusa82
21. mar 2024

Ono najlepšie sa zneužívajú deti lebo každý na to skočí že jé chúdence.Ja to tiež neznášam toto žobronenie aj na fb aj hocikde a ked vidím že začnú bud že som matka samoživitelka a bla bla bla.Treba si spaviť tolko detí aby to utiahli aj bez chlapov.Na nikoho sa v dnešnej dobe nespoliehať len sám na seba.Ani na štát ani na muža ako živitela no na nikoho radšej

lenka567899
21. mar 2024

"zeny, ktore v zivote nerobili, robili iba deti
a pytaju peniaze od zien, ktore makaju, aby zarobili nejaku tu korunu." Fuha, niekto je riadne frustrovaný ;)

mircalla
21. mar 2024

@lenka567899 Asi si sa v tom nasla
@autor Kedysi som darovala oblecenie, hracky. Namiesto vdacnosti, zacali vymyslat a pytat si casto (nie vzdy) drahsie veci z bazara zadarmo....Som znechutena a uz to nerobim
Kto bol ozaj vdacny boli mamicky s chorymi detmi, ktorym som prispela aspon 2% z dane

lenka567899
21. mar 2024

@mircalla teba už poznáme 😄 ešte stále bývaš s byvalim pod jednou strechou?

mircalla
21. mar 2024

@petulda333 Ale no....ak som ozaj v nudzi, beriem, co davaju. Tu neslo o to, co potrebovali, ale co som im viac pacilo....vyslovene chceli znackove veci zadarmo a ponukane neboli az take uzasne.....

stanielka17
21. mar 2024

Ze to vobec riesis. Vobec nevies, kto mohol
byt naozaj za tym mailom, ci nejaky troll, fetisista na topanky, ktoreho vzrusuje role play, alebo psychicky narusena osoba. Ja neviem, ci som otrla, kedze pracujem s takymito jedincami, ale osobne by som taky mail nechala bez odpovede a zabudla nanho do polhodiny. A aj keby, ludia su rozni. Maju rozne pohlady na svet, napriklad ze si zasluzia vsetko zadarmo. Ty im to nemusis dat, nikto ta nenuti. Naco si kazit den 🤷‍♀️

mircalla
21. mar 2024

@lenka567899 Pise sa s "byvalym" - doucit sa gramatiku 4. rocnika ZS urcite pomoze

petulda333
21. mar 2024

@mircalla este raz,mohli si vybrat to,co potrebuju a zvysok nechat. A ano,uz to upresnila 😉 ja tiez darujem rozne veci a ludia si vezmu,co potrebuju

mircalla
21. mar 2024

@lenka567899 A teda ano, som si spomenula uz. Ty si prave ta, co rodi deti, necha sa zivit a nic nerobi. S tou gramatikou sa ani nedivim. Takze chapeme, ze ta to trosicku irituje.

vyrovnanaosoba
21. mar 2024

A môžeš ukázať ten mail aj lodičky ktoré chcela?