icon

Dvojité citové väzby

5. okt 2025

Pisem sem preto, ze uz nejaky cas pocitujem trapenie z mojej situacie. S priatelom sme spolu 2 roky, mame 32 a 34 rokov. Sme obaja bezdetni a pred mesiacom sme sa prestahovali do ineho mesta. Viacmenej na moj popud. V priatelovi mam povestnych 80%, nikdy sa mi (doteraz) nepacil nik iny, ani som nad tym nepremyslala, sme monogamni. Nedavno som spoznala niekoho s kym kamaratsky travim cas a dava mi tych zvysnych 20% a mne sa prvykrat stalo, ze sa mi pocas vztahu paci niekto iny. Myslim, ze tento kamarat to tusi a opatuje ale stretavame sa len kamaratsky, nic medzi nami nebolo. Svojho priatela nechcem podviest ale som zmatena z tejto situacie. Bojim sa, ze ak sa s nim rozidem, tak to neskor olutujem. Partnersky v nom mam viacmenej vsetko okrem toho, ze nemame toho vela spolocneho a to mi pride ako dost zasadne do buducnosti. Rozmyslam nad rozchodom ale mam vycitky kvoli tomu, ze kvoli mne sa so mnou prestahoval. Nechcem mu ublizit.

zuzanita1609
5. okt 2025

Kvôli 20%, chceš nechať "povestných" 80%? 🤨 Nikdy nič a nik nie je 100%,ale vždy záleží na tom,aby sme boli úprimný nielen k sebe,ale aj k ostatným v našej blízkosti. Keď nevieš čo chceš, chvíľu radšej nechci nič.

anonym_02d354
5. okt 2025

"partnersky v nom mam viacmenej vsetko okrem toho, ze nemame toho vela spolocneho"

Toto je prosim Ta ako mozne? Naozaj, nechapem, vysvetli prosim, hlava mi tento "oxymoron" neberie.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
6. okt 2025

Myslel som to tak, ze z hladiska partnerskeho vztahu je super, zodpovedny, stabilny, da sa nanho 100% spolahnut, podporuje ma, dava mi vela priestoru, neziarli, nerobi mi vycitky, stres, je to ideal ale po case som nadobudla pocit, ze fungujeme velmi autonomne a zacina mi to trochu prekazat. Je to v takom stadiu, ze vlastne spolu takmer nic nerobime, len byvame a ideme na dovolenku raz za cas. Este aj na tej dovolenke mame z polovice iny program. Je to akoby sme nasu samostatnost vyhrotili do takych rozmerov, ze sa vlastne ani nepotrebujeme. Nerobime takmer nic z toho co si predstavujem, ze robia ine pary. Nechodime spolu na nakupy, prechadzky, nestolujeme spolu, nevarime, proste nic. S tym kamaratom som si uvedomila ako mi to chyba.

anonym_e7c468
6. okt 2025

Tak v prvom rade to povedz partnerovi
Možno to vníma rovnako
A podľa toho sa odrazis čo ďalej s tým

anonym_6462e0
6. okt 2025
@anonym_autor

Myslel som to tak, ze z hladiska partnerskeho vztahu je super, zodpovedny, stabilny, da sa nanho 100% spolahnut, podporuje ma, dava mi vela priestoru, neziarli, nerobi mi vycitky, stres, je to ideal ale po case som nadobudla pocit, ze fungujeme velmi autonomne a zacina mi to trochu prekazat. Je to v takom stadiu, ze vlastne spolu takmer nic nerobime, len byvame a ideme na dovolenku raz za cas. Este aj na tej dovolenke mame z polovice iny program. Je to akoby sme nasu samostatnost vyhrotili do takych rozmerov, ze sa vlastne ani nepotrebujeme. Nerobime takmer nic z toho co si predstavujem, ze robia ine pary. Nechodime spolu na nakupy, prechadzky, nestolujeme spolu, nevarime, proste nic. S tym kamaratom som si uvedomila ako mi to chyba.

@anonym_autor a co intimny zivot? Vyhovujete si? Kamarat ta pritahuje sexualne?

lindusss2016
6. okt 2025

@anonym_autor mne z toho vychadza klasika - po dvoch rokoch opadla zamilovanost a ty si vzplanula citmi k novemu objavu, citis sa s nim dobre, pripada ti vsetko ruzove. Ale na toto pozor. Vobec to nemusi znamenat, ze by vam vztah fungoval a ze by ste sa nebodaj naozaj lubili. Laska je rozhodnutie. Na zaciatku je to chemia, ked zmizne zamilovanost, je to na tebe, ci sa rozhodnes nadalej lubit svojho partnera, alebo sa zamilujes do ineho, co tiez nepotrva viac sko dva roky ...

autor
6. okt 2025

Intimny zivot je v pohode, taky bezny. Priatel ma pritahuje a aj si uzivam sex, v tomto problem nie je. Kamarat ma tiez pritahuje a aj vzrusuje, ale primarne je to s nim o tom, ze so mnou robi veci, ktore moj priatel so mnou robit nechce. Boli sme spolu plavat, v saune, na bicykli, na koncerte,… Proste travime spolu cas a mame spolocne zazitky. S mojim priatelom nemam nijake zazitky z bezneho zivota lebo so mnou nic nechce robit, alebo ak ho uz doslova donutim, tak na nom vidim, ze je to nasilu a uz si to nedokazem ani ja uzit. Akoby si vobec neuvedomoval, ze ma tou jeho pasivitou moze stratit.

evienmk
6. okt 2025

A ako vníma budúcnosť Tvoj priateľ a ako Ty? Myslím rodinu, svadbu,... máte rovnaký náhľad? A ako si predstavuje život a vzťahy Tvoj nový kamarát? Lebo jedna vec je tráviť spolu čas a iná vec je prijať záväzok a chcieť trvalý vzťah.

autor
6. okt 2025
@evienmk

A ako vníma budúcnosť Tvoj priateľ a ako Ty? Myslím rodinu, svadbu,... máte rovnaký náhľad? A ako si predstavuje život a vzťahy Tvoj nový kamarát? Lebo jedna vec je tráviť spolu čas a iná vec je prijať záväzok a chcieť trvalý vzťah.

@evienmk Chceli by sme obaja niekedy v buducnosti deti ale nie je to aktualne na programe najblizsie 2 roky urcite. S kamaratom neviem. Ani ho nevnimam tak, ze by som s nim chcela tvorit par, len ma sere to, ze s nim mozem aktivne travit cas, kym moj frajer sa tomu aktivne vyhyba a nerobime spolu nic. Zelala by som si, aby bol v tomto taky ako moj kamarat.

rozculena
6. okt 2025

@anonym_autor čo to je "povestných 80%" ? Taký výraz som v živote nepočula

autor
6. okt 2025
@rozculena

@anonym_autor čo to je "povestných 80%" ? Taký výraz som v živote nepočula

@rozculena Ze mam vo vztahu vsetko co potrebujem ale nemam to co chcem.

monulka205
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď si to tak zariaďte... Vo vzťahu treba komunikovat, nie len rátať % kto ti koľko dáva.

autor
6. okt 2025
@monulka205

@anonym_autor veď si to tak zariaďte... Vo vzťahu treba komunikovat, nie len rátať % kto ti koľko dáva.

@monulka205 A ako si to mame zariadit, ked o to nejavi zaujem?

vivuska666
6. okt 2025

My to pride ako navod na excel. Vsak pridaj emocie do vztahu s priatelom. Porozpravajte sa. Naplanuj spolocne aktivity. Ten kamos moze byt uplny trtko v inych veciach, o ktorych ani netusis. V tvojom veku uz musis vediet co chces od zivota a jasne si definovat ciele aj s partnerom.

monulka205
6. okt 2025
@anonym_autor

@monulka205 A ako si to mame zariadit, ked o to nejavi zaujem?

@anonym_autor povedať mu o tom? Muži nevedia čítať myšlienky, ani nepoznajú náznaky, treba sa baviť narovinu.. Čo by si chcela, čo ti chýba, ako si zlepšiť vzťah. On možno žije v tom, že máte super vzťah a nikomu nič nechýba