icon

Ex a manipulácia s deťmi po rozchode

23. máj 2025

Ahojte baby, skúste mi pomôcť pochopiť situáciu. Ex sa po 15 rokoch zbalil a odišiel za milenkou. Žije s ňou cca rok, sú spokojní. Doma nechal dve malé deti. Dlho mi trvalo kým som sa z toho oklepala a keď mám pocit ,že je to už dobré. Začína robiť naschvály skrz deti. Nechce si ich brávať, vraj sú u neho veľa, nosí ich skôr aj keď ich vidí 5 dní za mesiac. Chce znížiť alimenty atď ... Ale pritom je pevne presvedčený,že deti miluje a robí pre ne všetko. Ale mám si vybrať či menšie alimenty alebo menej času strávi s deťmi.

mamina7070
23. máj 2025

necaka nahodou milenka dieta?

pralinka25
23. máj 2025

v tomto pripade by som si asi vybrala vacsie alimenty pretoze clovek s takymto zmyslanim stejne tie deti nemiluje tak ako tvrdi a nenutila by som deti byt nasilu u niekoho kto ich nechce. ale je to teda iberk.k.t

maranco
23. máj 2025

Brať si deti je právo a nie povinnosť, takže nemusí ich vôbec brať.
Platiť aliment je povinnosť a nie právo, takže musí platiť minimálne koľko rozhodol súd.

luccija
23. máj 2025

Ty si nemáš čo vyberať😂rozhodol súd, keď sa mu nepáči nech dá žiadosť o zníženie alimentov.

luccija
23. máj 2025

A prečo to robí?no, lebo milenke sa narúša klud

lucka_ke
23. máj 2025

keď už je starostlivosť na tebe tak nech aspoň poriadne platí, nenechaj sa vydierať

diankadop
23. máj 2025

Preco? Lebo ocividne milenke deti prekazaju ak sa im ma nahodou venovat viac ako jej. A co s tym? No este by som tie alimenty dala aj zvysit. Nemas sa coho bat, on so svojim znizenim neuspeje 😉

pralinka25
23. máj 2025
@maranco

Platiť aliment je povinnosť a nie právo, takže musí platiť minimálne koľko rozhodol súd.

@maranco ale o nezaopatreene deti ma povinnost sa rodic postarat. je rovnaky biologicky rodic ako ich matka. keby ona bola rovnaka supne ich s kludnym svedomim do decaku. hovorim iber k.k.t

mamina7070
23. máj 2025

menej casu s detmi viac zodpovednosti na tebe deti rastu cas poziadat o zvysenie alimetov s dorazom na preplacanie polovice mimoriadnych nakladov na strojcek tabory atd

lilly934
23. máj 2025

Preto je ex a dobrý debil na šťastie na alimenty nemôže nijako siahať to je dané súdom a keď deti nechce nechaj tak jemu to časom možno dopne len možno bude neskoro. Nikdy by som nedala partnera / ku na prvé miesto deti budú vždy na prvom mieste a on to tak nemá.

viestta
23. máj 2025
@maranco

Otravuju jeho milenku, nie jeho. Milenka nema dost penazi, tak potrebuje okresat alimenty. Ty si nic nevyberaj. Mas papier zo sudu, tak nech sa otecko zariadi. Cochvila milenka pride na to, ze zavesit sa na chlapa zo zavazkami nie je az take terno ako sa jej zdalo. Ale to nie je tvoj problem. Je to jeho problem.
@maranco starat sa o vlastne deti je tiez povinnost, v tomto pripade dokonca urcena sudom. NIe, ze si ich vezmem kedy sa mne hodi. To si na omyle. Zaplatenim alimentov nekoncia rodicovske povinnosti.

pralinka25
23. máj 2025

za tycho okolnosti by som si najala dobreho pravnika a osklbala ho o posledne euro dementa. nenechala by som si ani cent vsetko by som dala detom na ucty a nutnosti ale jemu a milenke by som nedarovala ani cent. a to ja nevidim svet cez peniaze ale takuto pripad si nic ine nezasluzi. deti uz trpeli dost emocionalne nemusia trpiet este aj materialne. ked uz nic ine.

deti95060810
23. máj 2025
@pralinka25

@maranco ale o nezaopatreene deti ma povinnost sa rodic postarat. je rovnaky biologicky rodic ako ich matka. keby ona bola rovnaka supne ich s kludnym svedomim do decaku. hovorim iber k.k.t

@pralinka25 do decáku ich nezoberú...

deti95060810
23. máj 2025
@viestta

Otravuju jeho milenku, nie jeho. Milenka nema dost penazi, tak potrebuje okresat alimenty. Ty si nic nevyberaj. Mas papier zo sudu, tak nech sa otecko zariadi. Cochvila milenka pride na to, ze zavesit sa na chlapa zo zavazkami nie je az take terno ako sa jej zdalo. Ale to nie je tvoj problem. Je to jeho problem.
@maranco starat sa o vlastne deti je tiez povinnost, v tomto pripade dokonca urcena sudom. NIe, ze si ich vezmem kedy sa mne hodi. To si na omyle. Zaplatenim alimentov nekoncia rodicovske povinnosti.

@viestta ocinko pre deti nemusí chodiť vôbec. súd ho nemôže nútiť aby si bral deti, aby s nimi trávil čas. ocinko dostane od súdu hodiny , dni , počas ktorých si ich môže zobrať. ale nie že musí.

viestta
23. máj 2025
@deti95060810

@viestta ocinko pre deti nemusí chodiť vôbec. súd ho nemôže nútiť aby si bral deti, aby s nimi trávil čas. ocinko dostane od súdu hodiny , dni , počas ktorých si ich môže zobrať. ale nie že musí.

@deti95060810 no fasa... Takze matka si moze akurat tak piskat, ocinko povinnosti nema

deti95060810
23. máj 2025
@viestta

@deti95060810 no fasa... Takze matka si moze akurat tak piskat, ocinko povinnosti nema

@viestta len platiť výživné musí...
exmm nevidel syna 15 r.

mamina7070
23. máj 2025

je to tak ako pisu vyssie otec nemusi si deti brat

ale ak sa nepodiela na starostlivosti, treba evidovat presne kolko sa podiela klidne si znacit navstevy cas na minuty telefonaty atd urobit statistiku prehlad po case a to je dobry podklad pre sud ( inak vyznie ak poviete ze sa otec nevenuje a ked poviete ze za psoledny rok 365 dni s nimi stravil dva dni (48 hodin) pat krat volal atd

a to je podklad pre zvysenie vyzivneho kedze otec sa nepodiela na vychove

evcagabi
23. máj 2025

Dala by som navrh na zvysenie btw, na seba si si vyzivne neziadala? 😅

domiklik
23. máj 2025

Ako často chceš ty aby uňho boli a aká je jeho predstava? Deti k nemu chodiť chcú? Začni si zvykať na fakt, ze budeš na deti sama. Neviem aké výživné máš, ale v žiadnom prípade sa neuskromnuj. Neboj sa, zníženie výživného nie je len tak.

pralinka25
23. máj 2025

inak tuto je obrovska medzera v zakone pretoze realne rodic ma povinnost zabezpecovat starostlivost dietatu. ale zrazu po rozvode je spravidla jeden z rodicov stastne od tejto povinnosti oslobodeny a je to v pohode pred zakonom aj moralne. fakt odveci. keby sme dajmetomu ako manzelia svoje deti zanedbavali a nestarali sa o ne je to trestny cin, ale ked tak isto zanedbava svoje dieta nestata sa o neho ani sa o neho nezaujima rozvedeny foter je to podla zakona v poho. ved maju matku superhrdinku ktora zabezpeci vsetko za dvoch a ten druhy si moze uzivat neviazanu slobodu. je mi na grc. (niekedy je to teda opacne ale stale plati to iste ze z jedneho musi byt superhrdina zvladajuci vsetko a druhy ma leharo lebo nema povinnost.

deti95060810
23. máj 2025
@pralinka25

inak tuto je obrovska medzera v zakone pretoze realne rodic ma povinnost zabezpecovat starostlivost dietatu. ale zrazu po rozvode je spravidla jeden z rodicov stastne od tejto povinnosti oslobodeny a je to v pohode pred zakonom aj moralne. fakt odveci. keby sme dajmetomu ako manzelia svoje deti zanedbavali a nestarali sa o ne je to trestny cin, ale ked tak isto zanedbava svoje dieta nestata sa o neho ani sa o neho nezaujima rozvedeny foter je to podla zakona v poho. ved maju matku superhrdinku ktora zabezpeci vsetko za dvoch a ten druhy si moze uzivat neviazanu slobodu. je mi na grc. (niekedy je to teda opacne ale stale plati to iste ze z jedneho musi byt superhrdina zvladajuci vsetko a druhy ma leharo lebo nema povinnost.

@pralinka25 má leháro a ešte sa bude aj v krčme chváliť ako málo platí výživné na dieťa ..

pralinka25
23. máj 2025
@deti95060810

@pralinka25 má leháro a ešte sa bude aj v krčme chváliť ako málo platí výživné na dieťa ..

@deti95060810 sak toto. Dviha mi to tlak.

viestta
23. máj 2025
@pralinka25

@pralinka25 a este je ta matka pre tu dalsiu megera, ktora sa zbavuje deti a nanuti ich ich vlastneu otcovi na vikendy, akoby nestacilo, ze krasona "okrada o peniaze", ktore by mohol pouzit pre nu

pralinka25
23. máj 2025
@viestta

@pralinka25 a este je ta matka pre tu dalsiu megera, ktora sa zbavuje deti a nanuti ich ich vlastneu otcovi na vikendy, akoby nestacilo, ze krasona "okrada o peniaze", ktore by mohol pouzit pre nu

@viestta tak tak. Jaaaaj nasiera ma to

charliee1980
23. máj 2025

Výška alimentov sa nedvíja od toho, kolko casu s nimi trávi 🤣🤣😁 Chytrak ako hrom 🤣🤣🤣