icon

Existuje skutočne osudová láska?

18. mar 2025

Myslite si, že existuje niečo ako osudová láska k mužovi/žene (opätovaná/ neopätovaná) ?

Strana
z2
gladys_07
18. mar 2025

Nie, neverim ani na osud, nieto na osudovu lasku.

domkakvet
18. mar 2025

Ano verim.

ali12377
18. mar 2025

neverim, lebo doteraz som ju nanasla, resp. nestretla, mam 38, a neverim, ze vobec stretnem

luxus10
18. mar 2025

ano, osud vie, od koho a ako mas dostat po papuli....

madeincssr
18. mar 2025

Tak to je len termin pre velku (celozivotnu, uprimnu) lasku, ktoru sa z dovodu, ze sme VELMI rozdielni, podari najst len niektorym najstastnejsim ludom (a scenaristom/reziserom).

matkahelka
18. mar 2025

To co je osudova laska? trvaly funkcny, harmonicky, pekny vztah? to nie je osudova laska, to je jedna makacka nonstop, aby ten vztah taky bol. a v okamihu, ako na tom vztahu makat prestanes, tak pojde do prec. cize co je osudova laska?

zuzana76
18. mar 2025

neviem, ci osudovu lasku, ale verim, ze clovek sa tak naozaj dokaze zalubit asi len raz, mozno maximalne dva krat, tak ze na toho cloveka nikdy nezabudne a ten clovek je jeho najblizsia osoba

madeincssr
18. mar 2025

@matkahelka no mozno taka, na ktorej netreba az tak makat, ze sa stretli dvaja ludia, ktori k sebe pasuju ako... slusnejsie povedane kluc do zamku.

doriiis
18. mar 2025

Po prežitých veciach,problémoch a potom,čo sme sa na pár rokov rozdelili s mojím mužom áno verím.Zivot najlepšie ukáže ku komu patrí clovek

matkahelka
18. mar 2025

@madeincssr aha, tak taku nepoznam. a nepoznam ziaden dlhodoby 15+ rokov vztah, ktory by dokazal pekne fungovat len na zaklade prvotneho zapasovania klucika do zamku

madeincssr
18. mar 2025

@matkahelka ziadne prvotne. Kluc do zamku pasuje celu ich zivotnost.

autor
18. mar 2025

@zuzana76 potvrdzujem aj na sebe. 1-2 x som sa vedela zaľúbiť, viac nie.

svokrinjazykmonika
18. mar 2025

Verím. Ale musí sa na nej pracovať nie je to len tak ako v rozprávke

matkahelka
18. mar 2025

@madeincssr samozrejme, ale este raz. na to, aby ten vztah bol dlhe roky pekny a harmonicky, na tom clovek musi pracovat. preto sa aktualne kazdy druhy vztah rozpada, ze ludia nie su ochotni na vztahu pracovat. ja nepisem o prvotnej zalubenosti v 2 rocnom vztahu, pisem o dlhorocnom vztahu. to tvoje pasovanie klucika do zamku prechadza pocas spolocnych rokov tehotenstvami, porodmi, stresmi, nespavostami, pracovnymi krizami, zdravotnymi tazkostami, atd.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
viestta
18. mar 2025

Osudova moze byt aj tyzdnova laska na dovolenke, ale moze nou byt aj laska, ktora udrzi ludi pri sebe, so sebeou a vedla seba po cely zivot. Alebo povedzme len dva roky, dva mesiace ale je taka intenzivna, ze ziadna dalsia uz taka nebude...

autor
18. mar 2025

@dharmasanata pri osudových stretnutiach, som to vždy cítila v kostiach. Tiež sa mi dva krát stalo, že som mala silnú predtuchu hneď keď som danú osobu stretla, že mi raz veľmi ublíži a tak aj bolo. Teraz ale nepíšem o partnerských vzťahoch.

simsalabim
18. mar 2025

Ano, verim.

vanilkovazmrzka
18. mar 2025

Nie. Rovnaku lasku, aku clovek citi k svojmu domnelemu osudovemu, by mohol citit k xyz inym osobam. Len ked uz je naplneny a stastny, nema dovod hladat tych dalsich rovnako kompatibilnych 🙂

svetlonos
18. mar 2025

@viestta
perfektne si to vystihla!

aurora33
18. mar 2025

Ja verím

muskazlata90
18. mar 2025

Tazko povedat, ci osudova. Skor verim v to, ze clovek dokaze milovat celym srdcom max 1-2x. Potom podla mna ma uz v sebe zakodovane predchadzajuce skusenosti, je starsi, vyzretejsi, riesi veci viac rozumom ako srdcom. Kazdopadne si myslim, ze aj na osudovej laske treba kazdy den pracovat. Ja mam radsej pojem spriaznene duse ako osudova laska.

svetlonos
18. mar 2025

Ja verim. Par krat sa mi to stalo. Napriklad s jedným ex - láska na prvý pohľad. Okamzite ked som ho zbadala (vošiel do bytu), som ostala stáť ako zaseknuta v čase. Nič iné okolo som nevnímala, len jeho, snáď aj otvorené usta som mala. Bolo to akoby sme sa poznali milion rokov!
Od prvého momentu to medzi nami iskrilo, nikdy pred tým sme sa nevideli. Boli sme spolu skoro 3 roky, začali sme spolu vztah po tyzdni od spoznania sa. Bol to osudový vztah. Krásny, hlboký, poučný... To však neznamená, že bol len romantický a nádherný! Boli momenty, ktoré som nikdy pred ani potom uz nezažila.
S mojim muzom to tiez bolo osudové stretnutie. Dokonca sme boli na rovnakých miestach (asi na 3) v rovnakom ci podobnom čase 🙂
V praci, kde sme sa konečne stretli vlastne tiez byt nemal. Robil v susednom meste a nezhodli sa so šéfom. Tak volal majiteľovi hotela v ktorom som robila, boli kamaráti. Ten ho rad zamestnal, vedel dobre ze je na neho školách a vie pracovať.
Tiez iz som myskela, ze uz nikdy nedokážem niekoho ľúbiť tak veľmi. A ako sa tam tak zrazu objavil, povedala som si nadsene - oooo tak s týmto by to vero išlo 😃. A aj islo a nie len z mojej strany. Sme spolu 9 rokov. Nelieta suce stále na ružovom obličku ale je to fajn.
Takže áno, ja verim na osudové vztahy. Len zakezi, co ty si pod osudový vzťahom predstavuješ 🙂

modrykolibrik
18. mar 2025

Jedna taká osudová láska leží vedľa mňa 🥰

madeincssr
18. mar 2025

Ja len rypnem, aby to "kazdodenne pracovanie na vztahu" nezavanalo pokusmi o prevychovavanie partnera na svoj obraz. Pracovat sa asi da len na sebe a aj to je velmi tazke. Podla mna dolezitejsia ako osudove vnuknutia, iskry a motyle je SULADNOST (vo vacsine podstatnych oblasti) partnerov a to sa v praxi vyskytuje v stopovom mnozstve.

lavender94
18. mar 2025

Neverím, je to podľa mňa nonsens. Fakt si nemyslím, že zo všetkých mužov je ten môj jediny ktorý by mi bol kompatibilný. Len sme sa stretli v správnom čase a to že sme spolu je viacej naše vlastne rozhodnutie, žiadny osud. Vzťahy nie su ani náhodou jednoduché a dokonalé, treba na nich vedome pracovať. Keby to nerobíme tak sme už dávno od seba. Asi ako každý zdravý par.

lavender94
18. mar 2025

@madeincssr každý sa v živote mení, platí to aj o ľuďoch, ktorí su vo vzťahu. Ani jeden nemôže čakať, ze po 15 rokoch bude pred ním stať úplne ten istý človek. A tie zmeny nie su vzdycky pozitívne. Čiže áno, aj keď to sadne ako kľúč do zámku, treba na tom robiť. Lebo kľúčiky a zámky časom maju iný tvar. Ale máš pravdu, keď človek na tom makať chce tak to ide ľahšie.

marianarem
18. mar 2025

Ja som si to nikdy nemyslela, kym som nestretla mojho muza (az po 30ke). Brala som to ako take reci z filmov a romanov Rosamunde Pilcherovej a ani vo sne ma nenapadlo, ze raz zazijem pocity, ktore sa budu dat vystizne opisat len presne tymito "sladkymi recami" 🙂

strawberry0797
19. mar 2025

Ano, verim. Az ked to skoncilo, po dlhych rokoch hladania niekoho, kto by ho nahradil a neuspesnych pokusov som zistila, ze sme si boli sudeni, ze bol mojou druhou polovickou. A dovody, preco sme sa rozisli, boli skuskami, ktore sme mali spolocne prekonat, nie sa kvoli nim rozist.

vilma7
19. mar 2025

ak tak si pod tym pojmom predstavujem jedneho cloveka a nie ako sa tu uvadya, napri.mala som dve osudove lasky....tak to podla mna osudove neboli.
a podla mna nie, neexistuje. vsetko je podmienene nahodou v zivote a nie osudom. z mojho pohladu.

Strana
z2