icon

Existuje skutočné kamarátstvo medzi mužom a ženou?

9. apr 2024

Čo si o tomto myslíte, existuje kamarátstvo medzi ženou a mužom? Alebo môže časom jeden začať cítiť viac než len kamarátstvo? A čo potom ak by k tomu došlo, ukončiť kontakt?

thoughtfulweirdo
•
9. apr 2024

Pre tých, čo vidia ako potenciálneho sexuálneho partnera každého človeka opačného pohlavia, také priateľstvo neexistuje. Tí, čo majú dlhší zoznam nárokov a nie je pre nich potenciálnym partnerom každý s odlišnými genitaliami, tí sa dokážu s opačným pohlavím aj priateliť 🙂
No a ak dôjde k neželaným citom len z jednej strany, ideálne ukončiť kontakt, lebo už sa v tom priateľstve nebude cítiť komfortne ani jeden.

lennaa
•
9. apr 2024

Podla mna nie. Zakazdym je tam proste nieco. Z jednej alebo druhej strany. Aspon u mna to tak bolo, neviem, mozno to ma niekto inak.

majkakvet
•
9. apr 2024

Ano.

simona1998
•
9. apr 2024

@lennaa jasne , že existuje 🙂 mam najlepšieho kamaráta od základnej školy boli sme spolu aj na strednej , na vš sme išli potom každý svojou cestou, bol mi aj na svadbe.Stále sa navštevujeme , chodime na kávy . Ja som vydatá a on slobodný ,no nikdy nas nenapadlo mať spolu viac aj ked som bola slobodná . Naozaj radšej mať jedného kamaráta ako kamarátku .. muži ako kamaráti maju niekedy viac empatie a hlavne nie su tak zákerní ako ženy .

pininka1
•
9. apr 2024

Áno, mam viacerých kamarátov chlapov s ktorými si neviem predstaviť nič viac a aj z ich strany to tak zjavne je, keďže žiadne narážky ani náznaky neboli.

lenkakravcova
•
9. apr 2024

Záleží na tom či je to rodinný priateľ alebo či len tvoj osobný súkromný ideálne 1:1 na stretnutie.
Ten prvý prípad je kamarát. Rodinný priateľ. Nič viac. Kľudne sa stretne aj s tvojim mužom, deťmi, stretávate sa v partii väčšinou. To druhé je potenciálny partner - stretávate sa iba sami dvaja. Riešite aj rodinné veci, aj kadečo. Ten vzťah už je iný než keby bol iba rodinný priateľ - alebo proste kamarát.

Kamarátstvo nezávisí od toho či je muž alebo žena ale od toho že ak je opačného pohlavia či sa stretávate len vy dvaja..

fido69
•
Autor odpoveď zmazal
•
sevrin
•
9. apr 2024

Ak ona bude lesba (takže viem, že je tam nulová šanca) tak by to mohlo fungovať.
Ale z pohľadu chlapa je to zložitejšie, ženy sú proste pekné po fyzickej stránke a na mužov to funguje, tak aj do lesby by sa dalo zaľúbiť. To by bolo o ničom kamarátstvo. A so ženou sa nedá ísť len tak na pivo a viesť pivné reči, čo my magistri a inžinieri vedieme, keď sa stretneme v šenku.

deti95060810
•
9. apr 2024

za mňa nie... vlastná skúsenosť. vlastne niekoľko.
chlap to vždy myslel akosi inak ako ja.

hederamonstera
•
9. apr 2024

Existuje, moj najlepsi kamos je chlap. Od strednej skoly. Nikdy sme nic viac k sebe necitili, lebo ani jeden nie sme pre druheho fyzicky pritazlivi, skor dusevne. Ale ja uz som sa aj vydala, bol mi za svedka, stale sme v kontakte

gladys_07
•
9. apr 2024

Existuje. Mam viacero kamosov, teda zopar gayov 😜 ale jeden napr ktory mi je ako brat (aj mi vie niekedy liezt patricne na nervy 😀), pozname sa 15 rokov, bezne u mna prespaval, volali sme spolu vyse hodiny den na to ako som porodila a rozpravala som mu nechutne storky z porodu a smiali sme sa, absolutne ma fyzicky nepritahuje a tipujem ze ani ja jeho a napriek tomu je to jeden z mala ludi, na ktore sa viem 100% spolahnut. Uz si ho medzicasom adoptoval aj moj muz a su velmi dobri kamarati.

vroni
•
9. apr 2024

Existuje. Mám dvoch kamarátov. Jedného z vlastného zdroja, celý život, ako pubertaci sme si susotali prisne tajné steklive informácie, po desiatkach rokov si skôr susotame danove tipy a frfleme na (každý svoje) deti. Na manželky a manželov nefrfleme, jeho manželku nemusím, takže nič nevravím a on môjmu mužovi nerozumie (nehovorí tým jazykom), takže tiež nič. Druhý kamarát je adoptovany od muža, s tým si pofrflem na muža a muž na mňa s svet je znovu v rovnováhe. V živote mi nenapadla žiadna sexuálna súvislosť medzi nimi a mnou, hoci sme preberali aj kadejaké hardcore témy.

7miriam77
•
9. apr 2024

Ja mam pár kamošov, no sú inak orientovaní, už ani nie sme moc v kontakte, ostali v zahraničí. Ostatní, keď som sa snažila len o kamarátstvo, tak to v nejakej situácii skúsili....neviem, možno ak je to kamarát z detstva, tak sa dá. Ono je to také prirodzené, že muž so ženou sa navzájom priťahujú a u jedného to môže byť vždy silnejšie

oblecenie99
•
9. apr 2024

Za mňa nie, ale tak asi by sme mali zadefinovať, čo sa má brať v tomto prípade za kamarátstvo. Také skutočne kamarátky mám dve. Mám dobrý vzťah aj s kolegyňami, a pod. ale ak sa bavíme o takom uprimnom, hlbšom kamarátstve/priateľstve a nie o "kamošstve" tak sú naozaj len tie dve.. a potom môj muž. Vždy, keď som začínala mať bližšie k nejakému chlapovi ako kamosovi (hore dole jeden, dvaja), ERGO boli tam sympatie, prílišné porozumenie, a pod. ,tak sa postupne začínala narúšať hranica, čo som vnímala či už z mojej, alebo druhej strany, a preto sa to aj nejak ukončilo. Asi sa neviem kamarátiť s chlapmi 😅 plus nemám dôvod... Z Detsva takéto vzťahy nepestujem, vždy som bola skôr v dievcenskom kolektíve a odtiaľ zostali dve skutočne kamarátky, s chlapcami som také vzťahy nemala.. no a odkedy mám partnera (a tiež to začalo ako kamarátstvo), tak ani veľmi nevidím dôvod, priestor, možnosti nájsť si mužských kamarátov.

jamimo
•
9. apr 2024

áno existuje, som toho dôkaz. Sme kamaráti skoro 30 rokov. On ženatý, majú 2 deti. S jeho manželkou si dobre rozumieme. Keď som v rodnom meste, ešte ona ho vyháňa, aby so mnou šiel von...
Ja v stabilnom vzťahu skoro 25 rokov... Môj chlap je s ním kamarát, často spolu telefonujú.
Nikdy som nechcela viac, ani on, napriek tomu, že sa veľmi dobre poznáme, rozumieme si a dôverujeme si. Som šťastná, že má manželku s ktorou si rozumie a zdravé, šikovné deti👍

topgabo
•
12. apr 2024

90 % priateľstiev medzi mužom a ženou chce jedna osoba tajne viac. Neexistuje.