Extrémne záchvaty zúrivosti manžela: Ako tento problém riešiť?
Ahojte.
Tu už ne hovoríme o tom kto je cholerik.
Manžel má problémy s ovládaním svojej zúrivosti a hnevu..
Pre maličkosti úplne máva zahmlené pred ocami. Stáva sa až agresívnym
Vždy bol cholerik. Ale odkedy sme sa zosobášili sa to zhoršuje. Nadava mi keď je v razi, nemá problém zo seba povedať tie najhoršie veci, na svete. Ked sa ho snažili upokojiť je to ešte horšie. Nedá sa vtedy ani len chytiť. Úplne zúžené oči pery do čiarky zúrivosť zuby úplne stiska. Trieska veci o Zem hádže o Zem nadava.kludne aj na ulici zvCajne Nekrici ale je to ticha zúrivosť. . Ak ho výtoci niečo a pod. Nedá sa s ním nijako apo nijakom. Sú to maličkosti ako napr. V obchode niečo ked poviem a on úplne sycí hnevom až agresiou.
Mám z toho už hrôzu
Neviem čo robiť.
Samozrejme na dg k psychiatrovi ísť odmieta. Hoci som navrhla veľakrát. Ničí má to psychicky lebo inak je fajn chlap
Jeho bracho mi povedal že to majú v rodine aj starky ich bol taký a aj môj manžel.
Ja už mam hrôzu a stiahnutý žalúdok keď zacne tie svoje výlevy...
Ja už mam hrôzu a stiahnutý žalúdok keď zacne tie svoje výlevy...
@anonym_autor
Raz ta prizabije ked to nebudes riesit radikalnejsie
@anonym_autor
Raz ta prizabije ked to nebudes riesit radikalnejsie
@anonym_cef7a9 a jeho bracho na to.. Však on je taký od mala
. Čo sa cudujes svagrinka
@anonym_cef7a9 a jeho bracho na to.. Však on je taký od mala
. Čo sa cudujes svagrinka
@anonym_autor normalne toto nie je, vyzerá to na nejakú poruchu osobnosti... V budúcnosti to môže byť asi ešte horšie.
Nerieš, či má alebo nemá poruchu osobnosti. Poruchy osobnosti sa liečiť nedajú. Ale pripravuj sa na odchod. O tom by mala byť tvoja téma-ako postupovať.Toto nie je život, ale trápenie bez konca.
Tak tu je len jedna rada. Prijmi to a zariad sa podla toho. On iny nebude a pravdepodobne sa to bude len zhoraovat. Na tebe je, aby si sa s touto skutocnostou zmierila a prestala dufat v zazrak, ze to niekedy bude ine. Nebude. Ved on je spokojny a nepotrebuje nic menit. Reci, ze bez teba by nezil, su typicke pre manipulatorov, ale ak by si odisla, uvidis, ze sa nic nezmeni. Nepises nic o detoch, tak snad ziadne nemate a treba sa rozviest. Hlavne si ziadne nerobte, lebo to jeho zurivost len vygraduje.
ty máš hrôzu, uráža ťa to, je ti to nepríjemné, on si problém nepripúšťa - a ty sa pýtaš čo vlastne? vlastne nič. len píšeš že nevládzeš. jasne že nevládzeš, veď si v permanentnom strese…
ak s ním ostaneš za rovnakých podmienok, privodíš si neurózu, nejaké vredy, vysoký krvný tlak, cukrovku, možno aj nejakú inú šmakocinku - a to nie že možno, ale určite. to totižto dlhodobý stres spôsobuje… 😏
Boze ja tak neznasam takychto chlapov.. davat si pozor na to co hovorim, byt stale v strehu, aby som neurobila nieco co milostpana vytoci.. a potom pocuvat krik a zachvaty a urazky a byt vzdy na vine vsetkemu.. posahanci.. dakujem, neprosim
Napada ma len jedina otazka- teda dve. Ty si ho prrd sobasom nepoznala? Preco ste sa vzali?
Lebo sa iskrilo, boli motýle, je pri peniazoch, je alfa a v posteli je úžasný?
Nikdy by som si nevzala cholerika. Teraz uz je neskoro plakat, on sa nezmeni, a ak, len k horsiemu.
Keď už máš potrebu sa týrať, tak s ním buď. Len, preboha, nemajte deti. Vyrastala som pri podobnom otcovi a bolo to peklo, čo mi zničilo život.
Boze ja tak neznasam takychto chlapov.. davat si pozor na to co hovorim, byt stale v strehu, aby som neurobila nieco co milostpana vytoci.. a potom pocuvat krik a zachvaty a urazky a byt vzdy na vine vsetkemu.. posahanci.. dakujem, neprosim
@anonym_641cf7 A "najlepsie" na tom celom je to, ze aj keby autorka bola anjel, aj tak by si nieco nasiel. Lebo potrebuje ventil na svoj hnev.
Ja len dufam,ze nemate deti a ak ich nemate tak ich prosim ta ani nemajte.
Inak uz si tu min.1x pisala, takze ake rady si si zobrala z minulej diskusie? Ci cakas, ze ti niekto napise, ze je to OK? Lebo to asi budes cakat marne🫤
@anonym_autor podľa toho čo píšeš by som ti poradila rozviesť sa. Čím skôr, tým lepšie.
Napada ma len jedina otazka- teda dve. Ty si ho prrd sobasom nepoznala? Preco ste sa vzali?
@zuzinka888 zbytočná úvaha zdravým rozumom takto po ránu. Moja kolegyňa čo sedí so mnou v office mala 8 rokov frajera. Celé roky nadávala na neho, nenávidela jeho rodinu. Všetko čo robili a ako robili bolo zle. Proste sedliaci z dzedziny a mali svoje muchy. Normálne sa vzali a stále nadáva a rieši ich. Sa tešíme kedy sa budú sťahovať a ona dá výpoveď, lebo to je katastrofa tie jej reči. Niektoré idú vedome a dobrovoľne do toho hnoja.
Život s takýmto človekom, ktorý s tým odmieta čokoľvek robiť, je premárnený. Neustály stres, premýšľanie o tom či to čo robím je správne, stála ťažoba v žalúdku. Poznám takého človeka, jeho žena má už odpor chodiť domov, lebo nevie v akej nálade ho tam nájde. Píšem to tu stále, to najvzácnejšie na svete je tvoj čas. Máš ho tráviť s ľuďmi, ktorí ti ho spríjemňujú. Domov má byť bezpečné miesto, nie vojnová zóna.
Je uplne jedno, preco je taky. Ty s takym muzom budes proste zit, co toto je, ze nad tym vobec spekulujes. Moze mat nejaku brutalnu hormonalnu nerovnovahu, znama takto rozhodena stitka a cortisol strasne vysoky a ona bola uplne na porazenie agresivna vybusna...nastavili lieky a bolo podstatne lepsie... ale to si myslim, ze je zriedkave, skor to ma povahu, ked to ma od mala.
Ak nemate deti volila by som rozvod nebudeš prva ani posledna čo sa za kratko po sobáši rozvedie.Bude sa to zhoršovať bude to čím dalej tým horšie tak aspoň ak chceš dobrovoľne trpieť TY do takeho vzťahu deti nechci.
Ešte môže byť „obyčajný cholerik“
rýchlo vybuchne, ale vie sa upokojiť
zvýši hlas, ale neuráža, neponižuje
nahnevá sa na situáciu, nie na tvoju hodnotu ako človeka
po hádke vie povedať: „Prepáč, prehnal som to.“
berie zodpovednosť za svoje správanie
vie počúvať, keď povieš, že ti niečo ublížilo
rešpektuje, keď povieš dosť
nehádže vinu stále len na teba
nestraší ťa tým, čo urobí
vie odísť z konfliktu, aby sa upokojil
výbuchy nie sú každodenný spôsob komunikácie
po konflikte neprichádza „trestanie“ tichom, ignoráciou alebo pomstou
nesnaží sa ťa ovládať
nebráni ti stretávať sa s rodinou, kamarátmi alebo robiť vlastné veci
Už je to agresor / nebezpečné správanie
kričí tak, že sa ho bojíš
nadáva ti, ponižuje ťa, zosmiešňuje
hovorí veci typu: „Si nula“, „Bezomňa nič nie si“, „Nikto ťa nebude chcieť“
vyhráža sa tebe, sebe, deťom, zvieratám alebo tvojim blízkym
rozbíja veci, búcha do steny, hádže predmety
blokuje ti odchod, stojí vo dverách, berie kľúče alebo telefón
strká do teba, chytá ťa silno, trasie tebou
dáva facky, kopance, ťahá za vlasy, škrtí
kontroluje ti telefón, správy, sociálne siete
určuje, s kým sa môžeš stretávať
žiarli spôsobom, ktorý ťa obmedzuje alebo straší
po výbuchu tvrdí, že za to môžeš ty
zľahčuje svoje správanie: „Preháňaš“, „Si citlivka“, „To nič nebolo“
ospravedlňuje násilie alkoholom, stresom, prácou alebo tvojím správaním
po agresii je milý, nosí darčeky, sľubuje zmenu — ale opakuje sa to
máš pocit, že si musíš dávať pozor na každé slovo
meníš svoje správanie hlavne preto, aby „nevybuchol“
bojíš sa povedať pravdu
po hádke sa cítiš zmätená, vinná, malá alebo vystrašená
Najjednoduchšia hranica
Cholerik má problém s hnevom.
Agresor používa hnev na kontrolu, zastrašenie alebo poníženie.
Kde máte rozum ženy, keď je taký od mala, tak asi bol taký aj pred svadbou ... Fakt neviem, čo by ma prinútilo si takéhoto dementa zobrať za muža. A ty akože na čo čakáš ? byť Tebou zariadím si vlastné bývanie a až keď by som bola tam v bezpečí až vtedy by som mu poslala papiere na rozvod. Pane bože ja len dúfam, že nemáte deti a tie to všetko vidia ....
Dúfam, že len nemáš s ním dieťa a ani neplánuješ? Má poruchu osobnosti, to sa liečiť nedá ale potláčať liekmi áno, bohužiaľ vybrala si si vadný kus, na tvojom mieste by som pomaly ale isto chystala veci na vysťahovanie a rozvod, tu naozaj nepomôže nič, hanbila by som sa ako pes, keby začne muž mať dáky záchvat v obchode, v živote by som už nešla s ním nikde, nečakaj, kým ťa prefacká a nehľadaj riešenia kde niesú, smer odchod
Dúfam, že len nemáš s ním dieťa a ani neplánuješ? Má poruchu osobnosti, to sa liečiť nedá ale potláčať liekmi áno, bohužiaľ vybrala si si vadný kus, na tvojom mieste by som pomaly ale isto chystala veci na vysťahovanie a rozvod, tu naozaj nepomôže nič, hanbila by som sa ako pes, keby začne muž mať dáky záchvat v obchode, v živote by som už nešla s ním nikde, nečakaj, kým ťa prefacká a nehľadaj riešenia kde niesú, smer odchod
@zuzubb007 Ak sa nemylim, tak minule uz jej jedno zaucho struhol.

Uráža má. Ponižujúco sa správa pri tychto výbuchoch.
Neskôr to buď ľutuje. Alebo proste mi zadriee že to bola moja chyba.
Neskôr zas sa správa divne. A tak stále dokola.
Ja nikdy nechapem kedy je to mója vína.
A prečo je to vlastne moja vína.
On nedokáže kontrolovať svoje emócie a hnev a agresiu a na mňa to hádže. Je to hrozne MeV hutné inak. Po vystupe sa za pár hodín javi akoby nič. Alebo ho to drží aj dva tri dni a je neprijeemny. Nesmiem mu nič povedať aby sa pan neurazil. Inak tiež som zistila že niekedy to ani nelutuje. Keď sme sa o tom párkrát bavili (stále sa snažin dohovarat v dobrom že to tak nemôže) on mi vždy povie že tak čo som viac temperamentný a más niekedy Taliansku domácnosť obrati to na strašnú srandu a niekedy ale mne to nepride normálne že jediným jeho prejavom je obrovský hnev a zúrivosť nič iné. Nemá žiadne iné pocity ani smútok ani strach ani úzkosť nič len hnev na všetko a na všetkých a hlavne na mňa) pričom ale zaroven tvrdi,že keby mňa nemal tak nechce ani žiť. ... A tak stále dokola.
A dokola.
Úprimne ja už som toľkokrát dohovarala že mne je trapne už aj o ton hovorit.
Myslí si že znesiem vsetko.
Ale neznesiem. Už nemám na to mentálnu silu