Faloš v dnešnej dobe
Ahojte. Prišla som sa len vyrozprávať.
Ide o to, že na základnej škole som bola šikanovaná. Prišla stredná,a našla som si v triede kamarátky. No vždy som si všimla,že akonáhle som neprišla čo i len jeden deň do školy,už ohovárali,alebo má z kola vyradili.
Neskôr prišla práca,deti,a vždy v každej práci mám problém si nejakú kamarátku udržať. Nemyslím si,že je problém na mojej strane. Vždy sa snažím s každým vychádzať,niesom konfliktná, vychádzam viac s mužmi od mala ako so ženami... V práci to je také,keď si myslíte že si konečne nájdete kamošku na pokec a tak,buď nemá záujem ísť na kávu,alebo nejaké stretko mimo práce.. alebo jej niečo poviete,však ako medzi kamoskami,a už to vie celý sklad v práci... Proste ja sa už bojím dôverovať.
Mám 30 rokov a na nemám súcu kamarátku.
Tak veľmi rada by som mala nejakú spriaznenú dušu,ktorej človek môže sa vyrozprávať... Urobím pre každého čokoľvek,pomôžem,poradím,vypočujem,ale bojím sa dôverovať. Mam pocit,že nemám šťastie na ľudí okolo seba ... Veľmi mi to je ľúto. Mala som jednu lepšíu kolegyňu išla na materskú,chodila som pravidelne za ňou domov. Malý má rok aj čosi,a keď som ju volala,či by neprišla do mesta veď aj s malým,pokocikujem,popestujem.. nenašla si čas... Proste mi to je celé leto.... Cítim sa tak sama,že len ja manžel deti... Alebo sestra. Ešte že mám sestru,s ktorou vychádzam a vieme sa vypočuť... Je ozaj taká doba,kedy nemôžeš veriť nikomu,alebo je problém vo mne ?
Napíšte mi váš názor 🫶
No ja neviem, ale nič zvláštne neprežívaš, vždy to tak bolo, je aj bude. Nie každý má šťastie na skutočnú priateľku. Taký je život. No a naozaj si myslíš, že ty si tá dobrá a len máš smolu? Niekde uprostred bude problém.
@anonym_autor len jedna rada, nemotaj prácu a súkromie. V práci máš kolegyne, mimo prace kamarátov. Nikdy to nejde úplne dokopy. Je iné ísť na kávu ako kolegovia a iné ako skutoční kamaráti.
No ja neviem, ale nič zvláštne neprežívaš, vždy to tak bolo, je aj bude. Nie každý má šťastie na skutočnú priateľku. Taký je život. No a naozaj si myslíš, že ty si tá dobrá a len máš smolu? Niekde uprostred bude problém.
@gribka1 ja som to myslela tak,že nemám pocit,že robím nejaku chybu,alebo niečo zle,kôli čomu by tie kamarátky utekali.. naopak,robím až priveľa,už mi to aj sestra povedala. Lenže ja som taká povaha,rozdala by som sa,a potom to ľudia využívajú...
Vieš kedysi tie kamarátstva za niečo aj stali,niektoré prežili aj roky.
@anonym_autor len jedna rada, nemotaj prácu a súkromie. V práci máš kolegyne, mimo prace kamarátov. Nikdy to nejde úplne dokopy. Je iné ísť na kávu ako kolegovia a iné ako skutoční kamaráti.
@anonym_49e362 tak potom mám len kolgyne, žiadnych kamarátov
@gribka1 ja som to myslela tak,že nemám pocit,že robím nejaku chybu,alebo niečo zle,kôli čomu by tie kamarátky utekali.. naopak,robím až priveľa,už mi to aj sestra povedala. Lenže ja som taká povaha,rozdala by som sa,a potom to ľudia využívajú...
@anonym_autor Nemyslím si, že kedysi to bolo iné, skôr zhoda náhod a dobré konštelácie. Svoju chybu už vieš, sestra má pravdu. Si ako otvorená kniha a to láka na zneužitie.
@anonym_autor Nemyslím si, že kedysi to bolo iné, skôr zhoda náhod a dobré konštelácie. Svoju chybu už vieš, sestra má pravdu. Si ako otvorená kniha a to láka na zneužitie.
@gribka1 ďakujem za úprimnosť. Skúsim zmeniť niektoré slabé stránky. 💪
@anonym_autor Hlavne nedávaj viac, ako je potrebné, nenechaj sa zneužívať, neprezrádzaj o sebe všetko. Verím, že si dobrá duša, ale ak sa to s tebou vlečie celý život, potrebuješ sa trocha zmeniť.
@gribka1 a to je to,že ja o sebe veľa poviem.
Som v práci, pýtajú sa kedy mám dovolenku,koľko,a kam ideme a tak,a ja v dobrom mysle,že však sa normálne rozprávame... Poviem jak hlúpa... Alebo cukríky... Každý dostane po cukríku každý druhý deň,keď sa mi niečo páči pochválim,opravím,pomôžem,keď ide vedúci upozorním,až nemajú zle..a ja ? Toho som sa nikdy nedozila doteraz...
@gribka1 a to je to,že ja o sebe veľa poviem.
Som v práci, pýtajú sa kedy mám dovolenku,koľko,a kam ideme a tak,a ja v dobrom mysle,že však sa normálne rozprávame... Poviem jak hlúpa... Alebo cukríky... Každý dostane po cukríku každý druhý deň,keď sa mi niečo páči pochválim,opravím,pomôžem,keď ide vedúci upozorním,až nemajú zle..a ja ? Toho som sa nikdy nedozila doteraz...
@anonym_autor lenže ja tie cukríky robím pre radosť...potešiť... Nerobim to preto,že čakám spätne niečo...
Ľudia,mne kolegyňa na narodeniny doniesla moju obľúbenú špirálu,a ja som sa rozplakala. :( tak ma to dojalo,že si spomenula... A to som myslela,že sa nejak moc nebavime
@anonym_autor lenže ja tie cukríky robím pre radosť...potešiť... Nerobim to preto,že čakám spätne niečo...
Ľudia,mne kolegyňa na narodeniny doniesla moju obľúbenú špirálu,a ja som sa rozplakala. :( tak ma to dojalo,že si spomenula... A to som myslela,že sa nejak moc nebavime
@anonym_autor No vidíš, si veľmi príjemná a milá kolegyňa, ale takto nemusia vzniknúť kamarátstva.
@anonym_autor No vidíš, si veľmi príjemná a milá kolegyňa, ale takto nemusia vzniknúť kamarátstva.
@gribka1 ďakujem za všetko,otvorilo mi to opäť trošku oči,a musím popracovať na sebe. ❤️
Myslime,že len moc očakávaš od ľudí,ber to len tak ako to je ,ajbtak s tým nič nespravis
Škoda, že nie si moja kolegyňa. Brala by som Ťa všetkými desiatimi. Ja mám "len" kolegyne. Od skutočného priateľstva to má na míle ďaleko. Naoko úsmevy ako z Hollywoodu? ale keď ide o prácu, tak žiadna solidarita, len svoj prospech. Ale zase pravdou je,že z každej práce mi ostali vzácne priateľstvá, i keď iba s nejakou jednou kolegyňou, ale tak ozaj do hĺbky.
@anonym_autor ahoj, ja mam 35 a tiez to mam rovnako. O jednu spriaznenu dusu som pred casom prisla a neskitocne to chyba taka kamoska🫤ja nemam ani tusestru cize o to horsie. Mam take bezne kamosky na obcasne stretka samozrejme, ale to je ozaj malo. Ale chapem. Odkial si?
@anonym_autor
počuj, mne to príde ze tak zúfalo hľadáš kamosku, azvdi príliš mila autorka- sorry- vtierava. V robote sme mali podobnú slnieckovu ako ty, isla sa roztrhnúť. Taky ten sladký pripad, ze z toho normalne cukrovku dostaneš. Obchádzali sme ju oblúkom.
Mas 30, mohla si uz mat minimal e 1-2 super kamosky, teda niečo asi vyzarujes, co nie je uplne ok.
Upozorňuješ na vedúceho? Čože robia take žeby mali zle?
Nefixuj sa na to, ze v robote nájdeš kamosku. Ja som síce našla a hneď zopar super bab, bavíme sa dodnes, uz je to 17 rokov. Ale aj od detstva mam tak 3-4 kamosky, ktoré mi ostali.
Možno by ti pomohol nestranný nazor cudzích ludi po zopar stretnutiach s tebou.
Vykašli sa na cukríky, nie si v skolke na narodeniny. Ostatne to nerobia tiez. My sme to tak s jednou kolegyňou kamoskou mali ale nosili sme všetky.
A ocino mi raz poradil uzasny typ. Robila som v Londýne u jedneho Albánci (tvrdil o sebe, ze je Talian 😁). Robili mu tam syn s priateľkou, mali sme tak vsetcia okolo 23 rokov. Ten chlap bol hrozny kkt agresívny, jeho syn a priateľka podla nálady. Ja vzdy mila ustretova. Oni casto protivni aj na mna, nespokojní so životom. Tatko po ňom vrieskal hrozne.
ocino mi poradil - prídi do roboty a na otázku ako sa máš, nasrato odpovedz: Mam sa na ho, nic sa mi nedarí, vsetko sere! A este zopar ďalších pikantný sloviciek.
To keby nevidím, neuverim! Oni sa otočili o 300 stupňov, chápavý zrazu, ústretoví. A vues ci po tom mojom vykeve urobili? Ze bela, ser ba to sadni si najskôr a urobím ti super ľadovú kavu 😂 Skkro mi cvrklo, co som ten smiech zadržiavanie. A id vtedy sme boli super kolegovia. Ja som ich varovala, ze tatko ide a mladý za mna vzal na seba moju chybu. Blbo som obsluzila kadu platbou s kartou, manko 80 libier 🫣. Tatko zúril ale on to platit nemusel, ja by som musela...
Skus to takto a chovaj sa rovnako ako oni 😉
@anonym_autor Uz od zakladnej skoly z nejakeho dovodu nezapadas do kolektivu. Nechcem byt zla, ale si si ista, ze problem nebude v tebe? Ja v podstate suhladim s komentarom vyssie. Mozno je tvoje slniecko trochu aj na skodu.
To su len kolegyne, mam super kamosku, stretla som ju na onkologii, zaklopala mi na dvere a bolo. Mam kamosa so zakladky a takto par ludi. Mam jednu kolegynu, kde to prerastlo v nejaky hlbsi vztah. Ale inak je to taky mix.
@anonym_autor veľmi, veľmi často ľudia ktorí o sebe rozprávajú ako sú dobri, ako by sa rozdali, pre iných urobili všetko, sú všetko len to nie. Mozno ľuďom vadí aj ako sa prezentujes. Kamaráti chcú dobre aj zle. Ak ukzujes len to dobré, vyznievas falošné
@anonym_autor Bud rada, ze mas manzela a deti
Aj v práci môžeš spoznať niekoho, s kym sa budeš kamaráti dlhé roky, tiez som to tak mala...A aj mam. Žiaľ človek uz potom nemá vela.moznosti, mne nový kamaráti pribudli potom cez deti- z ihriska, zo skolky, školy krúžkov.
Mám to takisto ako ty. Videla som veci ako aj ty a preto som sa vtiahla do seba. Ani ja nemám žiadnu kamarátku. Možno vina je aj vo mne, že som nedôverovala nikomu. Ale radšej ostanem sama ako keby som mala mať nejakú falošnú kamarátku...

Ešte dodám,v práci povedia že som slniečko... Vysmiate .. každý si myslí,aká som oblubena,koľko mám kamarátov,pritom vôbec....