icon

Finančná nerovnováha vo vzťahu. Je partner na voľnej nohe problém?

16. máj 2025

Napríklad obaja podnikame, ja mam mesačný príjem z ktorého viac menej žijeme, muž je stavbar a od začiatku projektu po jeho koniec nemá ziadne peniaze. Napr.teraz dokončuje projekt na ktorom robí 14 mesiacov, preraba nehnuteľnosť a peniaze budu až keď sa nehnuteľnosť predá. V podstate sme spolu 20 rokov a takto to je stále. Áno donesie jednorazovo väčší balík ale ja sa neviem zbaviť pocitu že ho živým a niekedy mu to aj vykricim. Aj keď v podstate ked sa to prerata, tak zarábame približne rovnako. Len to ze rok skoro všetko platim ja, letenky, dovolenky atď.. vadilo by vám to?

Strana
z3
zmrzlinka2021
16. máj 2025

Autorka

A teraz si predstav koľko je tu žien čo ledva zarobia tisícku a ich muži pooodstatne viac a teraz by toto ženám vytykali, že ich živia

autor
16. máj 2025
@zltalienka

"niekedy je platovo neschopný par mesiacov a musím platiť ja, napríklad teraz od júla kym nebude mať peniaze budem platiť trvalé príkazy ja."
Toto nie je dobre.
Hned ako dokonci projekt a preda ho, toto vsetko co Ty tahas financne by mal vynat z podnikania a vratit do rodiny. Ziadne navysovanie podnikania.
Odporucam, aby ste si spisali mesacne vydavky za 12 mesiacov plus nepravidelne vydavky za rok k tomu a tuto sumu vynat z podnikania a vlozit do rodinneho rozpoctu. Bude to vas rodinny financny vankus.

@zltalienka dakujem

autor
16. máj 2025
@zmrzlinka2021

Autorka

A teraz si predstav koľko je tu žien čo ledva zarobia tisícku a ich muži pooodstatne viac a teraz by toto ženám vytykali, že ich živia

@zmrzlinka2021 ved to, ze som stale v takom nepokoji a neviem vyhodnotiť co je správne, či som spravodliva. Áno platím všetko bez toho aby som sa zamyslela nad tým ze dom nie je môj, jed tu žijem celé roky a správam sa k nemu ako k môjmu domu...ale štát sa môže vselico

domkakvet
16. máj 2025

Ano vadilo by mi to, ale teraz sa to uz bude tazko riesit po 20 rokoch.

zmrzlinka2021
16. máj 2025

Investície do domu sú niečo iné. Skôr myslím bežný chod domácnosti. Tvoj muž normálne maká.

som_realistka
16. máj 2025

Tak keď sa urazí, prestaň do domu dávať čo len cent. A kúp si nehnuteľnosť na firmu, či to máš len živnosť, alebo ako to je vlastne. Ak je takýto, máš najvyšší čas myslieť na zadné kolieska.

autor
17. máj 2025
@som_realistka

Tak keď sa urazí, prestaň do domu dávať čo len cent. A kúp si nehnuteľnosť na firmu, či to máš len živnosť, alebo ako to je vlastne. Ak je takýto, máš najvyšší čas myslieť na zadné kolieska.

@som_realistka mam zivnost

lienka.7
17. máj 2025
@anonym_autor

@som_realistka mam zivnost

@autorka vsak uz tu nevyplakavaj a napis reálne čísla, ako to u vás teda je.
Ono to, ze ty zarobíš trebárs 1200€ teraz neznamená, že celých 1200€ musíš "vrazit" do rodiny, lebo tvoj chlap nema stály prijem a rodinu ťahať ty. Ono postup by mal byť taký, že keď dostane peniaze, ako prve "vrati" tebe, co si sa starala, potom poplatite spoločne hlúposti, dačo si odloží na nepredvídateľné výdavky a zvyšok si dá teda do podnikania. Predpokladám, že ale asi to takto nerobí.
Je uplne normalne platit výdavky priebežne spoločne a to, čo ti ostane sú "tvoje volne peniaze", ktoré si buď odložis alebo si kúpiš niečo pre seba. U nás som paradoxne ja ta, ktorá viac si viac setri ako môj mm. Ale to je jeho vec. To však neznamená, že teraz budem za neho komplet platit dovolenku, lebo on si minul "na seba" a ja teraz mam míňať "svoje odlozene" lebo on nemá. Holt, tak nepôjde na dovolenku, keď si nevie ustrážiť a zmanazovat peniaze. A to sa nijako nevydelujeme na platenie polovice, raz zaplati niečo viac on, raz ja, ale zase odtiaľ potiaľ.
Do jeho domu by som neinvestovala ani euro, tobôž platila zateplenie, ktoré si mohol zahrnúť do nákladov inej stavby tak, ako sa to robí bezne u stavbárov.

Strana
z3