icon

Finančné problémy partnera. Čo ma čaká vo vzťahu?

23. feb 2025

Posledne dni nad tym vela premyslam. Ide o to ze partner je uz par tyzdnov pn a je z toho nervozny lebo vraj nema peniaze a ma vysoke vydavky. Ma 33r a zaraza ma ze nema ziadnu financnu rezervu v jeho veku na to aby mohol ostat par tyzdnov doma ked treba. A teraz je z toho nesvoj. Ja to chapem a tolerujem ani nevyzadujem aby ma pozyval niekam a aby sme sli na vylety ci nieco a on mi aj tak hovori ze to nechapem ze je pod tlakom a rozprava take veci ze pomaly nebude mat ani na jedlo..podotykam ze dost dlho zil u rodicov a v podnajme byva sam nieco vyse roka. Doteraz som to tak nebrala no rozmyslam nad tym aka budunost ma caka s takym chlapom. Neviem si predtavit keby zijeme spolu a pride dieta co by robil a hovoril ked teraz od neho nic nevyzadujem a rozprava mi take veci akoby som ja mohla za to ze nema financnu rezervu. Co si o tom.myslite?

Strana
z3
pininka1
23. feb 2025

Ze premýšľas dobre, akonáhle by u vás nastala nejaká kríza, on by nevedel co s tým. Žiaľ poznám kopec takých, ktorí, takto žijú, zo dňa na deň a keď ostanú PN, tak je zle.

sevrin
23. feb 2025

Aj tu na tomto fóre je jeden taký týpek, ktorý má dokonca o 10 rokov viac a jeho finančná rezerva? 0,00€! Keď nemá peniaze, čo je pravidelne každý mesiac zhruba týždeň po výplate, tak chodí vyberať kontajnery alebo zbierať kovošrot, aby si mohol večer v Jednote kúpiť dva rožky a tri kolieska salámy.
Verím, že možno sa ti práve trochu uľavilo, ten tvoj aspoň si robí starosti, čo bude, ale tento týpek si max tak povie, že nejako bolo, nejako bude a tým je to pre neho vybavené. Páčil by si ti život s takým?

deti95060810
23. feb 2025

čo ťa čaká... hundranie a ťaživá pochmúrna nálada v celom dome... bude to prenášať na teba a samozrejme aj deti to budú vnímať... nič príjemné.
ak je také finančné nemehlo tak zober financie do rúk ty - keď budete spolu bývať.

ovaaa
23. feb 2025

Mať partnera nie je len pekných veciach ale aj o tých nepríjemných. A komu inému sa má vyrozprávať a posťažovať. Ty za to síce nemôžeš, ale vypočuť si ho môžeš. Samozrejme nie denne ako na večeru. Ponaučenie pre neho že si tu rezervu jednoducho musí robiť mesačne a toto je daň, že nemá nič. Treba si veci prebrať " tie jeho výdavky" a ako budete finančne fungovať ak by .....Môj názor, preber to ty👍.

alkoholik
23. feb 2025

@ovaaa Uplne svami nesuhlasim. Toto su vsetko veci ktore ho mali naucit doma rodicia. 33 rocny chlap ktory zije 1 rok v podnajme a je par tyzdnov PN a nema € fu.... Co su to vysoke naklady? Drahe auto,pausal za 100€ mesacne.
Ludia nerozmyslaju co bude. Ako vela otazok na tomto fore. Niektore zeny si spravia 3-4-5 a viac deti a potom sa cuduju ze zivot je v p.... Ze dieta stoji € denne/mesacne.
To nevedeli aj pred sexom? Pri spravnom usudku uz mal mat napr kupeny byt na hypo a splacat ho aj ked by tam nebyval len prenajimal napr. Mohol mat uz cca 10 rokov splatenych pri nizkej urokovej sadzbe. Ani sa mu necudujem ze je frustrovany kto by nebol? Skor otazka ci mu to da nieco do zivota a zmeni sposob zivota.

emma022
23. feb 2025

Nechápem, že nemá žiadnu finančnú rezervu, keď ma 33 a doteraz býval u rodičov. Aj keby im platil niečo, tak by mu malo ostať ešte dosť peňazí na šetrenie. Kam tie peniaze dával?
Takýto chlap, čo sa zrúti pri prvej chorôbke, nie je dobrá voľba do budúcnosti

romino
23. feb 2025

Ja neviem, su tieto temy realne ? Mne to pride ako dookola recyklovane temy, s malymi obmenami.
Kde si autor akoby aj sam uvedomoval, sa odpovedal ..sam vie jasne co nie je v poriadku ...ale aj tak hadze otazku do placu, nech sa tu rozbehne debata

marca12
23. feb 2025

Snad sa aspon pouci a zacne viac mysliet na buducnost. Neviem kolko zaraba a ci vobec ma sancu nejako sporit,ak plati vysoky najom.

alkoholik
23. feb 2025

@romino Zeeee??😂😂😂👍
Potom clovek ma fakt pocit ze zije v krajine kde je kazdy 3-4-5 fakt " debil". Tazke su 2 verzia:
1- ano sme krajina kde su ludia fakt taki blbi...( Vid vysledky volieb)
2- admin tohto fora len obmiena temy a kazdy tyzden prida podobnu temu len v inej farbe.

Takze odpoved neviem.
Ale poznam ludi presne takychto ziju dlhe roky mama hotel, prispeju cca 150-200€ mesacne ( ziju v BA) a vsetko ostatne rozje... Auta, drahe pozicky ( Spotrebaky) , restiky, donasky, drahe oblecenie.

autor
23. feb 2025

@ovaaa ja to vsetko chapem a od zaciatku ho podporujem ze to zvladneme a ze nevyzadujem od neho teraz nic lebo zdravie je prvorade. Ja som nevedela ze je na tom takto finacne a zije v podstate zo dna na den. No zaraza ma aj to ze par mesiacov dozadu predal auto a dostal zan par tisic a nehovoril zeby tie peniaze nejako investoval niekam a myslela som ze teraz mu tie peniaze pomozu a on mi hovori ze nebudeat ani na jedlo ak neppjde robit uz..

autor
23. feb 2025

@sevrin nezila by som s takym..

autor
23. feb 2025

@pininka1 ved prave. No rozmyslam tak aj preto ze doma som to zazila u otca. Nemal nic ani svoje auto na ucte minus a trapili sme sa. Nech to netaha mama a potom my deti financne tak mame problem..a ja tak nechcem zit aj po boku partnera

0silvia0
23. feb 2025

A je problem sa ho narovinu opytat, kde ma peniaze z predaja auta, ked tvrdi ze nema co pomaly jest?
Ludia, naucte sa narovinu komunikovat, vykrucacky a zahmlievacky nikdy ziadnemu vztahu nepomohli.

autor
23. feb 2025

@marca12 zaraba dobre aspon to sam tvrdi. Popri praci chodieva na fusky no ale stale hovori ze ma nakladny zivot, ma viac aut. Najom plati 400 eur

0silvia0
23. feb 2025

Ked ma viac aut, nech jedno preda.

lienka.7
23. feb 2025

Ja neviem, čo sa tu divite... stačí si tu prečítať názory niektorých matiek, ako veľké "dietatko" predsa nič nemusi, ziadna zodpovednosť, len užívanie si zivota, tobôž niečo doma podplatiť a o nejakom šetrení ani nehovorím. Vsak nech si užíva. Ono aj užívať sa samozrejme, ale iba do určitej výšky. Ono netvrdím, že ma mat na účte 30k, ale aby nemal ani nejakú minimálnu rezervu na co je viem 6 mesiacov je extrem.
@autorka za mna je toto na vážny rozhovor. Nejde o to nepomôcť keď človek potrebuje, ale potom aj o zmenu doterajšieho štýlu. Ak to nepochopi, tak by som s ním nestracala čas. A ked mu už chceš požičať nejaké peniaze, tak len cez účet s poznámkou pôžička.

autor
23. feb 2025

@alkoholik no ved prave nad tym sa zamyslam aj ja..ja mam menej rokov a uz si platim hypo na svoj byt v ktorom sme planovali byvat spolu casom ale po tomto neviem neviem. Od 24r byvam sama a nikto mi financne nepomaha a od neho idem pocuvat ze to nechapem ako to je a ze raz mozno pochopim no zamrzelo ma to. Akoby som ja mala vsetko pod nos. Napriek tomu ze nezarabam nadstandardne, mam rezervu. Lebo nerozhadzujem na blbosti ked nemam peniaze..no dalsia vec co ma zaraza ze hovori ze nebude mat na jedlo pomaly ale fajci a to si neodoprie ani neznizi naklady na tuto polozku. Tak jasne ze sa nad tym vsetkym zamyslam

zmrzlinka2021
23. feb 2025

Autorka,

no ty ako jeho budúca žena by si mu mala pomôcť aj finančne. Teraz ste len priatelia, máš priestor sa rozhodnúť inak, odísť zo vzťahu, ktorý ti nevyhovuje.
Čo ma však prekvapuje, že nemáš prehľad o jeho výdavkoch, a tým myslím detailný, lebo keď budete manželia, peniaze už budú spoločne. A žiaľ návyky sa ťažko menia.

autor
23. feb 2025

@emma022 no ja sa snazim byt mu oporou ale posledne dni to na nom vidno ze je viac nervozny a hovori mi ako sa citi menejcenny a podobne. Pritom mu nic nevycitam a nemozem za to ze nema nejake peniaze odlozene tak nechapem preco by som mala take reci pocuvat. Proste sa mi to cele nepaci a rozmyslam aj do buducna ako by to asi bolo s nim

autor
23. feb 2025

@0silvia0 neviem no mne doteraz neprislo ze by som sa pytala ked spolu este ani nezijeme, ze je to proste jeho vec. Ale po tomto vsetkom to zacinam prehodnocovat

autor
23. feb 2025

@romino je to realna tema ale vies..druhemu sa radi lahsie ako ked si sam v tej situacii zainteresovany. To je fakt

autor
23. feb 2025

@0silvia0 nechce sa ziadneho vzdat. Auta su jeho vasen hobby aj zivobytie. Ale tiez som nazoru ze by mohol predat aspon jedno kedze na nom ani nejazdi iba ho ma asi pre dobry pocit..neviem nevidim mu do hlavy

autor
23. feb 2025

@alkoholik zial tato tema je realna..no tie vysledky volieb hovoria vela suhlasim. No ja sa snazim aj finance vzdelavat aj investujem aj z toho co mam a myslim si ze som aspon minimalne financne gramotna a tak logicky by som chcela pri sebe niekoho kto to bude mat podobne a nebude sa mi stazovat ze nema nic ked ostane mesiac doma..

kavasmliekom
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
23. feb 2025

Dobre rozmyslas, ma dost rokov, aby sa vedel o seba postarat.

marca12
23. feb 2025

Dobuducna s takymto plackom ta necaka dobra buducnost. je to nespolahlivy partner a ziadna opora,typ ktory sa na teba moze v najhorsom vykaslat. Mna by zaujimalo,ze to ti doteraz nevadilo,ze nema uspory? Ked ta vozil vo viacerych autach,to ti imponovalo,ked ste zili jeho nakladny zivot,to ti nevadilo. Ale zrazu,ked nema nic uz sa ti otvaraju oci?

autor
23. feb 2025

@kavasmliekom uff tak toto je uz extrem naozaj..no neviem ci mu nieco platia aj ked je doma kedze ma sro..ale fakt som necakala ze ked sa niekto doma mesiac lieci tak ze bude na mizine. Hovori mi ze aj ked nerobi naklady ma stale a musi platit vsetko atd ale stale mi to vrta hlavou a nezda sa mi to vsetko no neviem. Asi to bude na poriadnu debatu s nim sa mi zda

kavasmliekom
Autor odpoveď zmazal
autor
23. feb 2025

@marca12 neriesila som po polrocnom vztahu ci ma uspory alebo nie..zase nepredstavuj si ze ka viac aut a vyvaza ma ako kralovnu 😂 vozi sa stale na jednom 20r aute a aj so mnou. Jedno ma na pracj dalsie dve mu stoja len tak lebo su pre neho asi vzacne ja neviem. Nikdy som nic extra nepozadovala myslim. Pozval ma na veceru sem tam, isli sme sa niekam previezt na vylet a okrem toho sme boli bud u neho alebo u mna. Ziadny bohemsky zivot ci luxus. Normalne klasika. No mne prislo blbe riesit jeho financie a vydavky atd po takom case

autor
23. feb 2025

@marca12 nakladny zivot ma hlavne skrze prace nie tak zeby chodil na luxusne dovolenky a podobne to nie

Strana
z3