Finančné problémy partnera. Čo ma čaká vo vzťahu?
Posledne dni nad tym vela premyslam. Ide o to ze partner je uz par tyzdnov pn a je z toho nervozny lebo vraj nema peniaze a ma vysoke vydavky. Ma 33r a zaraza ma ze nema ziadnu financnu rezervu v jeho veku na to aby mohol ostat par tyzdnov doma ked treba. A teraz je z toho nesvoj. Ja to chapem a tolerujem ani nevyzadujem aby ma pozyval niekam a aby sme sli na vylety ci nieco a on mi aj tak hovori ze to nechapem ze je pod tlakom a rozprava take veci ze pomaly nebude mat ani na jedlo..podotykam ze dost dlho zil u rodicov a v podnajme byva sam nieco vyse roka. Doteraz som to tak nebrala no rozmyslam nad tym aka budunost ma caka s takym chlapom. Neviem si predtavit keby zijeme spolu a pride dieta co by robil a hovoril ked teraz od neho nic nevyzadujem a rozprava mi take veci akoby som ja mohla za to ze nema financnu rezervu. Co si o tom.myslite?
@kavasmliekom si v pohode? To ze ma niekto sro znamena ze je velky podnikatel? 😂 Ja som to zo zaciatku ani nevedela..vedela som co robi ale nie ze ma sro. A tie auta su vsetky starsie rocniky ktore podla mna ani nemaju extra hodnotu no keby len 3000 zarobi na predaji jedneho tak mu to krasne pokryje aj dva mesiace doma a nemusela som teraz zakladat tuto temu..
Rekapitulacia : 33 ročný chlap,ktorý donedávna žil s rodičmi,žije v podnájme,jazdí na 20 r. aute a je mesiac PN a fnuka,že nema z čoho žiť... 🤷 Keď budete mať deti a ty budeš na rodicaku ešte bude chcieť aby si ho dotovala?
To jeho "nákladné podnikanie" je akože čo,že kúpi auto a ho predá? Alebo nerozumiem. Nech si radšej nájde normálnu prácu,lebo toto "kseftovanie" mu zjavne nevychádza.
Mám takého kamaráta,ktorý síce je ako tak zabezpečený (má byť na hypo a auto ),pracuje normálne v IT a zarába slušne. žije sám, pretože sa po rokoch rozišiel so snúbenicou. Už dvakrát si pýtal od nás požičať,že mu dačo "vybehlo" s čím nerátal,nejaká poistka či čo (asi 200€) ...som absolútne nechápala,ako môže dospelý zarábajúci muž ktorý žije sám nemať rezervu 200€.. blikali mi všetky kontrolky.
Po čase sme zistili,že gambli. Tak neviem,pozor na to 🤷
Pre mna by tato situacia bola red flag a nechcela by som s takym clovekom byt. A autickara by som tiez nechcela, mam pocit, ze by sme si nesedeli, lebo mna materialne veci az tak nezaujimaju ani netesia.
tak zase treba byť reálny...úspory sú jedna vec a žiť z PN niekoľko týždnov je druhá vec.....záleží od jeho príjmu , z toho ide PN-ka a jej výška, stále má svoje náklady a žije v prenájme.....úspory sa vtedy míňajú ani nevieš ako.....ak má PN 900-1000eur a prenájom platí napr.600eur, tak naozaj nič moc.....náklady neoklameš.....žiť z niečoho musí, do toho lieky a liečba, telefón, mobil, poistky....takže niekoľko týždňov už míňa aj z tých úspor....
Inak ak má sro tak zrejme platí minimálne odvody ako zamestnanec, teda ak vôbec....takže ano v tomto prípade je jeho PN minimálna a ozaj žije z úspor....
A bolo potrebné zakladať túto tému? Si sa prišla pochváliť takým frajerom? Ak ho ľúbiš ako koňa, tak ho dotuj kým sa nepostaví na nohy. A potom on bude teba keď mu porodíš deti 🤭
@kavasmliekom trapny koment a viac sa k tebe nebudem vyjadrovat..
Mne by to prekážalo. Okrem iných vecí ma na mojom manželovi zaujalo, že už krátko po 20tke mal hlavu na krku a na účte skalnú rezervu, ktorú nepodliezal kvôli neurgentným záležitostiam. Keď sme šli do prvého spoločného podnájmu, s prehľadom zacvakal on dva nájmy plus depozit. Pokazila sa práčka, bez problémov šiel a kúpil (potom si to vyrovnal s prenajímateľkou, ale dôležité je že tie peniaze k dispozícii jednoducho mal okamžite, keď bolo treba a ja som nemusela chodiť prať na kamene k rieke).
Teraz už, samozrejme, hospodarime spoločne ale finančná rezerva musí byť. Máme tri deti, hypotéku na dom, nemôžeme si v nijakom prípade dovoliť ostať zo dňa na deň na nule. V 33 rokoch by som od muža zrelého na samostatný život čakala oveľa väčší výkon a efektívnejšie plánovanie.
Keď ostaneš doma s dieťaťom tak čo? Pobeží naspäť k rodičom? No a tie autá... Tak nemá z čoho dať dokopy živobytie ale tie autá sú zadarmo? Servis, poistky... Má čudne nastavené priority. A to by ešte bolo ok. Všetci máme pre niečo slabosť. Ale potom vyplakavat že nemá peniaze.... Och.... 🤦🏻♀️ Tak buď na to mám a stojím si za tým alebo nemám, uvedomím sa a postavím sa nohami na zem.
Mozno nema ziadnu PN alebo uplne mini, lebo plati mini odvody … takze musi vsetko financovat z rezervy… uprimne bud by vylozil karty na stol a pravdivo zdokladoval svoju finacnu situaciu … uvazovala by som nad pokracovanim vztahu alebo nech sa stara sam o seba. Mne by to vadilo vsetko si zabezpecim sama a este mam niekoho tahat? Naco … a uz vobec nie po pol roku …
A čo si čakala? Veď napíš, čo očakávaš od tejto diskusie? Napísali ti tu, že pre nich by to bolo konečná, niektorým by blikala kontrolka, a ty si ho obhajuješ. Myslíš, že kvôli tebe predá auto?
Skus sa ho dnes opýtať, ako mu vieš pomôcť a potom daj vedieť jeho odpoveď. Nepoonukaj mu ani peniaze, ani bývanie, ani že mu navaris... Len to, ako mu vieš pomôcť. Podľa toho budeš vedieť, čo je zač
Dobre rozmýšľaš žena, čo viac dodať. Vieš čo máš robiť....
za mňa chlap nie je chlap, ktorý nemá ani vlastný hajzel, ale hlavne, že má viac áut. Takého chlapa by som v živote nechcela, pre ktorého je najdôležitejšie sa ukazovať s rôznymi autami a v peňaženke prievan. Za mňa čistý debil. Tipujem, že autá sú značky BMW vyrobené tak 17 rokov dozadu. A robí machra 😀
Akoze auta su jeho vasen, aj jeho zivobytie ?
Zaujimave zivobytie, ked zostava na nule.
Vy ste z 2 inych planet, ak ty si zodpovedna, a uz si aj splacas svoje byvanie.
Vravim ...rozanalyzovane to mas, uvedomujes si vsetko presne do bodky.
Ja osobne som alergicky na toto, ked niekto rozhadzuje na auta, mobily atd, "zijeme len raz" ..a potom po par rokoch sa skrabkaju za hlavu, ze ich rovesnici uz domy, byty (vyplatene), zalozene rodiny ...a teda si vybudovali vlastnou snahou a pociatocnou skromnostou nejaky standard ...a oni nula na ucte, ale za to moze samozrejme zla EU ktora nas vykoristuje a podobne teorie, ktorym zacnu holdovat.
@romino 100/100 👌🏻
@kavasmliekom nikde ho neobhajujem iba pisem ako to ma. Teda ako mi to on prezentuje lebo uz aj to zacinam spochybnovat. Peniaze odo mna nepytal a uprimne ani by som nedala ked uz teraz viem ze nevie hospodarit.
@sasa1310 ano jedno je take starsie bmw ale nejazdi na nom vobec
@romino no neostava mi ine nez suhlasit s tebou vo vsetkom. Je to presne tak. No mozno tato situacia nastala aj preto aby sa mi otvorili oci
@sevrin Ale ten týpek (mimochodom už nie je na MK - ak si nevytvoril nové meno) sa aspoň snaží nejako uživiť. Kto si ty, aby si súdil alebo hodnotil život iných ľudí? Zarobí si pre seba zbieraním šrotu a vyberaním kontajnerov? Zarobí! Tak teba to nemá čo trápiť a nebuď blbec a nevyťahuj pri každej príležitosti toho muža.
a v com podnika? Lebo v pripade PN ludia zvyknu mat poistku aby mali zabezpeceny aj iny prijem ako zo socialnej poistovne...Ja som vdacna za mojho financneho poradcu, ktory mi nastavil kolko mesacne si mam odkladat na dochodok, poistku aby v pripade PN mi zabezpecil prijem a pod....Lebo tiez som v tom mala chaos, vela minala a nemyslela co ak az pokial som ozaj neostala 3 mes PN a Pnka bola nizka o dost ako moj plat.
Kludne s nim mozes byt, ak Ti vyhovuje, ze budes okrem seba zivit aj jeho. Dospeleho chlapa, lebo nema ani cent. Takze ak si s tymto Ok, nech sa paci. Kazdemu ako vyhovuje. Ja by som s tym OK nebola. Si zober, ze budete mat dieta alebo aj viac ako 1, trebars 2, 3. Ty ich z coho budes zivit, ked budes ma materskej? Nielen seba, ale aj deti a velkomozneho pana, co nema nic a fnuka, ze nema z coho zit, ked je PN. Zvaz si to a rozhodni sa podla seba. My sme Ti nase nazory napisali.
Gambling....??? Vsak kde daval cele roky tie peniaze?
Povedz mu nech si dá ba večeru tie nepojazdné autíčka.
Len aby svoju frustraciu zo zlej financnej situacie sa na teba nesnazil nejak preniest za ucelom vyvolania lútosti a ponuknutia financií z tvojej strany.... ako okej, z ludskeho hladiska by som mu mozno ponukla pomoc napr s navarením, ale peniaze isto nie. A to by som mu dala najavo.
@klementinka58 opravuje auta..a ano ma nieco aj z poistky ale to mu nepokryje naklady ktore musi teraz platit. No neviem si predstavit keby musel ostat doma dlhsie. Pre mna je to nezodpovedne nemat proste nieco bokom pre taketo situacie. Najma u chlapa ktory si vie zarobit dobre..
@muchotrafka298 vsak prave ze este nie su deti, zivi iba seba a uz mi hovori ako to ja nechapem ake to je byt v takej situacii akoby som ja za to mohla a obrala ho o peniaze vies. A ze ho to trapi ze si nemoze nic navyse dovolit a nemozeme poriadne nikam ist. Ved ja nemam problem ho aj na veceru pozvat. Ale naozaj nemozem za to ze nic nema odlozene
@luccys o tom neviem no uz si nie som nicim ista. Netusim kde ich daval
No to je ten problem ludi co maju sro, ze oni si platia minimálnu mzdu. Pride PN a je problem. Ak nema sro nejaku rezervu tak su v riti. Dostane minimálnu PN. Ak ma auta na sro, tak to je tiez problem predat, lebo musis vracat DPH, ak je platca DPH. Na ktoru on teraz nema. Zalezi aj co je dovod PN, ak napriklad chrptica a pracuje manuálne tak to sa bude opakovat. Ja uplne chapem jeho depku. A mozno by sa mal zamysliet ako to v budúcnosti doriesit. Mozno by mu teraz pomohli nejaki zamestnanci, ktory by zobrali jeho zákazky aby mal nejaky prijem, chodil by pocas vychádzok iba kontrolovat . To sa mu zide aj v budúcnosti. Ak mas zákazky nemozes len tak ostat PN. Musi s tebou otvorene hovorit aby si mu vedela pomoct.
nas sused cely zivot podnikal, odvody vsak minimalne, teraz ma dochodkovy vek a dochodok mu vysiel tak nizky ze sa z neho stal neplatic bytu....a obvinuje vsetkych naokolo

Myslím si o Tom to že to bude večný sťažovateľ a nič neurobí preto aby sa to zmenilo. Pretože jedna vec je fakt že na SVK ak si na maródke tak pokles finančný je citeľný, keďže on je koľko 55%?
Druhá vec je jeho nákladné hobby na ktoré nemá.
A keďže ja sa poznám tak choroba nechoroba, spolužitie alebo len randenie povedala, na čo sa furt len sťažuje keď nerobí nič preto aby sa to zmenilo. Obzvlášť keď auta du akoby zdroj jeho obživy ale teda veľmi zlej keďže nemá peniaze a položí ho jedna maródka.
A teda teraz skúša ísť na teba štýlom lutovania a zrejme aj finančnej injekcie keďže chudáčik nemá ani na jedlo