Flirtovanie, dôvera a rozpad vzťahu
Ahojte, prosím poraďte mi. S priateľkou (resp. teraz už ex) sme spolu pomaly 5 rokov. Chystali sme sa už na svadbu deti a spoločný život. Avšak sme spolu dlhšie odlúčení pretože pracuje v zahraničí. Ide o vzťah na diaľku posledný pol rok. Pred pár dňami sa mi priznala, že na ňu jeden kolega skúšal niečo nekalé, mal na ňu narážky ako, či s ním nechce orálny sex a že má veľký penis ap. Chcel som to riešiť ale ona ho obhajovala ap. po čase som chcel vidieť správy, ktoré si s ním písala a tam to začalo, vymazala ich, pretože apolu flirtovali, chodili na výlety a priznala sa mi aj, že k nemu istú chviľu pociťovala niečo platonické. Ubezpečila ma, že nedošlo k žiadnemu fyzickému kontaktu (pusa, sex). Avšak na druhú stranu mi povedala, že si s ním rozumie a že jo berie ako kamaráta, alw že to flirtovanie brala len ako hru (podotýkam chystali sme sa na spoločný život, svadba ap.). Rozišiel som sa s ňou, pretože ich “vzťah” trval niečo okolo 4 mesiacoc, pričom ona mi síce o ňom hovorila ale nepriznala, že sa mu páči (aj keď to vedela) a aj napriek tomu s ním chodila na výlety, obedy a dokonca aj masáž (síce oddelené kabíny, ale aj tak). Povedala mi že ma ľúbi viac ako čokoľvek iné, prerušila s ním kontakt avšak ja neviem prekusnúť to, že ma klamala, aj keď vedela že sa medzi nimi niečo deje a nezastavila to skôr, no práve naopak naďalej flirtovala (avšak povedala mi, že neprekročila pomyselnú hranicu) avšak mne to tak nepríde, pretože flirt typu, že sa oslovali manželik a že či mu bude chýbať, keď odíde na dovolenku a rozprávali sa spolu o sexe, kto mal koľko partnerov ap., či je pri sexe hlučná atď. Priznala mi to keď som na ňu pritlačil. Neviem čo mám robiť. Ľúbim ju ale nedôverujem jej už, síce ma nepodviedla (nemáa s ním pohlavný pomer) ale prekročila hranice. Ako sa na to pozeráte Vy, ďakujem priatelia.
@h2 neviem už som tu nejaký ten piatok a verím skor tomu, zeby dostala rady, ze to ma s tým kamarátom ukoncit a si nemá kaziť vzťah a ze bolo koze dobre a išla sa na lad šmýkat a podobne veci. To vážne ideme obhajovať babu, ktorá si píše s "kamaratom" o sexe, o tom ako si chýbajú a keď to jej partner zistil tak sa rozplakala?
@777januska777 Ja ju neobhajujem, určite sa nezachovala správne. Len som si spomenula na jeden iný príbeh, ani nie tak dávno, tu, na koníku. Tam sa tá baba dokonca s tým druhým aj bozkávala. Napokon sa mužovi priznala, ako jej radila väčšina žien. Hoci dostala aj rady, že mu to hovoriť nemá. Ale u nej to nejakým zázrakom dopadlo dobre, dokonca si jej muž vyčítal, že ju asi zanedbával, keď to urobila a začal sa viac snažiť. Možno si autorova priateľka ten príbeh prečítala a myslela si, že podobne to dopadne aj u nej. Lenže to, ako to dopadlo v tom predošlom prípade, je veľmi ojedinelá výnimka.
Toto podľa mňa vôbec do vzťahu nepatrí... Jasné, dejú sa veci, že sú nejaké sympatie a niekto niekoho bali... Ale je to o tom dotyčnom, kam až dovolí zájsť. A pokiaľ niekto ako tvoja frajerka zájde až k tomu, že sa s niekým stretáva a vypisuje, a to dokonca 4 mesiace... To si vášho vzťahu asi moc necení.. Keď niekoho milujem a rešpektujem, tak takýmto veciam niesom otvorený, lebo je to už iba krok aby sa zamilovala... Jasné keď vo vzťahu nie som spokojný a nemilujem druhého... Ale potom je otázka, prečo v takom vzťahu som. Prídem by bezcharakterné zostávať len aby bol sex, bývanie... a pritom si takto čo i len podvedome niekoho iného hľadať.. Mal som to podobné a dokonca tu mám aj moju tému k tomu, takže ťa chápem, že ju miluješ a zároveň, že jej nevieš takéto pre teba podstatne klamstvo odpustiť... Moja robila menšie veci, ale častejšie a ja som to už nedával..
@podmostom ona sa mi s tým priznala, povedala mi počas videohovoru aj ako spolu chodili na výlety, ako flirtovali, ako spolu chodili na obedy.. aj, že k nemu cítila niečo platonické, ale že láska to nebola
@michal3457 no nie lahka situacia. ale ja si to predstavujem nejak tak, ze dievca samo niekde v zahranici, bez rodiny, bez kamaratok, zrazu sa jej niekto venoval, rozpravala sa s nou, tak jej to dobre padlo. A na zaciatku ju mozno ani nenapadlo, ze nieco platonicke by sa tam mohlo votriet, len ju tesila ta spolocnost, kamaratstvo a ono to prislo az postupne a nakoniec to zastavila, mozno to mohla urobit o nieco skor, ale zase nenechala to zajst pridaleko. Asi to bude dost uprmimna osoba ta tvoja mila, ze ti rovno povedala, ze spolu flirtovali, to mozno mohla aj vynechat.. V kazdom pripade ju to asi tazilo a mala potrebu sa ti s tym zverit, akoby sa vyspovedat. Toto je inak take tabu. To mame asi z tych rozpravok, ze princ si najde tu svoju princeznu a ziju spolu stastne az do smrti a princezna ani raz ockom nehodi po inom.. V skutocnosti v dlhodobych vztahoch ludia toto casto riesia, ze sa im zacne pacit aj niekto iny a to niekedy aj uplne necakane, ked su vo vztahu spokojni. Proste stale sme tak trochu zvierata aje na nas ako si to cele upraceme. Mozno to odlucenie by stalo za rec, ze si od seba oddychnete a potom sa porozpravate, skusite to znova. Ja by som patrocny vztah kvoli flirtu nezahodila. Hlavne ak sa obaja stale mate radi a chcete byt spolu.
@michal3457 a ako si sa rozhodol ty? Lebo to čo tu píšeme sú len naše názory. Ako to vnímaš ty? chceš jej dať šancu?
Flirt ako taký nemusí byť niekedy na škodu, len treba proste poznať mieru a svoje miesto, aspoň ja to tak vnímam. Ťažko povedať ako to bolo u nej, keď je posledné obdobie vzťah na diaľku tak udržať ho v kondícii je podľa mňa fest náročné.
@michal3457 Tu sa spýtam, že kde si bol ty? S tebou mohla ona viesť trebárs taký dvojzmyselný rozhovor? Kamarátku som mala takú. Ona vždy rada flirtovala, ale keď už došlo na rande, tak nešla. Ja som sa jej pýtala, že načo to je dobré? Vraj, muž si ju nevšíma, nedostáva komplimenty od neho, keď hovorí s ním dvojzmyselne, je vážny a nechápavo sa na ňu díva apod. A jej toto chýbalo 🙃
Súhlasím že do vzťahu toto nepatrí, ale vidíš. Čo nenašla u teba, hľadala inde.
Priateľku poznáš len ty.
Citala som si tvoju minulu temu, kde si asi o tejto priatelke pisal, ze by si chcel aby mala inu farbu vlasov ci iny odtien pokozky.. Mozno aj ona zacala hladat vo vztahu to co nrmala inde.
Flirtovala, priznala sa ti. Ak si to s nou skoncit chcel a aj skoncil, tak nemas mat preco vycitky.
Vas vztah je z mojho pohladu prechodeny.. Akurat si nie si isty, ci s nou nebyt len aby si nebol sam.
@michal3457 ten kto lubi, nepotrebuje inu osobu na flirt ci prejavy naklonnosti,,svojim sposobom ta podviedla..ked vnimala ze sa nieco deje mala to stopnut a so vsetkym sa ti hned zdoverit, riesit to,, ako jej mozes potom vsegkom verit ? Skutocna laska nepotrebuje nahradnika za chybajuce potreby, ale potrebuje milovanu osobu..ak sa stane preslap stane sa raz a nie opakovane
@sari24 nerozhodol, od toho momentu nejem, nespím a je mi zle. Pôjdeme spolu na párovú terapiu a uvidíme
@michal3457 Tato parova terapia ti nic nevyriesi.Tam i ta tvoja oralka naslubuje hory ,doly..No mna by taka laska ani keby bola ku mne od nej akakolvek,.len v dalsom zivote ,teda ak sa rozhodnes zit s nou v pare, a rozhodne budete tuzit po dietatku , to uz nikdy, nikdy ,nebude ta prava 100% Laska.,lebo prava laska sa uz rozbila,ako žban,ktory je sice zlepeny,ale nevieme kedy lepidlo znova povoli, a cez žban zacne pretekat.Daj si povedat.,,Budes trpiet ked niekde bude , ( ved nebudete cely zivot sustavne spolu ) ,kde je, co je, zase nejaky kolega flirt ? Cely zivot jej nebudes doverovat,..mam velke skusenosti, aj tych zien, aj muzov ktory si tym presli.. Proste aj ked spolu ostali , to uy nefunguje.Predstav si toho jej kolegu, ako sa mozno spod fuzov bude uskierat,ze ti bola neverna,A kto ho vie,kolko takych kolegov este bude.Ano odpustit treba,ale s odchodom od nej,Lebo budes psychicky trpiet jak mucennik.Nie som vyzionar,ale viem ,ze ani jeno manzelstvo,ked si preslo neverou jedneho z nich.,ta podvedena alebo podvedeny je v podvedomi s tym nevyrovnana a trpi.,lebo toto sa odcinit neda.,ZRADILA raz, moze ani nevies ako, moze aj druhy,.Ale ver tomu, za uz dalsi raz by sa ti nepriznala.Ty dakuj Bohu, ze sa ti s tym priznala teraz a nie po svatbe,alebo ,ked by si uz mal deti teda rodinu.Ostal by s nou uz len kvoli detom.A este dalsia psychika su moje, nie su moje ?Toto sa stalo uz dokonca v manzelstve,prislo dieta ,a manzel dal pre istotu test dna, a predstav si ze to nebolo jeho,po 3 rokoch sa rozviedli.
take nieco by som neakceptovala ani ja. je to podraz a clovek tak velmi lahko strati voci tomu druhemu doveru, ked ho hentak dokazal zapriet. treba sa dat tak nejak psychicky doporiadku a isto si najdes lepsiu

@michal3457 dobre si urobil. Kašli sa na ňu a nájdeš si lepšiu, pre ktorú budeš iba ty jediný. 🥰