Frustrácia z nerovnosti vo vzťahu
Ahojte. Asi tri mesiace byvam s priatelom, ktory je o dost starsi a ma deti,ja mam tiez deti z predchadzajuceho vztahu. Predtým som sa s priatelom vidavala asi rok. Odkedy sme v jednej domacnosti, vacsinu prac ostalo na mne. Dnes rano mi povedal, ze je posledny den a mohla by som umyt okna. Zda sa mi, ze som lacna pracovna sila, navarim, operiem, upracem, nakupim, obcas mu odveziem deti do skoly... Vsetko by som to rada urobila, rada sa staram o rodinu, ale moj partner toho pre mna vela neurobi, ziadne prekvapko, kino, vylet... kvety dvakrat do roka a tym to hasne. Som narocna? Mama mi vravi, ze mam byt vdacna, ze ma niekto chce s detmi 🙄 Nemyslim si to, lebo sportujem, staram sa o seba... Zacinam byt frustrovana a radsej by som bola asi sama, ako niekomu robit sluzku.... Co si o tom myslite?
@huxy sak ale vacsina to robi🤣🫣mozno nie v cudzom ale vo svojej rodine. My zeny si za toto nastavenie mozme a mne proste hlava neberie, kolko to este bude trvat, kym bude normalne si delit DOMACE prace fifty fifty s muzmi.
Ale to chce aj systemove zmeny, a nakoniec zmeny zenskeho zmyslania, lebo za takymi chlapmi zas len stoji nejaka zena-matka, ktora ho vychovala v tej viere a potom partnerka, ktora to dalej podporuje.
@majlo1234 neboj, moj manžel robí domáce prace rovnako ako ja. A preto lebo obaja pracujeme. Keby som bola doma a on pracoval, tak by som ho ani nenechala robiť doma lebo by som na to mala kopec času. Stále sa tu bavíme o žene, ktorá nepracuje a nebehá doma za malými deťmi a rieši sa tu obyčajné upratovanie domácnosti. Žiadne hospodárstvo
fiha! a co si mu na to povedala? Lebo ja by som sa ho opytala ci vie kde mame cistiace prostriedky a kedykolvek sa moze do toho pustit. Urcite by som si s nim sadla ked bude cas a navrhla rozdelenie vsetkych pracovnych cinnosti v domacnosti a okolo deti rovnym dielom (ak nie si na materskej). Predpoklaam ze financne idete napoly/alikvotne, tak rovnako nech su aj ostatne veci. A ta dalsia cast, tiez treba o tom komunikovat - pocuj fero, je pre mna dolezite vo vztahu dostavat od teba pozornost, drobne darceky, ist na rande atd, dopln si co chces. takze by som bola rada aspon raz mesacne kvetty, raz mesacne iny drobny darcek, 2x do mesiaca iba my dvaja rande, atd. Konkretne mu povedz co chces. ak to nepomoze, tak aspon vies ze to nie je problem komunikacie, ale ze jednoducho nechce.
@huxy to nebol utok na teba, iba konstatovanie, ze to my zeny robime👐 ze nesieme vacsiu zataz domacich prac, ako aj ty hovoris, ze si robila. Ja takisto.🫣 ale preco kua by to mali robit zeny? Ked v tej domacnosti byva ten chlap rovnako ako zena? Mne to aj doma lezie na nervy a je to u nas dovod na hadky🤣
@majlo1234 starsi je, ale to neznamena, ze nie je atraktivny... Ja s tym problem nemam, problem mam s inymi vecami, o ktorych pisem... Ale ked ludia spolu zacnu byvat, niekedy sa objavia problemy a ja premyslam, ako ich riesit...
@anonym_autor takze si s nim, lebo je atraktivny?
Ja to inak postavim, ja som s mojim, lebo citim, ze ma lubi. Postara sa o veci, ktore ja zatial nedokazem, mame spolocne deti, o ktore sa stara. Ked je doma, obsluzi ma, navzajom si pomozeme. Zaroven mame momentalne krizu, a vravim si, ze ked budem mat pocit, ze sa nelubime, pojdeme od seba. Lebo tiez je teraz bavsina prace na mne, aj deti.
@anonym_autor strašne zle si urobila ze sa nemáš teraz kde vratit:( a ci to nebolo naopak ex robila všetko a on sa len sťažoval....ako sa on podieľa na fungovanie domácnosti?
@huxy ale upratuje aj pre seba a svoje deti, veď tam býva. Ako vážne niekoho tak strašne zaťažuje robiť obvyklé domáce prace, obzvlášť, keď je toľko robotických pomocníkov? Však vysávať tak max 2x do týždňa. Keď to robí priebežne, tak ma hotovo raz dva. Jeden deň niečo. A riady umyvat môžu aj decká. Ja mám tiež dom a raz dva mám upratané, keď to robím priebežne. Keby bývala inde a chodila mu tam upratovať nepoviem. Ale býva tam aj ona a deťmi. Aj oni robia bordel, nie iba on
Moj chlap ma upratané za doobedie, keď má voľno. A ja tiež cez víkend, keď som doma a to chodíme do roboty obaja. Keby som mala nepracovať tak mám okná umyté každý týždeň
@anonym_ea9683 mna frustruje ta nespravodlivost, preco by som to mala robit ja, len preto, ze mam vulvu a nie penis?
No sikovny chlapec, to sa musi uznat
@tenerifka aj ja si vravim ze je sikovny
@majlo1234 neboj, moj manžel robí domáce prace rovnako ako ja. A preto lebo obaja pracujeme. Keby som bola doma a on pracoval, tak by som ho ani nenechala robiť doma lebo by som na to mala kopec času. Stále sa tu bavíme o žene, ktorá nepracuje a nebehá doma za malými deťmi a rieši sa tu obyčajné upratovanie domácnosti. Žiadne hospodárstvo
@anonym_ea9683 moj napriklad robi, ale urcite nie tolko, kolko ja. Ani szaroszlivost o deti u nas neni ani zdaleka na polovicu. Mne sa velmi paci skandinavsky model fungovania, kde sa partneri naozaj podielaju rovnym dielom
@anonym_ea9683 mna frustruje ta nespravodlivost, preco by som to mala robit ja, len preto, ze mam vulvu a nie penis?
@majlo1234 pretože nepracuje? Pretože pracuje len on? Pretože ma na to kopec času? Keď pôjde do prace, vtedy nech si rozdelia domáce prace
@anonym_ea9683 ok. Teraz chvilu nerobim. Ale vratim sa po vikende, caka ma tu bordel ako v tanku, vsetky riady. To je ok?
@anonym_ea9683 ok. Teraz chvilu nerobim. Ale vratim sa po vikende, caka ma tu bordel ako v tanku, vsetky riady. To je ok?
@anonym_autor a prečo cez víkend priebežne neupratujete?
@huxy ale upratuje aj pre seba a svoje deti, veď tam býva. Ako vážne niekoho tak strašne zaťažuje robiť obvyklé domáce prace, obzvlášť, keď je toľko robotických pomocníkov? Však vysávať tak max 2x do týždňa. Keď to robí priebežne, tak ma hotovo raz dva. Jeden deň niečo. A riady umyvat môžu aj decká. Ja mám tiež dom a raz dva mám upratané, keď to robím priebežne. Keby bývala inde a chodila mu tam upratovať nepoviem. Ale býva tam aj ona a deťmi. Aj oni robia bordel, nie iba on
Moj chlap ma upratané za doobedie, keď má voľno. A ja tiež cez víkend, keď som doma a to chodíme do roboty obaja. Keby som mala nepracovať tak mám okná umyté každý týždeň
@anonym_ea9683 autorka písala nielen o bežných prácach, ale o gruntovaní celého domu, pánko si nakázal okná umyť. A sorry, ale upratovať po veľkých deťoch? Akože v prvom rade každý si vie poriadiť po sebe bordel, ktorý spraví. Nikto nie je sluha či vlastným či cudzím deťom. A viem aké to je, keď človek poriadi a o 10-minút deti spravia bordel, neporiadia si, a bolo to úplne zbytočné. Alebo vytriediť oblečenie, poukladať do komínkov podľa druhu a o par dní to vyzerá ako po bombardovaní.
Ja by som tak už fungovať nechcela. Každý môže priložiť ruku k dielu.
@anonym_autor takze si s nim, lebo je atraktivny?
Ja to inak postavim, ja som s mojim, lebo citim, ze ma lubi. Postara sa o veci, ktore ja zatial nedokazem, mame spolocne deti, o ktore sa stara. Ked je doma, obsluzi ma, navzajom si pomozeme. Zaroven mame momentalne krizu, a vravim si, ze ked budem mat pocit, ze sa nelubime, pojdeme od seba. Lebo tiez je teraz bavsina prace na mne, aj deti.
@majlo1234 som s nim, pretoze ho lubim. Ale cim dalej mam pocit, ze to nestaci.
@anonym_autor a prečo cez víkend priebežne neupratujete?
@anonym_ea9683 ja upratujem stale. Ale na vikend idem napriklad k rodicom...
@anonym_ea9683 moj napriklad robi, ale urcite nie tolko, kolko ja. Ani szaroszlivost o deti u nas neni ani zdaleka na polovicu. Mne sa velmi paci skandinavsky model fungovania, kde sa partneri naozaj podielaju rovnym dielom
@majlo1234 my sme rovným dielom aj o starostlivosti o deti. Jednoducho je všetko rovnako nás oboch, tak rovnako sa o všetko staráme. Ale keď som bola doma, tak som upratovala ja, nakoľko on zarábal. Prišlo mi to fér. Keď on ma dlhšie voľno, upratuje všetko on, zasa aby to bolo fér. Preto mi príde normalne, že ona upratuje a on pracuje
@anonym_ea9683 autorka písala nielen o bežných prácach, ale o gruntovaní celého domu, pánko si nakázal okná umyť. A sorry, ale upratovať po veľkých deťoch? Akože v prvom rade každý si vie poriadiť po sebe bordel, ktorý spraví. Nikto nie je sluha či vlastným či cudzím deťom. A viem aké to je, keď človek poriadi a o 10-minút deti spravia bordel, neporiadia si, a bolo to úplne zbytočné. Alebo vytriediť oblečenie, poukladať do komínkov podľa druhu a o par dní to vyzerá ako po bombardovaní.
Ja by som tak už fungovať nechcela. Každý môže priložiť ruku k dielu.
@huxy suhlasim s tebou 🙏
@anonym_ea9683 ja upratujem stale. Ale na vikend idem napriklad k rodicom...
@anonym_autor tak neupratuj po nich bordel po víkende, keď si tam neni.
@majlo1234 my sme rovným dielom aj o starostlivosti o deti. Jednoducho je všetko rovnako nás oboch, tak rovnako sa o všetko staráme. Ale keď som bola doma, tak som upratovala ja, nakoľko on zarábal. Prišlo mi to fér. Keď on ma dlhšie voľno, upratuje všetko on, zasa aby to bolo fér. Preto mi príde normalne, že ona upratuje a on pracuje
@anonym_ea9683 tak zivil teba a vase deti, ja zivim seba a moje deti sama... to je rozdiel
@anonym_ea9683 tak zivil teba a vase deti, ja zivim seba a moje deti sama... to je rozdiel
@anonym_autor ale bývaš u neho, nemíňaš na podnájom. My bývame obaja u seba, tiež rozdiel
@anonym_autor ale bývaš u neho, nemíňaš na podnájom. My bývame obaja u seba, tiež rozdiel
@anonym_ea9683 autorke sa to nepáči a nevyhovuje, tak prečo sa ju snažíš presvedčiť, že je to normálne...okrem toho že mu robí slúžku zadarmo, on nema extra o budovanie vzťahu záujem... Na co jej je taký starý chren?
Utekala by som aj na úkor toho, že by som zostala sama
@anonym_ea9683 autorke sa to nepáči a nevyhovuje, tak prečo sa ju snažíš presvedčiť, že je to normálne...okrem toho že mu robí slúžku zadarmo, on nema extra o budovanie vzťahu záujem... Na co jej je taký starý chren?
Utekala by som aj na úkor toho, že by som zostala sama
@huxy ja ju nepresviedčam. Ty si uvedom, že ona nemá kde bývať lebo sa tak rozhodla, lebo nemala na výber lebo by nevedela splácať. Takže v prvom rade jej robí aj on službu. Poskytol jej bývanie lebo nemala na splácanie. A dávam si to skôr z jeho strany, keďže mne by sa nepáčilo keby prišiel ku mne chlap bývať s deťmi (ťažko sa ho zbaviť), nepracoval by a na upratovanie teda (nech aspoň niečo robí) by pindal. No nechcela by si takého ako je ona? Ja nie
Tak si lacná pracovná sila a mami by už mohli chcieť pre svoje dcéry trosku viac. Nie je tu niekde koreň toho že sa podcenujes a stací ti malo? Aj s deťmi si môžeš nájsť partnera. Toto partner nie je len vyuziva tvoj strach ostať sama s deťmi a nulove sebavedomie
@anonym_autor no ty v prvom rade nemáš s tými deťmi kde bývať, keďže si svoj dom predala a ako bonus k tomu nepracuješ
@huxy ja ju nepresviedčam. Ty si uvedom, že ona nemá kde bývať lebo sa tak rozhodla, lebo nemala na výber lebo by nevedela splácať. Takže v prvom rade jej robí aj on službu. Poskytol jej bývanie lebo nemala na splácanie. A dávam si to skôr z jeho strany, keďže mne by sa nepáčilo keby prišiel ku mne chlap bývať s deťmi (ťažko sa ho zbaviť), nepracoval by a na upratovanie teda (nech aspoň niečo robí) by pindal. No nechcela by si takého ako je ona? Ja nie
@anonym_ea9683 ona mala na výber, veď písala, ze mohla ísť do sestrinho bytu. Nepracuje mesiac a pol, a už ma zajednanú prácu. Nepríde mi ako neschopná a zúfalá žena, ktorá sa nedokáže o seba postarať, navyše on ani ju ani jej deti neživí, nestará sa o ich vzťah a len ju využíva. Ja to vidím takto 🤷🏼♀️
@anonym_ea9683 ona mala na výber, veď písala, ze mohla ísť do sestrinho bytu. Nepracuje mesiac a pol, a už ma zajednanú prácu. Nepríde mi ako neschopná a zúfalá žena, ktorá sa nedokáže o seba postarať, navyše on ani ju ani jej deti neživí, nestará sa o ich vzťah a len ju využíva. Ja to vidím takto 🤷🏼♀️
@huxy aha, čiže zasa k druhým pôjde bývať. Nie, to nie je naozaj zúfalé. To je veľmi “zodpovedné” pre 40r matku detí. Ísť bývať k sestre a keď nie k nej, tak k frajerovi
Na jej mieste by som bola frustrovaná zo svojej bytovej situácie a nie z upratovania
@anonym_ea9683 tak ty si uplne mimo, mala som a mam moznosti. Xykrat som to tu napisala.

@anonym_autor máš pocit, že by ma niečo trápilo, mne je totálne fuk, ako žiješ, iba mi zopár vecí v tvojich odpovediach nesedí
@anonym_9d4e93 tak to je dobre 😉