Ghosting vo vzťahu - čo robiť a ako riešiť?
ahojte, zazil niekto ghosting v dlhodobom vztahu? Lebo mne sa toto stáva aktualne. Pozname sa par rokov, boli sme najprv kamosi potom sa to posunulo do vztahu. Sme spolu ako pár cca 2 roky a posledny rok zazivam dost zvlastne situacie. Priatel sa prestal z nicoho nic ozyvat. Aktualne 5 dni, posledny telefonat bol ok, taky bezny ako mavame, zaujimal sa co som zazila aky som mala den v praci. Potom sa odmlcal a neozval sa. Zit zije lebo do prace chodi. Uz som toto zazila minulé leto, ked sa prestal z nicoho nic ozyvat a vydrzalo mu to 3 tyzdne. Vraj som vtedy nieco povedala, aj ked si nepamatam reku ok mohlo byt. Vo februari sa tiez takto odmlcal ale to som mu ja potom volala ci je ok, rozoberali sme to, ze mi chyba ked sa par dni neozve, vypocul si, prikyvol , skonstatoval ze on je na vine a odcudzili sme sa. Uz nechcel specifikovat preco sa sprava inak. Aktualne som mu nic nepovedala, rande minuly tyzden bolo tiez ok, boli sme na veceri a v kine, spraval sa uplne normalne, bol pozorny, mily. Podotykam ze on vzdy prejavoval velky zaujem o mna, bol ten co telefonoval, pisal, inicioval kontakt niekolkokrat denne...Cize ta zmena tam je. Neviem ako sa mam vlastne ani zachovat? Ci mu pisat a opytat sa ako naposledy pred 3 mes kde som sa dokopy nic nedozvedela. Alebo cakat ci sa sam ozve. Mne je to az smiesne. Vekovo sme 35 cca. Deti nemame. Nejake napady co mam robit? Cakat ci sa ozvat?
Ono to vy mate taky vztah nevztah. V tomto veku a nikam ste sa neposunuli. Nebyvate spolu, svadba, deti, nic. Clovek si potom aj zvykne, a asi cez tyzden sa aj snazi vyplnit si ten cas niecim. Ak nema zaujem, potom nema zaujem. Ak sa ho opytas preco, to je uplne uplne zbytocne, pretoze ten realny problem ti i tak nepovie. Mozno sa zaujima o niekoho ineho, jednoducho nestojis mu za to aby sa zaujimal ako sa mas, co robis. Mala som podobny vztah nejaku dobu, tiez nebol taky na zaciatku. Ale mala som presne taky pocit, ze sme kamosi s vyhodami. Co on tak sice nebral, ale mne to proste prislo malo. No a nakoniec som spoznala mojho terajsieho muza, ktory sice nebyval v mojom meste, ale 300 km odo mna a bola som s nim za tyzden viackrat ako s mojim frajerom 🤷♀️. Najlepsie rozhodnutie mojho zivota.
Poviem ti co by som urobila ja. Nechala by som ho uplne tak. Ziadna sms nic absolutne. Ani telefonat. Keby volal, tak by som ho nezdvihla, az na xty krat, slebo ten vecer by som napisala, co si volal? No ved ghostni ho aj ty. Zacni zit svoj zivot akoby ste spolu ani neboli. Uzivaj si, chod von, vecer sa zabav, ja neviem cvic, dovolenkuj.. uzivaj si. A to s nim sa skor ci neskor vyriesi. Ak ho aj ty ghostnes a nebudes ho riesit, skor ci neskor zistis co je vo veci, lebo on sa potom vymackne, ked aj ty rapidne zmenis spravanie. A to vobec nemusis byt zla, neprijemna. Len budes ina. Uzivajuca si zivot, ked bude chces prist povedz mu ze nieco mas, ze az buduci tyzden a tak podobne.
@miusa00 teraz som sa mu neozvala. ALe predtym ano a ako pisem vyssie on povie ze ma toho vela, par dni, tyzdnov je normalny a potom sa zas odmlci. Preto mi teraz pride zbytocne zas sa ozyvat
@anonym_autor posledný vzťah presne to isté ako ty....5 dní sa neozval, napísala som mu či stratil mobil a či sa niečo nestalo.....obratom odpísal že nie, len nemal na nič čas....večer mi písal či sa ešte hnevám a že ide na chatu , tak som mu aj odpísala že každý chceme niečo iné....viac sa neozval....takže ťa uplne chápem, že ak ho máš rada nechceš oň prísť, ale z môjho pohľadu takýto prístup vo vzťahu nemá budúcnosť.....lebo ak si na teba nenájde za 5 dní minutu času napísať teraz mám toho veľa, tak tam toho veľa z druhej strany nie je....možno ťa rád má, ale nemiluje ťa.....a to je málo....aspom ja teda chcem viac, nie toto....to mi nestačí....takže za mńa račej nič ako sa točiť dokola riešiť to isté....
@anonym_8feff0 ach jaj tak to ma mrzi . No mne napisal ze mal vela prace a ze ho ucili aby mlcal ak nema co rozumne povedat. Tak teraz cakam ci zareaguje na take argumenty moje ze teda preco taka zmena v spravani
@anonym_autor toto som aj ja pocula, mal vela práce, bol unaveny,nahnevaný lebo som nieco povedala a blablabla. Prosim hlavne si uvedom, ze dospeli ľudia takto veci neriesia. Ak sa necháš zase ukecat kludne sa s tebou stavím ze chvíľu bude vsetko ok a potom pride znovu ignor. A vies preco? Lebo si mu uz ukázala ze takéto spravanie je pre teba v poriadku
@biba_18 ved nemam problem vztah ukoncit ako pisem toto je nova situacia tak rozmyslam ze co sa deje. Ci ty hned koncis vztah pri prvom probleme?
@anonym_autor nová situácia? Veď píšeš že to tak zažívas rok... Na čo si za ten rok čakala ak nemáš problém ukončiť vzťah?
Kam ste sa za posunuli vo vzťahu? Nikam tam načo to siliť?
Netolerovala by som to a ukoncila vztah. Kto chce, cas si najde. Kolko trva napisat jednu spravu, minutu? Za 24 hodin nema jednu minutu? Jemu nezalezi na tom, ako sa citis a co prezivas jeho odmlcanim. Navyse tento cyklus sa opakuje. Nestracaj s nim cas, roky utekaju… .Najdi si niekoho, pre koho budes dolezita. Niekoho, pri kom sa budes citit milovana, rozmaznavana, chcena a hlavne v pohode. Niekoho, kto ti da istotu a niekoho, komu bude zalezat na tom, aby si sa citila dobre. Niekoho, kto sa bude zaujimat o teba, niekoho s kym sa budes moct porozpravat… .
Tento vztah by som povazovala za ukonceny a zacala by si si hladat ineho muza, s tymi spravnymi hodnotami a prioritami. Tomu “sucasnemu” by som sa neozvala a ak by sa ozval on mne po case, po tyzdnoch, povedala by som mu, ze “vzhladom na to, ze si sa taku dlhu dobu neozval a vzhladom na to, ze sa to nestalo prvykrat som sama v sebe ukoncila tento vztah. Prajem ti vsetko dobre.”
Vies ono je jedno, preco sa neozyva. Vzdy si najde nejaku vyhovorku. Jedine, co by som akceptovala by bolo, keby som sa dozvedela, ze je v nemocnici v kome, co on urcite nie je. Dolezite je, ako sa citis ty teraz, ze sa trapis. Drzim ti paste, aby si nasla svoje stastie a posielam ti silu na to, aby si dokazala ukoncit tento toxicky vztah, ktory ti ublizuje a vycerpava ta. Predstav si seba ako sa trapis, si smutna a zijes v neistote, mozno nemas ani chut do jedla a ON PANKO je v pohode, ved nic sa nedeje, s usmenom na tvari si zije a na druhych mu nezalezi. Poloz si otazku, trapi sa aj on tak ako ty? Asi nie… .
@anonym_autor nemôže mať inú?
@cholitko neviem inak sa sprava normalne, pozorne.
Este doplnim, ze z kratsej cesty zides lahsie. Uvidis ako sa ti s odstupom casu ulavi. A ked budes na pochybach, vzdy si poloz otazky: Trapi sa aj on takto kvoli mne ako ja kvoli nemu? Aj jemu tak chybam ako chyba on mne?
Vo vzťahu som nikdy nečakala len na to, aby sa ozval partner vždy prvý, možno ho to tiež nebaví stále iniciovať kontakt a tiež si môže povedať, že si sa mu 5 dni neozvala…
Mimo toho, pre mňa by bolo takéto stiahnutie sa veľké nie, komunikácia je pre mňa základ vzťahu a problémy, či už vo vzťahu alebo v živote mimo vzťahu, sa neriešia tichom, ale rozhovorom… veľa práce je za mňa výhovorka, je to o prioritách a 5 minút ráno + 5 minút večer si nájde každý, aby dal vedieť človeku, ktorého ľúbi, že na neho myslí a aj ak nemá povedať on čo, spýtať sa aspoň toho druhého ako sa mu darí… obzvlášť ak to je u vás inak zvykom a máte to nastavené na každodennú komunikáciu… ako si ty reagovala, keď sa to stalo pred tým? Vysvetlila si mu, prečo ti to ublížilo, že je pre teba dôležité, aby sa ozval?
Teraz zacinam aj nad tym narcizmom rozmyslat ked napisal ze mlcal lebo nemal co mudre povedat🫣🤣🤷
Teraz zacinam aj nad tym narcizmom rozmyslat ked napisal ze mlcal lebo nemal co mudre povedat🫣🤣🤷
@anonym_autor presne nad tým rozmýšľam. Tak nepísal, lebo nemal čas, lebo mal veľa práce alebo nemal čo povedať?
@anonym_autor mna len prekvapuje, ze "mate harmonicky vztah a inak je pozorny" a ty cakas na spravu a vypisovacky. vo veku 35plus si netelefonujete? naco si pisete? vsak chytim ten telefon, zavolam, pytam sa, bavim sa, ked nedviha a ako niekto poznamenal, nie je v kome, tak si treba proste priznat, ze mu na tebe nezalezi, thats it. okrem toho je v meste vedla, vsak sadnem na bus, auto taxik a idem za nim, toto je cele divne. alebo zavolam rodicom, keby som bola uz ozaj hysterka, ze sa neozyva ci nevedia co je s nim 😆este by si sa aj zabavila. fakt s amusis vzchopit a pustit sa do akcie, toto tak tancuje s tebou jak gasparko na provazku a ty len cakas a cakas a cakas.
Mne len raz chlap povedal vetu: mám toho VEĽA... otáčam sa a odchádza
Nie si priorita u neho, nemáš čo riešiť, vy nie ste vo vzťahu len si to namyslas
Nemas potuchy co/kto je narcista, ked toto pises 🙈. Proste za ma na haku, nema zaujem vediet co robis ako sa mas. Na co hladas na to nejaky dovod? Naozaj ked ma niekto vela prace sa neozve 5 dni svojmu partnerovi? Isteze. Neozve sa len takemu, ktoremu je jedno. Ak mu zalezi, tak zavola aj z auta, vrtulnika, zachoda. Len aby dal vediet, mam toho teraz strasne vela, ale myslim na teba, co robis atd. Ty samu seba presviedcas o nejakom pseudoprobleme, ale nie je to jedno? Este mu mozes uprimne povedat, takyto vztah mi nevyhovuje, ja sa chcem niekam posunut a ked niet kam, nechajme to potom tak. Alebo ak nechces byt sama, ber ho ako kamosa s vyhodami 🤷♀️. Toto nie je partner.
@anonym_autor na mna by toto nebolo - analyzovat a rozmyslat co mu je a preco toto preco hento. Ale ak Ti na nom zalezi, ozvi sa mu sama od seba, popis pocity, mozno prave na to caka a uvidis odozvu. Ak ani to nepomoze, vratila by som sa z kratsej cesty, lebo natarat moze hory doly ale taketo ghostingovanie je divne...
@anonym_autor
Neviem teda ale absolútne necítim vo vašom vzťahu lásku.Ani to nespomínaš,celkovo mi príde ten vzťah,že nemám nikoho lepšieho tak budeme my dvaja spolu.
Celé také bez citu,emócie...
Je to narcis a su to narcisticke fázy.Po lovebombingu, ako si pisala, že všetko bolo ok, príde fáza chladu, ignorovania, nezáujmu.
Časom sa budu tieto obdobia skracovať a ticho bude dlhšie trvať.Ako na husenkovej dráhe.
Keď sa ho opýtaš, tvári sa akoby sa nič nestalo, skutočný problem sa nedozvieš, su to herci a vedia to zahrať.
Tvoj frajer nemá empatiu, lebo by ta vedome netrápil neistotou a chaosom.Dalšia vec okrem empatie tam chyba i láska.Milujúci muž by ťa nenechal vedome v neistote.Neverim, že nemá aj iné črty, keď je takychto odmlk schopný.Pozri si videá Dvořáka na YouTube.Ešte sa možno ako-tak drží ale až by ste začali spolu bývať, prejavil by sa naplno.Skonči to lebo ťa utrapi
Táto pasívna agresivita ti zničí i posledne zbytky sebavedomia
@anonym_9dc471 fuha a co za psych.dg ma? To ma veru nenapadlo ani. A ako na to prisla?
@anonym_autor myslím,že bipolarnu poruchu má hovorila
Ale ty sa s ním aj tak nerozides...
Tiež som to zažívala ale po hádke,kde prestal komunikovať, zložil mobil, urazil sa.Castejsie a častejšie ghosting.Najprv to bol týždeň, potom aj 2-3-4 týždne .Nasledne sa ozval akoby sa nič nestalo, že mal toho veľa, problem sa ale nevyriešil, vyhýbal sa.Mal narcisticke crty.
Psychicky som bola z toho na dne, musela som to ukoncit
Úplne by som mala v paži, či je narcis alebo konvalinka. Vyhovuje alebo nevyhovuje ti takéto správanie a fungovanie? Podľa toho sa zariad.
Z mojej skusenosti ti poradim - ukonci to. Zabudni na neho a cim skor.
Ja som mala nieco podobne. Nehovorim, ze vsetko, ale vela podobnych situacii som/sme mali tiez. Ja som ho neskutocne lubila, vedel to, hovorila som mu to. A on z maximalneho lovebombingu na zaciatku isiel do minimalizmu. Dostalo sa to az do bodu, kedy som bola ja tak psychicky vycerpana, ze som v noci nespavala, hocikedy som sa zobudila a nariekala som, cez den som nevladala nic robit, na nic ine mysliet, zaspavanie s placom... tolkokrat som sa pokusala o rozchod, ale zo zahadnych okolnosti on o mna prist nechcel. Ale uz to nebol ten vztah, ani ten clovek, co predtym. Nevladala som uz tak zit. Po neviemkolkykrat som to definitivne ukoncila a mne ide srdce puknut. Ale musim to vydrzat, lebo to je jedine spravne riesenie.
Chces takto dopadnut - ako ja? Stratit vsetku sebauctu? Zial, z nejakeho dovodu uz nie si priorita. Ak ti to pomoze, opytaj sa ho na dovod a potom to ukonci. Ale i ked ti povie milion dovodov, necakaj, ze ti potom bude lahsie a bude to menej boliet. Ale s nim uz buducnost nevyzera byt mozna.
@anonym_autor zazila som v mojom vztahu presne toto iste. Dva tyzdne dozadu som to ukončila. Je to znak manipulácie a narcizmu. Aj ked ma to velmi boli, viem ze mam na niekoho lepšieho. Na takého co si ma bude vážiť a len tak bez slova sa nevypari. Je to nezrely muz a vztah s nim bude pre teba boj. Ukonči to
@anonym_8feff0 Čiže dva týždne si správu neprečítal? Vedomá ignoracia tvojej správy.
@anonym_8feff0 Čiže dva týždne si správu neprečítal? Vedomá ignoracia tvojej správy.
@anonym_cd754e ano, sprava svieti neprečítana ako uz tisíc krat predtym. Ale som si ista ze to videl, vsak vies ze sa to da vidiet v lište. Lajkuje mi fotky, príbehy na IG ale 2 tyzdne nenapisal ani mäkké f. Takze asi tak. Budem uprimna, boli ma to...mam chut mu vynadat, nakopat ho medzi nohy. Ked si predstavim co vsetko som pre neho urobila a on sa ku mne choval ako keby handre. Takze ak by sa náhodou este ozval tak odo mna uz odpoved nedostane
@anonym_cd754e ano, sprava svieti neprečítana ako uz tisíc krat predtym. Ale som si ista ze to videl, vsak vies ze sa to da vidiet v lište. Lajkuje mi fotky, príbehy na IG ale 2 tyzdne nenapisal ani mäkké f. Takze asi tak. Budem uprimna, boli ma to...mam chut mu vynadat, nakopat ho medzi nohy. Ked si predstavim co vsetko som pre neho urobila a on sa ku mne choval ako keby handre. Takze ak by sa náhodou este ozval tak odo mna uz odpoved nedostane
@anonym_8feff0 To je vedome trestanie.Nezáujem.Aby si sa trápila, to ich teší.Aj ja som to zažívala, ale spravy od inych mal vždy prečítané, casto svietil online.A ešte kopec ineho, kde mi dával pocítiť ktoré miesto u neho v živote mám.Ked ta zena neodíde, zniči ju tento typ mužov.Horšie je keď je žena už v takom štádiu, že nedokáže odísť, trauma bonding
@anonym_8feff0 To je vedome trestanie.Nezáujem.Aby si sa trápila, to ich teší.Aj ja som to zažívala, ale spravy od inych mal vždy prečítané, casto svietil online.A ešte kopec ineho, kde mi dával pocítiť ktoré miesto u neho v živote mám.Ked ta zena neodíde, zniči ju tento typ mužov.Horšie je keď je žena už v takom štádiu, že nedokáže odísť, trauma bonding
@anonym_cd754e ja presne to iste. Zverejňuje fotky, odpovedá na komentáre ale moje spravy aj 12-24 bez otvorenia a odpovede. Dlho mi trvalo kym som sa z toho dostala ale uz je koniec. A na začiatku tiez lovebombing, cítila som sa ako najkrajšia a najúžasnejšia zena na svete. Postupne to začala upadať, uz neodpovedal tak rýchlo, cas medzi správami sa predlžoval az sa odmlčal na tyzdne uplne. Potom sa ozval ako keby nic, ja som mu odpustila a zase cele dookola sa to zopakovalo. Takze aj ked to boli viem, ze tentokrát nemozem odpustiť. Ten clovek si to nezasluzi
@anonym_autor keby sa mi muž, s ktorým som vo vzťahu neozval tri týždne, tak by bolo hotovo. Nevyriešená hlava. Vrátiť mamičke na reinstal.

paradoxne cez 10r okov sme boli kamarati a vtedy sa ozyval naozaj denne 🙂 Ja som mu uz v tom lete pisala ze sa chcem porozpravat lebo chcem ukoncit vztah a on bol s tym ok porozpravali sme sa on tam povedal nejaky dovod typu ze ma toho vela a tak dokopy sa to nejako vyriesilo na chvilu a zas sme tam
@anonym_autor dnes som videla také video, kde týpek hovoril, že keď sa chlap neozýva, nepíše, nie je to preto, že má toho veľa. Keď mu na žene záleží, urobí všetko, aby sa žena cítila dobre a nebude vedome vytvárať chaos vo vzťahu. Ty máš tiež svoju cenu, hrdosť, neozýval sa mu už. Ostaň v kľude. O nič neprichádzaš.