Ghosting vo vzťahu - čo robiť a ako riešiť?
ahojte, zazil niekto ghosting v dlhodobom vztahu? Lebo mne sa toto stáva aktualne. Pozname sa par rokov, boli sme najprv kamosi potom sa to posunulo do vztahu. Sme spolu ako pár cca 2 roky a posledny rok zazivam dost zvlastne situacie. Priatel sa prestal z nicoho nic ozyvat. Aktualne 5 dni, posledny telefonat bol ok, taky bezny ako mavame, zaujimal sa co som zazila aky som mala den v praci. Potom sa odmlcal a neozval sa. Zit zije lebo do prace chodi. Uz som toto zazila minulé leto, ked sa prestal z nicoho nic ozyvat a vydrzalo mu to 3 tyzdne. Vraj som vtedy nieco povedala, aj ked si nepamatam reku ok mohlo byt. Vo februari sa tiez takto odmlcal ale to som mu ja potom volala ci je ok, rozoberali sme to, ze mi chyba ked sa par dni neozve, vypocul si, prikyvol , skonstatoval ze on je na vine a odcudzili sme sa. Uz nechcel specifikovat preco sa sprava inak. Aktualne som mu nic nepovedala, rande minuly tyzden bolo tiez ok, boli sme na veceri a v kine, spraval sa uplne normalne, bol pozorny, mily. Podotykam ze on vzdy prejavoval velky zaujem o mna, bol ten co telefonoval, pisal, inicioval kontakt niekolkokrat denne...Cize ta zmena tam je. Neviem ako sa mam vlastne ani zachovat? Ci mu pisat a opytat sa ako naposledy pred 3 mes kde som sa dokopy nic nedozvedela. Alebo cakat ci sa sam ozve. Mne je to az smiesne. Vekovo sme 35 cca. Deti nemame. Nejake napady co mam robit? Cakat ci sa ozvat?
@anonym_cd754e ano, sprava svieti neprečítana ako uz tisíc krat predtym. Ale som si ista ze to videl, vsak vies ze sa to da vidiet v lište. Lajkuje mi fotky, príbehy na IG ale 2 tyzdne nenapisal ani mäkké f. Takze asi tak. Budem uprimna, boli ma to...mam chut mu vynadat, nakopat ho medzi nohy. Ked si predstavim co vsetko som pre neho urobila a on sa ku mne choval ako keby handre. Takze ak by sa náhodou este ozval tak odo mna uz odpoved nedostane
@anonym_8feff0
Naschvál by som dávala také fotky aby ho roztrhlo.Ako ai užívaš,aká si spokojná a šťastná.Nech si nemyslí,že bez neho plačeš do vankúša.Chce ťa vytrápiť ale ty mu ukáž opak.
@anonym_8feff0
Naschvál by som dávala také fotky aby ho roztrhlo.Ako ai užívaš,aká si spokojná a šťastná.Nech si nemyslí,že bez neho plačeš do vankúša.Chce ťa vytrápiť ale ty mu ukáž opak.
@ketrin1984 ktovie ci by ho to vobec aspoň trochu "pichlo". Skôr som mu asi ukradnutá a možno uz múti hlavu nejakej inej. Tieto typy sa nikdy nezmenia. Najhoršie je, ze on je spokojny a ja mam zlomené srdce. Ale verim, ze sa z toho rýchlo dostanem
@biba_18 ved nemam problem vztah ukoncit ako pisem toto je nova situacia tak rozmyslam ze co sa deje. Ci ty hned koncis vztah pri prvom probleme?
@anonym_autor ved neutekas pri prvom probleme.
Riesis toto s nim, podla toho, co pises, uz treti raz za takmer rok. A to ste par 2 roky. Takze takmer polovicu casu, co ste spolu, ste striedavo na hojdacke, ze co sa deje.
To je dost.
Dalsi problem je, ze ty to vidis ako vztah a u neho si si nie ista, ako to teda vidi on. Ked sa pri spolocnom case sprava milo, pekne k tebe, pozorne. A potom zrazu toto.
Takze vseobecne pravidlo je, ze ak padne otazka, ci teda mate vztah, tak ho zial (uz) nemate. Aj ked ty do toho vkladas energiu ako do vztahu, zial jeden sam na vztah nestaci.
Byt tebou jednoducho toto tretie mlcanie uz prijmem a necham vysumiet do stratena.
Lebo prvy raz je nahoda, druhy raz je nehoda a treti je uz vzorec.
On si iba zvykne, ze sa moze chovat podla nalady a ty sa snazis to riesit za oboch.
Na to sa mozes vykaslat. To by casom nebol vztah, ale peklo.
A zaroven si premysli, co urobis, ak by sa predsa zrazu po nejakom case prebral a ozval zo zahrobia.
@anonym_autor ved neutekas pri prvom probleme.
Riesis toto s nim, podla toho, co pises, uz treti raz za takmer rok. A to ste par 2 roky. Takze takmer polovicu casu, co ste spolu, ste striedavo na hojdacke, ze co sa deje.
To je dost.
Dalsi problem je, ze ty to vidis ako vztah a u neho si si nie ista, ako to teda vidi on. Ked sa pri spolocnom case sprava milo, pekne k tebe, pozorne. A potom zrazu toto.
Takze vseobecne pravidlo je, ze ak padne otazka, ci teda mate vztah, tak ho zial (uz) nemate. Aj ked ty do toho vkladas energiu ako do vztahu, zial jeden sam na vztah nestaci.
Byt tebou jednoducho toto tretie mlcanie uz prijmem a necham vysumiet do stratena.
Lebo prvy raz je nahoda, druhy raz je nehoda a treti je uz vzorec.
On si iba zvykne, ze sa moze chovat podla nalady a ty sa snazis to riesit za oboch.
Na to sa mozes vykaslat. To by casom nebol vztah, ale peklo.
A zaroven si premysli, co urobis, ak by sa predsa zrazu po nejakom case prebral a ozval zo zahrobia.
@moonlight1210 realne som viac menej zmierena ze to konci, len som mozno chcela vediet co sa deje. Len uz na dalsie spravy neodpoveda a mne to pride divne sa len tak odmlcat, vyzera ze niektore zeny si tym tiez presli. Zas nie som nejaka zufalka, ktora nema iny program a caka doma kedy sa jej ozve ten jej ako tu niektore naznacili.
@moonlight1210 realne som viac menej zmierena ze to konci, len som mozno chcela vediet co sa deje. Len uz na dalsie spravy neodpoveda a mne to pride divne sa len tak odmlcat, vyzera ze niektore zeny si tym tiez presli. Zas nie som nejaka zufalka, ktora nema iny program a caka doma kedy sa jej ozve ten jej ako tu niektore naznacili.
@anonym_autor uz mu nepíš, neponizuj sa a nedávaj mu nad tebou moc. Aj ja som chcela vedieť preco, dostat odpoved na otázky, pochopit co sa stalo, uzavriet to s nim...ale pochopila som, ze jeho mlčanie je odpoveďou na vsetko.
@anonym_autor uz mu nepíš, neponizuj sa a nedávaj mu nad tebou moc. Aj ja som chcela vedieť preco, dostat odpoved na otázky, pochopit co sa stalo, uzavriet to s nim...ale pochopila som, ze jeho mlčanie je odpoveďou na vsetko.
@anonym_8feff0 a ty nevies preco sa ten tvoj odmlcal? tiez len tak z nicoho nic aj ked ste mali vsetko ok?
@ketrin1984 ktovie ci by ho to vobec aspoň trochu "pichlo". Skôr som mu asi ukradnutá a možno uz múti hlavu nejakej inej. Tieto typy sa nikdy nezmenia. Najhoršie je, ze on je spokojny a ja mam zlomené srdce. Ale verim, ze sa z toho rýchlo dostanem
@anonym_8feff0 Ono tieto typy sa ozývajú takmer vždy, aj keď už majú inú.Oni vztahy neukončujú.Ozvu sa, aj tebe sa ozve akoby sa nič nestalo, nemajú problem i o rok sa ozvať.Sama som to zazila, nedvíhala som, nech si to okúsi i z druhej strany, medzi nami bol už tak či tak koniec, keď by som neblokla, dodnes by sa ozýval s hocijakou trapnou zámienkou len aby sa zasýtil energiou
Aj ja som zažívala neskutočný lovebombing ako nikdy s nikým, ten by v tom obdobi za mňa dýchal, dal prvé a posledné, až prišla druha fáza…
@anonym_8feff0 a ty nevies preco sa ten tvoj odmlcal? tiez len tak z nicoho nic aj ked ste mali vsetko ok?
@anonym_autor nie neviem. Jeden den bolo vsetko v poriadku a na druhy den ignoracia ktorá trvá doteraz. Takze za mna je to uzavreté a mna uz jeho výhovorky nezaujímajú. Povedala som mu ze ked sa mi neozýva tak mam o neho strach, ublizuje mi tym. A vidis, spravil to zas. Takze vedome mi ublizuje...ako mozem v takomto prípade hovorit o láske z jeho strany? Len mi ukázal ze mu na mne nezáleží a nevazi si ma. A s takym človekom mam stráviť svoj zivot?
@anonym_autor nie neviem. Jeden den bolo vsetko v poriadku a na druhy den ignoracia ktorá trvá doteraz. Takze za mna je to uzavreté a mna uz jeho výhovorky nezaujímajú. Povedala som mu ze ked sa mi neozýva tak mam o neho strach, ublizuje mi tym. A vidis, spravil to zas. Takze vedome mi ublizuje...ako mozem v takomto prípade hovorit o láske z jeho strany? Len mi ukázal ze mu na mne nezáleží a nevazi si ma. A s takym človekom mam stráviť svoj zivot?
@anonym_8feff0 zaujimave len co z toho ma ved riskuje rozpad vztahu...
@anonym_8feff0 Ono tieto typy sa ozývajú takmer vždy, aj keď už majú inú.Oni vztahy neukončujú.Ozvu sa, aj tebe sa ozve akoby sa nič nestalo, nemajú problem i o rok sa ozvať.Sama som to zazila, nedvíhala som, nech si to okúsi i z druhej strany, medzi nami bol už tak či tak koniec, keď by som neblokla, dodnes by sa ozýval s hocijakou trapnou zámienkou len aby sa zasýtil energiou
Aj ja som zažívala neskutočný lovebombing ako nikdy s nikým, ten by v tom obdobi za mňa dýchal, dal prvé a posledné, až prišla druha fáza…
@anonym_cd754e odo mna sa uz odpovede nedocka. Ja krava som mu este pozicala velmi vela penazi takze zatial ho blokovať nechcem. Ale ked mi splati vsetko ide do bloku, pre mna uz viac neexistuje a ak si mysli ze budeme po čase kamoši tak sa myli. Za takýmito ľuďmi palim mosty
@anonym_autor asi mu to je jedno...alebo si mysli ze ma zase ukeca ako vzdy. Ver mi, ze keby mu na vztahu zalezalo tak toto nerobi
@anonym_cd754e odo mna sa uz odpovede nedocka. Ja krava som mu este pozicala velmi vela penazi takze zatial ho blokovať nechcem. Ale ked mi splati vsetko ide do bloku, pre mna uz viac neexistuje a ak si mysli ze budeme po čase kamoši tak sa myli. Za takýmito ľuďmi palim mosty
@anonym_8feff0 Boze môj, oni su ako cez kopirak
Aj tento pýtal x-krat peniaze, ale vedela som, že niekomu nevrátil.Toto ma zachránilo.
Su veľmi na peniaze.Chcu z obete vždy niečo vyťažiť, hlavne peniaze, pozornosť atd.ak uz nieje čo idú o dom dalej
@anonym_autor asi mu to je jedno...alebo si mysli ze ma zase ukeca ako vzdy. Ver mi, ze keby mu na vztahu zalezalo tak toto nerobi
@anonym_8feff0 Ako dlho ste boli spolu? A cca vek?
@anonym_8feff0 Ako dlho ste boli spolu? A cca vek?
@anonym_cd754e 2 roky. Ja 44 a on 42. A to som si myslela ze v tomto veku ma uz nic neprekvapi 😄🙈
@anonym_autor
Už mu nepis, jemu ide o to aby si sa mu pchala a žobrala o pozornosť.Keby ta miloval, netrápi ta a správa sa normálne ,ale jemu to dobre robí.Ked ostaneš s takym clovekom, skoncis na antidepresivach
@anonym_8feff0 Boze môj, oni su ako cez kopirak
Aj tento pýtal x-krat peniaze, ale vedela som, že niekomu nevrátil.Toto ma zachránilo.
Su veľmi na peniaze.Chcu z obete vždy niečo vyťažiť, hlavne peniaze, pozornosť atd.ak uz nieje čo idú o dom dalej
@anonym_cd754e najhoršie je, ze tento typ muza ta uplne ovládne svojimi manipulačnými technikami. Najskôr kopa pozornosti, potom ticho. Potom zase pozornost zas ticho...az si vytvoríš totálnu zavislost na omrvinkach jeho pozornosti a on ta totalne psychicky polozi
ved toto ze keby povedal koncim,nechcem ta, mam ta na haku ale taketo zvlastne pauzy, odmlky a vysvetlenie mal som vela prace a nevedel som co povedat
@anonym_cd754e najhoršie je, ze tento typ muza ta uplne ovládne svojimi manipulačnými technikami. Najskôr kopa pozornosti, potom ticho. Potom zase pozornost zas ticho...az si vytvoríš totálnu zavislost na omrvinkach jeho pozornosti a on ta totalne psychicky polozi
@anonym_8feff0 Čo som ja zazila za tie roky, to je na knihu.Ale nebolo to na začiatku, až zhodil masku.Vyvolavanie hádok zámerne, psychické tyranie, klamstvá, ponižovanie, sarkastické poznámky, gaslighting, triangulacie, ignor na týždne, chlad, nezaujem.
@zabka79 a co mu mam povedat? lebo ked sa opytam preco sa neozyva povie ze ma toho vela pravdepodobne
@anonym_autor ja si myslim ze sa venuje aj niekomu inemu. Pripadne zavislaci na niecom na internete
Autorka, je mi ľúto, ale tvoj vzťah skončil - on nemá záujem a nevie, ako to ukončiť. Preto ghostuje a cúva, že možno to pochopíš aj sama.
Nebuď smutná...toto zažil asi každý. Bolí to kvôli dlhoročnému vzťahu...ale tvoj priateľ nie je až taký charakter, aby to ukončil slušne.
Choď ďalej bez neho - spomínaj na to pekné, čo bolo --- a bude s niekým iným 🙂
ved toto ze keby povedal koncim,nechcem ta, mam ta na haku ale taketo zvlastne pauzy, odmlky a vysvetlenie mal som vela prace a nevedel som co povedat
@anonym_autor lebo je zbabelec, nedokaze komunikovať ani riesit veci na rovinu. Chce ostať za pekného ze on neurobil nic zle. Nečakaj od neho odpovede len výhovorky a nečakaj ani férové ukončenie vztahu. Viem ze je to ťažké ale zavri za nim dvere a uz mu neodpustaj lebo uviaznes v začarovanom kruhu, casom sa staneš od neho závislá a bude sa ti odchádzať este ťažšie. Deň ma 24 hodín, napisat ahoj ako sa mas trvá asi tak 10 sekúnd. To fakt myslíš ze nema ani len 10 sekúnd? 5 dni ho nezaujíma ci vobec žiješ? Sama vidis ze mu na tebe vobec nezáleží
no necakala som to od cloveka, ktory ma poznal vo vsetkych situaciach a bol mi vzdy velkou oporou, pomahal mi roky, bol moj najlepsi kamarat cez 10 rokov a nikdy sme neriesili nejake odmlky, rozumeli sme si dokonale az tento druhy rok vo vztahu sa to pokazilo a hlavne z nicoho nic a clovek aj by chcel riesit no nema s kym ked je na druhej strane ticho. Ja celkovo nie som typ co musi mat za kazdu cenu vztah a dalsi vztah hladat veru urcite nebudem. dakujem za postrehy aspon som sa mohla zamysliet
@a0 mame vztah normalny, harmonicky akurat sme zatial spolu nebyvali kazdy byva v inom meste ale blizko pomerne seba. Vikendy a dovolenky spolu bud u mna alebo u neho. Normalne prespavame u seba par dni. Odmlky zacali tak pozvolna.
@anonym_autor vy máte fakt divný vzťah, veď keď s niekým partnersky fungujem a odmlčí sa, tak mu hádam zavolám čo sa deje a chcem od neho konkrétne vysvetlenie, aby som sa vedela zariadiť, nie?
@anonym_autor vy máte fakt divný vzťah, veď keď s niekým partnersky fungujem a odmlčí sa, tak mu hádam zavolám čo sa deje a chcem od neho konkrétne vysvetlenie, aby som sa vedela zariadiť, nie?
@anonym_97c135 ved ale ked nechce komunikovat tak akoze co mozem robit? mam ho prepadnut v byte ? donutit? Ist do jeho prace a ziadat vysvetlenie? Ved to uz by bolo trochu mimo nie? 🙂
@anonym_9c6d9a ano to som urobila v lete a dovod dal taky ze ma toho vela cisto len vseobecne...potom to bolo ok a zas sme tam...
@anonym_autor Tak ukonči to. Nemá význam
@anonym_97c135 ved ale ked nechce komunikovat tak akoze co mozem robit? mam ho prepadnut v byte ? donutit? Ist do jeho prace a ziadat vysvetlenie? Ved to uz by bolo trochu mimo nie? 🙂
@anonym_autor telefonovala si mu, keď pár hodín neodpísal?
@anonym_autor telefonovala si mu, keď pár hodín neodpísal?
@anonym_97c135 ved samozrejme ale tak hadam tu nejdem pisat kazdy moj krok co som urobila
@anonym_autor keďže ma ignoroval, ignoroval pozvanie na stretnutie, nedvíhal telefon tak som mu napisala spravu. Ze jeho spravanie pre mna v poriadku nie je a takto si vztah nepredstavujem. Ze mu prajem vsetko dobre v ďalšom živote, ale nevidím zmysel aby sme v našom vztahu pokračovali. Spravu si doteraz ani neprečítal a ani sa mi neozval. Takze asi tak...no a ked sa mi naaaaaahodou ozve tak ako to zvykol urobit tak odo mna dostane ignor. Ked niekoho ľúbiš a vážiš si ho tak sa takto spravat nedokážeš. Ignoracia je znak toho ze si ta ten muž vobec nevazi, nie si jeho prioritou a nikdy ta nepodrzi. Niečo mu preletí cez nos a zmizne. Myslim, ze takeho muza na spoločný zivot nechces
@anonym_8feff0 no to si ho teda strestala😅 zo spravy sa mu mohla zobrazit jedna veta a to mu stacilo a sa mu pochabo ulavilo... Ten sa neozve, nemaj starost...
@anonym_8feff0 no to si ho teda strestala😅 zo spravy sa mu mohla zobrazit jedna veta a to mu stacilo a sa mu pochabo ulavilo... Ten sa neozve, nemaj starost...
@anonym_e0239f necítim potrebu niekoho trestať. Potrebovala som to uzavriet a ta sprava bolo pre mna uzavretie nášho vztahu. Ci ju videl celu, jednu vetu alebo nevidel vobec je mi úplne ukradnuté. Je to uz pre mna cudzi clovek. Viem co vsetko som pre neho urobila a viem aj to ako sa zachoval on. Takých ludi vo svojom živote nechcem a uz vobec nie do vztahu. Je to pre mna uzavreta kapitola a aj keby sa ozval odo mna sa odpovede nedočká.

Nastav mu zrkadlo a ignoruj ho. Samozrejme toto spravanie do vztahu nepatri, uz by to s nim neratala.