Ghosting vo vzťahu - čo robiť a ako riešiť?
ahojte, zazil niekto ghosting v dlhodobom vztahu? Lebo mne sa toto stáva aktualne. Pozname sa par rokov, boli sme najprv kamosi potom sa to posunulo do vztahu. Sme spolu ako pár cca 2 roky a posledny rok zazivam dost zvlastne situacie. Priatel sa prestal z nicoho nic ozyvat. Aktualne 5 dni, posledny telefonat bol ok, taky bezny ako mavame, zaujimal sa co som zazila aky som mala den v praci. Potom sa odmlcal a neozval sa. Zit zije lebo do prace chodi. Uz som toto zazila minulé leto, ked sa prestal z nicoho nic ozyvat a vydrzalo mu to 3 tyzdne. Vraj som vtedy nieco povedala, aj ked si nepamatam reku ok mohlo byt. Vo februari sa tiez takto odmlcal ale to som mu ja potom volala ci je ok, rozoberali sme to, ze mi chyba ked sa par dni neozve, vypocul si, prikyvol , skonstatoval ze on je na vine a odcudzili sme sa. Uz nechcel specifikovat preco sa sprava inak. Aktualne som mu nic nepovedala, rande minuly tyzden bolo tiez ok, boli sme na veceri a v kine, spraval sa uplne normalne, bol pozorny, mily. Podotykam ze on vzdy prejavoval velky zaujem o mna, bol ten co telefonoval, pisal, inicioval kontakt niekolkokrat denne...Cize ta zmena tam je. Neviem ako sa mam vlastne ani zachovat? Ci mu pisat a opytat sa ako naposledy pred 3 mes kde som sa dokopy nic nedozvedela. Alebo cakat ci sa sam ozve. Mne je to az smiesne. Vekovo sme 35 cca. Deti nemame. Nejake napady co mam robit? Cakat ci sa ozvat?
@anonym_8feff0 Tak ale keď ti je kopec peňazí dlžný, musíš s nim komunikovať
Či ako ich chceš získať naspäť?
@anonym_d62d02 vsetky údaje k tomu kam ma vrátiť peniaze ma takze komunikácie nie je nutná. A ja ich od neho pýtať urcite nebudem, kludne nech sa s nimi aj zadrhne. Pre mna peniaze nie su dolezite, ja som mu pomohla s úmyslom pomôcť mu, ukázať mu ze pri nom stojím, ze sa môže na mna spoľahnúť a ze som tu pre neho v dobrom aj v zlom. Ja uznávam a vazim si v zivote ine hodnoty ako peniaze. Tie si dokazem zarobiť, zachovala som sa k nemu vzdy čestne a dokazem sa na seba pozrieť do zrkadla. On nech si spytuje svedomie ak nejake ma
@anonym_d62d02 vsetky údaje k tomu kam ma vrátiť peniaze ma takze komunikácie nie je nutná. A ja ich od neho pýtať urcite nebudem, kludne nech sa s nimi aj zadrhne. Pre mna peniaze nie su dolezite, ja som mu pomohla s úmyslom pomôcť mu, ukázať mu ze pri nom stojím, ze sa môže na mna spoľahnúť a ze som tu pre neho v dobrom aj v zlom. Ja uznávam a vazim si v zivote ine hodnoty ako peniaze. Tie si dokazem zarobiť, zachovala som sa k nemu vzdy čestne a dokazem sa na seba pozrieť do zrkadla. On nech si spytuje svedomie ak nejake ma
@anonym_8feff0 nemyslím, že si spytuje svedomie, on vyťažil z teba, čo mohol a ty mu to uľahčuješ. " veď nech si nechá" a ty spokojná, hrdá, čakajúci na zázrak, veď si ešte zarobíš. A radšej sa ani nebudem pýtať, či to aspoň bolo cez účet s poznámkou pôžička. A takto sa prichádza o svoje zarobené financie.
@anonym_autor za mňa to vyzerá bud na nejaký jeho psychický problém alebo občas rieši niečo s nejakou inou prípadne ťa až tak nechce.
@miusa00 teraz som sa mu neozvala. ALe predtym ano a ako pisem vyssie on povie ze ma toho vela, par dni, tyzdnov je normalny a potom sa zas odmlci. Preto mi teraz pride zbytocne zas sa ozyvat
@anonym_autor tak kto vlastne ghostol koho? Lebo ty vravíš, že sa mu tiež neozývaš...
NO tak sme sa porozpravali a len skonstatoval, ze on odcudzenie nevnima ako hrozbu a ze sa zmenil len nevie ci k lepsiemu alebo horsiemu. a ze mi nevie co kazdy den ma povedat a o com komunikovat. Zrazu co predtym roky s tym nebol problem. Takze toto som vydolovala z neho.
@anonym_8feff0 nemyslím, že si spytuje svedomie, on vyťažil z teba, čo mohol a ty mu to uľahčuješ. " veď nech si nechá" a ty spokojná, hrdá, čakajúci na zázrak, veď si ešte zarobíš. A radšej sa ani nebudem pýtať, či to aspoň bolo cez účet s poznámkou pôžička. A takto sa prichádza o svoje zarobené financie.
@ovaaa ano bolo to cez účet s poznámkou pôžička, dokonca mame podpísanú aj zmluvu. Nie som ani spokojna, ani hrdá a urcite necakam na zázrak. Ten clovek pre mna viac neexistuje. Nech si zije svoj zivot a ja si budem žiť ten svoj po svojom a s ludmi, ktori si ma vazia a správajú sa ku mne slusne.
NO tak sme sa porozpravali a len skonstatoval, ze on odcudzenie nevnima ako hrozbu a ze sa zmenil len nevie ci k lepsiemu alebo horsiemu. a ze mi nevie co kazdy den ma povedat a o com komunikovat. Zrazu co predtym roky s tym nebol problem. Takze toto som vydolovala z neho.
@anonym_autor neviem na co čakáš. Komunikácia je základ vztahu a on po 2 rokoch nevie co by ti mal kazdy den povedat. Na tvojom mieste by som to ukončila
@anonym_autor
No strach a hrôza, GHOSTING!!!
V preklade, kašle na teba,dal ti kopačky- vyber si, sú aj šťavnatejšie výrazy....
A čo z toho tobíš vedu?
Úplne normálna a bežná vec- bola,je a bude.Zabúľ si do vankúša a všetko bude ok.
To len soc.siete z toho vytobili priam hrôzostrašný symbol🤭🤭🤭..
Ja som mala manzela s podobnym spravanim. Ukazalo sa, ze tam boli psychicke probkemy. Uzkosti, depresie, asperger. Srdcom velmi dobry muz, pri prejavoch choroby stracal sam seba, nestabilita, uniky, dlho mi trvalo, kym som na to prisla.
Ja som mala manzela s podobnym spravanim. Ukazalo sa, ze tam boli psychicke probkemy. Uzkosti, depresie, asperger. Srdcom velmi dobry muz, pri prejavoch choroby stracal sam seba, nestabilita, uniky, dlho mi trvalo, kym som na to prisla.
@rapunzel0 vies mi povedat ako sa to prejavovalo? trosku nieco blizsie o tom....
@rapunzel0 vies mi povedat ako sa to prejavovalo? trosku nieco blizsie o tom....
@anonym_autor preco za jeho spravanim hladas diagnózu? Proste nie ste kompatibilni. On v odmlke problem nevidi, tebe to prekáža. A casom ti to bude prekážať stale viac a viac. Vies si predstaviť ze budes mat deti a on ti urobi toto? Mala si tu vela komentárov od žien ktoré to prežili a každá to nakoniec ukončila, mala by si aj ty lebo ta to psychicky znici
@anonym_autor preco za jeho spravanim hladas diagnózu? Proste nie ste kompatibilni. On v odmlke problem nevidi, tebe to prekáža. A casom ti to bude prekážať stale viac a viac. Vies si predstaviť ze budes mat deti a on ti urobi toto? Mala si tu vela komentárov od žien ktoré to prežili a každá to nakoniec ukončila, mala by si aj ty lebo ta to psychicky znici
@anonym_8feff0 Skor si myslim, ze je to proste k...., len tak bez diagnozy.
3 týdny ti nemá co říct? To i v práci s lidma co si nesedíš dokážeš něco prohodit.
Tohle není vhodný partner. Ignoruje tebe i tvoje pocity. Je mu to jedno. Jsi mu jedno i ty. Možná se znáte moc dlouho a trošku to vyšumělo. Jako kamarád ok, jako partner ko.
@anonym_8feff0 Skor si myslim, ze je to proste k...., len tak bez diagnozy.
@anonym_497bd4 tiez si to myslim ale mam pocit ze autorka silou mocou hľadá pre jeho spravanie nejake ospravedlnenie. Pravdu si je tazke pripustiť, ale tak je to jej život. Strati s nim este par rokov života a potom pochopi ze tadialto cesta nevedie
@anonym_autor je to narcis. Kamoska ma takého milenca. Keď mu hučí vo vajciach, tak píše, inokedy ani len na normálnu otázku neodpovie
@yollanda
Hučí vo vajciach som ešte nepočula 🤣
@biba_18 ved nemam problem vztah ukoncit ako pisem toto je nova situacia tak rozmyslam ze co sa deje. Ci ty hned koncis vztah pri prvom probleme?
@anonym_autor toto nie je prvý problem toto je jeho spôsob fungovania a vzorec. Keď ťa nepotrebuje vzťah mu práve nevyhovuje na čas ťa odloží. Nezijete spolu on to možno berie ako vzťah s výhodami na chvíle keď ťa potrebuje a chce byť s niekým v kontakte. Je to pohodlné kde ta necha tam ta zase nájde. Keď sa zase na čas vypne tak to ber tak že ste skončili a už sa k nemu nevracaj. Ak by ťa to lákalo na neho reagovať zablokuj ho. Spolu aj tak vlastne nie ste. Potrebuješ človeka ktorý si ťa odloží na čas do skrine ako kabát a keď mu je zima zasa ho vyberie a pouzije?
Autorka silou mocou chces s nim vztah, aj za cenu, že ti bude toto robiť a budes psychicky chradnúť? Stojí ti taka obeta za to? Čítaj tu zeny ktoré to zažili.
Toto je jeho vzorec fungovania, 1,2,3 krat to prešlo, prejde i 100 krat.Kebyze sa neozveš potiahne možno i mesiac-dva.Ozaj si na takeho sebca odkazana.?
Veď on ta neberie ako partnerku, možno ako kamosku, presne to tým povedal-on nevie o com sa bavit.Zrejme len v tvojej hlave máš , že máte vztah ale on sa správa ako kamarát, keď mám naladu, ozvem sa keď nie, nie.Aj kamarát sa ozve častejšie a spýta sa ako sa máš? Toto je vyslovene pasívna agresia ktora mu dobre robí.Alebo možno si niečo krivo povedala, ani si si neuvedomila, jeho sa dotklo, ale ti jasne nepovie, len ta takto tresce, odmlcanim.Normalny a charakterny muz povie, čo je vo veci, čo ho trápi a neschovava sa za bludy” nemám o com hovoriť”
@anonym_autor Bude Ti to robiť stále. Bude Ťa trestať tichom. Je to taká povaha. A áno, bude Ti to robiť aj bezdôvodne. Budeš sa iba trápiť. Nevyriešiš to nijako. Rozhovory nepomôžu. Ani vysvetľovanie, ani slzy, ani prosenie, ani hádky, ani krik. Nič nepomôže. Ja po mojich životných skúsenostiach by som už na Tvojom mieste ihneď z takéhoto "vzťahu" ušla.
@anonym_autor Bude Ti to robiť stále. Bude Ťa trestať tichom. Je to taká povaha. A áno, bude Ti to robiť aj bezdôvodne. Budeš sa iba trápiť. Nevyriešiš to nijako. Rozhovory nepomôžu. Ani vysvetľovanie, ani slzy, ani prosenie, ani hádky, ani krik. Nič nepomôže. Ja po mojich životných skúsenostiach by som už na Tvojom mieste ihneď z takéhoto "vzťahu" ušla.
@anonym_c75af5 presne tak, mne tiez nejaky cas trvalo kym som z takého vztahu odišla. Začala som pracovať na sebe aj s pomocou psychologicky a viem, ze keby sa mi takéto nieco stane znovu tak hned pri prvom naznaku to ukončím a urcite take správanie nebudem tolerovať ani hľadať pre take spravanie pochopenie.
Má inú, s ktorou si všetko povie a už sa mu nechce komunikovať s tebou. Možno ste nikdy nemali vaše kamarátstvo posunuť do vzťahu. Mali ste ostať kamaráti. Keby mal nejaké psych. problemy, tak ako 10 ročná kamarátka by si o tom asi vedela nie?
@anonym_autor Milá autorka, dostala si tu veľa tipov a názorov, aká je asi príčina toho správania a čo robiť, nuž po tomto príspevku Ti už môžem odporučiť iba jedno: ukončiť to s ním, mrháš časom, nemá to význam. Tu sú dôvody: si mu ľahostajná, časom už jeho záujem vyprchal, nevníma ťa ako neodmysliteľnú súčasť svojho každodenného života, dokáže bez kontaktu s tebou bez problémov fungovať dlho a nepovažuje to za problém, je mu jedno a nerozmýšľa nad tým, čo asi môžeš cítiť ty, má inú, hľadá/snaží sa získať inú a teba drží z zálohe, lebo vie že u teba bude mať stále dvere otvorené - to je tzv. benching, je nestabilný a žije v chaose, nemá jasno vo svojich pocitoch a plánoch do budúcna, alebo sa nechce rozísť on a čaká, až to spravíš Ty - týmto správaním sa Ti snaží naznačiť/dohnať k tomu, aby si to už spravila. Všetko, čo som napísala, sa môže skrývať za týmto správaním, ak som niečo vynechala doplňte ma ešte niekto...on ti to ale narovinu nepovie, lebo schválne nechce, alebo sám nevie, čo chce a čo cíti. V každom prípade toto nie je životný partner, už iba občasná známosť, ktorá už nikam nevedie.
@anonym_autor A ešte dodám, treba pozerať na jeho činy, neriaď sa jeho slovami. Ako dlho by mu to zas vydržalo, ak by si sa Ty neozvala? Uvidíš, bude to robiť opakovane.
Má inú, s ktorou si všetko povie a už sa mu nechce komunikovať s tebou. Možno ste nikdy nemali vaše kamarátstvo posunuť do vzťahu. Mali ste ostať kamaráti. Keby mal nejaké psych. problemy, tak ako 10 ročná kamarátka by si o tom asi vedela nie?
@anonym_74b563 Ak je chlapec napríklad skrytý narcista, nezistila by to ani počas dlhého kamarátstva. Narcisti sa správajú úplne inak ku kamarátom (vždy ochotný, dokonalý, dobrý človek = maska, pretvárka, divadlo dokonalosti) a uplne inak k najbližším ľuďom (priateľka, manželka, deti). Tam sú chladní, nedostupní, neochotní tyrani a najbližších častokrát bezdôvodne ignorujú. Tam maska padá = takí naozaj sú.
@biba_18 ved nemam problem vztah ukoncit ako pisem toto je nova situacia tak rozmyslam ze co sa deje. Ci ty hned koncis vztah pri prvom probleme?
@anonym_autor to nie je prvý problém
Minulý rok,február a teraz zase
No uz by bol bloknuty
Si predstav ze budete mat deti a on sa týždeň neozve
@anonym_autor to nie je prvý problém
Minulý rok,február a teraz zase
No uz by bol bloknuty
Si predstav ze budete mat deti a on sa týždeň neozve
@petrao2 Keď by mali deti, aj keby rovno spolu žili pod jednou strechou, oni všetci budú pre neho vzduch. Bude kašľať rovnako na deti ako na autorku. A to bolí ešte viac. Pánko sa obyčajne postaví nie do role otca, ale do role decka, bude vyžadovať autorkin full servis za nič.
Treba zísť z kratšej cesty. Ak sa ho úplne nevie vzdať, nech zostanú kamaráti, ale už nikdy nič viac. Pre istotu.
@anonym_autor ja som s mužom 19 rokov a stále si mame co povedať
Ak ti nema co povedať 3 týždne tak o čom to je?Prečo sa ho tak držíš?
necitala som uplne celu diskusiu, ale ja som toto zazila nedavno. vydrzala som to 4 mesiace, niekedy som uz premyslala, ci som ja na hlavu, lebo ked som zacala nieco riesit, hned mal odpoved, ze hladam problem, kde nie je. ked som sa neozvala ja, zacal sa snazit, zas to vydrzalo chvilu. striedalo sa "harmonicke" s ghostingom a kedze to bol pre mna po dlhej dobe prvy vztah, uz som fakt niekedy nechapala, ci to fakt zle vnimam alebo co. ved chudak isto ma vela prace, stale mi hovoril, ze nestiha, ze sa mu neda, lebo ma to a tamto. ale popri tom stihal ine aktivity, ale mne sa kludne neozval a potom este mne vycital, preco som sa ja neozvala. hoci ja som sa ozyvala, ale to ta tiez nebavi, ked mas pocit, ze otravujes... a vies co? nakoniec som prisla na to, ze vlastne sme spolu, ale nie sme, ozyva sa, ked sa mu chce a ked nema doma frajerku, s ktorou byva... aj to ma presviedcal, ze to vnimam zle, zeoni sa rozchadzaju. ale zacala som si zistovat veci a nakoniec som nebola jedina, s ktorou komunikoval. takze samozrejme, ze bolo tazke fungovat prenho ako normalne vo vztahu, ked nas bolo viac. nechcem tym povedat vobec, ze u vas je to rovnako, pisem len svoju skusenost. pre mna to bolo mega trapenie. tito muzi maju argumentov milion, ale dolezite su skutky a to ako sa spravaju, nie reci a sluby. to sa nezmeni, ani ked budete spolu byvat.
@anonym_autor
A neuvažovala si nad tým, alebo teda nemohol by byť u vás problém v tom, že dostane akoby strach, keď sa ten váš vzťah akoby zvážnieva? Ak som správne pochopila, chceli ste spolu začať bývať, teda to celé posunúť akoby na ďalší level. Niekedy vraj muži niekoho veľmi chcú - uháňajú tú ženu, snažia sa veľmi o vzťah - to by sedelo možno aj na to vaše kamarátstvo a potom, keď už začne naozaj vzťah, chvíľu si to ešte užívajú a potom dostanú strach a potrebujú sa akoby vzdialiť. Majú pocit, že prestávajú byť slobodní, že žena vo vzťahu ich bude dusiť a podobne - sú to väčšinou len ich predstavy postavené na predošlých vzťahoch alebo na skúsenostiach u kamošov. Čiže sa neozývajú, lebo si chcú na chvíľu vydýchnuť. A potom ako bonus sú takí, čo testujú, či sa žena ozve, aby aj ona dala najavo svoj záujem. Teda, že nielen muž musí prejavovať záujem, ale ak ste už vo vzťahu, tak to môže spraviť aj žena. Neviem, toto som raz zachytila ako vysvetlenie v prípade takéhoto správania priamo od muža. Vraj na ženu myslí denne, ale chce mať pocit, že nie sú na sebe závislí a teda sa radšej chvíľu neozýva. Pre mňa je to osobne tiež nepochopiteľné, ak niekoho mám rada, chcem s ním byť čo najviac, ale tak niekto to vraj môže mať takto.

@anonym_e0239f necítim potrebu niekoho trestať. Potrebovala som to uzavriet a ta sprava bolo pre mna uzavretie nášho vztahu. Ci ju videl celu, jednu vetu alebo nevidel vobec je mi úplne ukradnuté. Je to uz pre mna cudzi clovek. Viem co vsetko som pre neho urobila a viem aj to ako sa zachoval on. Takých ludi vo svojom živote nechcem a uz vobec nie do vztahu. Je to pre mna uzavreta kapitola a aj keby sa ozval odo mna sa odpovede nedočká.
@anonym_8feff0 Tak ale keď ti je kopec peňazí dlžný, musíš s nim komunikovať
Či ako ich chceš získať naspäť?