Ghosting vo vzťahu - čo robiť a ako riešiť?
ahojte, zazil niekto ghosting v dlhodobom vztahu? Lebo mne sa toto stáva aktualne. Pozname sa par rokov, boli sme najprv kamosi potom sa to posunulo do vztahu. Sme spolu ako pár cca 2 roky a posledny rok zazivam dost zvlastne situacie. Priatel sa prestal z nicoho nic ozyvat. Aktualne 5 dni, posledny telefonat bol ok, taky bezny ako mavame, zaujimal sa co som zazila aky som mala den v praci. Potom sa odmlcal a neozval sa. Zit zije lebo do prace chodi. Uz som toto zazila minulé leto, ked sa prestal z nicoho nic ozyvat a vydrzalo mu to 3 tyzdne. Vraj som vtedy nieco povedala, aj ked si nepamatam reku ok mohlo byt. Vo februari sa tiez takto odmlcal ale to som mu ja potom volala ci je ok, rozoberali sme to, ze mi chyba ked sa par dni neozve, vypocul si, prikyvol , skonstatoval ze on je na vine a odcudzili sme sa. Uz nechcel specifikovat preco sa sprava inak. Aktualne som mu nic nepovedala, rande minuly tyzden bolo tiez ok, boli sme na veceri a v kine, spraval sa uplne normalne, bol pozorny, mily. Podotykam ze on vzdy prejavoval velky zaujem o mna, bol ten co telefonoval, pisal, inicioval kontakt niekolkokrat denne...Cize ta zmena tam je. Neviem ako sa mam vlastne ani zachovat? Ci mu pisat a opytat sa ako naposledy pred 3 mes kde som sa dokopy nic nedozvedela. Alebo cakat ci sa sam ozve. Mne je to az smiesne. Vekovo sme 35 cca. Deti nemame. Nejake napady co mam robit? Cakat ci sa ozvat?
načo ti je taký muž?
@biba_18 ved nemam problem vztah ukoncit ako pisem toto je nova situacia tak rozmyslam ze co sa deje. Ci ty hned koncis vztah pri prvom probleme?
5 dni sa Ti neozyva ani nedviha telefon a nazyvas ho priatel/partner? No, poviem to na rovinu - nema to buducnost a nie, nezalezi mu na Tebe. Keby to buducnost malo, riesi svoje problemy primarne s Tebou. Je to vas zaciatok konca a asi nevie ako to s Tebou vyriesit - povedat. 🙂
@biba_18 ved nemam problem vztah ukoncit ako pisem toto je nova situacia tak rozmyslam ze co sa deje. Ci ty hned koncis vztah pri prvom probleme?
@anonym_autor tak ale toto je rovnaky problem uz asi 3. krat, sudiac len z Tvojho prispevku. Minule leto 3 tyzdne ignor, februar detto, teraz zas... A teda ziadna novinka, uz dlhodobo tam nieco skripe.
@anonym_autor tak ale toto je rovnaky problem uz asi 3. krat, sudiac len z Tvojho prispevku. Minule leto 3 tyzdne ignor, februar detto, teraz zas... A teda ziadna novinka, uz dlhodobo tam nieco skripe.
@anonym_9c6d9a ano ved od leta do februara sme vychadzali dobre a zas to zacalo , preto rozmyslam ze co to je za spravanie ani neviem co robit, ci to dat do stratena zas teatralne mu nechcem pisat ze sa rozchadzam.
Ja som mu teraz netelefonovala kebyze mu zavolam dvihne len to asi problem s odmlciavanim neporiesi
@anonym_9c6d9a ano ved od leta do februara sme vychadzali dobre a zas to zacalo , preto rozmyslam ze co to je za spravanie ani neviem co robit, ci to dat do stratena zas teatralne mu nechcem pisat ze sa rozchadzam.
Ja som mu teraz netelefonovala kebyze mu zavolam dvihne len to asi problem s odmlciavanim neporiesi
@anonym_autor nemusis mu teatralne pisat ze sa rozchadzas. Mozes mu napisat aj uplne normalne. Ze by si sa s nim rada porozpravala lebo chces ukoncit vztah.
@anonym_autor to je forma pasivnej agresie, ktora by ta tazila napr. pri ziti s detmi v jednej domacnosti.
Povazuj vztah za ukonceny a nekontaktuj ho. Ak sa ti ozve za 3 tyzdne, iba mu oznam, ze vztah fvoch dospelych ludi ma vyzerat inak a ze mu orajes vela stastia v ddlsom zivote.
paradoxne cez 10r okov sme boli kamarati a vtedy sa ozyval naozaj denne 🙂 Ja som mu uz v tom lete pisala ze sa chcem porozpravat lebo chcem ukoncit vztah a on bol s tym ok porozpravali sme sa on tam povedal nejaky dovod typu ze ma toho vela a tak dokopy sa to nejako vyriesilo na chvilu a zas sme tam
@anonym_autor nemusis mu teatralne pisat ze sa rozchadzas. Mozes mu napisat aj uplne normalne. Ze by si sa s nim rada porozpravala lebo chces ukoncit vztah.
@anonym_9c6d9a ano to som urobila v lete a dovod dal taky ze ma toho vela cisto len vseobecne...potom to bolo ok a zas sme tam...
@anonym_autor uz nebud to dobre dievca co caka kedy sa ozve a bude normalny a ty bude spokojna. Porozpravaj sa s nim o tom a sleduj reakciu, podla toho sa zariad. Ty stracas cas, ked sa zoznamis s niekym dostupnym sama uvidis ako to ma vyzerat. Drzim palce aby si uz nestracala cas
@anonym_autor to je forma pasivnej agresie, ktora by ta tazila napr. pri ziti s detmi v jednej domacnosti.
Povazuj vztah za ukonceny a nekontaktuj ho. Ak sa ti ozve za 3 tyzdne, iba mu oznam, ze vztah fvoch dospelych ludi ma vyzerat inak a ze mu orajes vela stastia v ddlsom zivote.
@romanovic pasivna agresia viem co je a to sa objavuje z nicoho nic? Ja ze len po hadke ale my sme nemali ziadnu vymenu nazorov nic
@anonym_autor uz nebud to dobre dievca co caka kedy sa ozve a bude normalny a ty bude spokojna. Porozpravaj sa s nim o tom a sleduj reakciu, podla toho sa zariad. Ty stracas cas, ked sa zoznamis s niekym dostupnym sama uvidis ako to ma vyzerat. Drzim palce aby si uz nestracala cas
@zabka79 a co mu mam povedat? lebo ked sa opytam preco sa neozyva povie ze ma toho vela pravdepodobne
@anonym_9c6d9a ano to som urobila v lete a dovod dal taky ze ma toho vela cisto len vseobecne...potom to bolo ok a zas sme tam...
@anonym_autor tak ale to je "Tvoja chyba" ze Ta ukecal ze je to normalne. Ak to pre Teba normalne nie je a chces ist svojou cestou a dat sancu normalnemu frajerovi a vztahu, tak sa chces rozist. Ak sa rozist chces, tak Ta predsa "neukeca".
@zabka79 a co mu mam povedat? lebo ked sa opytam preco sa neozyva povie ze ma toho vela pravdepodobne
@anonym_autor povies mu ze v normalnom vztahu dvoch normalnych ludi nie je normalne ze sa x dni ci tyzdnov ignoruju. A kedze to podla neho normalne je, moze si hladat taku, ktorej sa to bude rovnako pacit. 🙄
Prepac, z Tvojich reakcii mam pocit ze sa ho chces zubami nechtami drzat, akoby si nepoznala svoju hodnotu a normalny vztah...
@anonym_autor povies mu ze v normalnom vztahu dvoch normalnych ludi nie je normalne ze sa x dni ci tyzdnov ignoruju. A kedze to podla neho normalne je, moze si hladat taku, ktorej sa to bude rovnako pacit. 🙄
Prepac, z Tvojich reakcii mam pocit ze sa ho chces zubami nechtami drzat, akoby si nepoznala svoju hodnotu a normalny vztah...
@anonym_9c6d9a cez 10 rokov sme sa kamaratili, vtedy sa denne ozyval vo vztahu uz teraz zazivam toto, ked sa to stalo v lete prvy krat tak som sa nechcela rozist ved nemali sme nijake problemy a bolo to prvykrat. Teraz sa to deje znova tak rozmyslam ci sa rozist...Myslim ze reagujem normalne a nie urychlene. Ja dalsi vztah nechcem bola som sama aj predtym co mi umrel prvy partner. Ine problemy nemame tak sa pytam. Tvoj pocit ze sa ho drzim zubami nechtami je tvoj pocit a nemusi sa zakladat na pravde.
@anonym_autor Už vtedy v lete si mu mala povedať,že končíš a nie pokračovať v tom,ako keby sa nič nestalo.
Ja by som ho absolútne nekontaktovala,zablokovala by som ho a koniec a nie čakať ako trubka,kedy sa mladému pánovi uráči
@anonym_autor Už vtedy v lete si mu mala povedať,že končíš a nie pokračovať v tom,ako keby sa nič nestalo.
Ja by som ho absolútne nekontaktovala,zablokovala by som ho a koniec a nie čakať ako trubka,kedy sa mladému pánovi uráči
@rozculena tiez rozmyslam ze ho kontaktovat nejdem
paradoxne cez 10r okov sme boli kamarati a vtedy sa ozyval naozaj denne 🙂 Ja som mu uz v tom lete pisala ze sa chcem porozpravat lebo chcem ukoncit vztah a on bol s tym ok porozpravali sme sa on tam povedal nejaky dovod typu ze ma toho vela a tak dokopy sa to nejako vyriesilo na chvilu a zas sme tam
@anonym_autor ako ti to vysvetlil,,e sa prestal ozývať predtým?a prečo sa ho neopytas,čo sa deje teraz?
Takže ste dlhšiu dobu už len kamaráti s výhodami? Či ani spolu nemáte sex. Podľa mňa on vo vzťahu s tebou už dávno nie je
@anonym_autor ako ti to vysvetlil,,e sa prestal ozývať predtým?a prečo sa ho neopytas,čo sa deje teraz?
@terezka1947 povedal, ze mal toho vela pracovne. Zrejme aj teraz by nieco podobne povedal...A ja pravdupovediac ani neviem co by som mu na to
Takže ste dlhšiu dobu už len kamaráti s výhodami? Či ani spolu nemáte sex. Podľa mňa on vo vzťahu s tebou už dávno nie je
@a0 mame vztah normalny, harmonicky akurat sme zatial spolu nebyvali kazdy byva v inom meste ale blizko pomerne seba. Vikendy a dovolenky spolu bud u mna alebo u neho. Normalne prespavame u seba par dni. Odmlky zacali tak pozvolna.
a preco mu nenapise ty prva?
@terezka1947 povedal, ze mal toho vela pracovne. Zrejme aj teraz by nieco podobne povedal...A ja pravdupovediac ani neviem co by som mu na to
@anonym_autor no veď ste dospeli ľudia....napíš mi, či sa deje, dajte stretko s normálne sa s ním rozprávaj a povedz,čo cítiš,že to nechápeš. A podľa odpovede,reakcií budeš hneď vedieť. Čo my tu vyriešime?budeš mať hneď jasno.
Kto s tebou byť chce, bude. Kto bude chcieť veci riešiť, vyrieši ich. A keď mu na tebe nezáleží, bude kašľať na stretko,riešenie,na teba.
@anonym_autor mam toho vela = nie si moja priorita. Ked ma toho vela mas pravo si najst niekoho kto ma toho tolko aby si tam zmestila sj ty. Ak chces nieco vazne tak tu to nedostanes. Ak si 35 + tak uz by ti to nemuselo stacit.
asi pockam tentoraz ci sa sam ozve a odsledujem po akom case a podla toho sa zariadim. Kedze v minulosti pri rovnakom probleme som bola ochotna to riesit a aj tak som sa nic nove nedozvedela
@anonym_autor no veď ste dospeli ľudia....napíš mi, či sa deje, dajte stretko s normálne sa s ním rozprávaj a povedz,čo cítiš,že to nechápeš. A podľa odpovede,reakcií budeš hneď vedieť. Čo my tu vyriešime?budeš mať hneď jasno.
Kto s tebou byť chce, bude. Kto bude chcieť veci riešiť, vyrieši ich. A keď mu na tebe nezáleží, bude kašľať na stretko,riešenie,na teba.
@terezka1947 hej tiez si myslim ze tu bolo zbytocne pisat, kedze vy to nevyriesite tu.
a preco mu nenapise ty prva?
@anonym_autor ak ta tento vztah ma nieco naucit, tak je to priama a asertivna komunikacia. mas 35plus, on tiez, na taketo randicka si uz dost velka, vazny vztah to nie je, nebyvate spolu, nezdielate kazdodenny zivot, stereotypy, starosti, chodite proste na rande, posexujete a ide kazdy za svojim zivotom. toto nie je harmonicky vztah. toto su rande, co nikam nevedu. nemate hlboky vztah, ak by ste ho mali, komunikovali by ste spolu, aj ked je to tazke, bavili by ste sa o problemoch, co sa komu paci a co nie a riesili by ste to. vedeli by ste o sebe takmer vsetko a nie ze niekto sa tyzden neozve a druhy sa ide rozchadzat. michaela zo sexosky povedala: zdrave vztahy su tvorene neorijemnymi rozhovormi. suhlasim. tym sa zblizujete. nie konfliktom, ale tym, ako ho vyriesite. vy mate obaja vyhybave spravanie, on sa vyhyba a ty s aneozves a neriesis to, nastav si hranice a uz nemarni cas a zivot len takym nicim, co sa tvari ako dzem, ale v skutocnosti je to h...o.

načo ti je taký muž?