icon

Hľadané dary v novom vzťahu: Čo robiť?

8. máj 2024

Žienky, ahojte,

zvláštny názov témy, ja viem, ale neviem, ako to lepšie vyjadriť. Mám jazyk lásky aj darčeky a tak nejak ich očakávam, aktuálne mám však nový vzťah a toto sa mi nedostáva. Chýba mi to, aj keď si uvedomujem, že je to povrchné a že na tom život ani vzťah nestojí. Mám pocit, že môj aktuálny ma nepočúva, čo chcem, čo sa mi páči, môj vkus, max. mi donesie niečo sladké. Na začiatku asi 2krát kvety, potešila som sa, jasné, ale teraz nič moc. Keď sme spolu v obchode, nikdy mi neponúkne, že mi niečo kúpi. Proste nič, len sa vypytuje, čo som si ja kúpila a pod.
Keď nad tým premýšľam, neviem, či je to len zvyk zo vzťahu predtým, ex mi kúpil kadečo, kvety často do roboty, hocikedy niečo, niečo sa mi páčilo viac, iné menej, ale bolo...To je ale už minulosť, s ex už nie som a nie sme ani v nijakom kontakte, takže v živote by som sa kvôli darom k nemu nevrátila.
A tak neviem, ako sa toto odnaučiť, tešia ma materiálne veci, mám priority dané, ale proste od toho chlapa by ma to tešilo...
Živím sa samozrejme sama, mám prácu, VŠ vzdelanie, popri práci rozbieham aj svoj biznis, to len pre ujasnenie, že neočakávam, že ma bude niekto živiť..

Čo myslíte?

damiana2222
8. máj 2024

Podľa mojich skúseností a to ich mám habadej..to bude nejaký drzgros...na to bacha ..osobne by som dala ruky preč od neho..

autor
8. máj 2024

@hugger on to vie a ignoruje to, stále si ide to svoje

autor
8. máj 2024

@madeincssr nikam ma nevolá alebo volá tam, kde ja ísť nechcem

vanilkovazmrzka
8. máj 2024

Tak potom si asi len rozmaznana, a musis si najst takeho partnera, ktoremu to bude imponovat - tomu sucasnemu to evidentne velmi nereze 🤷‍♀️ z toho co si tu napisala nevyzera, ze by ste boli kompatibilni /mozno v inych oblastiach ano, ale ked toto je pre teba take dolezite a sama to na sebe nedokazes zmenit, je hlupe cakat, ze sa menit bude on/

mikitilik29
8. máj 2024

Podľa mňa terajšieho partnera veľmi porovnávas so svojím ex.

autor
8. máj 2024

@mikitilik29 je to možné, ale proste fakt asi nastavil latku vysoko...to neznamnená, že ho chcem späť, ten vzťah nefungoval

lakebabe
8. máj 2024

@mikitilik29 tiež si myslím, ak ten chlap nastavil latku v tomto vysoko, ťažko si zvykne

januska12323
8. máj 2024

Čo by si ako dary akceptovala? Keď sa ti nič nepáči.

taynee
Odpoveď bola odstránená
monnci2226
8. máj 2024

@mimka1402 rozumiem ako to myslis a s casti suhlasim, ak chlap donesie cokoladu a vie ze drzim dietu - zase by to malo byt o komunikacii. vysvetlit mu ze si to vazim (a aj si to vazit) ale ze nabuduce radcej nech donesie kilo jablk (aj to je pekny darcek podla mna) ale je pravda ze ak by slecna tuzila len po daroch vysokej finančnej hodnoty, znackovych kabelkach atd. uz to nie je o jazyku lasky ale o niecom inom.

kate211
8. máj 2024

Skus sa viac snazit v sexe --- mozno nieco kupi

autor
8. máj 2024

@januska12323 nie, že nič, kvety milujem, nedáva mi ich už, čokoláda - minule mi dal makronky, krásne, vždy poďakujem aj všetko, lenže chcem schudnúť, tak som ich dala kolegyniam...čítam knižky, veľa, on o knizkach nevie nič, lebo nečíta, mám rada make up, líčenie, v živote mi nič také nedal...ja necakam, že mi donesie LV kabelku, ani kvety každý deň preboha...nie je to o tom, že každý deň

autor
8. máj 2024

@kate211 hmm...

simona20201309
8. máj 2024

Nikde som sa nedostala. Aké darčeky by ťa tešili? Kvety z lidla? Ocakavas to pri každom stretnutí? Ste spolu 3 mesiace a písala si ze už ti 2x priniesol kvety a makronky. Ma ti kúpiť makeup? Hrabe ti????
Naozaj čítaš? Aký žáner? Komiksy?

simona20201309
8. máj 2024

,,v zivote" za tri mesiace !
Ty si robíš srandu.... si troll

autor
8. máj 2024

@simona20201309 veď nie make up, ale tak on napr. on vie, že milujem takú alebo takú značku, napr. špirála alebo nejaký len set, kde je trebárs telové mlieko a krém na ruky, nič velkolepé

autor
8. máj 2024

@simona20201309 čítam beletriu aj literatúru faktu, mám doma veľku kniznicu, v ktorej sa mi pravidelne hrabe a požičiavam mu knižky, čo si chce prečítať, aj ked potom nič nečíta

simona20201309
8. máj 2024

Nemyslíš vážne.... to ako chlapovi ma napadnúť kúpiť ti krém na tvár alebo špirálu ci sprchac????? Nemyslíš vážne
Na narodeniny ci Vianoce by som to ešte chápala ale ma prísť k tebe a povedať,,zlatko kúpil som ti telové mlieko"? 😂😂😂😂😂😍
Rozid sa s ním čím skôr! Neoberaj ho o drahocenný čas. Alebo nech si ešte trochu s tebou uzije? Nuž už ako chces

kristinka92
8. máj 2024

tak čo bolo, bolo. niektori chlapi dokonca ani na sviatok žene nekúpia nic -napríklad môj bývalý taký bol a veľa takých poznam. celkovo myslím že je len veľmi malo mužov takých ako bol tvoj bývaly, skôr je taký standard že je super keď si muž vôbec spomenie že máš sviatok nejaky. moja skúsenosť je že skôr ženy sú vacsie plánovacky, nekupujú darčeky na poslednú chvíľu a davaju viac takých sentimentálnych darčekov.

mimka1402
8. máj 2024

@monnci2226 Pozri, ja ľúbim byť obdaruvavana, ale ja rada aj obdaruvam, ale u autorky mam skôr pocit, že si navykla na iný štandard a nevie z toho zísť. Tiež som mala partnera na "vyššej úrovni" a tam som mala stále niečo, ale nenapadlo by mi vyčítať mužovi za 3mes vzťahu, že mi nekúpil špirálu. Toto je za mňa trošku niekde inde a skôr mam z toho sugar vibe.

lakebabe
8. máj 2024

@simona20201309 lebo je na to zvyknutá od ex podľa mňa to preto to čaká. Mne tiež muž kupoval zo začiatku často kozmetiku sám od seba alebo dellkorativku príp nejaký balík ako ona hovori, lebo vedel, že ma to poteší. Potom som to utala lebo sa mi to hromadilo. Veľa chlapov to robi ked nevedia co kúpiť pre radosť, tak si nechajú poradiť v parfumérii.
Myslím ze ex ju na takéto veci naučil, ale autorka sklamem ta toto robí minimálne percento chlapov samo od seba. Nemôžeš ich porovnávať alebo si nájsť takého ako bol ex

luccija
8. máj 2024

No tak on to tak necíti a nepovažuje za potrebné.Bud si zvykneš, alebo sa budeš cítiť stále dotknutá.neocakavaj nebudeš sklamaná🙂

mamina7070
8. máj 2024

to ze je tvojim jazykom lasly darceky to je uplne v poriadku

ale tento chlap mi skor pride ako lakomec a od takeho ruky prec

autor
8. máj 2024

@luccija snažím sa nemať očakávania, však ja mu to nepoviem, nerobte tu zo mňa hyenu, že mu nadávam zato...ale sklamaná občas som...

autor
8. máj 2024

@lakebabe ja viem, ďakujem za pochopenie

miska1997
8. máj 2024

Kúp si sama čo sa ti páči nie ? Ja dary neznášam od nikoho lebo nie všetko sa mi páči.. Nepoviem sviatky a výročia ale obyčajne dni ?! Veď si kúpim sama čo sa mi páči a som spokojná. Povrchný prístup toto.

mmoni89
8. máj 2024

Od chlapa cakas makeup,to ako vazne?

autor
8. máj 2024

@miska1997 veď si kupujem, keď mna to poteší aj od môjho chlapa..

simona20201309
8. máj 2024

Si sklamaná, lebo ocakavas. A to je na tom celé asi to najhorsie

lakebabe
8. máj 2024

Ja to chápem z tej strany že môj muž to robí od začiatku je to pre neho prirodzene, mne to bolo zvlastne, ked prisiel domov s novym parfemom alebo makeupom. Ale viem ze mi to kúpil pre moju radosť.
Ex pred ním mal problém kúpiť mi kvety na narodeniny. Tak som na to nebola zvyknutá . ALE pokiaľ by som išla teraz randit s niekym novým nemôžem to isté očakávať, lebo viem ze to nie je štandard a musím vidieť na novom partnerovi aj iné pozitíva inak to nemá zmysel
Mam kamarátku, ktorej muž z každej služobky donesie nejaký darček bud oblečenie alebo niečo uz cele roky , pre neho je to prejav lásky ona je za to vďačná, ale sama si uvedomuje ze to nie je štandard medzi mužmi