Hľadanie životného partnera pred tridsiatkou
Ahojte.. píšem sem prvý príspevok a chcela by som zdielať moje aktuálne pocity.. Poslednú dobu rozmýšlam, aké to bude ak sa náhodou nenájde životný partner.. Na jednej strane ma to troška desí, pretože by som chcela mať aspoň 1 dieťatko ale na druhej strane ho nebudem chcieť mať a aby som bola slobodná matka.. Mám pár rokov do 30 a 2 roky som sama.. 4 roky som žila v nemecku, študovala na vš a aj pracovala a tam som mala priateľa, ktorý bol síce balkánec ale neskutočne dobrý chlap.. Po 2 rokoch sme sa rozišli, ja som sa potom vrátila na slovensko a odvtedy si tu nejak nikto nenašiel, resp. záujemcov som aj mala ale ženatých alebo takých čo boli s prepáčením úplné trúby, plačkovia alebo naťahovači času alias ani tak ani tak a neviem čo chcem a po mesiaci a pól stretávania sa zvykol odmlčať potom sa objavil proste nič pre mňa.. Ja by som veľmi chcela muža, ktorý vie čo chce, nebude hrať žiadny hry a naháňať si na mne ego, je pracovitý, sebavedomý, slušný, dominantnejší, verný a inteligentný. Nemusí zarábať majland to absolútne, ja viem samu seba slušne uživiť len mám pocit, že práve tieto vlastnosti dnes nájsť je obrovský problém.. Čo sa týka mňa ako takej, ja sa mám dobre aj sama, mám blízke kamarátky, chodím na pilates, ktorý ma baví, mám psíkov, prácu, ktorá ma napĺňa a vie aj celkom dobre uživiť, mám celkom dobré rodinné zázemie ale občas tá polovička chýba.. Už som skúšala cez známych ale vôbec to nekliklo a prišlo mi to celé také nasilu, tak som to nechala tak...
@anonym_autor par rokov do 30 znamena 24, 28? Podla nazvu som myslel, ze mas cez 40tku... 20tnici su este mladi ludia a cely zivot pred sebou.
@anonym_afe9cc 27 ale ja by som osobne prijala tak o 10 rokov staršieho.. takých si aj vyberám podľa možností.. S mladými mi je jasné že to by bolo ťažké
@anonym_autor par rokov do 30 znamena 24, 28? Podla nazvu som myslel, ze mas cez 40tku... 20tnici su este mladi ludia a cely zivot pred sebou.
@anonym_afe9cc kľud. Máš minimálne 10 rokov na to aby si mala dieťa. Za ten čas sa kľudne môže nájsť niekto vhodný pre teba. Nie je nič horšie ako tlačiť na pílu a skončiť s niekým "nevhodným". Ja som spoznala priateľa keď som mala 31 a tiež som si v tvojom veku myslela že už si nikoho nenájdem.
@anonym_afe9cc 27 ale ja by som osobne prijala tak o 10 rokov staršieho.. takých si aj vyberám podľa možností.. S mladými mi je jasné že to by bolo ťažké
@anonym_autor úplne Ťa chápem, ale naozaj to chce trpezlivosť a zúčastňovanie sa spoločenských udalostí. Možno pravidelná návšteva fitka, turistický klub....Skúsila by som možno aj speeddating. Kvalitný, charakterný muž sa hľadá oveľa ťažšie ako žena
@anonym_autor neodpisuj nikoho kvôli veku (OK, 40+ je už asi veľa), napodiv, poznám aj mladších, rodinne založených - napr. 27 a už ženatý a 2 deti do 4r.
@anonym_autor úplne Ťa chápem, ale naozaj to chce trpezlivosť a zúčastňovanie sa spoločenských udalostí. Možno pravidelná návšteva fitka, turistický klub....Skúsila by som možno aj speeddating. Kvalitný, charakterný muž sa hľadá oveľa ťažšie ako žena
@dobromila snažím sa 🙂 chodím občas aj do fitka ale skor ten pilates no😀
@anonym_autor Treba mat aj plan B. Urcite veci su skratka mimo nasu kontrolu. Nevies ovplyvnit, ci niekoho stretnes alebo koho stretnes. Vacsinou je to skor o kompromise, ze proste budes pri sebe tolerovat niekoho, kto tie tvoje poziadavky nesplna, alebo ak chces takeho, co splna, mozno zostanes sama.
takto ti poviem chciet je pekna vlastnost 🙃 a to nehovorim teraz v zlom.V dnesnej dobe je ozaj problem najst niekoho normalneho do zivota a to som zena davno po 30 skor pred 40 a tiez mi uz usiel asi vlak.Chlap nikde,rodina nikde myslim dieta.Ja len ze nie si sama a su aj starsie o nieco od teba co to takto mame a teraz co? mame sa obesit? ja mam pocit cim clovek aktivnejsie hlada, tym je to horsie.A niekto ani nemusi hladat nic pre to nerobi absolutne nerobi nevyhladava a najde si ho to samo.To nechapem.Asi sa treba len zmierit s tym tak ok ostanem mozno sama a potom sa niekto objavi niekedy snad
@anonym_autor ja som bola v tvojej situácii, aj pocity som mala podobne. Už som vydatá a mám rodinu. Ale v tom čase som naozaj pochybovala, či si nájdem životného partnera. A toto by som odkázala svojmu mladšiemu ja a odkazujem to aj tebe: urob si zoznam vlastnosti, ktoré požadujes. Zvolni z tých nárokov, ktoré nie sú dôležité. A nehľadaj. Ži, užívaj si mladosť, venuj sa sebe, svojim koníčkom, buď šťastná. Všetko sa vyrieši a príde v správny čas. Musíš nastaviť svoju myseľ takto, lebo keď budeš na to tlačiť, bude to nasilu a nikdy to nebude ono.
Nemyslím si, že je z racionálneho pohľadu rozumné hľadať muža vo vekovej kategórii 35-40. Tam už budú prakticky všetci perspektívni rozobratí a zostáva len second-hand (rozvedení, s rôznymi neprerušiteľnými väzbami na ex-ky kvôli deťom) alebo rigidní začínajúci starí mládenci alebo nestabilní donchuani.
Skús sa preorientovať na svoju vlastnú vekovú kategóriu, 27 už nie sú úplné uchá, a skôr máš šancu, že nájdeš nejakého, s ktorým si vybudujete celoživotné partnerstvo a rodinu od začiatku. Možno ti chýba niečo ako "otcovská istota" a preto hľadáš partnera staršieho, dominantnejšieho, ktorý niečo z otca kompenzuje, ale žiaľ takí muži to často nevnímajú ako že dvaja vytvárajú spoločný nový život, ale že do JEHO života vstúpila žena, a tak ako prišla, môže časom aj odísť.
@anonym_autor skus to nejako atraktivne zaobalit do titulku na zoznamke a uvidis.