Hluční susedia v paneláku
Predtým som bývala na najvyššom poschodí... Teraz bývam na štvrtom a susedia nad nami vkuse dupocu, nahlas sa rozprávajú a to podotýkam aj v noci, hluk akoby stále presúvali hore dole nábytok.. sú to taki podivini, takže predpokladám,že slušne upozornenie nebude mať žiaden účinok...navyše fajčia tak, že trusia popol z balkóna, ktorý mi padá rovno na môj balkón...máte aj vy také problémy či som jediná? Zaujímalo by ma, či ten hrmot,vravu, počuju aj ich susedia vedľa alebo nad nimi alebo sme vychytali "to najlepšie" len my... 😭😡
Žiaľ ja si myslím ze v bytoch sa to takto všetko ozyva aj keď človek normálne chodi nemusí vyslovene naschvál dupať 😄 tiež som bývala už uprostred bytovky a teraz bývam na najvyssom ale ja to nepovažujem za nejakú extra zmenu. Susedov zo spodu počujeme tak ci tak a z kúpeľni sa to ozyva tak, že počujeme ajsusedove deti ked sa večer kúpu a to sú 4 poschodia pod nami medzi nami nikto deti nema 😅 mimo toho ak mame doma ticho pocit ze susedia pozerajú telku a to si nemyslím ze ju majú nejak nahlas skratka v bytoch to takto počuť. Ale čo sa týka toho fajčenia to by som ich určite šla upozorniť nech si klepu do popolníka a nie dole balkónom
@sabinami tak to má zaujímali, či počuť aj susedov odspodu. Lebo mi sme krajný byť, takže po jednej strane bytu nie je nikto. Vlastne so susedami máme len dve steny spoločne... Fajčí aj suseda vedľa, takže ja veľkom akoby ani nemám, lebo nemôžem tam dať pradli alebo sedieť kvôli smradu. No sú to chudáci, tsk sa im aj bojím ísť niečo povedať, aby to nebolo ešte horšie,aj s tými cigaretami...
Žiaľ, v byte počuť všetko 🫣
Bývam na 2, pod nami majú 2 deti a počuť ich tak akokeby mi nad hlavou behali a pritom nad nami nikto deti nemá...ja mám tiež deti tak určite počuť aj ich hore
Napríklad počujem aj to keď susedovi zvoní budík ráno 🤣
Mám hlučnú jednu susedu, sprepáčením jej drbe niečo vyše roka. Ale je to jej osobnosť, nie panelák, čo robí jej byt hlučný - vypeckovaná telka, nočné upratovanie a štahovanie nábytku, prechádzanie sa po plávačke v lodičkách..... Ostatné byty sú pomerne kľudné, len klasické zvuky, bez vrieskania a podobne. Nie je to o panelákoch ale o ľuďoch v tých bytoch.
Ja som minule v noci nemohla spat, nestava sa mi to casto.. a normalne som pocula suseda cez 3 byty ako chrape... vravu pocujem rano bezne ... vstavam o 5 - sused uz vtedy hovori zene "spravim ti druhu kavu?" (to kedy vstavajú ked o piatej piju druhu kavu netusim).. pocujem ked sa kupu, pustaju vodu... nikto nie je prilis hlucný, vsetci su to slusní ludia.. no byvam v byte a nejak mi to neprekaza...
Ja som minule v noci nemohla spat, nestava sa mi to casto.. a normalne som pocula suseda cez 3 byty ako chrape... vravu pocujem rano bezne ... vstavam o 5 - sused uz vtedy hovori zene "spravim ti druhu kavu?" (to kedy vstavajú ked o piatej piju druhu kavu netusim).. pocujem ked sa kupu, pustaju vodu... nikto nie je prilis hlucný, vsetci su to slusní ludia.. no byvam v byte a nejak mi to neprekaza...
@ajko2011
@martinka17
@mirola no ja si tiež myslím, že je to aj o ľuďoch. Práčky, záchod atď to chápem...ale fakt nerozumiem čo robia denne s nábytkom...teda tsk to vyzerá... Taký zvuk... A najlepšie že večer o desiatej vypnem telku a oni vtedy začnú. Furt im niečo padne. Dodávam do stuplaki v ušiach... A to fajčenie, oni trusia dole, druha suseda ja balkón hneď vedľa nás. Je medzi nimi asi 10 CM. Rozmýšľam nad zasklenim...ale neviem či ten dorast neprejde cez tie špary...
*smrad
No ja neviem či je to tým,že sú susedia nad nami aj pod nami...predtým som bývala v paneláku, kde bolo ticho,lebo tam žili ľudia 50+, takže to bol fakt klud
Skús začať komunikovať - v byte nadomnou je mladá baba, veľmi energická grékyňa - hodiny telefonovala, počula som všetko. Slušne som zaklopala, vysvetlila, že ju počujem, že hlavne v noci neviem spať (snažila som sa niekoľko mesiacov si na to zvyknúť najprv). Ona sa zasmiala, ospravedlnila, že nepozná život v paneláku a netušila, že ju tak počuť 🙂 Od vtedy je tichšie.
fajcenie lezie na nervy aj mne, ak nezavriem okna rano ked idem do prace mam zadymeny cely byt... bez srandy.. ale teda s tym nic nespravim, beriem to ako dan za spolunazivanie v bytovkach... byvala som aj v dome tam taky problem nebol... zas tam boli ine problemy..
fajcenie lezie na nervy aj mne, ak nezavriem okna rano ked idem do prace mam zadymeny cely byt... bez srandy.. ale teda s tym nic nespravim, beriem to ako dan za spolunazivanie v bytovkach... byvala som aj v dome tam taky problem nebol... zas tam boli ine problemy..
@mirola áno aj v dome je to rôzne do susedmi ... Presne ja v tej izbe ani nevetram, kde je balkón... Vetram len v druhej a otvorím dvere,aby sa vetrala aj balkónova izba...
Skús začať komunikovať - v byte nadomnou je mladá baba, veľmi energická grékyňa - hodiny telefonovala, počula som všetko. Slušne som zaklopala, vysvetlila, že ju počujem, že hlavne v noci neviem spať (snažila som sa niekoľko mesiacov si na to zvyknúť najprv). Ona sa zasmiala, ospravedlnila, že nepozná život v paneláku a netušila, že ju tak počuť 🙂 Od vtedy je tichšie.
@martinka17 no vieš minule ten sused ožratý zvonil u mňa, neviem či ti zmýlil poschodie alebo o čo mu išlo, s fľašou v ruke. Tak sa aj bojím ísť s nimi do konfliktu... Takých ľudí provokovať... A ak by mal niekto radu riešiť fajčenie s domovnickiou, tak ona fajčí tsk isto. Býva síce na druhom ale tiež si pekne trusi popol dole z balkóna...
Jasné že to počuť...keď pride suseda z Anglicka tak počujem všetko, vrátane prdov na záchode, splachovania, práčky čo má v kuchyni a hlavne zvukov pri sexe, keďže suseda aj jej partner to robia dosť hlučne😁😁😁😁 a ešte im aj vŕzga posteľ...našťastie sú väčšinu roka mimo SK
Jasné že to počuť...keď pride suseda z Anglicka tak počujem všetko, vrátane prdov na záchode, splachovania, práčky čo má v kuchyni a hlavne zvukov pri sexe, keďže suseda aj jej partner to robia dosť hlučne😁😁😁😁 a ešte im aj vŕzga posteľ...našťastie sú väčšinu roka mimo SK
@rachel36a preboha 🥺🥺🥺vidím že sú na Tom ľudia aj horšie..ináč tieto zvuky pri sexe som zažívala v Anglicku keď som bola aupair. Mala som izbu vedľa nich, ale neskutočne dačo ...
@rachel36a tak máš šťastie,že tam nežijú natrvalo 🙂
Ako toto je daň za bývanie v paneláku...neriešim to ani keby tam boli stále...od susedov vedľa stále počujem keď jej muž pisti...nas určite tiež počuť, keď syn hrá na klaviry, alebo skáče ako koza keď hrá hry s kinectom a pod...a k tomu nábytku....nemusia nič sťahovať, ale vieš ako strašne počuť keď odtiahnes stoličku po dlažbe? By si neverila...
Ako toto je daň za bývanie v paneláku...neriešim to ani keby tam boli stále...od susedov vedľa stále počujem keď jej muž pisti...nas určite tiež počuť, keď syn hrá na klaviry, alebo skáče ako koza keď hrá hry s kinectom a pod...a k tomu nábytku....nemusia nič sťahovať, ale vieš ako strašne počuť keď odtiahnes stoličku po dlažbe? By si neverila...
@rachel36a no veď to že oni furt odsťahujú asi stoličky alebo čo. No mala dom hľadať byť na najvyššom poschodí 🤣
bývame v dome a neskutočne počujem keď niektoré z detí vytiahne spodný šuflík na posteli.... na tej plávačke sa to ozýva neskutočne. keby bola guma napr. tak to tak nepočuť.
U nás suseda pod nami ma 2 deti, neustály vresk, krik, dupanie,buchanie o steny, skákanie a podobne, doslova nám už duneli steny...bolo to aj po 22:00 dovtedy kým sme sa viacerí susedia nenaštvali do takého štádia, že sme ju počuli my o poschodie vyššie a všetky byty na jej poschodí okolo...dohovor 0 bodov, ani neotvorila dvere, rovno sa volala polícia, bola tu 2x a odvtedy je po 22:00 pokoj , pokiaľ je veľký hluk, ide sa jej klopat a stíši sa to u nich, nič iné nepomohlo... Po nejakej dobe sama povedala,že jej je nepríjemné keď sa na ňu musí volať polícia, že keď zaklopeme otvorí a skúsi deti utíšiť, ze už nevie čo s nimi a sú nezvládnuteľné.
U nás suseda pod nami ma 2 deti, neustály vresk, krik, dupanie,buchanie o steny, skákanie a podobne, doslova nám už duneli steny...bolo to aj po 22:00 dovtedy kým sme sa viacerí susedia nenaštvali do takého štádia, že sme ju počuli my o poschodie vyššie a všetky byty na jej poschodí okolo...dohovor 0 bodov, ani neotvorila dvere, rovno sa volala polícia, bola tu 2x a odvtedy je po 22:00 pokoj , pokiaľ je veľký hluk, ide sa jej klopat a stíši sa to u nich, nič iné nepomohlo... Po nejakej dobe sama povedala,že jej je nepríjemné keď sa na ňu musí volať polícia, že keď zaklopeme otvorí a skúsi deti utíšiť, ze už nevie čo s nimi a sú nezvládnuteľné.
@veronikah96 tak som prekvapená že takto počuť ľudí ktorí žijú pod vami...tak aj tých našich bude. Teda rozmýšľam, či sú tu vlastne oni nakoniec...
No v našom prípade sme aj v podstate zistili prečo. Sused,ktorý u nich raz bol nám rovno povedal,že sa ani nediví, že sa to u nás tak ozýva, lebo jednak v novostavbe sú proste tenšie steny, cez ktoré sa všetko ozýva a druhá vec je,že pod nami majú znížený strop, ale očividne to nie je urobené dobre...sused sa vyjadril,že je to také svojpomocné ekonomické zníženie stropu a pri tom ako je to urobené sa to u nás musí ešte viac ozývať...
ja pocujem aj spodnych pod nami. ked dupocu ako kone.
toto je dan byvania v panelaku.
ja pocujem aj spodnych pod nami. ked dupocu ako kone.
toto je dan byvania v panelaku.
@balerina2025 no tak asi si nenavyberam, tým že som doteraz bývala v klientom vchode, som asi v šoku..
Nam tiez sused klopal ci presuvame kazdy den nabytok a my uz mesiace zariadene a nic sme nerobili a dodnes nevie odkial to ide…za popol by som im jednu pleskla, z toho by ma drblo
Fajčenie škodí viacerým. Ak niekto fajčí v okne a mám otvorenú vetračku. Musím zatvoriť. Aj keď je smrad pri varení mäsa z bytunku,- pre psa tak varia nado mnou. Buchot je počuť ak majú plávajúcu podlahu. Aj brechot psa. V noci som sa zobudila akoby papagaj škriekal.
Ak sa im bojíš povedať osobne, napíš na papier a vlož do obálky. Oni si toho neuvedomujú. Ak by nebola zmena, povedz to domovníkovi. Také niečo sa už riešilo i na domovej schôdzi a riešil to i bytový správca.
Fajčenie škodí viacerým. Ak niekto fajčí v okne a mám otvorenú vetračku. Musím zatvoriť. Aj keď je smrad pri varení mäsa z bytunku,- pre psa tak varia nado mnou. Buchot je počuť ak majú plávajúcu podlahu. Aj brechot psa. V noci som sa zobudila akoby papagaj škriekal.
Ak sa im bojíš povedať osobne, napíš na papier a vlož do obálky. Oni si toho neuvedomujú. Ak by nebola zmena, povedz to domovníkovi. Také niečo sa už riešilo i na domovej schôdzi a riešil to i bytový správca.
@isis234 domovnicka fajčí tak isto 🤔 trusi popol von z balkona
hmm, to nie je dobre,,, taká to nebude riešiť.. Napíš to do obálky a do schránky. Alebo na nástenku dať. Možno sa i ostatní ohlásia
No klasika..ja mam to iste.. Izolacia ziadna. Povujem. Vsetko ako ty.. Neviem co s tym tiez. Je to hrozbe dohovor nepomohol

Žiaľ ja si myslím ze v bytoch sa to takto všetko ozyva aj keď človek normálne chodi nemusí vyslovene naschvál dupať 😄 tiež som bývala už uprostred bytovky a teraz bývam na najvyssom ale ja to nepovažujem za nejakú extra zmenu. Susedov zo spodu počujeme tak ci tak a z kúpeľni sa to ozyva tak, že počujeme ajsusedove deti ked sa večer kúpu a to sú 4 poschodia pod nami medzi nami nikto deti nema 😅 mimo toho ak mame doma ticho pocit ze susedia pozerajú telku a to si nemyslím ze ju majú nejak nahlas skratka v bytoch to takto počuť. Ale čo sa týka toho fajčenia to by som ich určite šla upozorniť nech si klepu do popolníka a nie dole balkónom