icon

Ignoruje vás manžel, keď máte depresiu?

Včera o 03:35
Strana
z2
autor
Včera o 03:37

@anonym_autor aj vám sa stáva, že v čase najťažšej depresie Vás manžel, partner najviac ignoruje? Nerozpráva sa, nepohladi. Inak je ok. Len keď to najviac potrebujem, som v tom sama s kadejakých myšlienkami 😔. Neznesiteľná psychická bolesť.

anonym_a553bd
Včera o 03:51
@anonym_autor

@anonym_autor aj vám sa stáva, že v čase najťažšej depresie Vás manžel, partner najviac ignoruje? Nerozpráva sa, nepohladi. Inak je ok. Len keď to najviac potrebujem, som v tom sama s kadejakých myšlienkami 😔. Neznesiteľná psychická bolesť.

@anonym_autor A nemas na to lieky?Neds sa to nejak obplyvnit ta depresia?Neveis jej predost inym myslwnim?

vilma7
Včera o 04:05

Keď je inak partner ok, tak mu povedz co od neho ocakavas v case depresie. Mozno si mysli ze chces mat svaty pokoj. Kazdy potrebuje nieco ine.

autor
Včera o 04:11
@vilma7

Keď je inak partner ok, tak mu povedz co od neho ocakavas v case depresie. Mozno si mysli ze chces mat svaty pokoj. Kazdy potrebuje nieco ine.

@vilma7 veľa som o tom hovorila, on jednoducho povie, že vtedy som ako vymenená, rozprávam veci, ktoré si ani nepamätám a nevie ako reagovať. Lebo počuje len výčitky na všetky strany, tak je radšej v úzadí a čaká, kým to obdobie prejde. A mňa ničí pravé tento postoj. On sa tým vlastne chráni. Čo je pochopiteľné. Zatiaľ čo ja mám tendenciu skoncovať. Keď som v tom ťažkom stave, nie som schopná ani myslieť, už som sa naučila, že lepšie prespať toto obdobie.

autor
Včera o 04:14
@anonym_a553bd

@anonym_autor A nemas na to lieky?Neds sa to nejak obplyvnit ta depresia?Neveis jej predost inym myslwnim?

@anonym_a553bd beriem lieky, aj troje. Pijem čaje, robím detox. Príde problém a som mimo

anonym_281ded
Včera o 04:23

@anonym_autor skús si predstaviť, keby manžel mával také stavy ako ty, ako by si to opakovane zvládala. Ono to nemusí byť až také ľahké, ako sa zdá. Každý má aj svoje vnútorné prežívanie a problémy. Ty ho podporuješ, keď to najviac potrebuje, spôsobom aký vyhovuje jemu?

sims4
Včera o 04:25
@anonym_autor

@anonym_autor chápem aj tvoj postoj ale na druhej strane aj jeho postoj, že sa tak vlastne bráni ako si to ty napísala. Čo je podľa mňa super je to, že je stále pri tebe, aj keď ako opisuješ je v úzadi ale je s tebou a to je si myslím hlavné!

autor
Včera o 04:30
@anonym_281ded

@anonym_autor skús si predstaviť, keby manžel mával také stavy ako ty, ako by si to opakovane zvládala. Ono to nemusí byť až také ľahké, ako sa zdá. Každý má aj svoje vnútorné prežívanie a problémy. Ty ho podporuješ, keď to najviac potrebuje, spôsobom aký vyhovuje jemu?

@anonym_281ded dufam, že áno ak sa mi zdôverí. Ak sa nezdôverí, viem, že to chce riešiť mimo mňa, nás. Len ja dávam očividne signály o tom, že by mi pomohla ta zmienovana "opora" a nič. Možno nevie ako. Ale hocičo by bolo lepšie ako nič, ignoracia. A možno to jeho "nič" je akýsi osobný filter aby sa pri mne nezblaznil aj on, všakže

anonym_cb3c34
Včera o 04:36

Ahoj, ako dlho uz trva tento tvoj stav?
Ja mam dceru s depresiou a tiez uz nevladzem.
Ten negativizmus ma neskutocne ubija. Cize Tvojho manzela aj chapem. Nie je terapeut ako ani ja nie som terapeut a je to pre nas tazke. Nikto netvrdi, ze Vy to tazke nemate, ale nevieme to spracovat ako by ste potrebovali. Ako si napisala- potrebujeme chranit aj seba, aby sme vobec dokazali fungovat.

autor
Včera o 04:42
@anonym_cb3c34

Ahoj, ako dlho uz trva tento tvoj stav?
Ja mam dceru s depresiou a tiez uz nevladzem.
Ten negativizmus ma neskutocne ubija. Cize Tvojho manzela aj chapem. Nie je terapeut ako ani ja nie som terapeut a je to pre nas tazke. Nikto netvrdi, ze Vy to tazke nemate, ale nevieme to spracovat ako by ste potrebovali. Ako si napisala- potrebujeme chranit aj seba, aby sme vobec dokazali fungovat.

@anonym_cb3c34 u mňa roky. Ja nezvládam od ranej dospelosti problémy, ako som nemohla otehotnieť. Ťažká choroba v rodine, všetka ťarcha na mne atď atď. Nie každý je silný. Možno na prvý pohľad. Veci sa nabaluju. Výchova, prostredie v detstve atď atď. Takže ja sa liečim dlho. Ale ak život ako tak ide, viem byť aj šťastná. Ale ak sa kazí ako od r. 2020 mi ide všetko dolu vodou. Dcéru si chráň, treba jej nasluchat a čítať aj medzi riadkami, nesúdit, byť jej oporou a ľúbiť ju

mandzula
Včera o 04:47
@anonym_autor

@anonym_cb3c34 u mňa roky. Ja nezvládam od ranej dospelosti problémy, ako som nemohla otehotnieť. Ťažká choroba v rodine, všetka ťarcha na mne atď atď. Nie každý je silný. Možno na prvý pohľad. Veci sa nabaluju. Výchova, prostredie v detstve atď atď. Takže ja sa liečim dlho. Ale ak život ako tak ide, viem byť aj šťastná. Ale ak sa kazí ako od r. 2020 mi ide všetko dolu vodou. Dcéru si chráň, treba jej nasluchat a čítať aj medzi riadkami, nesúdit, byť jej oporou a ľúbiť ju

@anonym_autor Zober si, ze psycholog, psychiater studuju roky, vybrali si toto povolanie, lebo vacsina z nich to robit chcela, nasla sa v tom. Tvoj muz do toho spadol. Vobec nemusi vediet, ako s tebou komunikovat. Od manzela bezne necakame, ze nam zoperuje slepak, lebo je nas manzel. Depresia je rakovina duse, necakaj, ze ju bude liecit. Ja mam dieta s diagnozou, casto som v uzkych, neviem, co povedat, ako sa k urcitym veciam postavit, plus to extremne vycerpava, takze tvojho muza aj chapem. A, samozrejme, aj teba, ani ty si si tento stav nevybrala.

autor
Včera o 04:49
@sims4

@anonym_autor chápem aj tvoj postoj ale na druhej strane aj jeho postoj, že sa tak vlastne bráni ako si to ty napísala. Čo je podľa mňa super je to, že je stále pri tebe, aj keď ako opisuješ je v úzadi ale je s tebou a to je si myslím hlavné!

@sims4 áno. Mne už viackrát povedali, že si viem identifikovať problém. Hm a paradoxne mi je o to horšie. Lebo viem ako, prečo, začo je všetko na figu. Teória ok ale neviem s tým pohnúť, emocionálne nula bodov. Neviem pracovať so psychikou ani náhodou a sú momenty, kedy vidím len jedno východisko

autor
Včera o 04:51
@mandzula

@anonym_autor Zober si, ze psycholog, psychiater studuju roky, vybrali si toto povolanie, lebo vacsina z nich to robit chcela, nasla sa v tom. Tvoj muz do toho spadol. Vobec nemusi vediet, ako s tebou komunikovat. Od manzela bezne necakame, ze nam zoperuje slepak, lebo je nas manzel. Depresia je rakovina duse, necakaj, ze ju bude liecit. Ja mam dieta s diagnozou, casto som v uzkych, neviem, co povedat, ako sa k urcitym veciam postavit, plus to extremne vycerpava, takze tvojho muza aj chapem. A, samozrejme, aj teba, ani ty si si tento stav nevybrala.

@mandzula pravda, často si aj vravím načo ja som sa vydala.... Že takto kazím životy nevinným ľuďom. Vtedy som ale bola úprimne šťastná

anonym_9d7eee
Včera o 04:53

Mám to tak isto, bolí to presne tak isto.

mandzula
Včera o 04:54
@anonym_autor

@mandzula pravda, často si aj vravím načo ja som sa vydala.... Že takto kazím životy nevinným ľuďom. Vtedy som ale bola úprimne šťastná

@anonym_autor Toto su pre nas laikov velmi tazke debaty, lebo vlastne ani nevieme, co povedat, aby sme este viac neublizili. A asi takto nejak podobne to vnima aj tvoj manzel. Drzim palce, aby ste to zvladli🙂

autor
Včera o 05:01
@mandzula

@anonym_autor Toto su pre nas laikov velmi tazke debaty, lebo vlastne ani nevieme, co povedat, aby sme este viac neublizili. A asi takto nejak podobne to vnima aj tvoj manzel. Drzim palce, aby ste to zvladli🙂

@mandzula a práve za tento tvoj komentár ľudský ďakujem. Ani nevieš ako. Menej je často viac. Toľko ľudí napíše a... K "ničomu". Možno naozaj na tej psychiatri by som prišla na iné myslienky, zhovárala sa s ľuďmi s podobnými problémami.

anonym_3dc297
Včera o 05:03
@anonym_autor

@anonym_autor áno bohužiaľ ontake niečo neuznáva .. depresie .. on je stále dobre naladený aj mu závidím .

autor
Včera o 05:12
@anonym_3dc297

@anonym_autor áno bohužiaľ ontake niečo neuznáva .. depresie .. on je stále dobre naladený aj mu závidím .

@anonym_3dc297 s vy poznáte môjho muža? Či som sa nechtiac zaplietla🙂

otvorena
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
tykat
Včera o 05:41
@anonym_autor

@vilma7 veľa som o tom hovorila, on jednoducho povie, že vtedy som ako vymenená, rozprávam veci, ktoré si ani nepamätám a nevie ako reagovať. Lebo počuje len výčitky na všetky strany, tak je radšej v úzadí a čaká, kým to obdobie prejde. A mňa ničí pravé tento postoj. On sa tým vlastne chráni. Čo je pochopiteľné. Zatiaľ čo ja mám tendenciu skoncovať. Keď som v tom ťažkom stave, nie som schopná ani myslieť, už som sa naučila, že lepšie prespať toto obdobie.

@anonym_autor si chorá, lieč sa. Nech si neznicis vztah. Depresia je choroba, hlavne ak si v takom stave ako pises. Vtedy ziadne objatie nepomoze.

2691
Včera o 05:57
@anonym_autor

@anonym_autor ahoj,tvoj manžel možno trpí spolu s tebou.Dava to najavo svojim mlčaním.
Premôž sa a prídi za ním, objim ho a povedz mu, že ho máš rada.Ďalej ho nechaj, nech sa aj on trošku vyrovnáva so svojimi pocitmi.
Prečítaj si knihu Šlabikár šťastia.Čitaj pomaly.
Dá sa pri nej nabrať optimizmus, ktorý tak veľmi potrebuješRaz som počúvala rozhovor s herečkou Zdenkou Gruberovou, ktorá našla doma svojho mŕtveho syna.Dostala sa do tazkychy depresiich a na psychiatriu.Tam , keď videla všetky tie stavy a uvedomila si aj ten svoj,
tak sa zamyslela a povedala si VEĎ JE TO BLBOSŤ utápať sa v depkach. Život ide ďalej.
Dostala sa z toho.Ked si v tom, prehoď svoju pozornosť na úplne iné veci.Zacni žehliť, upratovať, polievať kvety a komentuje si svoju prácu - pekne si upracem, kvetinky na mňa čakajú, manžel má má rád, teším sa tomu....
Depka prišla, privítaj ju a potom ju posli prec, ty ideš teraz niečo robiť pre seba.A píš si všetko, ako ti odporučila babenka predo mnou😝
Uvidíš, že postupne to prejde.
"VEĎ JE TO BLBOSŤ "

doriiis
Včera o 06:16

Sama vieš a tvrdis, že v tých zlých fázach nie si spokojná s ničím, čo to povie. Všetko ofrfles a vyčítas mu to. Tak ako ti má pomôcť?
Muzi rozmýšľajú inak ako my. Zatiaľ čo mi potrebujeme len rozprávať o svojich pocitoch, muzi hľadajú riešenia na problémy. A sama vieš, že on ti nemá ako pomôcť. Jedine, čo moze podľa mňa robiť, je dohliadať na to, či ten tvoj stav je taký, aký by mal byt a nevymyka sa normálu. A aby si si niečo nespravila
Ja chápem aj tvojho muža. Nemá ti ako pomôcť a podľa mňa tieto tvoje stavy na neho veľmi negatívne vplývajú tiež.

anonym_a553bd
Včera o 06:40
@anonym_autor

@anonym_a553bd beriem lieky, aj troje. Pijem čaje, robím detox. Príde problém a som mimo

@anonym_autor Ze sa zrutis z tazkej situacie?Ako to je tazke ,ked pride nieco necakane a hoavne zavazne no ak su to take bezne situacie,skus sa na to inak pozerat,niekde to zablokuj v mysli a ako by sa nic nestalo.

autor
Včera o 07:01
@tykat

@anonym_autor si chorá, lieč sa. Nech si neznicis vztah. Depresia je choroba, hlavne ak si v takom stave ako pises. Vtedy ziadne objatie nepomoze.

@tykat a čo robím? Liečim sa plus si platím psychoter

autor
Včera o 07:04

Zbytočne asi

tykat
Včera o 07:13
@anonym_autor

@tykat a čo robím? Liečim sa plus si platím psychoter

@anonym_autor vie tvoj psychiater ake mas stavy? Ako dlho a ako casto mas tieto stavy? Treba to riesit, to ze beries lieky a mas tieto stavy znamena, ze liecba nie je dobre nastavena.
Manzel ti s tym nepomoze, nema ako pri takejto depresii. A hlavne, ty ho v case ked si takto dolu vnimas velmi skreslene.
Pisem to z vlastnej skusenosti v rodine. Nenechaj to len tak, psychoterapia ano ale v takej tazkej depresii treba hlavne lieky. Nepomozu ani rady chod sa prejst, neber si to tak, skus mysliet na nieco ine. Depresia je choroba nie zla nalada, treba ju spravne liecit.

anonym_dca459
Včera o 07:45

@anonym_autor nieco mi hovori ze manzel priamo suvisi s tvojimi depresiami. Som presvedcena ze kazdou depresivnou zenou su zle vztahy v rodine. Vymlcovanie robia narcisti. Nemaju empatiu a je im to jedno. Potrebujes inu osobu s ktorou to budes zdielat, napr.psychologa, ci kamaratku.

lusilla
Včera o 07:56

Poviem ti nazor z opacnej strany, mam manzela s panickou poruchou a mava aj depresivne stavy. Nie vzdy viem a mozno aj chcem neako riesit jeho stav. Ono on ked ma depresiu alebo paniku ja skutocne neviem co robit, ked aj nieco spravim, alebo poviem tak nic nie je dobre a nic nechce nic nebude robit vsetko neguje a to po case je skutocne ubijajuce a vzdavam sa. Tiez tu je aj taky rozmer ze on ked ma tento stav vsetko ostatne je na mne, mame deti, domacnost a on pride z prace zavrie sa do izby a nefunguje v nicom. Vtedy ja musim komplet vsetko zvladat a nestiham este chodit okolo neho opatrovat ho a on mi to oplaca negativizmom a odporom. To sa proste neda. Vies kolko krat som sa pytala sama seba ze preco akoze ja silna byt musim a on nie (to ako teraz nehovorim v tom zmysle ze mu depresiu zavidim) ale ja uz som niekedy na pokraji sil a musim ist dalej. Vies kolko krat som sa pytala ze preco nikto neriesi to ako sa maju rodinny prislusnici takto chorych ludi chovat. Ked som bola s mojim otcom na rehabilitacii tak mne doktorka vysvetlila co mam robit ako cvicit ako mu pomahat, ked sme boli na chirurgii so svokrou nam povedali ako prevazovat ale kurnik nikto mi nepovedal ako sa mam spravat k muzovi ked mu je tazko z depresie, nikdy som tam nemohla ist s nim a pobavit sa o tom. Nie je to fer a chapem aj teba ale chapem aj jeho. Neporadim ti lebo ani mne nikto neporadil a neviem sa chovat v tychto situaciach. Raz mi jeho predosla psychiatricka poslala taky letacik kde bolo napisane ze ho mam respektovat, to kto bude respektovat mna tam nebolo.....

anonym_1c9b88
Včera o 08:25

Chlapi nevedia riešiť také situácie. Ale na jednej strane ho chápem. Sama mám mamu s depresiou je roky na liekoch. Otec bežne uteká radšej do garáže, k bratrancovi pomáhať lebo s ňou nevládze byť. Bohužiaľ je to kruté ale človek s chorým človekom dokáže vládať len do určitého času. Potom začne byt unavený, znechutený, smutný…. Sama viem že aj ja niekedy utekám už od mamy lebo nevládzem to jej negatívne stále počúvať…. Mám jej reálne niekedy dosť keď príde na najhorší stav. Bohužiaľ my zdraví ľudia nepochopíme fungovanie chorých. Je to ťažké. Ale musíš aj sama s tým bojovať. Ľudia utekajú od negatívnych ľudí to je fakt to si povedzme úprimne.

Strana
z2