Išli by ste do vzťahu s takýmto mužom?
Ahojte, bola tu podobná téma s mamičkárom, tak sa vás spýtam, čo by ste povedali na takúto kombo a na tohto muža a ženu, ktorí sa stretli. Išli by ste do toho? Byť tento muž a táto žena?
Pls nie zo svojho horizontu, ale ak by ste boli táto žena, alebo tento muž.
Za týchto predpokladov:
On: Vek 47r, pracujúci, bývajúci doma s mamou, 3i starší byt.
Plusy:
- inteligentný
- starostlivý
- vtipný
- verný
- pracujúci, pomerne nízky príjem oproti potencionálnej partnerke o viac ako dvojnásobne
- vie variť, postará sa o domácnosť
- k žene je pozorný, kúpi jej veci, stará sa o ňu
- neanalyzuje, nerozoberá, nerieši, nerobí si s vecí ťažkú hlavu
- naozaj vás ľúbi a ste pre neho jediná
- rešpektuje vás, vašu povahu, vaše plusy a mínusy
- je tam silná chémia, ale aj si rozumiete vo väčšine vecí
Mínusy:
- býva s mamou, pomerne silné puto, nie je tam tendencia osamostatnenia sa aj kvôli príjmu
- oveľa nižší príjem ako potencionálna partnerka
- nemá žiadne veľké ciele a motiváciu niečo dosiahnuť - je spokojný tam kde je
- nemá vodičák, nešoféruje, nemá auto
- neovláda jazyky a v zahraničí je všetko na vás, on sa nevie pohnúť
Ona vek 43r, pracujúca na strednej manažérskej pozícii, bývajúca sama, 3i byt
Plusy:
- inteligentná
- starostlivá
- organizačný typ
- vtipná
- verná
- milujúca, obetavá
- má vyššie ambície
- zarábajúca veľmi slušne
- byt, auto = samostatnosť
Mínusy:
- náladovosť / súvisiaca asi s hormonálnymi výkyvmi, ale aj povahou /
- až priveľmi samostatná v mnohých veciach = to očakáva od druhých
- vysoké nároky na seba, muža a okolie
- urážlivá a vzťahovačná /nie stále, ale je tam tento rys citeľný/
- príliš analyzuje, rozoberá situáciu, možnosti, hrozby = asi to súvisí s jej prácou
- veľká potreba blízkosti, lásky, prijatia apd.
Stacila mi prva veta. 47 byva s mamou v 3i. Nie nie nie. A nie.
NIE.
To uz by som musela byt riadne zufala, ked by som sa na takeho ulakomila.Niekolko red flag, nielen mamičkarstvo.Radsej sama ako toto.Trapila by si sa.
@anonym_autor za mna ak mas nižší prijem a mama je v 3i byte je logicke, ze pri nej ostal. Otazka skor je, ci by isiel byvat k tebe. Ak Ano, skusila by som to.
Zalezi co hladas, ak hladas istotu a pokoj, s tym, ze teda byvat spolu asi nebudete, ani hospodarit, a chces ho len na nejaku spolocnu dovolenku, vylety, kino, tak ok. Mamicka nebude zit vecne, hlavne, ked uz ma 47 rokov, tak matka ma minimalne 70. Mne by vadila ta neambicioznost, ale ty si uz asi nejdes zakladat rodinu, takze neviem, v 43 by som mozno zalovila este medzi mladsimi, ak vyzeras k svetu.
a ja ti napisem opacne, to co si napisala o sebe príliš analyzuje, rozoberá situáciu, možnosti, hrozby = asi to súvisí s jej prácou ...hm laska nieje praca, logika, bud to tam je alebo nieje, ja by som to aspon skusila, bud to bude ok alebo nie, nemas co stratit, ci chces zakladat rodinu?
Ja som sa pozastavila na vztahovacnostou ženy a neustále analyzovanie všetkých debilin so všetkých strán, po mojom povedané, len aby to neprerastlo do paranoje 🤨takže veľké mínus napríklad u mňa. Ešte väčší než žiť s mamou
Ja som sa pozastavila na vztahovacnostou ženy a neustále analyzovanie všetkých debilin so všetkých strán, po mojom povedané, len aby to neprerastlo do paranoje 🤨takže veľké mínus napríklad u mňa. Ešte väčší než žiť s mamou
@anonym_1f8ada aj ja si myslím, jej povaha je veľmi komplikovaná.
na čo si takáto žena hľadá chlapa? samostatná vo všetkom a dobrovoľne si zavesí kameň na krk v podobe chlapa čo žije s mamičkou v 47 rokoch? by som búchala šampus, že som sa chlapov ako takých zbavila a žijem si svoj sen
@anonym_autor za mna ak mas nižší prijem a mama je v 3i byte je logicke, ze pri nej ostal. Otazka skor je, ci by isiel byvat k tebe. Ak Ano, skusila by som to.
@betulinka1 toto sa da ale tolerovat u studenta VS , ktory chodi externe a z brigad nema vela penazi, nie u 47 rocneho
ja som podobna ako Ty a mam podobneho partnera ako opisujes Ty (nebyva ale s mamou)
za mna je uplne najnarocnejsie akceptovat jeho lenivu neambicioznu povahu, ja kladiem vysoke naroky na seba aj okolie, ale on to neznasa a brani sa tomu. takze som sa pri nom dost naucila viac respektovat a tolerovat rozdielnost ludi.
on je velmi tolerantny a dava mi vela lasky. mam pocit, ze zo mna robi lepsieho cloveka. ukludnila som sa pri nom, uz sa tak nezeniem za uspechom a viem lepsie prijimat sklamania a prehry.
ale chce to velmi vela tolerancie z oboch stran.
on je zas o nieco aktivnejsi, ked ma mna po svojom boku.
je to vsetko o prioritach.
Nepises, ci ma ta zena dieta?! Ak nie a chce ho mat tak ho zadarmo ziska spolu s muzom, ktoreho opisujes 🙂 Partner a dieta v jednej osobe 👌
Takze inac povedane takyto muz ta bude brzdit a budes ho vsade takat/ usmernovat atd no ako svoje dieta. Takze otazkou je co v zivote naozaj hladas? 🙂
Nemá ciele, žiadne ambície. Hmmm, to myslím ze skôr či neskôr by ti neskutočne liezlo na nervy, keďže ako píšeš, tá žena má vysoké nároky (čo nepokladám až za taký mínus, keďže ich má aj sama na seba).
Mne tam oveľa viac vecí prekáža, okrem toho bývania a neambícioznosti. V skratke, v tomto vzťahu by on nebol ten "chlap".
@anonym_autor Keď si sama taká geniálna ako si sa opísala,tak si to vymeňte veď v dnešnej dobe je to jedno.Ty kľudne ťahaj dvanástky,víkendy a on nech je doma,vari,upratuje,žehlí,pečie ti koláčiky.Kúp dom so záhradou a tam si ho nasťahuj,nech pestuje kvety a stará sa o záhradku.A asi až taká náročná ako sa tu prezentuješ nebudeš,keď ti toto čudo stači ku štastiu.Trocha kritiky nikomu neublíži.
Podľa toho, čo vlastne ona očakáva. V 43 rokoch už asi rodinu spolu zakladať nebudú. Vzťah ako taký by im aj mohol klapať, ak je tam vzájomná láska a chémia, verím, že možno časom by mohli začať žiť spolu. Chlapík má veľa dobrých plusov a myslím,že prevyšujú tie zlé
@anonym_autor Takze ked bude hovorit cudzimi jazykmi, zarabat ovela viacej, byvat v modernom byty, ALE suknickar, macho man, tak to moze byt???
Po materialnej stranke mas vsetko, chyba ti presne to, co ti on dokaze dat.
Co ked dnes mas pracu a zajtra budes nepohodlna pre niekoho alebo ochories? Dnes pracu mas, zajtra nemas. Ja som tiez robila v strednom managemente, dokazem posudit.
Kolkokrat do roka cestujes do zahranicia? Kazdy vikend?
Vies, tvoje vykyvy nalad bude ktokolvek znasat iba dovtedy, dokedy bude blaznivo zalubeny. Skus mat naroky aj na seba, pracovat na svojej povahe a nie sa vyhovarat na hormony.
Ja by som do vztahu isla, uz nie si mladica, aby si si mohla vyberat. Hlavne neanalyzuj v tomto pripade. Nie je narkoman, nema exekucie, nie je psychiatricky pacient. ( Dufam, ze ani jedno 😉).
Tak ja byt tym chlapom, nejdem do vztahu s naladovou, vztahovacnou a urazlivou zenou.
Na druhej strane, ta silna potreba lasky a prijatia moze byt dovodom tej samostatnosti, vysokych ambicii. Asi na teba ako dieta kladli vysoke naroky a mala si pocit, ze len ak budes dokonala, budes milovana. Mozno by si sa pri obycajnom chlapovi, ktory by ta mal proste len rad, preto ze si a nie preto, co si dokazala, zmenila.
len ako partnera na dlhé chvíle.
určite nie spolu bývať, a ani hospodáriť,
vzťah by bol jedine na dovolenky, turistiku, šport, - volný čas.
aj to kto vie či by ste našli spoločnú reč lebo mne sa zdá že ste aj vzdelanostne každý kdesi inde.
@anonym_autor
Treba si položiť iné otázky:
- lubim ho?
- chcem s ním fungovat celý život?
- rozumieme si, smejeme sa spolu, doplname sa?
Ty sama si stara dievka, čo nie je negativum, a urcite by nemalo byt cielom zivot len byt s niekym. To najpodstatnejsie co je, je laska. Denna praca na vztahu, ludsky zaujem, ochota, spolupatricnost, hladanie riesení, drobné skutky lásky.
Nerozumiem ani tomu, hladiet na cloveka cez peniaze a majetky. Je tu kopec zien, co zarabaju menej ako ich partneri. A kebyze chlapi zacnu riesit, ze nechcu "prizivnicku", tak tu bude na takych muzov nadavok az az.
Toto je aj dovod, preco mnohe zeny ostavaju same - lebo stale ziju v iluzii, ze muz ma zarabat viac ako ony, len si neuvedomuju ze mame rok 2025, kedy mnohe zeny su profesne uspesne, maju krasne platy, dari sa im....
Otazka je - co v zivote hladam? Hladam lasku? Alebo obchodny vztah?
@anonym_autor
- lubim ho?
Ty sama si stara dievka, čo nie je negativum, a urcite by nemalo byt cielom zivot len byt s niekym. To najpodstatnejsie co je, je laska. Denna praca na vztahu, ludsky zaujem, ochota, spolupatricnost, hladanie riesení, drobné skutky lásky.
Nerozumiem ani tomu, hladiet na cloveka cez peniaze a majetky. Je tu kopec zien, co zarabaju menej ako ich partneri. A kebyze chlapi zacnu riesit, ze nechcu "prizivnicku", tak tu bude na takych muzov nadavok az az.
Toto je aj dovod, preco mnohe zeny ostavaju same - lebo stale ziju v iluzii, ze muz ma zarabat viac ako ony, len si neuvedomuju ze mame rok 2025, kedy mnohe zeny su profesne uspesne, maju krasne platy, dari sa im....
@zmrzlinka2021 akurát dnes som videla video od jedného chlapa, ktorého názor bol, že chlap by mal "živiť" rodinu. Jasné, je rok 2025, aj žena pracuje, ale stará sa aj o teplo domova. Ale správne tam poznamenal, na čo by bol žene muž, keby šlo všetko 50:50 (ak sa na to pozeráme cez financie), nemala by v ňom žiadnu istotu atď.
ak sa na to pozriem z pohladu tej zeny - zaujimalo by ma, co presne ten muz robi (su zamestnania, ktore si velmi vazim, ale zial slabo platene), a ako sa prejavuje, ze je inteligentny. ci skor taky filozof a rojko, alebo ze ma rozhlad.
ak sa na to pozriem z pohladu toho muza - s takou zenou by som nechcela byt, ja mam rada pokoj :D
Stačí že byva s mamou nemá vodicak dnes bez auta je to bieda a je spokojný a nič nerieši. V čase krízy by žena bola na všetko sama. Za mňa nie
Mňa odrádzajú body nemá vodičák, nesoferuje, nevie jazyky, v zahraničí je všetko na mne... toto by som ja nedala. Môj muž má slabú angličtinu (dobrú nemčinu), takže tam, kde sa nedohovorí po nemecky, musím všetko riediť a ešte aj prekladať ja a občas je to únavné. Musieť to robiť pri každom výlete, to by sa mi nechcelo. Okrem toho rada sa nechám voziť.
Osobne, keby som mala svoj dobrý príjem a teda vzhľadom na vek už neplánujem deti a rodinu, by mi slaný príjem nevadil. Ak teda by bolo to jeho zamestnanie niečím zaujímavé, napr keby bol učiteľ alebo niečo podobné. Bývanie s mamou by mi tiež neprekážalo, ak by bol ochotný sa presťahovať časom ku mne.
A ešte by som chcela vedieť, či je zručný alebo má obe ruky ľavé.
Tu som skoncila: býva s mamou, pomerne silné puto, nie je tam tendencia osamostatnenia sa aj kvôli príjmu.
@zmrzlinka2021 akurát dnes som videla video od jedného chlapa, ktorého názor bol, že chlap by mal "živiť" rodinu. Jasné, je rok 2025, aj žena pracuje, ale stará sa aj o teplo domova. Ale správne tam poznamenal, na čo by bol žene muž, keby šlo všetko 50:50 (ak sa na to pozeráme cez financie), nemala by v ňom žiadnu istotu atď.
@huxy
Pre mna je divny pojem "muz zivitel rodiny". Toto sa da aplikovat v tradicnom ponimani, kedy zeny nechodili do prace. Napr. v USA, v Japonsku nie je nezvycajne, ze zena po porode deti proste nerobí pomaly do ich 15-16 rokov a ked, tak pomaly 10 hodin tyzdenne na "spestresnie zivota". Ale to musi muz zarobit.
Ale ak sa bavime o situacii, ze robia obaja, tak obaja zivia rodinu.
Moj muz napriklad zarobi menej ako ja, a je to ten najlepsi muz akeho poznam.
Problem je, ze mnohe zeny ziju v tom, ze muz ma byt tym financnym tahacom. Lenze potom zena ocakava, ze muz okrem vysypania smeti raz za tyzden este ma nieco spravit.
Ja byť chlap by som nešla do vzťahu s takou ženou 🙂
@anonym_autor
- lubim ho?
@zmrzlinka2021 ale aj zena, co hlada dominantneho chlapa, tak ho miluje, miluje ho pre to, aky je. Kazdemu z nas imponuju ine vlastnosti. Su chlapi, co netuzia po zene, co zaraba tisice, ale chce, aby vytvorila teplo domova. Nechce mat doma zenu generalku, ale tu, co zabezpecuje servis okolo fungovania rodiny, lebo sam chce mat deti, mozno aj viac deti. Ved aj u nas uz zije vela zien tymto stylom, ze nepracuju a zivitel je muz. Preto je dolezite, co hlada autorka. Mne by tento jedinec nevyhovoval. Yda sa mi nesamostatny.
@anonym_autor za mňa absolútne nekompatibilný pár. Iné svety. Ale úplne. Takže nie.
@huxy
Pre mna je divny pojem "muz zivitel rodiny". Toto sa da aplikovat v tradicnom ponimani, kedy zeny nechodili do prace. Napr. v USA, v Japonsku nie je nezvycajne, ze zena po porode deti proste nerobí pomaly do ich 15-16 rokov a ked, tak pomaly 10 hodin tyzdenne na "spestresnie zivota". Ale to musi muz zarobit.
Ale ak sa bavime o situacii, ze robia obaja, tak obaja zivia rodinu.
Moj muz napriklad zarobi menej ako ja, a je to ten najlepsi muz akeho poznam.
Problem je, ze mnohe zeny ziju v tom, ze muz ma byt tym financnym tahacom. Lenze potom zena ocakava, ze muz okrem vysypania smeti raz za tyzden este ma nieco spravit.
@zmrzlinka2021 tak ale vieš si reálne predstaviť mať pri sebe chlapa, čo napr.nezarobí ani tisícku? Príklad. Čo v prípade, že by musel financie ťahať chvílu sám, veď to by bolo trápenie. A ozaj tam vôbec nie je spoľah, že sa postará. Čo si stále myslím, ze by mala byť viac výsada mužov
@zmrzlinka2021 ale aj zena, co hlada dominantneho chlapa, tak ho miluje, miluje ho pre to, aky je. Kazdemu z nas imponuju ine vlastnosti. Su chlapi, co netuzia po zene, co zaraba tisice, ale chce, aby vytvorila teplo domova. Nechce mat doma zenu generalku, ale tu, co zabezpecuje servis okolo fungovania rodiny, lebo sam chce mat deti, mozno aj viac deti. Ved aj u nas uz zije vela zien tymto stylom, ze nepracuju a zivitel je muz. Preto je dolezite, co hlada autorka. Mne by tento jedinec nevyhovoval. Yda sa mi nesamostatny.
Ale to je v poriadku.
Len zhoršuje takyto model situaciu zien, ktore su vzdelanie, dobre zarabaju, su uspesne a proste hladaju chlapa este lepsie zarabajuceho, este uspesnejsieho.
Tym ze dnes tie zeny su uz niekde inde ako pred 30 rokmi nastava situacia, ze ostavaju v zivote same.
Z toho co pise autorka, ze je samostatna, uspesna, s dobrym platom, pochybujem, ze chce sa "odstavit" a byt gazdinou

@anonym_autor ahoj... za mna je najvacsi redflad vek a byvanie s mamou.... je to neklamny znak, ze nemal ambicie najst si cely svoj pracovny zivot lepsiu pracu , aby sa mohol osamostatnit... za mna nie... moze byt mily zlaty, ale nema ambicie... a pri zene, ktora je cinna, samostatna, ti takychto lacny pristup k zivotu casom zacne velmi nevyhovovat...