Išli by ste na Vianoce k chorému človeku?
Isli by ste stravit vianoce k cloveku, ktory je chory? (podla vsetkeho nejaky virus, co ma teraz vela ludi). My sme piati s dochodcom a takmer 3 rocnym. Ten clovek inak zostane sam.
Nie nešla...a ani nepôjdem
U našich sú tiwz chorý a neplánujem tam ísť
Šla, ved to nieje smrteľne. Bohužiaľ do dnes ľutujem ze som zmyslala tak ako mnoho z Vás tu. Moja babka dostala bežnú chrípku niekoľko rokov dozadu. Ja som mala malého syna tak som k nej nešla, len som jej odniesla hrniec polievky, vo dverách sa smiala ze neumiera ze si vie navariť. No pre istotu som k nej par dni nešla. Až potom keď mi zavolali ze zomrela. Toto je asi jediná vec ktorú neskutočne ľutujem. Od vtedy mi je jedno ci je niekto chorý alebo nie. Navštívim ho.
@matkahelka Presne tak.To by potom ani jeden zdravotník nešiel ani do práce, keďže je plné oddelenie chorých ľudí.
ja by som sa dohodla, ze pri akceptovani, ze vsetci budeme mat respirator, tak ano
Nám prišla neter na vianoce s mamou... a neter je chora. Len skoda, ze mi to dopredu aspon nenapisala. Normalne ma teplotu. 🤔 a my mame zaplateny silvestrovsky pobyt a mame dve deti... parada.
K nám chodí niekoľko krát do týždňa, popoludní na dve hodiny môj otec - vdovec. Samozrejme aj na Štedrý večer. Dnes som si však z dôvodu bolesti hrdla urobila test a som pozitívna. Otec samozrejme za týchto okolností k nám nepríde, je to pre nás prirodzené, má 80, chronické diagnózy a covid pre neho môže byť fatálny. Vianoce si posunieme, keď budeme ok. Za to riziko to nestojí. Takže odpoveď na otázku, nie neišla by som nikoho nakaziť, ani ja by som nechcela, aby niekto nakazil mňa.
s dietatom urcite nie,keby som sama tak mozno ano..ale riziko nakazy je velke .Da sa predsa pomoct podanim toho,co osoba potrebuje a zvysok "dobehnut" potom v zdravi.Vianoce nie su len pocas tychto dni ,ale mali by byt pocas celeho roka😉
Kedysi by som ti napisala to iste, čo mnohi tu - že sopel a kasel nie sú nejake choroby a neboli by pre mna prekazkou. Dnes - par dni po tom, čo sme doslova vstali doma z mŕtvych po týždni sopla a kašľa, ale takého aký sme v živote nezažili a ani covid nás tak nezložil - ti napíšem, že nie nešla by som. A aj keď áno, na Vianoce je to o nieco smutnejšie, ale myslím, že je to pochopitelne. S nami bol muž (otec deti) asi 10 minut, čo nám doniesol nejake veci. Nedal si rusko, veď pohoda. Aktualne s tym bojuje on a ak sa mu nepolepsi, zajtra budeme večerať bez neho. Netusim, čo sme to mali, ale tak nás to odpálilo, že sme len ležali a dusili sa. A to sme relatívne zdraví, neviem, čo by to spravilo napríklad mojim rodičom. Človek nikdy nevie, čo ten “soplik” znamena a čo to spôsobí druhym. Deti mam od 29.11. doma, stále idu z nejakej choroby do choroby (a to nebývajú vobec chore). Konecne sa ako tak davame dokopy a ak by sme sa stretli s niekym chorým - vedome - v rámci rodiny, celkom by som bola nas*ana. Viem, ze sa dá chytiť choroba kdekoľvek, všade je veľa chorých, ale cielene ísť medzi choru rodinu rozhodne cez sviatky neplánujem. Ja sa na to dívam inak, Vianoce nevianoce, ale asi aj preto, že jedny vianoce sme mali covid cela rodina a zial, nemohli sme sa stretnut pocas sviatkov, dokonca moji rodičia nemali ani štedrý den. Všetko sme si vynahradili potom a čuduj sa svete, malo to rovnako krásnu atmosféru, aj keď to nebolo 24. Sme dospeli a myslím, že tieto veci sa daju logicky vysvetlit. Ak to dotyčný nepochopí, nie je to môj problém. Aj keď je to rodič.
Ak by sme boli my chori, tak nejdem. Ak je chory rodič, tak by som šla.
stalo sa, ze sme mali koronu a moja mama zostala sama. Spojili sme sa cez tablety a večerali spolu online 🤷
My sme teraz s deťmi chory ostávame cele prázdniny doma
Ja by som mamu takto choru samu nenechala! Keby ja som chora neidem ju nakazit, ale keby je chora ona ani na Stedry Den necakam a idem za nou sa postarat (asi sama, ale mamu mam len jednu), tak ako sa kedysi starala ona o mna!
Určite nie ....tri roky som bola chorá na Vianoce a nerada by som si to zopakovala aj tento rok
Fuu..to je aka tazka situacia.och.
A chora osoba chce, aby ste prisli?
Dieta ma aku imunitu?
A dochodca?
Rozdelit sa neviete?
Ze napr.ked je to muzova mama, ze by tam isiel aspon k vianoc.obedu a k vecery s vami by sa vratil za vami?
Ak sa neviete rozdelit a chora osoba je bez teploty a chce, aby ste prisli, ja by som sla.
Moj ocino mal v 2.vlne kovid a nechcel, aby sme sa nakazili, bol izolovany v byte. Nosili sme mu jedlo k dveram, vitaminy, co potreboval.
Mamina bola s bratom a ja s mojou rodinou. Zvladli sme to. Svokra bola po tazkom kovide-2x ju ozivovali, tak sme sa nik nechceli nakazit a ocino to ani od nikoho neziadal..
@diaamax pise, ze byva daleko.. co ak to je svokra a tahat za nou dieta a este napr.svoju mamu? Asi by som poslala len muza s tym, ze nech sa do vecere vrati, abo by som prezila 1.veceru aj bez neho, len nech svokra neni sama.. tiez by som raz srarsia, chora nechcela byt sama na Vianoce😕
@krasolienka1 aj u nas je chripka u 3 zo 4🙉🙄😞mali sme ist na veceru k bratovi, ale maju 2mes.babo, tak z rodinnych vianoc nic nebude a zostavame izolovani doma😥
@mariynka ja sa bavila o mojej mame, keby muzova poslem jeho a jak pisete kludne bych sla sama sa o svojho rodica postarat. Aj keby bola daleko. Je to blba situacia, ale ja by som svoju mamu proste nedokazala nechat samu a choru na vianoce; je onko pacientka ma aj kopec pridruzenych diagnoz (preto by som ja chora ku nej nesla) ale ju choru by som samu nenechala aj keby som za nou mala cestovat cez celu republiku. Tazko riesit ja pisem svoje stanovisko nevieme ako to maju u autorky ja bych sla sa o mamu postarat hned a na vianoce by uz mozno bola zdrava minimalne neinfekcna a ked bola chora asi ani nemala cas vsetko chystat pre navstevu tak by som ju asi vzala ku nam
@mariynka my máme takých super svokrovcov s nimi býva aj dcera s malou a stále keď tam máme ísť a sú chory nepovedia nám to takže zas sme chory kvôli ich blbosti
Rodic by nechcel aby sme sa nakazili
@dominikakoll chápem, no podľa mňa ste urobili dobre, že ste vtedy nešli. Svorok by sa mohol nakaziť covidom od teba a mohlo by to skončiť veľmi zle už vtedy. Možno by si si to potom vyčítala. 😞
Určite by som niesla.ja mam od včera vyrozu,bola som včera na pohotovosti,nevedela som od 12tej do 17tej vstať s postele,mam 2 malé deti,šťastie ze mam svokru a ona sa o ne postarala,proste som nevládala,dali mi ATB,dnes už je lepšie.a dnes mi hovorí manžel ze po večeri keď si dáme darčeky,že spomínala včera jeho sesternica aby sme prišli,tak môj povedal ze on zoberie deti a pôjdu a ja ostanem doma.ani by ma nenapadlo tam ísť aj keď mi je lepšie,aby som ich nakazila,o týždeň odchádzajú na dovolenku ktorú majú pol roka zaplatenú,a nespravila by som to aby na ňu niesli a boli doma v horúčkach ako ja.ak ste zdravý,tak netreba riskovať ze zostanete chorý.radsej sa navštívte o pár dní neskôr.zdravie je presnejšie ako večera a darčeky. Ja tento rok nechcem žiadny darček,len zdravie
@lenuska852 A svokra sa u teba / od detí nakaziť nemohla? 🤔 veď to je to isté.
Nikdy by som nenechala mojich rodicov alebo svokrovcov, je jedno koho z nich, sameho na Vianoce . A to sa na mna nalepi vsetko
@lenuska852 takto presne sa môže zle cítiť ten člen rodiny o kom je táto diskusia....Nemyslíš?Asi by si pochopila,keby ti svokra oznámila,že nepríde,lebo sa nechce nakazit🤷♀️
@lenuska852 a tvoje deti s manzelem nemuzou nikoho nakazit? vzdyt muzou byt infenkcni diky tobe a jen se u nich ta nemoc nemusela jeste projevit.
Samozrejme žeby som isla🤦♀️🤦♀️🤦♀️

Náš najmladší je chorý, otec prišiel dnes k nám. Nemá s tym problém, často k nám chodí, aj keď sú deti choré, inak, pri 3 deťoch, by sme sa nevideli skoro nikdy, furt niekto niečo. A teda otec by bol sám. Ak by bol chorý (tak chorý, že by mal chuť na spoločnosť), v pohode by sme ho prijali, alebo šli k nemu.