icon

Je agresívne správanie partnera varovným signálom?

Včera o 11:50

Zdravím všetkých,
Rada by som počula váš názor či je podľa vás agresivne chovanie muža, keď sa mu niečo nedarí alebo ma toho veľa red flag. Mam par mesiacov priateľa, ktorý má občas stavy, keď začne strašne nadávať a hovorí, že má chuť čosi rozbiť. Dám príklad: minule nevedel kúpiť diaľničnú znamku, tak začal strašne buchat o volant a nadávať. Často aj vraví ako neznáša ľudí. Mne to normálne nepríde a bojim sa či by tuto zatiaľ nevinnu agresivitu do budúcna nepoužil proti mne. Aj ked sa ku mne zatiaľ chova fakt veľmi milo, nezdvíha na mňa ani hlas. Chápem, že každý má nejakú povahu, ale neodradilo by vás takéto chovanie od toho chlapa?

anonym_cfc228
Včera o 13:26

@anonym_autor určite je to red flag jak svet. Nebola by som s takým chlapom. Budeš len trpieť a budú trpieť deti ak by ste ich mali v buducnosti

anonym_b2144c
Včera o 13:48

rýchlo sa spamätaj. Teraz je na teba ešte milý, ale príde čas kedy ty budeš pre neho boxerské vrece.

s takýmto človekom mám skúsenosť . Roky trvalo kým som sa dala do normálu po rozvode.

marca12
Včera o 13:55

@anonym_autor Moja matka sa takto spravala. Nadavala,rozkopala vsetko okoko seba,rozbijala a ja mam dodnes z toho stres. Pri hladani partnera som si davala obrovsky pozor na nervakov. Ja pri sebe neznesiem nervaka a keby toto niejto urobil,okamzite ho odstrihnem. Tvoj priatel sa nevie ovladat a teba s nim caka peklo. Zachran sa,kym je este cas. Chces,aby takyto stres zazivali tvoje deti?

sova7
Včera o 13:59
@anonym_autor

@anonym_c285db a je s ním šťastná, nevadí jej to? Nemá z neho občas strach ?

@anonym_autor nebola by som s nikým s koho nám strach. Aj keby mi nahnal strach pár krát do roka toto je u mňa cez čiaru. Strach s niekoho nemá vo vzťahu co robiť

sova7
Včera o 14:03
@anonym_c285db

@anonym_autor vieš čo, my sa spolu stretávame a ona mi príde v pohode, nakloní sa k nemu, dá mu pusu, potlapka ho a tak. Aj on sa k nej správa milo a pekne. Keď napríklad je fotbal a vyhráva niekto iný , tak začne zúriť, vstane, nadáva, čosi dookola hundre, niečo hodí na zem tak. Žena sa smeje, nech sa nenaparuje. Potom ma začne presviedčať, že hrač je kok.t,, že takého chu.a ešte nevidel a podobne. Tiež mi je to smiešne, ale tak možno niekto by z toho mal strach, alebo stres. Je to nervák strašlivy, ale inak dobrý otec a manzel. Tak neviem.

@anonym_c285db u mňa nervak a agresívny človek nerovna sa dobrý otec a manžel. Čo je to za príklad pre deti plus nechcela by som aby zdedili takúto osobnosť. Ono je to ako s bojovým psom. Občas dačo rozhryzie občas steká inak je to zlatý havinko raz mu rupne v bedni a roztrha ťa. U nervaka ktorý so sebou nič nerobí nikdy nevis kedy mu buchnú sadze tak že ťa zmláti

anonym_551477
Včera o 14:16

@anonym_autor môj muž je taký, miestami cholericky… niekedy je to dosť otravne. On síce nenadáva vôbec, ale keď sa mu niečo nedarí, ma nulovú trpezlivosť, hneď vybuchne. Ja už si to nevšímam a väčšinou to rýchlo prejde. Beriem to tak, že je to jeho vec a mňa sa to netýka. Keď je toho veľa už aj na mňa, tak mu pomôžem. Napríklad by som mu tu diaľničnú kúpila ja, a mne to vždy ide, lebo ja som kľudna a on nervózny. Môj sa spoločným životom viac ukludnil, lebo keď nemá prave amok, tak ho cepujem za to. Inak je to citlivý človek, ferovy a berie moje pocity vážne. Čiže ja v ňom vidím veľa iných pozitívnych vlastnosti a viem s týmto jeho neduhom fungovať. Nikdy by ma neudrel ani nič také, je vyslovene pacifista, násilie neuznáva, ani také tie silácke reči ako mnoho iných mužov nemá. Ale ty sama musíš zvážiť, aké ďalšie vlastnosti ma tvoj priateľ a či s tým vieš žiť.

anonym_b43aa0
Včera o 14:54
@viestta

Vsak vyskusaj. Sprav raz tak aby sa mu nepacilo uvidis... Alebo mu poskrab auto prackou od kabelky

@viestta ako fakt toto? V zivote by ma nenapadlo niekomu len tak poskrabat auto, naschval, to je uz cez...🫣

viestta
Včera o 14:59
@anonym_b43aa0

@viestta ako fakt toto? V zivote by ma nenapadlo niekomu len tak poskrabat auto, naschval, to je uz cez...🫣

@anonym_b43aa0 nuz nepochopila si tu ironiu, ale nevadi

anonym_79a373
Včera o 15:17

@anonym_autor ale prosím ta, prečo by bol agresívny. Aj ja som taká celý život, že ma hneď všetko vytočí, rozculim sa, ponadávam, a potom sa skludnim. A môj muž odomna nikdy nechcel utekať, ako ti tu radia niektoré, že "utekaj". Toto slovo sa tu používa už v každej téme. To fakt, to je jediné čo dokážete, hneď utiecť? Poznáte slovo tolerancia? Ako vidím tak nie. To sa robí v manželstve, toleruje sa. Tak ostante slobodne, a mate po probléme.

sova7
Včera o 15:24
@anonym_79a373

@anonym_autor ale prosím ta, prečo by bol agresívny. Aj ja som taká celý život, že ma hneď všetko vytočí, rozculim sa, ponadávam, a potom sa skludnim. A môj muž odomna nikdy nechcel utekať, ako ti tu radia niektoré, že "utekaj". Toto slovo sa tu používa už v každej téme. To fakt, to je jediné čo dokážete, hneď utiecť? Poznáte slovo tolerancia? Ako vidím tak nie. To sa robí v manželstve, toleruje sa. Tak ostante slobodne, a mate po probléme.

@anonym_79a373 agresivitu netolerujem a ak mi niekto povie že neznasa ľudí má smolu ja som tiež človek nech je teda sám.

kajus_a
Včera o 15:27
@anonym_79a373

@anonym_79a373 tolerancia? Naozaj je to o tolerancii, ze ma zena tolerovat agresivne spravanie po kazdej malickosti? Ano, na zaciatku vztahu su vybuchy sem-tam a potom cim dalej tym viac, zena sa stáva doslova fackovacim panakom. Na verejnosti chlap baranok, doma cisty horor. Krik a nadavanie za kazdu malickost, a ked pridu deti, tak este horsie a nasavaju to aj tie deti. To mam tolerovat, ze vsetko, co toho chlapa naserie, ze si to odnesiem ja a deti?

anonym_09345a
Včera o 15:28

@anonym_autor je to red flag
Raz sa nahneva a dostanes cez papulu ty

viestta
Včera o 15:29
@anonym_79a373

@anonym_79a373 no neviem kde su hranice tolerancie tvojho muza, ale moje su asi inde. Krik pre kravinu, hadzanie predmetov, buchanie od zlosti do niecoho sa koriguje aj ked sa jedna o trojrocne dieta. Dospely clovek by mal vediet zvladat svoje negativne emocie aj bez nadavok, kriku, potreby na niecom alebo niekom si vybit zlost a frustraciu.

anonym_c285db
Včera o 15:42
@anonym_79a373

@anonym_79a373 tuná asi žijú ženy s nejakými nadpozemskymi polobohmi. Úplne dokonalými. V realite, by sme sa živili, aký odpad pri sebe tieto red flagove ženy majú🙄Áno, takí ľudia sú spravodlivý a férový, pociťujú nespravodlivosť a krivdu, preto sú vznetlivy. Neznamená to, že budú biť a správať sa vulgárne

sova7
Včera o 15:45
@anonym_c285db

@anonym_79a373 tuná asi žijú ženy s nejakými nadpozemskymi polobohmi. Úplne dokonalými. V realite, by sme sa živili, aký odpad pri sebe tieto red flagove ženy majú🙄Áno, takí ľudia sú spravodlivý a férový, pociťujú nespravodlivosť a krivdu, preto sú vznetlivy. Neznamená to, že budú biť a správať sa vulgárne

@anonym_c285db je tu dosť pribehov o tom kam ženy dostala tolerancia agresívneho nevhodneho a psycho spravania prevencia je dať tomu stopku ešte na začiatku.

viestta
Včera o 15:46
@anonym_c285db

@anonym_c285db alebo sebecki, a ked sa nedeju veci tak ako oni chcu, dokazu byt nielen neprijemni ale aj agesivni a dokazu si vyliat zlost na hocikom a hocicom (aj na babke, ktora sa podla nich zbytocne suchce v rade pred pokladnou).

deedol
Včera o 16:03
@anonym_c285db

@anonym_c285db spravodlivy a ferovy clovek trieska do volantu, lebo nevie kupit dialnicnu? fakt? :D no dobre no, esteze moj muz je normalny.

ivicatolic
Včera o 16:12

@anonym_autor utekaj 👉

enmery
Včera o 16:13
@anonym_c285db

@anonym_c285db Toto je najviac mimo koment na koňovi. Spravodlivý a férový vrieska kvôli dialničnej🤣Neskôr bude takto spravodlivo a férovo terorizovať ženu a deti za prkotiny. Môj kamoš takých volá "komplexák obyčajný", ktorý si neskôr komplexy a nervy vždy vybíja na partnerke a deťoch.

anonym_79a373
Včera o 16:37
@anonym_c285db

@anonym_c285db presne ako píšeš 👍. Áno, úplne sú dokonalí všetci. Do jedného 😉

autor
Včera o 16:49
@anonym_79a373

@anonym_79a373 ved práve o to ide, preto som aj tuto tému založila, lebo pre mna nie je riešenie hneď sa rozísť, to zas nie. Lebo viem ,že každý mame svoje muchy. Preto ma zaujímal názor druhých či by to tolerovali, keďže potom často pochybujem ,že možno len ja zbytočné preháňam. Je to môj prvý vzťah čiže to ani neviem s ničím porovnať.

enmery
Včera o 16:50
@anonym_autor

@anonym_79a373 ved práve o to ide, preto som aj tuto tému založila, lebo pre mna nie je riešenie hneď sa rozísť, to zas nie. Lebo viem ,že každý mame svoje muchy. Preto ma zaujímal názor druhých či by to tolerovali, keďže potom často pochybujem ,že možno len ja zbytočné preháňam. Je to môj prvý vzťah čiže to ani neviem s ničím porovnať.

@anonym_autor Nerozíď sa. O pár rokov si budeš búchať hlavu o stenu...potom si spomenieš na tento moment a horko plakať.

anonym_ecade9
Včera o 16:58

@anonym_autor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️dievčatá vy ste uz naozaj vymlete alebo co sa vam stalo? Ze zatial sa ku mne správa milo. Odpadnem. Natrénuj si kupovanie diaľničnej lebo nabudúce ti otrieska tvoju hlavu o ten volant. A vies co? Dieťa ho urcite zmeni, ked nie prvé tak tretie uz urcite a mozes sa pridať k ďalšej inteligentnej, ktorá si dokafrala život. Fakt radsej buďte same.

anonym_ecade9
Včera o 17:00
@anonym_autor

@anonym_autor vies co ok. Dajme tomu ze vsetci tu preháňame a ty mas byt tolerantná. Tak si ho otestuj. Vymyslí nieco, co vies ze ho vytočí. Ked ti streli po papuli mozno sa uvedomíš. Alebo mozno budes iba pomaly posúvať svoje hranice a vravieť si na kazdu ďalšiu facku, ze ved on to tak nemyslel, nerozidem sa predsa kvoli jednej facke. Takze urob maly test a daj nam prosim vediet ako to dopadlo.

sova7
Včera o 17:01
@anonym_autor

@anonym_autor každý ma nejaké muchy ale reagovať prehnane nervne a agresívne na už malé podnety nie sú bežné muchy ale vada charakteru. Kľudne to s ním skús. Ale život s takto výbušným človekom je náročny. Zvlášť ak je to prvy vzťah treba byť vo výbere opatrný môže ti spôsobiť zranenia ktoré sa s tebou budú ťahať celý život. Keď idem začínať s chovom zvierat nezačnem rovno s rotvajlerom ale s niečím menej náročnym. Začínať si partnerský život bez skúseností rovno s nervnym výbušným človekom zložitým na údržbu je odvaha a recept na problémy. A ked žena vyslovi vetu ktovie či len ja neprehanam je to varovný signál ze veci nejdú dobrým smerom. A to ste spolu pár mesiacov! Teraz keď by malo byť všetko sama pohoda romantika tak ty už vnímaš že to ako sa správa nie je normálne. Tvoj radar huláka ako siréna že toto nie je dobre ale ty si sa rozhodla ze ho vypnes. Dúfam že o nejaký čas tu nebudeme čítať diskusiu že máš dve deti partner na teba huláka buchol ti hlavu o stenu ale ty nemáš kam ísť

anonym_79a373
Včera o 17:18
@anonym_autor

@anonym_autor prosím ta, urob ako myslíš, tieto ženy tu asi prežili peklo so svojimi chlapmi, preto ti radia rozchod. Ale ten tvoj ti neurobil nič zlé, tak nemáš žiadny dôvod sa rozísť. A tie reči ze co bude KEĎ bude..... sú úplne zbytočné. Zatiaľ je všetko v poriadku, a keď budeš mat dôvod, tak sa aj tak rozides. A už nemám ani chuť čítať túto diskusiu lebo som vytocena z týchto žien. Držím ti palce, nech všetko dobre dopadne 😊

enmery
Včera o 17:22
@anonym_ecade9

@anonym_autor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️dievčatá vy ste uz naozaj vymlete alebo co sa vam stalo? Ze zatial sa ku mne správa milo. Odpadnem. Natrénuj si kupovanie diaľničnej lebo nabudúce ti otrieska tvoju hlavu o ten volant. A vies co? Dieťa ho urcite zmeni, ked nie prvé tak tretie uz urcite a mozes sa pridať k ďalšej inteligentnej, ktorá si dokafrala život. Fakt radsej buďte same.

@anonym_ecade9 Toto nepochopím ani ja, plne azyláky, knihy týchto ľudí a max čo sa zmôže pár smutné žžijúcich žien, že my sme dokonalé a naši partneri...ešte bude človek potrestaný za to, že vie niečo o psychológii, že si nenechá srať na hlavu od chorého jedinca. Doslova si mydlia ruky, aby s takým vadným kusom ostala ďalšia, neskúsená, neskôr si mysliaca, že je to štandard a vadnýá je vlastne ona.

enmery
Včera o 17:24
@anonym_79a373

@anonym_autor prosím ta, urob ako myslíš, tieto ženy tu asi prežili peklo so svojimi chlapmi, preto ti radia rozchod. Ale ten tvoj ti neurobil nič zlé, tak nemáš žiadny dôvod sa rozísť. A tie reči ze co bude KEĎ bude..... sú úplne zbytočné. Zatiaľ je všetko v poriadku, a keď budeš mat dôvod, tak sa aj tak rozides. A už nemám ani chuť čítať túto diskusiu lebo som vytocena z týchto žien. Držím ti palce, nech všetko dobre dopadne 😊

@anonym_79a373 Potom sa s ním nerozíde. Vychová ženské obete a mužské nuly. Často sa tu pýtajú baby, kde sa berú tie stále vadné kusy "chlapov". Nuž v takýchto partnerstvách ich vychovávajú ženy a dávajú im príklad...

sova7
Včera o 17:30
@anonym_79a373

@anonym_79a373 ty vieš asi figu o tom ako začínajú toxické vzťahy keď dostane žena facku je už tak zmagorena že neodíde je tu kopa diskusii kde to začalo úplne v pohode nič sa nestalo kašľať na varovné signály a co bude a skončilo to zle. Aby žena raz nezazila peklo je dobré sa agresívnym a inak toxickým ľuďom vyhýbať a dať si poradiť od tých ktorým vtedy na začiatku nemal kto poradit. Len škoda že skúsenosť je neprenosna. A som vytocena so žien ktoré radia takto blbu povahu ignorovať. To ako ten chlap reaguje na úplne somariny nie je v poriadku. Aj keby to skončilo ako krásny vzťah bez vážnych problémov a fyzického násilia už život s niekým kto trieska huláka hádže a rozbíja veci a nikdy nevies za čo to príde a kedy a musíš okolo neho chodiť po špičkách je o nervy a plný stresu. Život je náročný aj bez toho aby si toto mala doma. A keď prídu deti krik plač chaos zvládne to takáto vybusna povaha? Sú veci ktoré si treba dobre rozmysliet už na začiatku či chceš takto stráviť svoj život

sova7
Včera o 17:32
@enmery

@anonym_ecade9 Toto nepochopím ani ja, plne azyláky, knihy týchto ľudí a max čo sa zmôže pár smutné žžijúcich žien, že my sme dokonalé a naši partneri...ešte bude človek potrestaný za to, že vie niečo o psychológii, že si nenechá srať na hlavu od chorého jedinca. Doslova si mydlia ruky, aby s takým vadným kusom ostala ďalšia, neskúsená, neskôr si mysliaca, že je to štandard a vadnýá je vlastne ona.

@enmery bola by som opatrná aj preto že takyto chlapi si niekedy cielene vyberu neskúsenu babu čo ešte nemala vzťah nevie porovnať nema nazite lebo tu ľahšie zblbnu vychovaju si ju a vedia že im to bude skor tolerovať