icon

Je agresívne správanie partnera varovným signálom?

Včera o 11:50

Zdravím všetkých,
Rada by som počula váš názor či je podľa vás agresivne chovanie muža, keď sa mu niečo nedarí alebo ma toho veľa red flag. Mam par mesiacov priateľa, ktorý má občas stavy, keď začne strašne nadávať a hovorí, že má chuť čosi rozbiť. Dám príklad: minule nevedel kúpiť diaľničnú znamku, tak začal strašne buchat o volant a nadávať. Často aj vraví ako neznáša ľudí. Mne to normálne nepríde a bojim sa či by tuto zatiaľ nevinnu agresivitu do budúcna nepoužil proti mne. Aj ked sa ku mne zatiaľ chova fakt veľmi milo, nezdvíha na mňa ani hlas. Chápem, že každý má nejakú povahu, ale neodradilo by vás takéto chovanie od toho chlapa?

Strana
z4
deedol
Včera o 19:23
@anonym_b0cbd9

@anonym_autor odporucam sledovat ako sa sprava ku svojim rodicom, ako s nimi komunikuje, ako o nich hovori. Bolo by dobre keby si s nim riesila aj nejake konflikty a nedorozumenia, aby si videla ako reaguje. Prizna si chybu? Vie sa ospravedlnit? Snazi sa napravit to co sposobil?

To ze je nervak ked sa mu nieco nedari nie je nic nezvycajne. Vybuchne vychladne. Moj 6 rocny syn je uzasne dieta, mile zlate poslusne, objima ma, pusinkuje, ku vsetkym je dobry. Ale ked sa mu nedari tak tiez buchne. Tak isto aj moji bratia aj mm.
Musia tam byt dalsie varovne signaly ktore musis sledovat.

@anonym_b0cbd9 pri tom sestrocnom to chapem, ten sa to este len uci, ale aby sa dospeli ludia, tvoji bratia a manzel, nevedeli zregulovat? to je dost smutne.

simca06022011
Včera o 19:29

Ano.

bobbula
Včera o 20:17

@anonym_autor už si ho zažila, ako sa správa k druhým ľudom, keď sa s nimi dostane do konfliktu? Alebo ako komunikuje s niekym, keď sa mu niečo nepáči? Najvhodnejší bežný človek - nie autorita z pohľadu profesie, majetku, nadriadený… To je rozhodujuce.

anonym_e2e8c2
Včera o 20:27

@anonym_autor éj, ja by už utekala od neho

anonym_b0cbd9
Včera o 21:30
@viestta

@anonym_b0cbd9 nie, nezijeme v dokonalom svete ani obklopeni(e) dokonalymi ludmi. Len mame tolko chochmesu aby sme sa tym, ktori su pre nas nevhodni vcas vyhli.
A ano, denne stretavam takych co z nicoho nic su schopni pre totalnu sprostost (vraj opravnene) vybuchnut a nemozu si pomoct, lebo su "taka povaha"... Nastastie ako pridu, tak odidu, nemusim s nimi zit. Pre mna je "taka povaha" neakceptovatelna na spoluzitie.

@viestta to je take krasne konikovske pisat za druhych ako to maju doma. To ze niekto vybuchne ked napr surne potrebuje nieco vytlacit na tlaciarni a akurat vtedy jej zacne sibat a netlaci normalne, tak to je naozaj nieco hrozostrasne. Ja som nepisala o nejakych extremoch. A je chvalihodne ze u vas doma sa nikto nenastve. A to co svojim jedom a prskanim dokazuju niektore osoby v tejto diskusii naozaj svedci o tom, ze doma maju stastnu domacnost a romanticky vztah. Preto dokazu byt take mile a slusne komunikovat s druhymi vsak? 🙂

anonym_b0cbd9
Včera o 21:32
@deedol

@anonym_b0cbd9 pri tom sestrocnom to chapem, ten sa to este len uci, ale aby sa dospeli ludia, tvoji bratia a manzel, nevedeli zregulovat? to je dost smutne.

@deedol kto pisal ze sa nevedia zregulovat? Pisala som detaily? Reagovala som na to, ze niekedy clovek vybuchne ked napr nieco surne potrebuje a kazi sa to

anonym_551477
Včera o 21:48
@beronsche

@anonym_551477 ktovie, ako na tu jeho podľa teba zanedbatelnu zlú stránku reagujú vaše deti..
Vieš, že ich to navzdy poznačí?
Ak detí máte a on má nejakú súdnosť, rieši tie svoje vybuchy s odborníkom.

@beronsche dcéra je ako on, tiež občas vybuchne a posťažuje sa na celý svet, on je vtedy veľmi pokojný a ma pre to pochopenie. Syn je pohodak po mne, ten ma hlboko v paži všetko. Oni ho berú tak, že aha, oco sa pre niečo vytočil, o chvíľu ho to prejde. A tak to aj je. Teraz, ako sú už pubertaci sa niekedy potajme na ňom zabávajú. Ale určite nie sú žiadne chúďatká kvôli tomu. Ako som povedala, on nenadava, nerozbíja veci alebo tak… on sa len rýchlo vytočí. Ak to naozaj preženie, tak sa ospravedlní a snaží sa ovládať. Ale je proste taká povaha a sám hovorí, že keď prešvihne určitý bod, už sa proste nevie ukľudniť len tak.

deedol
Včera o 21:55
@anonym_b0cbd9

@viestta to je take krasne konikovske pisat za druhych ako to maju doma. To ze niekto vybuchne ked napr surne potrebuje nieco vytlacit na tlaciarni a akurat vtedy jej zacne sibat a netlaci normalne, tak to je naozaj nieco hrozostrasne. Ja som nepisala o nejakych extremoch. A je chvalihodne ze u vas doma sa nikto nenastve. A to co svojim jedom a prskanim dokazuju niektore osoby v tejto diskusii naozaj svedci o tom, ze doma maju stastnu domacnost a romanticky vztah. Preto dokazu byt take mile a slusne komunikovat s druhymi vsak? 🙂

@anonym_b0cbd9 otazka je, ako vybuchne. nieco ine je pofrflat si a ine je trieskat do volantu alebo do tej spominanej tlaciarne. ja som napr. dost vybusna, ale uz nemam 15r a naucila som sa brat tieto drobne problemy ako to, cim su - drobne problemy, ktore mi nestoja za nasratie. kedysi by som na pokazenu tlaciaren nadavala, teraz sa na tom radsej zasmejem. lebo uz mam urcity vek, skusenosti a nebyvam sama, ale s muzom a dietatom, ktori nepotrebuju pocuvat moje "vybuchy" pre blbosti a triast sa, kedy pride dalsi. (to neznamena, ze nikdy nekricim - ano, viem sa aj ja vytocit, ale nie pre dialnicnu znamku alebo nefunkcnu tlaciaren).

Strana
z4