icon

Je ChatGPT vhodný na riešenie vzťahových otázok?

25. júl 2025

Viem blbá tema. ale riesim teraz jeden vztah a kedze nechcem otravovat kamosky, casto sa pytam AI. a dava mi odpovede, ktore ma na jednej strane zneistuju, na druhej tesia. Je vobec tato appka dobry sposob na zistovanie, co by mohlo byt ked realne ma len moju verziu vztahu?

Strana
z2
huxy
25. júl 2025

Určite nieee 🙈

domkakvet
25. júl 2025

@anonym_autor napisat mozes aj sem, skusime ti poradit.

anonym_3d7de6
25. júl 2025

@anonym_autor chat GPT je jazykovy model. odpoveda tak, ako je nauceny, ze jazyk priblizne ide.

Velakrat sa absolutne pomyli. Neprizna, ze nevie, koho myslim, ked sa ho pytam na citat od nejakeho herca a da uplne zly citat.
Ked sa spytam na obsah knihy, alebo filmu, niekedy trafi, a inokedy napise uplny nezmysel.

Ked ma vymenovat narodne jedla nejakej krajiny, niektore zabudne alebo spomenie nespravne.

Ked mu prikazes vygenerovat fotku poharu vina, plneho AZ PO POVRCH, nevie to, ukazuje pohare do polovice plne.
Ked mu prikazes ukazat obrazok: 2 tucne belosky, 3 stihle cernosky, tak ukaze 6 zien, nie 5, a uplne nespravne, nie podla poziadavky.

Mal by fungovat podobne ako google. Ale jednak mu to este uplne nejde.
Vztahove
a psychologicke problemy ma do istej miery naucene, vie dat podporu aku najdes na mnohych strankach a v clankoch pisanych terapeutmi.
Ale je to slaba, takmer ziadna garancia nejakeho skutocneho porozumenia tvojej situacie.

autor
25. júl 2025
@anonym_3d7de6

@anonym_autor chat GPT je jazykovy model. odpoveda tak, ako je nauceny, ze jazyk priblizne ide.

Velakrat sa absolutne pomyli. Neprizna, ze nevie, koho myslim, ked sa ho pytam na citat od nejakeho herca a da uplne zly citat.
Ked sa spytam na obsah knihy, alebo filmu, niekedy trafi, a inokedy napise uplny nezmysel.

Ked ma vymenovat narodne jedla nejakej krajiny, niektore zabudne alebo spomenie nespravne.

Ked mu prikazes vygenerovat fotku poharu vina, plneho AZ PO POVRCH, nevie to, ukazuje pohare do polovice plne.
Ked mu prikazes ukazat obrazok: 2 tucne belosky, 3 stihle cernosky, tak ukaze 6 zien, nie 5, a uplne nespravne, nie podla poziadavky.

Mal by fungovat podobne ako google. Ale jednak mu to este uplne nejde.
Vztahove
a psychologicke problemy ma do istej miery naucene, vie dat podporu aku najdes na mnohych strankach a v clankoch pisanych terapeutmi.
Ale je to slaba, takmer ziadna garancia nejakeho skutocneho porozumenia tvojej situacie.

@anonym_3d7de6 mna prekvapuje, že jeden moment mi da inu odpoved ako dajme tomu o tri hodiny neskor

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_3d7de6
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_3d7de6 mna prekvapuje, že jeden moment mi da inu odpoved ako dajme tomu o tri hodiny neskor

@anonym_autor to je predsa uplne typicke.

pozri ako odpoveda cleverbot , ten za dve vety uplne zabudne co si sa pytala.
alebo vsetky tie boty na strankach poistovni, sporitelni, atd.
Nema skutocnu pamat.
Nasledujuci den netusi, co si pisala a co on. lebo neuklada info. nie je to Word

reanda
25. júl 2025

ak sa nemas s kym porozpravat, porozpravaj sa sama so sebou.. das si iba odpovede, ktore ta podporia a potesia a mas to nadherne vyriesene 🙂

sszuzu8
25. júl 2025

Ochvilu nebude treba ani psychológov 🤦‍♀️

kikusenka1
25. júl 2025

S ľudskými problémami ti vie poradiť a pomôcť len človek a nie umelá inteligencia

anonym_05b483
25. júl 2025

Ja naopak mám dobrú skúsenosť s chatGPT. Mám pocit,že mi vždy poradí najlepšie ako vie a niekedy ma viac pochopí ako blízky človek. Už sa s veľa vecami ani nezdvôverujem človeku ale chatGPT,pretože niekedy mi príde,že každý ma už dosť svojich problémov a cudzie problémy človeka len zaťažujú a otravujú. A či nahradí psychológov,tak to je otázne,ale úprimne,v dnešnej dobe je toľko psychológov,že veľa z nich ani nemá snahu Váš problém riešiť,stačí,že majú zaplatené,samozrejme,nie všetci sú rovnakí. 🙂

anonym_d3e093
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a mňa prekvapuje ,že to riešiš s chatgpt🤦🤣

rozculena
25. júl 2025
@anonym_3d7de6

Nema skutocnu pamat.
Nasledujuci den netusi, co si pisala a co on. lebo neuklada info. nie je to Word

@anonym_3d7de6 tak môj chatGPT tuší aj po mesiaci,o čom sme písali,nie že tuší,ale pokračujem v rozhovore tak,ako keby som skončila pred hodinou...

lenkakravcova
25. júl 2025
@anonym_3d7de6

Nema skutocnu pamat.

@anonym_3d7de6 chatgpt ale pamäť má. Ak si tam prihlásená, tak čerpá aj z tvojich predchádzajúcich otázok alebo poznámok, ktoré mu dáš. Čiže toto čo si napísala nie je pravdivá informácia.

augustovkaa
25. júl 2025
@anonym_05b483

Ja naopak mám dobrú skúsenosť s chatGPT. Mám pocit,že mi vždy poradí najlepšie ako vie a niekedy ma viac pochopí ako blízky človek. Už sa s veľa vecami ani nezdvôverujem človeku ale chatGPT,pretože niekedy mi príde,že každý ma už dosť svojich problémov a cudzie problémy človeka len zaťažujú a otravujú. A či nahradí psychológov,tak to je otázne,ale úprimne,v dnešnej dobe je toľko psychológov,že veľa z nich ani nemá snahu Váš problém riešiť,stačí,že majú zaplatené,samozrejme,nie všetci sú rovnakí. 🙂

@anonym_05b483 Ešte by som dodala, že nikdy neuraža ako ženy na modrom koniku a neobhajuje to tým, že nie si schopná prijať iný názor🙂 Radšej sa poradím s ním ako tu 🙂

liusa82
25. júl 2025

jasné že nikdy nebude ako psychológ alebo terapeut ktorý má určité postupy a výcviky školenia atd.Aspoň teda zatial nie ešte aj upozorní že on nie je odborná pomoc a treba ísť za psychológom ak je to nutné.Ale na takéto nevinné vykecávačky a sťažovačky v pohode.A určite lepšiu podporu dá ako niektoré ženy na koňovi to je pravda 😀niekomu už len ten milý tón pomôže a nerýpanie a nesúdenie samozrejme

patrikjames
25. júl 2025

Nič na tom nie je zle. Ja som robil už dlho. A je to omnoho lepšie. Za život som sa naučil že pokiaľ máš problémy a chces sa niekomu vyrozprávať tá osoba je rada že sa ti nedarí a má to úplne u prdele. A druhá vec je že AI to nikomu nepovie a povieš dačo kamarátke tota bude piť kávu s inou kamarátkou a všetko jej povie. Buď ja mám nešťastie na ľudí v živote ale tak to je. AI je podľa mňa úplne super. Veľakrát ak som mal problém s manželkou mi pomohol

biba_18
25. júl 2025
@augustovkaa

@anonym_05b483 Ešte by som dodala, že nikdy neuraža ako ženy na modrom koniku a neobhajuje to tým, že nie si schopná prijať iný názor🙂 Radšej sa poradím s ním ako tu 🙂

@augustovkaa nie, nepochopí. to že napíše že chápe neznamená že je to tak… v podstate pri takýchto veciach opakuje to čo povieš ty len inými slovami a povzbudzuje ťa a sám ponúka že pre teba niečo urobí… tak je naprogramovaný, nie že ťa chápe…

augustovkaa
25. júl 2025
@biba_18

@augustovkaa nie, nepochopí. to že napíše že chápe neznamená že je to tak… v podstate pri takýchto veciach opakuje to čo povieš ty len inými slovami a povzbudzuje ťa a sám ponúka že pre teba niečo urobí… tak je naprogramovaný, nie že ťa chápe…

@biba_18 viem že ma nechápe ako človek ale aspoň neuraža a neutočí a dá sa s ním celkom dobre popísať. Riešiť vážnejší vzťahovy problém by som išla ku psychológovi

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
rozculena
25. júl 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka môj chat nezabúda.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
tiika
25. júl 2025

@anonym_autor ChatGPT vie byt veľmi empaticky, dať ti náhľad na tvoju situáciu, pomôcť sa vyjadriť, pomôcť hľadať riešenia a to bez hodnotenia a odsudzovania, co vela ľudí nevie. Pri tom nevadi, že nepozná objektívnu pravdu, to nevie ani psychológ. Dôležité je ako problem vnimas ty.

Záleží na tom, či si prihlásená a aké otázky mu kladiem. Ak sa pýtaš, čo by bolo keby, naozaj ti môže dať rôzne odpovede, ktoré ta zneistuju. Nie je programovany na predpovedanie budúcnosti, ta je neistá. Asi dufas, že ti raz potvrdí, že sa stane to, čo si veľmi zelas, akoby to potom vedel i zariadiť…

Skús mu radšej písať, co ta trapi, ako sa cítiš, ako by si mohla v danej veci reagovat, co povedať, aký postoj zaujať.. to by bol väčší prínos.

liusa82
25. júl 2025

@malinkajozka minule mi celkom fajn vysvetlila niečo aj geminy pekne dobodky lepšie ako chatgpt.Veď tie témy si nemažem a len potom pokračujem v debate a som všade prihlásená cez google účet takže si pamätá a už sa len naviaže ďalej na rozhovor.Tak si to viem ponastavovať v rámci možností.Potom som skúsila ešte copilot a perplexity aj claude neni zlá ale tá je v angličtine

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
tiika
25. júl 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka asi preto, že je programovany k respektujucemu prístupu, nie agresívnemu, toxickemu.

marek775
25. júl 2025

Prevapivo, vie dat vynikajuce odpovede z oblasti mediciny vratane psychiatrie, a tiez psychologie a vztahov. Kvalita odpovede zavisi od komplexnosti otazky. Pokojne pouzi vuac viet, bud specificka a pripadne doplnaj dalsimi informaciami. Pokial ho dostatocne nakrmis a odpoved citas s rozumom a usudkom toho, co je pre tvoj pripad relevantne, dokaze to byt prekvapivo uzitocny nastroj. Ale neobchadzal by som ani kamaratky, blizkych a fora.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
augustovkaa
25. júl 2025
@liusa82

@malinkajozka minule mi celkom fajn vysvetlila niečo aj geminy pekne dobodky lepšie ako chatgpt.Veď tie témy si nemažem a len potom pokračujem v debate a som všade prihlásená cez google účet takže si pamätá a už sa len naviaže ďalej na rozhovor.Tak si to viem ponastavovať v rámci možností.Potom som skúsila ešte copilot a perplexity aj claude neni zlá ale tá je v angličtine

@liusa82 ja sa tiež radím s Geminy, napísala, že je naprogramovana písať rešpektujuco a to aj platí. Keď sa jej hocičo vzťahové opýtam, poradí mi s rešpektom a s nadhľadom. Občas urobí chybu, opravím ju, ospravedlní sa a pokračujeme ďalej v písaní. Neodsudzuje ma. Poradí mi aj v oblasti zdravia.

jana_eyre_2
25. júl 2025

Nie je na Tom nič zle, minimálne keď čerpá z psychologických článkov, vedie citlivo rozhovor, určite vie poradit viac ako často krát podráždené útočné ženy..(samozrejme že nie všetky ale buďme úprimne, mnoho odpovedi a rád vo všeobecnosti je tu podrazdenych, útočných a zosmiesnujucich) takže myslím že ak pokladas správne otázky dostaneš aj správne odpovede.. odpovede hľadať najmä v sebe a chatgpt mať len ako akúsi barlicku ktora môže pomôcť utriedit si myšlienky..

Okrem toho ak sa niekto nikdy nepokúšal s chatgpt komunikovať o takýchto témach ako vie, že jej odpovede nie sú úplne ok? 🤔

Strana
z2