Je dobré bývať blízko priateľovej rodiny?
Ahojte, chcem sa opýtať či je dobrý nápad bývanie blízko rodiny - konkrétne priateľovej mamy a sestry. S priateľom by sme chceli začať stavať dom v jednej malej dedine odkiaľ pochádza… ale stále vyberá také pozemky alebo domy ktoré buď priamo susedia s jeho mamou alebo sú 3-4-5 domov od jeho mamy a sestry. Ja proti jeho rodine nemám nič, ale viem ako priatelova mama chodí na návštevy ku svojej dcére - bez oznámenia, vojde dnu a sadne si. Mňa by z toho trafil šľak, ja nemám rada neohlásené návštevy, mám rada svoje súkromie, svoj pokoj, svoj kľud, predstava že mám bývať v blízkosti svokry ma znepokojuje. Neviem si predstaviť že by sme mali stále nejakú návštevu, alebo že by ku nám do domu chodil stale niekto. Svokra si ešte rada vypije prosecco, ja nepijem, my sme doma nepili ani sme nikdy návštevám neponúkali alkohol, preto som už aj priateľovi povedala že v našom dome sa alkohol nebude ponúkať. Proste som bola vychovaná inak… Bývate niektorá blízko svokry ? Aké to je ?
K tej dcere chodi pomahať alebo sedieť a prosecco pytať? Oveľa viac by ma zaujimalo ako daleko budeme mat do prace,ake su tam školka,skola,potraviny,,dostupnosť k lekarom a hlavne či a nakolko sa v tom dome rata s tebou ako s majitelkou a manzelkou.Dom si vies zamknut,branicku tiez a otvoriš komu budes chcieť.
@anonym_autor je tu dost odstrasujucich prispevkov prave o tejto teme, vyhladaj si ich. A mimochodom ty chces byvat v malej dedine? Si pripravena cestovat do prace a rozvazat deti do skolky/skoly, a extra skoro vstavat kvoli cestovaniu a obmedzenym spojom? Tiez mozes celit moznej nizkej dostupnosti sluzieb, kultury, sportu; a obmedzenych prac. prilezitosti?
@anonym_autor je tu dost odstrasujucich prispevkov prave o tejto teme, vyhladaj si ich. A mimochodom ty chces byvat v malej dedine? Si pripravena cestovat do prace a rozvazat deti do skolky/skoly, a extra skoro vstavat kvoli cestovaniu a obmedzenym spojom? Tiez mozes celit moznej nizkej dostupnosti sluzieb, kultury, sportu; a obmedzenych prac. prilezitosti?
@anonym_c2ea5e presne toto .. to je ďalšia vec prečo by som s tým nesúhlasila. Pánu bohu za chrbtom ale to si muži neuvedomujú hlavne že budú vedľa maminky
Ja by som nemala problém bývať blízko svokrovcov, máme super vzťahy, kebyže je to v našich finančnych možnostiach, tak hneď kupujem dom v tej dedine, aj sme už pozerali ale sú dosť drahe.. ale zas viem že toto by si ani nedovolili chodiť na neohlásene návštevy, vedia že to nemám rada a majú tiež oni dosť svojich aktivít, že by nepotrebovali stále u nás vysedávať.
@anonym_c2ea5e škola a škôlka sú v tej malej dedine, myslím že deti do školy už trafia samé. Prácu mám zabezpečenú priamo v tej malej dedine, hneď ako v lete dokončím VŠ. V dedine sú potraviny, pošta, hneď za dedinou je nemocnica a mesto.
Priateľ neplánuje sa najprv stať manželom a až potom riešiť spoločné bývanie?
a čo hovorí, prečo chce byť tak blízko pri mame?
a vieš si predstaviť žiť na tej dedine bez ohľadu či tam žije alebo nežije rodina?
@anonym_c2ea5e škola a škôlka sú v tej malej dedine, myslím že deti do školy už trafia samé. Prácu mám zabezpečenú priamo v tej malej dedine, hneď ako v lete dokončím VŠ. V dedine sú potraviny, pošta, hneď za dedinou je nemocnica a mesto.
@anonym_autor prezrad, akú prácu po VŠ v malej dedine.
vždy vravím, vždy - 2x meraj a raz rež…
Priateľ neplánuje sa najprv stať manželom a až potom riešiť spoločné bývanie?
@anonym_2f7873 neviem kde by sme ako manželia bývali … u svokry ?
@anonym_autor prezrad, akú prácu po VŠ v malej dedine.
@anonym_0f517d je tu jeden závod, pracujem tam už na polovičnom úväzku na personálnom.
Tak v malej dedine je jedno či budete bývať vedľa seba alebo o ulicu ďalej, všade sa môže dostať peši. Bránu aj dvere do domu máte na zámok tak ho treba aj využívať a nebude k tebe chodiť neohlásene.
@anonym_autor ďalšia dokonalá budúca nevesta z dokonalej rodiny ide stavať dom v susedstve s alkoholickou svokrou, ktorá ju bude obťažovať svojimi návštevami a bude jej radiť ako ma vychovávať dieťa. Ved kup ty pozemok vedľa svojich rodičov a všetko bude v najlepšom poriadku.
@anonym_autor ďalšia dokonalá budúca nevesta z dokonalej rodiny ide stavať dom v susedstve s alkoholickou svokrou, ktorá ju bude obťažovať svojimi návštevami a bude jej radiť ako ma vychovávať dieťa. Ved kup ty pozemok vedľa svojich rodičov a všetko bude v najlepšom poriadku.
@anonym_d0e6cf vám je čo pán alebo pani ? Ja pochadzam z neúplnej rodiny kde bol otec alkoholik. Môžete sa hanbiť.
@anonym_autor svokrovcov som mala oproti cez ulicu,nikdy u nás neboli😂
prinajhoršom zamkneš bránku, zamkneš dom a pred domom vykopete veľkú jamu . potom hádam svokra nepríde. 😉
Záleží od vzťahov....moja svokra ani nepríde pokým mi nezavolá či sme doma,či môže prísť, či nemáme iný program.....a zazvoní pred dverami....
@anonym_autor sama si si odpovedala. Chceš mať svoj pokoj a kľud, jeho mama chodi k jeho sestre neohlásene na návštevy, neverím že by tak isto nechodila k vám neohlásene na návštevy. Možno stanoviť si pravidla aby sa vopred ozvala že chce prísť ku vám, ale neviem či by to prešlo, a prosseco by som jej nenalievala, jednoducho by som jej povedala že alkohol ty nekupuješ.
No ja som s partnerom a prerábame dom asi o 4 domy ďalej od jeho rodičov. čakáme bábätko, predtým am nenapadlo že bývame blízko, že môžu chodiť na návštevy neohlásene, starať sa do výchovy, že budú chodiť ku nám prilis často. Síce dostal dom do daru, nemusel brať hypo ani nič, ale tieto veci má jednoducho nenapadli a že mi to bude prekážať. Oni využívajú aj záhradu v lete na sadenie takze viem že tam budú stále jeho rodičia. Teraz ľutujem že ideme tam bývať a že som ho netlaicla do iného bývania. Dúfam že keď tam budeme bývať tak že nastavím hranice a že budú súhlasiť a nechodiť neohlásene, tak isto chcem mat svoj pokoj a kľud
prinajhoršom zamkneš bránku, zamkneš dom a pred domom vykopete veľkú jamu . potom hádam svokra nepríde. 😉
@anonym_08bfea a veľkého psa na dvor
Tak ono sa chodi inak na navstevu ku dcere a inak ku neveste... opytaj sa svagra, co on natie navstevy...
No a priatel chce stavat na svojom pozemku? Kupujete spolu? Vlastnite spolu a staviate spolu? Ci ako to che(te) financovat?
No blbe je že každý ste vychovaný inak. To vidíš už teraz. To je základ budúcich problemov. On už teraz zo svojho ustúpiť nechce. A to ste na zaciatku. A či on dokáže fungovať tak že v dome žiadny alkohol keď je to pre neho normálne na to by som sa nespoliehala. Tiež stavat dom v riti sveta lebo chlap sa nevie odstrihnúť od mamičky je obrovska 🚩. Buď si ista že ak ustúpis budeš ju mať doma stále. Tiež prístup do mesta aký je je aj verejná doprava ako je to tam s pracou by som riešila aj možnosť prípadne predaja domu neskor. Lebo si uviazať na krk dom mimo civilizácie len preto že tam býva mamička? Nie radšej menší byt v meste kde je viac možností? A na začiatok prenájom? Navrhni mu to rozober na praktické veci a uvidíš. Ak bude proti žiadne argumenty mu nebudú dobre a bude trvať na dome pri mamičke tak by som ho nechala mamičke a našla si chlapa
Ak by sa dalo volila by som susednú dedinu, to je už iné ako ak pôjde okolo Vás na autobus alebo do kostola alebo do škôlky pre dieťa švagrinej a budete von alebo sa vy pôjdete prejsť a zastaví Vás a bude chcieť aby ste išli k nej... Ak by ste bývali v inej dedine hoci 3-4km dalej je to už iné.
@anonym_0f517d je tu jeden závod, pracujem tam už na polovičnom úväzku na personálnom.
@anonym_autor A to ti polovičný úväzok stačí na vyžitie a aj na stavbu domu? Alebo priateľ zarába niekoľkonásobne viac? Ak áno alebo má on peniaze na pozemok a nejakú časť domu tak potom je to ťažké aby si rozkazovala ak to bude financovať hlavne on...
@anonym_autor my bývame v jednej bytovke a svokrovci bývajú hneď oproti našim dverám...niekedy je to na guľu,ale ja som taká,že ak je niečoho moc alebo sa mi niečo nepáči tak svokre poviem a berie to v pohode 😅
@anonym_autor nie,nešla by som ani za nič. Radšej zmením priateľa, ako si na seba toto ušiť. Peniaze do domu pri svokre pchať. Keď sa ti nebude páčiť, lebo polovica manželstiev, aj bez svokry sa rozvedie, tak ty budeš ťahať preč, on tam má predsa rodinu, mamičku. A že bude u vás vysedávať, to si píš, že bude, keď to robí dcére, aj synovi bude. Sadne a bude čakať, až jej uleješ, a keď nie, tak bude synovi žalovať a on ťa bude do laty dávať, aby si mamku pohostila ako sa patrí. Každý chlap, čo sa ku materí tlačí bývať by sa ani ženiť nemal. Nuž dobre pre teba z toho nebude, len nervy a prázdna kapsa. 🫣
@anonym_autor jasné že bude u vás stále
@anonym_autor za mňa od svokry všetko čo je pod 20 km je na skok😄 ale ja som zažila byvanie hneď vedľa svokry tak preto mám taký názor... Nikdy viac v živote
@anonym_autor no ja by som do tohto nesla. Ked vidis, ze jeho mama nema hranice s dcerou ani so synom nebude mat. A take, ze ved sa zamknete a nepustite. No ja by som urcite priatelovu mamu nevymkynala z domu. Pride mi, ze mate inak nastavene rodinne vztahy a ak budete blizko jeho rodiny bude to problem.
Dalsia vec je je to jeho dom alebo Vas? Ak budete ho mat dpolocny tak by somurcite odmietla byvat v jeho dedine. Ak bude len jeho tak nech stavia kde chce. Ty s tym nemas nic.
@anonym_autor
Prosím ťa, uvazuj aj pre tvoju budúcnosť. Končíš vysokú školu. Ak by si o ten job prišla, aké máš ďalej možnosti uplatnenia? Kariérny rast?
Aby si neskončila niekde v miestnej jednote

Môj priateľ by chcel takto stavať na pozemku vedľa jeho rodičov. Doteraz neuspel 😬 vďaka zato že mám kde bývať 🙏 nikdy by som do toho nešla nikdy to neprinesie nič dobré