Je dôležité mať dobrú kamarátku?
Ahojte je to podľa vás dôležité? Mamina sa trápi keď vidí že som sama nemám s kým vyjsť na kávu nemám si s kým pohovoriť. Nemám ani jednu kamarátku žiaľ. Niekedy mi to chýba vyžalovat sa jej vzájomne si zlepšiť deň zažiť rôzne bláznovstvá mať takú nepokrvnu sestru. 🩷No učím sa žiť v samote a nevidieť to negatívne, ozaj neviem ako na to
kamaratka/nekamaratka.. socialny zivot je dolezity, spolocnost, fungovat medzi ludmi, ist sa zabavit, pokecat. TO je podla mna dolezite a nie mat "jednu kamosku".
Myslím že najhoršie je, keď si v ťažkej situácii a nemá ťa kto podržať. Mne napr. veľmi pomohlo spoločenstvo veriacich a ich modlitby.
Si mladá, ešte nemáš toľko kríz za sebou, ale život nie je prechádzkou po ružovej záhrade, preto treba hľadať zopár ľudí, ktorí budú pre teba oporou.
Tu na MK, som videla, že niektoré ženy hľadajú nejakú kamošku... píšu podľa miesta bydliska
@hugoboss1923 Nechať riadiť život? Mať viac času? Kamarátku predsa nemusím mať non stop prilepenú k zadku. Stretneme sa, kedy chceme. To nie je partnerský (milostný) vzťah.
Autorka, je to dôležité. To, že sa dá prežiť život aj bez kamarátov, neznamená, že to nie je dôležité. Prečo nikoho nemáš? Spolužiačky, napríklad, alebo kolegyne, susedy...? Treba byť aj trochu aktívna, čo sa kamarátskych vzťahov týka.
Začni rozhovor s ľuďmi, zaujímaj sa o nich, čo práve prežívajú. Ponukni pomoc. Je mnoho ľudí, ktorí potrebujú len tak sa posťažovať, podieľať.
@sofia1979 nemám ani partnera ani kamošku. Nedarí sa mi nájsť ani jedno
@mantilka nie som kresťanka v podstate ľudí s podobným vyznaním som na slovensku nestretla. Ono to bolo odmalička tak ze mamina mala hlbsi vzťah so sestrou. Narodila sa chorá tehotenstvo bolo ťažké tak sa nejak naviazali. Ja som tam nikdy nemala miesto medzi nimi dvoma odmalička sa cítim len do počtu. Ocko si to všímal no nevedel s tým nič robiť. Všetci ktorym na mne záležalo už sú na druhom svete. So sestrou sa nekontaktujeme vôbec.
@mantilka mam ešte len 30 no veľa ťažkosti v živote, som z alkoholickej rodiny ten stres agresia násilie.. Dieťa vidí veci ktoré by nemalo. Bolo to ťažké. Nebolo komu sa zdôveriť. Na jednej strane som silná všetko som zvládla sama bez toho aby som mala oporu a som na seba hrdá ze skrz to všetko som aká som no už sa mi pýta aj trochu viac smiechu do života nie len umelo vypĺňať mozog rôznymi podnetmi nech nemysli na hlúposti. Pôjdem študovať od septembra teším sa ze snáď možno tam niekoho nájdem veď budeme mat rovnaký cieľ a budeme rôzneho veku keďže ide o externé štúdium. Nemala som nikdy šťastie ani na kolektív. V škole na ZŠ som bola sikanovana na strednej to nebolo lepšie. V každej práci som dostala pocitit ze som nová ta co prišla posledná., že som prišla už do rozbehnutého vlaku. Bol v mojom živote človek ktorý sa mi ponúkol vypočul zaujímal sa veľa sa pýtal... A potom som sa všetky svoje tajomstvá dozvedala od spoločných známych. Tu moja dôvera padla. Ďalší "kamarát" tiež snaha vypočuť veď nato priatelia sú. Permanentne otváral témy kde som krvacala a čím som viac plakala tým viac sa v tom pitval a keď som sa už nechcela o ničom rozprávať kričal po mne aká som kamarátka ze mi to pomôže. Paradoxne vždy mi bolo po tom niekoľko dní úplne na prd pohádali sme sa a sekla som kontakt, toto takto nemá byť
@h2 v škole šikana.. ZŠ aj SŠ. V práci som najmladšia kolegyne sú o 25 rokov staršie, porozprávame sa veľmi dobre ale sú to skôr matky než kamarátky. Aktívna som stretávam denne stovky ľudí v práci aj sa porozprávame ako starí známi ale bližšie do života si neviem nikoho pustiť aj napriek tomu ze by som chcela kamosku
Pre mňa to dôležité nie je. Som introvert a viac som inklinovala k mužom, preto mam najlepšieho kamaráta nie kamošku. Áno mam aj kamošky, ale len posledne asi 4 roky
Ja tiež nemám žiadnu kamarátku, proste som nenašla spriaznenu dušu, muz hovorí ze som veľmi náročná, ale tak radšej ziadnu ako len preto aby som mohla povedat ze mám, ale v skutočnosti ma bude ohovárať za chrbtom...lebo aj takych je kopec...je mi to veľmi ľúto aj mi chýba nebudem klamať, ale čo spravíme, podľa mňa je to ako so vzťahom, keď ma prísť príde keď to nebudeš čakať 🙂 možno už zajtra a možno o rok ti niekto príde do života 🙂
Nechodíš do práce? Tam nie je s kým prekecnúť?
Nemám naj naj kamarátku ale mám známe alebo kolegyňě kde sa vykecám. Viem sa porozprávať dobre s kadekým. Takže mi to bohate stačí. Mávala som aj najlepšie kamošky ale každá ma nejak zradila takže od vtedy žiadnu nehľadám.
Je super, že bojujes aj napriek ťažkostiam, ktoré ťa postretli. Možno psychologická by ťa naviedla čo povedať a čo nie. Ja mám dve dobré kamarátky ale veci, ktoré by mi mohli veľmi ublížiť som nikdy nepovedala. Vedia veľa ale nie všetko. Kamarát nemá čo v tebe pitvať až ťa dostane do plaču.
Držím palce, aby si si v škole našla kamošku. Tam by to mohlo zafungovat. Skús byť viac opatrná a otvoriť sa len pomaly a na polovicu. Kamarát nemusí vedieť o tebe všetko, ani manžel.
Nooo, ja som mala u nás v dedine dve, jedna bývalá oproti a druhá na opačnom konci v dedine, chodili sme večer vonku na diskotéky, zábavy, kaviarne a vedeli sme si povedať všetko. A počas školy spolusediacu spolužiačku. Bolo nám veselo vždy. Keď sme založili rodiny nejako už nebol čas, ale často si zavoláme. Časom si nájdeš kamošky určite aj v práci môžeš mať kamošky.
Nevedela by som tak existovať, aj keď nekavičkujem, a aj veľa.kamaratok zmizlo z môjho života, keď som si založila rodinu ale raz za čas vidieť aj niekoho iného určite poteší človeka na duši.
Ahoj,mam sice viac,a zial taktiez nemam kamaratku. Mala som 3 ale akosi sa so mnou prestali bavit. Taktiez sa ucim zit bez nich.je to ale tazke a nie je to moja cesta ale neda sa inak😞
Verím, že sa to zmení
Ahoj a odkiaľ si ☺️
Ahoj, sa som tiež nikdy nemala ,,ozajstnú kamarátku,, a ani nemám. Asi som ešte nenašla takú osobu, ktorej by som tak dôverovala, aby vedela o všetkých mojich pocitoch. Je ťažké nájsť človeka, ktorý je na rovnakej vlnovej dĺžke.
Až prišiel partner 😉. Ale ozajstnú kamarátku aj tak nemám.
Odkiel?

Myslim si ze to urcite zivot robi prijemnejsim. Ale myslim skutocne priateľstvo,nie znamych.
Osobne si myslim ze clovek nemoze mat 20 pravych priateľov,tych naozaj "aj v zlom". Ak takych par mas (ja 4 ) zivot je iny. Podrzia ta v krize, to ze ta sprevadzaju aj v dobrom je samozrejme vyborny bonus. Za mna je zazitok aktivnejsi a krajsi ak ho s niekym prezivam - rada zdielam krasne veci s niekym. A v krize teda je mega ak ta niekto sprevadza peklom a pomaha ti odrazit sa od dna.
Mat partnera ci manzela s ktorym zdielas vsetko je super,ale priatelka k tomu to uz je uplne splneny sen 😁
A napr. v case ked su partnerske problemy ci rozpad manzelstva je prava priatelka pomocou, zachranou , darom od boha. Viem o com hovorim