Je mi nepríjemné prijať darček od "kamarátky"

18. mar 2024

Neviem čo mám spraviť a ako reagovať. Viem, že ma nemusí, otvorene ma zhodnotila a vykričala veci, ako ma vidí a ja sa s tým nestotožňujem. Keďže spolu pracujeme, hrá to na úžasnú s tým, že ona so mnou nemá problém. Aj keď má a myslím si, že to vedia v práci aj mnohí ďalší. Je mi nepríjemné prijať od nej " prajné reči" a nedajbože aj darček. Neviem ako reagovať aby dobre bolo a zároveň neísť proti sebe. Raďte. 🙏

colsami
18. mar 2024

A ako vies ze dostanes darcek?
Keby aj, uplne neutralne by som povedala "Dakujem, vobec si si nemala robit starosti", darcek vzala, dala bokom a viac neriesila.

Ziadnu inu dramu by som nevidela ani neplanovala. A ak je falosna, drz sa bokom a nebud k nej kamaratska, skor ci neskor to pochopi ze nemas zaujem o falosnu pretvarku.
Ale slusne.

muchotrafka298
18. mar 2024

Zober darcek, podakuj (lebo to je za mna slusne) a tym by to pre mna koncilo. Pokial je ti neprijemne sa s nou bavit, tak sa s nou vylucne o pracovnych veciach rozpravaj. Ak mate spolu nejake ulohy, tak pre istotu pisomne (emailom).

autor
18. mar 2024

Takto to robím stále, dievčatá, a ona je natoľko netaktna, že zahrá teatro s darčekovou taškou a vludnym prianím pred ostatnými.. nepoznám ju rok ani dva... Ja od nej nič nechcem, iba svätý pokoj.

domkakvet
18. mar 2024

Zober darcek a podakuj.

muchotrafka298
18. mar 2024

Ty jej nieco davas? Lebo ked nie, tak by som to nechala tak, nech robi tieto svoje teatra, aj ked je Ti to neprijemne. Ak si davate na "oplatku" tak jej proste nic nabuduce nedaj.

anketkarka
18. mar 2024

A nemôže to tak byť, že jej sedíš ako osoba a kamarátka, ale ako kolegyňa a zamestnanec má s Tebou nejaký problém? Ja mám tiež kolegu, ktorého mám rada ako kamaráta, ale prácu má dosť biednu a niekedy by ho radšej človek poslal pre toto niekam... fuč.

autor
18. mar 2024

Nie, nič jej nedávam. A jasné povedala, že sa nechcem obdarovavat, že to nie je pre mňa podstatné a všetko čo potrebujeme, máme.

Nie, myslím si, že jej nesedím. Len sa jej možno páčia niektoré postoje, správanie, pretože som si všimla, že ma odjakživa zrkadli a prezentuje moje názory za jej vlastné... To bol vlastne aj začiatok konca vzťahu s ňou, pretože mi to nesmierne prekážalo...

nika23t
18. mar 2024

Akoby si popisovala moju situáciu pred rokmi... Prijmi darček, poďakuj, a ďalej nerieš. Kľudne si to nechaj na stole v práci. Ja som to takto robila. Mala som tam darčeky z menín, narodenín, dokonca aj na MDŽ mi priniesla, a pritom som nechcela nič, len normálne spolupracovať a mat pokoj.

autor
18. mar 2024

@nika23t takto to mám v pláne... Presne ako píšete. Poďakovať, odložiť na poličku a nechať tak... Len som chcela, či nemáte sofistikovanejší nápad, aby s tým prestala..nech jej to konečne dotočí...

nika23t
18. mar 2024

Neboj, ona to veľmi dobre vie 😊

autor
18. mar 2024

@nika23t že má tymto na*iera, presne toto vie 😅

mirro
18. mar 2024

A ostatní vo vašom okolí to vedia tiež? Darček prijmi, poďakuje a viac nerieš. To teatro okolo vypovedá o nej a nie o tebe a ona časom potopí samu seba.

autor
18. mar 2024

@mirro všetko je možné... Lož má krátke nohy...

gabika0825
18. mar 2024

Podľa mna si možno aj namyslas, že ona tá nejak berie a prechováva voči tebe nejakú nenávisť. Keď ste mali nejaký konflikt, tak ona zrejme je už za tým a nepotrebuje sa vraciat k určitým veciam. Pokial ju nevieš prekusnut ty, žiaľ to si už musíš vyriešiť sama zo sebou. Ale to že budeš v sebe držať takýto odpor a všetko pretáčať len na to že ona určite tá berie tak a onak, tak iba sebe škodíš. Veď ju normálne ignoruj a vôbec sa ňou nezaoberaj, alebo ak ti veľmi leží v žalúdku tak sa prerad na ine oddelenie ak sa dá, popripade na inú smenu, aby si ju vôbec nestretavala alebo iba minimálne.

autor
19. mar 2024

@gabika0825 to by si ju musela zažiť. Systematické poznámky, rypanie, ustipacnost.. nechce sa mi podrobne opisovať jej dlhoročné správanie...

gabika0825
19. mar 2024

Prepac ale založíš o tom cely príspevok, chceš radu a pýtaš sa nás na názor a keď ti ho niekto napíše, tak to tak nie je len tebe sa to nechce opisovať? Tak naco sa pýtaš na rady potom

autor
19. mar 2024

@gabika0825 a aký význam má popisovať tu jej nepríjemné správanie... Jednoducho ho má a na základe toho s ňou nechcem takéto spolky.. preto som sa opýtala, ako by to riešili ostatní. Jasne som jej už dávno povedala, že sa nechcem obdarúvať... tak načo to robí..

majusik1304
19. mar 2024

Ja by som si určite nenechavala jej darčeky, ani nevystavovala na poličkách, stole a pod....

autor
19. mar 2024

@majusik1304 a ako by si reagovala?

muchotrafka298
19. mar 2024

Ona s tym sama neprestane, aj ked je to povies tisickrat. Ja si neviem predstavit, ze by som davala niekomu darceky co o to nestoji, som mu ukradnuta a v kuse donho vyryvam. Toto mne fakt hlava neberie.

majusik1304
19. mar 2024

Darčeky by som hádzala do koša a jej sa snažila vyhýbať....a ignorovať a keď tak ohradiť sa. Je to ťažké s takýmito ľuďmi ale snažila by som sa čo najviac vyhýbať a ignorovať.... určiť si hranice. I keď je to veľmi ťažké....neviem či môj spôsob je ten správny, ale ja nie som veľmi asertivna....nebola by som až tak príliš kamarátska....udržiavala by som si odstup. Držím palce!

candii
19. mar 2024

Mala by som ju na salame. Keď da darček, aj keď neviem kvôli čomu, zoberiem a podakujem. Nejako by som sa s ňou nezblizovala, nehovorila jej osobné veci, rozprávala by som sa s ňou v rámci práci a ked má s tebou nejaký problém, je to jej problém.

minenkak
19. mar 2024

Ja neviem kde je problém ,nie ďakujem od teba nechcem

0silvia0
19. mar 2024

Pocas prebiehajuceho teatra by som mala pobaveny vyraz a darcek by som odbalila, ponukla ostatnym, ak by to bolo na jedenie. Ak by to bola nejaka kravina, polozila v taske do kuta a po case vyhodila.

natiblaskova
19. mar 2024

Keď dá pred ostatnými poďakuj a potom jej to vráť v súkromí. Samozrejme iba ak bola na teba tak hnusná ako píšeš

tykat
19. mar 2024

Co take ti dava ako darcek?

autor
19. mar 2024

Ďakujem za názory. Poďakovala som jej za gratuláciu a povedala som, že nie je nad úprimne prianie, to je pre mňa najviac. Darček som samozrejme neodmietla, ale nenechám si ho. Donesiem na verejné miesto, kde sa z neho bude tešiť veľa ľudí.

klip0
19. mar 2024

Čo ti dala ako darček ? Keď to môžeš odniesť na verejné miesto

autor
19. mar 2024

@klip0 kvety

cacianka
19. mar 2024

Ja by som max poďakovala za blahoželanie, ale darček by som odmietla, slušne ale rázne. Ďakujem neprijímam a otočila by som sa.