icon

Je môj vzťah s otcom nezdravý?

3. jan 2026

Ahojte.. čo si myslíte o tomto vy ako nezávislé osoby? Mám 24 rokov, mám rozvedených rodičov a s mamou vychádzam len tak formálne, nemáme blízky vzťah a nahrádza mi to otec. Mama o mňa nemala nikdy nejak extra záujem, len to najnutnejšie vždy, a otec sa o mňa vždy viac zaujímal.. Mala som teraz rande s jedným mužom, na ktorom mi bolo veľmi príjemne, a on mi povedal, že ho neskutočne odpudil odo mňa môj vzťah s otcom, a to ako som povedala, že si hľadám niekoho ako je on - tým som myslela, starostlivý, zodpovedný, úspešný, múdry, zabezpečil nás ako rodinu a tak.. Potom mi povedal, že mu príde choré, že s ním ako dospelá trávim čas a že mi v živote pomáha a podporuje ma.. Mňa sa to neskutočne dotklo, pretože ja som vďačná, že aspoň 1 rodič mi je oporou, keď s druhým sa neviem o ničom porozprávať..

Strana
z2
anonym_33c574
4. jan 2026

Tvoj vzťah s otcom je úžasný,nič na tom nemeň a budeš z neho čerpať silu aj keď tu raz otec už nebude.Na rozdiel od niektorych názorov ja viem o com píšem,lebo som to zažila. A mám manzela presne s takymi vlastnosťami aké mal môj otec.Takze da sa to,da sa taky muz najsť a nevzdavaj to,ak sa to nepodarí hneď.

zuzubb007
4. jan 2026

Myslím, že toto každého odradí, že máš pekný vzťah s otcom je skvelé, ale tie názory si nechaj pre seba, som ockova princezná v tomto tvojom veku? Alebo chcem aby si bol ako môj otec, takže nehladas chlapa na vzťah ale druhého otca, akože tebe keby povie nádejný priateľ, chcem aby si bola ako moja mama tak sa budeš tešiť, mne to príde proste ako urážka, každý je osobita povaha a sám sebou, nie že mať stres, že niesom taký onaký, keď už tak poviem chcem starostlivého muža a neprirovnavam k nikomu

anonym_45360b
4. jan 2026

@anonym_autor povedať v 24 rokoch ze som ocková princezná je úplne choré, ani sa nehnevaj. Keby si mala 5r tak nič nepoviem, ale takto? Dúfam ze tvoj priateľ rýchlo ujde z tohto vzťahu, lebo by ho nič dobré pri tebe nečakalo. A ty si ani nikoho nehľadaj, načo, ved máš ocinka.

maminkadeticiek
4. jan 2026

Nie tvoj vztah s otcom je v poriadku.Co nie je v poriadku je to ako zbytocne analyzujes cudzieho chlapa ktory ma nejaky nazor ktory sa teba netyka,nemusi ti na nom zalezat a ty nad nim dumas,analyzujes a riesis.Hovori to o tvojej nezrelosti a o tom ze ti chyba sebadovera.Toto je skutocny problem ked uz.

anonym_47d962
4. jan 2026

Na jednu stranu super aký je tvoj otec a aký mate spolu vzťah. Aj ja mam so svojím otcom veľmi pekný a silný vzťah. No potenciálnemu partnerovi by som to nehovorila, ze chcem muža ako moj otec.

Je to rovnaké, ako keby ti on povedal, ze chce rovnakú ženu ako je jeho mama. Pre mna by to bolo strašidelné.

anonym_c2b8ab
4. jan 2026

Ja napisem iny pohlad. Poznam typka, ktoremu nesmierne prekazalo, ze jeho priatelka mala dobry vztah s rodicmi. Na otca ziarlil, ale nie preto, ze ona k nemu vzhliadala, ale preto, lebo s nim mala lepsi vztah ako s tym muzom. Ten bol totiz riadne hovado, manipulator a narcista, ale rodicia a najma otec priatelky mu dost prekazal, lebo sa musel pri zene ovladat a nemohol sa naplno prejavit - taky agresivny psychos. Chcel ju izolovat, tak jej hovoril presne taketo sracky, ako tento tvoj tebe, ze ho tvoj vztah s otcom odpudil a podobne. To uz JE manipulacia. Aby TY si si "vstupila do svedomia".

Podla doterajsich skusenosti Ti radim, nenechaj sa takto deptat chlapom. Curak hned od zaciatku, to si nema co dovolit na prvom rande kritizovat tvoj vztah s rodicmi. Ruky prec od neho a hladat laskaveho a silneho muza, ktory bude rad, ze mas dobreho otca, ktory sa o teba postara ked on tam nebude.

enmery
4. jan 2026
@anonym_47d962

Na jednu stranu super aký je tvoj otec a aký mate spolu vzťah. Aj ja mam so svojím otcom veľmi pekný a silný vzťah. No potenciálnemu partnerovi by som to nehovorila, ze chcem muža ako moj otec.

Je to rovnaké, ako keby ti on povedal, ze chce rovnakú ženu ako je jeho mama. Pre mna by to bolo strašidelné.

@anonym_47d962 Ja Ti teraz vezmem ilúzie. Z hľadiska psychológie a evolúcie si každý hľadá podvedome to, čo pozna z doma. Ako som písala, rovnake pohlavie sa stava vzorom, kym asi budeme a opacné, aké hodnoty bhdeme hľadat u partnera.Preto si často zeny vyberajú aj alkoholika a grobiana, je to generacna trauma v tom prípade.Tato ma s otcom pekný vzťah, preto len veľmi ťažko si vyberie debila. Vztah otca a dcéry ma tiež inú dynamiku ako matka a syn.
Akurát súhlasím s tým, že nemusí vešať na nos na prvom rande, že v chlapovi hľadá vlastnosti svojho otca.
Reakcia toho chalana iba ukázala, že odfiltrovala fakt asi vadný manipulativny kus.

anonym_47d962
4. jan 2026
@enmery

@anonym_47d962 Ja Ti teraz vezmem ilúzie. Z hľadiska psychológie a evolúcie si každý hľadá podvedome to, čo pozna z doma. Ako som písala, rovnake pohlavie sa stava vzorom, kym asi budeme a opacné, aké hodnoty bhdeme hľadat u partnera.Preto si často zeny vyberajú aj alkoholika a grobiana, je to generacna trauma v tom prípade.Tato ma s otcom pekný vzťah, preto len veľmi ťažko si vyberie debila. Vztah otca a dcéry ma tiež inú dynamiku ako matka a syn.
Akurát súhlasím s tým, že nemusí vešať na nos na prvom rande, že v chlapovi hľadá vlastnosti svojho otca.
Reakcia toho chalana iba ukázala, že odfiltrovala fakt asi vadný manipulativny kus.

@enmery o akých ilúziach hovoríš?

victory7897
4. jan 2026

Čiže nesamostatna,rozmaznana ockova princezná.. v 24 už by si mala byť úplne ,,inde ,, rozumovo ...dobré že zdupkal a že si na neho neposlala ocka ..či máš v pláne ? 🤔😂

anonym_6a4af5
4. jan 2026

@anonym_autor Veď si mohla povedať/napísať rovno, že ty nehľadáš partnera, ale sponzora, ktorý bude všetko riešiť, platiť, zabezpečovať a ty sa vo vzťahu len povezieš. Nič totiž nie si schopná ani ochotná do vzťahu dať a chlapec to rýchlo pochopil.
Celá diskusia je nezmyselná.

julish
4. jan 2026
@anonym_autor

@veronikah96 ale to mi príde iné, pretože ja som submisivínejšia žena a ja čakám, že muž bude ten dominantný a budem k nemu vzhliadať, tak ako som ako decko vzhliadala k otcovi a obdivovala ho a bol pre mńa ten silný.. ale muž keď je mamičkár - je slabý
Mne príde, že muž, ktorý bude chcieť byť dobrý partner a neskôr aj otec detí, takého neodradí otec, ktorý sa stará o dcéru..

@anonym_autor mne pripada chory tvoj vy er preferencii - mas ty sama nejake ambicie?

gelifil
4. jan 2026
@anonym_1db129

na tento vadný kus sa vykašli a nabudúce nespomínaj čo a koho hľadáš a už vonkoncom nespomínaj ani otca. Poniektorí nechápu že dcéra môže mať bližší vzťah s otcom ako s matkou.

@anonym_1db129 tu nejde o to, sama autorka hovori, ze je ok, ked ma blizsi vztah dcera s otcom, ale uz je vadne, ked syn s matkou......a preco?...dnes ked mnoho deti, teda aj chlapcov vyrasta len smatkou, je to prirodzene,,,,,,odkial maju mat ten muzsky vzor ?...ked matka je mamou aj otcom zaroven

anonym_5d5ff6
4. jan 2026
@anonym_c2b8ab

Ja napisem iny pohlad. Poznam typka, ktoremu nesmierne prekazalo, ze jeho priatelka mala dobry vztah s rodicmi. Na otca ziarlil, ale nie preto, ze ona k nemu vzhliadala, ale preto, lebo s nim mala lepsi vztah ako s tym muzom. Ten bol totiz riadne hovado, manipulator a narcista, ale rodicia a najma otec priatelky mu dost prekazal, lebo sa musel pri zene ovladat a nemohol sa naplno prejavit - taky agresivny psychos. Chcel ju izolovat, tak jej hovoril presne taketo sracky, ako tento tvoj tebe, ze ho tvoj vztah s otcom odpudil a podobne. To uz JE manipulacia. Aby TY si si "vstupila do svedomia".

Podla doterajsich skusenosti Ti radim, nenechaj sa takto deptat chlapom. Curak hned od zaciatku, to si nema co dovolit na prvom rande kritizovat tvoj vztah s rodicmi. Ruky prec od neho a hladat laskaveho a silneho muza, ktory bude rad, ze mas dobreho otca, ktory sa o teba postara ked on tam nebude.

@anonym_c2b8ab pockaj, tak snad sa muz ma postarat o zenu, ked nebude otec...nie naopak!

anonym_c2b8ab
4. jan 2026
@anonym_5d5ff6

@anonym_c2b8ab pockaj, tak snad sa muz ma postarat o zenu, ked nebude otec...nie naopak!

@anonym_5d5ff6 kazdy si z mojej spravy vezme co chce 🙂 ktori chceli, pochopili

sense
4. jan 2026
@anonym_autor

akože keď to píšete takto opačne s tou mamou to je hrozné.. 😅 len mne to príde troška iné, keď poviem, že otec mi pomáha ako keď muž že mama mi pomáha

@anonym_autor vidíš opačne je to strašné, ale strašne je to aj z pozície otec dcéra. Veď povedz hľadáš zodpovedného starostliveho , otca vynechajú...nemusíš ani vravieť že si zohrata dvojka a že ti pomáha. Stačí povedať že sa mama na teba vykašľala a vychoval ťa otec. Každému normálnemu bude jasne

autor
4. jan 2026
@anonym_03c8fb

Ja by som bola ostrazita. Mas 24,nie 14. Mala by si žit svoj život a svoje problémy si riesit sama. Byť samostatná. Ak si stále otcova princezna, nezdravo k nemu vzhliadas, necháš sa obskakovat, riesit, a este si o tom všetkom porozpravala na rande potenciánemu partnerovi, nie je to v poriadku. Áno, mozes hladat niekoho podobného tvojmu otcovi, vedome či podvedome, to je ok. Ale je možné, že váš vzťah je nezdravý. Je predsa vela chlapov, ktorí sa nevedia odputat od matky. Ty mozes byť žena, čo sa nevie odputat od otca.

Len tak pre zaujímavost - má tvoj otec vzťah?

Moj partner je na deti sám, najstarsia 18r dcera je tiez jeho princezna. A su okamžiky, kedy si hovorim, či on vlastne potrebuje partnerku, ked má ju. Uplne mu stačí to, že jej musí venovat vela pozornosti, vsade ju vozit, riesit vsetky jej problémy aj "problémy". Ano, nieco (dost vela) mu nedáva, ale v niecom akoby suplovala ženu.
A nie, nie je to ziarlivost z mojej strany. Má dalšie 2 deti a pre ne je "len otec".

@anonym_03c8fb tak aby sme sa pochopili. Bývam sama, som samostatná, niesom žiadna tupaňa, od 18 som žila s expriatelom v Rakúsku, ale momentalne nemam partnera a keď si neviem s niecim rady napr. Doma, niesom technický typ a nikoho iného nemam tak zavolám otcovi. Viem, že v dnešnej dobe ľudia nemajú dobré vzťahy s rodičmi, a niektorí sa dokonca neznášajú, tak to príde ľudom divné. Ja mám otca, na ktorého sa viem spoľahnúť. Kamarátky majú tak maminy, ja takú maminu nemám, bohužiaľ. Mne je skor lúto ženy, ktoré otca nemajú, alebo nemajú s ním dobrý vzťah, tak dnešné ženy niektore aj vyzerajú. Ja som slušná žena, rozumná, vzdelaná žena a ak niekoho odradí to, že mi otec pomáha, keď pomoc potrebujem budiš. A ešte dodám, som finančne nezávislá a to som tomu mužovi aj povedala, za to on svoju ex živil. Ja som povedala, že to u mňa nehrozí. Pozvať niekam ženu je fajn ale ruky a nohy mám 🙂

autor
4. jan 2026
@anonym_6a4af5

@anonym_autor Veď si mohla povedať/napísať rovno, že ty nehľadáš partnera, ale sponzora, ktorý bude všetko riešiť, platiť, zabezpečovať a ty sa vo vzťahu len povezieš. Nič totiž nie si schopná ani ochotná do vzťahu dať a chlapec to rýchlo pochopil.
Celá diskusia je nezmyselná.

@anonym_6a4af5 ja sponzora nepotrebujem, mam sa tak, že toho muža absolútne nepotrebujem. 🙂

autor
4. jan 2026
@enmery

@enmery mam pocit, že ty ako jedna z mála rozumieš veciam hlbšie a čítaš aj medzi riadkami😀

anonym_21138f
4. jan 2026

@anonym_autor nečudujem sa tomu, čo Ti povedal. Si dospelá samostatná osoba, máš svoj život a ja by som tiež nechcela muža, ktorý by sa stále stretával so svojou matkou. To potom načo ti je vzťah, keď ti očividne otec nahrádza všetko, čo Tebe postačuje.

autor
4. jan 2026
@anonym_21138f

@anonym_autor nečudujem sa tomu, čo Ti povedal. Si dospelá samostatná osoba, máš svoj život a ja by som tiež nechcela muža, ktorý by sa stále stretával so svojou matkou. To potom načo ti je vzťah, keď ti očividne otec nahrádza všetko, čo Tebe postačuje.

@anonym_21138f ale to je uplne niečo iné. Muž a žena. Ale nechápeme sa, dobre😀 keď som žila s ex, otec mi len napisal, raz za čas ako sa máme, či máme nejaký problém a to je všetko😀

anonym_03c8fb
4. jan 2026

Prečo je to ine, muž a žena? Matka a otec?

Píšeš "my sme taká dvojka". A to je pre mna 🚩

autor
4. jan 2026
@anonym_03c8fb

Prečo je to ine, muž a žena? Matka a otec?

Píšeš "my sme taká dvojka". A to je pre mna 🚩

@anonym_03c8fb v zmysle, že dlho nie sme kompletná rodina, bože ozaj ma chytáte za slovíčka. Ja mam kamarátky, ktoré chodia na kávy s mamami a to nikomu nepríde divné, ale keď ja pomáham aj otcovi vo firme a volávam mu párkrát do týždňa už som neschopná a divná ale okej

anonym_64a9c2
4. jan 2026

Autorka,
nehnevaj sa, ale ty ešte nie si zrelá na vážny vzťah 🙂
Tvoj vzťah s otcom v dynamike vašej pôvodnej dysfunkčnej rodiny je v poriadku. Mama nefunguje a nahradí ju otec ako zrelý partner a dospelý rodič.
Rozprávať potenciálnemu nápadníkovi v cca tvojom veku 24r. je cez čiaru - toto bol ešte chlapček a "nepochopil", čo ty prežívaš.
Dospej....hľadaj...buďte zatiaľ 2ka s otcom ... je v poriadku, že hľadáš niekoho ako je ON 🙂
Ale pozoruj chlapov a nevešaj im na nos storku o ockovej princeznej - skúmaj charaktery nápadníkov a buď nad vecou - ten pravý príde včas, keď budeš pripravená. Neponáhľaj sa a neodhaľuj príliš skoro .
PS : toto ti napísala "ockova princezná" so skúsenosťami 🙂
Drž sa 🙂

autor
4. jan 2026
@anonym_64a9c2

Autorka,
nehnevaj sa, ale ty ešte nie si zrelá na vážny vzťah 🙂
Tvoj vzťah s otcom v dynamike vašej pôvodnej dysfunkčnej rodiny je v poriadku. Mama nefunguje a nahradí ju otec ako zrelý partner a dospelý rodič.
Rozprávať potenciálnemu nápadníkovi v cca tvojom veku 24r. je cez čiaru - toto bol ešte chlapček a "nepochopil", čo ty prežívaš.
Dospej....hľadaj...buďte zatiaľ 2ka s otcom ... je v poriadku, že hľadáš niekoho ako je ON 🙂
Ale pozoruj chlapov a nevešaj im na nos storku o ockovej princeznej - skúmaj charaktery nápadníkov a buď nad vecou - ten pravý príde včas, keď budeš pripravená. Neponáhľaj sa a neodhaľuj príliš skoro .
PS : toto ti napísala "ockova princezná" so skúsenosťami 🙂
Drž sa 🙂

@anonym_64a9c2 ono my sme sa k tejto debate dostali tak, že on sa mi zdoveril, že neznáša svojho otca a hovoril mi, že je ním traumatizovaný atď. A ja som povedala, že mi to je lúto, lebo ja som vďačná za to aký máme vzťah a povedala som len aký je super chlap a nie každý má také šťastie to je vše a potom sa zmenila téma

anonym_c2b8ab
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_64a9c2 ono my sme sa k tejto debate dostali tak, že on sa mi zdoveril, že neznáša svojho otca a hovoril mi, že je ním traumatizovaný atď. A ja som povedala, že mi to je lúto, lebo ja som vďačná za to aký máme vzťah a povedala som len aký je super chlap a nie každý má také šťastie to je vše a potom sa zmenila téma

@anonym_autor tak potom to bol chmulo a nelutuj, ze sa odfiltroval sam...

autor
4. jan 2026
@anonym_c2b8ab

@anonym_c2b8ab toto si myslim aj ja o tomto, nenapisala som tu veľa iných ďalších detailov, ako pre dotycneho bola kazda ex partnerka psycho a podobne 🙂 a vlastne teraz som už aj ja… ale to je jedno aj tak pre mnohych by som bola ja ten debil co sa nevie uzivit sam😀✌🏻

anonym_44499b
4. jan 2026

Keby som ja mal takyto vztah aspon s jednym z rodicov, tak levitujem nad zemou. Good luck.

anonym_03c8fb
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_c2b8ab toto si myslim aj ja o tomto, nenapisala som tu veľa iných ďalších detailov, ako pre dotycneho bola kazda ex partnerka psycho a podobne 🙂 a vlastne teraz som už aj ja… ale to je jedno aj tak pre mnohych by som bola ja ten debil co sa nevie uzivit sam😀✌🏻

@anonym_autor tak naco to riesis, ked to bol debil?
Asi zasiahol citlivé miesto, ked mas potrebu rozoberat to tu a ocakavas podporu. A nepáči sa ti, ked tu mnohé píšeme celkom relevantne a trefné postrehy.
Btw, má alebo nemá otec partnerku? Máš ty surodencov, alebo si otcovo jedine dieta?

autor
4. jan 2026
@anonym_03c8fb

@anonym_autor tak naco to riesis, ked to bol debil?
Asi zasiahol citlivé miesto, ked mas potrebu rozoberat to tu a ocakavas podporu. A nepáči sa ti, ked tu mnohé píšeme celkom relevantne a trefné postrehy.
Btw, má alebo nemá otec partnerku? Máš ty surodencov, alebo si otcovo jedine dieta?

@anonym_03c8fb mam surodencov a otec ma zenu

anonym_c5b841
4. jan 2026
@anonym_autor

@enmery mam pocit, že ty ako jedna z mála rozumieš veciam hlbšie a čítaš aj medzi riadkami😀

@anonym_autor môžeš byť šťastná, že máš takého otca. Veď komu inému by mal pomáhať, keď nie svojej dcére? A to ako to vnímajú určitý ľudia, aspoň ti ukáže, čo a koho v svojom živote nechceš.
Ja som takého otca mala, pomáhal ako vedel mne, aj mojim súrodencom. Bohužiaľ zomrel a to prázdno po ňom nikto nevyplní.
Váž si, že takého ocka máš a nedovoľ aby ti niekto hovoril, že to nie je správne. ❤️

Strana
z2