icon

Je môj vzťah s partnerom normálny?

6. apr 2026

Ahojte, príde vám toto normálne? Mne nepríde. Zoznámila som sa s mužom minulý rok v lete. On býva doma s rodičmi, ja bývam sama. Obaja máme po 30tke. Prišli Vianoce, on bol doma s rodičmi, ja som bola sama doma. Áno, prišiel za mnou aj na štedrý deň, aj na oba sviatky, pozrieť, posedieť, ale inak bol doma. Na Silvestra ma volal k nim, alebo že príde na hodinku, dve ku mne, ale na polnoc chce byť doma. Tak som mu povedala, nech nechodí, že ja sa najem, pozriem film a idem spať. Teraz cez Veľkú noc detto, on doma, ja doma. Včera nič, v sobotu sme vybehli von, v piatok nič. Dnes som chcela ísť niekde von, že on nemôže, ale poobede ma príde oliať. Tak som išla vonku sama a urobila som si výlet. Mne toto celé príde strašne divné správanie dospelého chlapa. Pýtala som sa, či keď máme vzťah, by nemal byť aj so mnou a povedal mi, že aj je, ale aj s rodinou. Pripomeniem, že ma už na sviatky k nim nevolal, lebo vie, že by som neprišla.

Strana
z3
princessivi
6. apr 2026

Mne osobne by to na tvojom mieste nevadilo. Ty bohuzial rodicov ani surodencov nemas a je podla mna pekne niekam patrit. Hovoris, ze tvoj priatel je inak skvely a aj jeho rodicia su fajn. Mne osobne by to neprekazalo, ale ja som rodinne zalozeny a spolocensky typ. Na tvojom mieste by som pozvania k nim domov prijala a dala by som jemu a jeho rodine sancu blizsie sa spoznat. Podla mna je pekne od nich, ze ta pozyvaju k nim domov. Navyse ako pozitivum vnimam jeho dobry vztah k rodicom. Mne sa paci, ked rodina drzi spolu, rozumeju si, respektuju sa a tahaju za jeden povraz a myslim, ze to je v dnesnej dobe vzacne.

autor
7. apr 2026
@anonym_3de4f2

@natalka13 ale nevieme podrobnosti. U rodicov sa na Silvestra vzdy robi guláš party a ohnostroj, možno mali nejakú komunitnú akciu. A zase sú kratko spolu, aby ju hneď vymieňal za kamaratov, rodinu… my nepozname, aký program mal na Silvestra, či sedel pri rodicoch doma. Píše, ze sa zoznámili v lete, kým sa dali dokopy, mohol mat už silvestrovský program dohodnutý a evidentne ona s ním nikam chodit nechce.

@anonym_3de4f2 veď som to napísala, bol doma s rodičmi na silvestra v obývačke,. Doplním - chlebíčky, šampanské, telka.

autor
7. apr 2026
@bronkax

@anonym_autor aha, ale veď to má fajn. Lepšie ako platiť podnájom. A stále sme sa nedozvedeli, čo máš proti, ísť k nemu len tak na obed k rodičom. To normálni ľudia robia, hlavne na začiatku vzťahu. Trošku sa oťukať navzájom, a možno by si prišla nato, že sú to fajn ľudia, ktorí ťa príjmu medzi seba a už nebudeš musieť byť stále sama. A hlavne na sviatky. Neviem, mňa by už len tá samota tlačila aspoň skúsiť, či mi budú ako druhá rodina.

@bronkax ja k ním chodím, aj na obed, aj na kávu, rovnako ako oni boli u mňa. S tým problém nemám. Ake sviatky tam tráviť nebudem. Ani silvestra. Prídem na hodinku, na dve, ale nie byť tam celý deň, alebo dva, tri dni pokope. Ad1 ma nikto ani nevolal, a ad2 ani by som nešla.

natalka13
7. apr 2026
@anonym_3de4f2

@natalka13 ale veď chcel za nou vybehnúť. Ona sa hrala aj na Silvestra, ze sa jej nechce.

@anonym_3de4f2 vybehnut na silvestra ku frajerke ktora byva sama bez rodicov a vratit sa k mamicke na chlebicky telku a polnocny pripitok, to ti fakt pride normalne? Mlady zamilovany chalan?
Pre by toto bola STOPKA = ťuťko mamickin.
Silvestrovat so "svokrovcami???? ano ked mam kojenca mozem im sprijemnit tento den nasou pritomnostou. Inak nie.

natalka13
7. apr 2026
@princessivi

Mne osobne by to na tvojom mieste nevadilo. Ty bohuzial rodicov ani surodencov nemas a je podla mna pekne niekam patrit. Hovoris, ze tvoj priatel je inak skvely a aj jeho rodicia su fajn. Mne osobne by to neprekazalo, ale ja som rodinne zalozeny a spolocensky typ. Na tvojom mieste by som pozvania k nim domov prijala a dala by som jemu a jeho rodine sancu blizsie sa spoznat. Podla mna je pekne od nich, ze ta pozyvaju k nim domov. Navyse ako pozitivum vnimam jeho dobry vztah k rodicom. Mne sa paci, ked rodina drzi spolu, rozumeju si, respektuju sa a tahaju za jeden povraz a myslim, ze to je v dnesnej dobe vzacne.

@princessivi ano je to pekne, my sme vela spolu, so svagrinou sme ako sestry.So svokrou som mala nadstandartny vztah. Bola to dobra svokra. Ale nieje normalne byt 365dni v roku pri maminej sukni. Silvester nieje rodinny sviatok a navyse byva s nimi, nepriletel na sviatky z Australie aby si ich uzil.

autor
7. apr 2026
@natalka13

@princessivi ano je to pekne, my sme vela spolu, so svagrinou sme ako sestry.So svokrou som mala nadstandartny vztah. Bola to dobra svokra. Ale nieje normalne byt 365dni v roku pri maminej sukni. Silvester nieje rodinny sviatok a navyse byva s nimi, nepriletel na sviatky z Australie aby si ich uzil.

@natalka13 presne to si myslím aj ja. Určite je super, že má rodičov s ktorými si takto rozumie ( čo som inak mala aj ja, milovala som ich nadovšetko, ale túžila som sa osamostatniť a mať niečo svoje). Len mi nepríde ok, že by môj priateľ trávil sviatky sám a ja by som ho nechala samého a bola by som doma s rodičmi. Nikdy by som to neurobila. Obzvlášť cez vianoce, ak by som vedela, že už nikoho nemá a asi je mu aj smutno. Vybrala by som sa s ním niekde na hory, prípadne do tepla a určite by som ho nenechala doma samého... ale to som ja. A nie pozvanie na štredrovečernú večeru nie je pre mňa trávenie sviatkov. To je pre mňa celé to obdobie spred vianoc až do troch kráľov. Mala som ísť na dovču niekde sama...

anonym_f2c3d1
7. apr 2026

To si ty, co si tu minule riesila Vianoce a partnerom a vlastne sa s nim chces rozist, ale zatial cakas, lebo si mu pozicala peniaze? Niektore vety su ako odtial vystrihnute. Aj to s rodicmi a tak.

kirin95
7. apr 2026

A to si akoze po pol roku uz cakala ze bude travit Vianoce s tebou? Nie si trosku majetnicka?

autor
7. apr 2026
@kirin95

A to si akoze po pol roku uz cakala ze bude travit Vianoce s tebou? Nie si trosku majetnicka?

@kirin95 majetnicka? Ak by som bola majetnicka, tak o neho ani bicykel neopriem.

anonym_f2c3d1
7. apr 2026
@anonym_autor

@kirin95 majetnicka? Ak by som bola majetnicka, tak o neho ani bicykel neopriem.

@anonym_autor A uz ti vratil tie peniaze?

autor
7. apr 2026
@anonym_f2c3d1

@anonym_autor A uz ti vratil tie peniaze?

@anonym_f2c3d1 ake peniaze? Nema mi co vracat, peniaze nepoziciavam, nie som banka.

evkatk
7. apr 2026

Ak sú v rodine určité morálne zásady, tak je to normálne. Zrejme to s tebou nemyslí vážne a potrebuje ťa iba na občasné pobavenie.

anonym_f2c3d1
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f2c3d1 ake peniaze? Nema mi co vracat, peniaze nepoziciavam, nie som banka.

@anonym_autor Ok, jasne😏🤪

anonym_f6a5b2
8. apr 2026

Tak aj tu vidíš vzorku žien pre ktoré je bývanie hore u rodičov normalne … to sú presne tie ktoré sa potom do cudzieho bez problémov nasťahujú a žijú tam cely život pekne všetci pokope … dôvody (výhovorky) prečo sa nevedia postarat aj samé o seba sa vždy nájdu … A k tomu chlapovi, utekaj. Nieje to normalne a ako tu bolo napísané je to pohodlný lenivec. Vianoce by som neriešila, ale všeobecne si ide k Tebe vrznut, zabaví sa s kamošmi a potom sa vráti k mamičke do detskej. Takto to pôjde roky a Ty sa iba zbytočne o tie roky pripravíš. Ak to nechceš ukončiť, tak aspoň hoď jednu otvorenú úprimnú debatu o budúcnosti a predstavách a uvidis ako rýchlo pobežíš …

anonym_416bd8
8. apr 2026

Ja nerozumiem tebe. Očividne ti ten partner nevyhovuje a vadí ti to, ako sa správa. Poviem ti, on sa nezmení v tomto. Ak toto robil v najzamilovanejšom období, tak to samozrejme bude robiť aj ďalší rok. Tak na čo si vlastne s ním, keď ti tak vadí? Plus je jasné, že bývať so svokrovcami tam hore nechceš, takže nechápem na čo s ním strácaš čas.

cacianka
Včera o 08:40
@anonym_18e5a6

Mne to príde normálne. Ste spolu krátko prečo by ste mali tráviť sviatky ako rodina?

@anonym_18e5a6 prečo nie ? My sme strávili sviatky z väčšej časti spolu, po ani nie pol roku vzťahu. Žil u rodičov, mal krátko pred 40, a neboli sme celé sviatky spolu iba preto, lebo pracoval na 12 smeny piatky sviatky.

Strana
z3