Je moje sklamanie z krstnej oprávnené?
Ahojte baby, chcela som sa opýtať, ako by ste moju situáciu brali vy ? Mam dve deti, staršiemu je krstná sestra z mužovej strany, mladšiemu moja sestra. A tu je problém. Od krstu mladšieho cítim zo strany švagrinej úplný hnev. Za to, že nie je krstná ona, ani neprišli malého pozrieť keď bol bábätko, nezaujíma sa vôbec o neho, zato o staršieho ktorému je krstná, áno. Minulý rok sme tam boli po Vianociach, starší si otvoril 4 dosť drahé darčeky, ona sa tým rada vyťahuje, a mladší absolútne nič. Keďže nemal ani rok, nejako som sa cez to preniesla. Ale tento rok bude mať malý skoro 2 roky, už mi písala sms, ze co ma kúpiť staršiemu, o mladšieho vôbec. Určite nedostane nič, išli by ste aj napriek tomu na tu návštevu? Už teraz mi je ťažko z toho, samozrejme nie kvôli mne, ale kvôli malému, ved predsa už to bude vnímať. A ako vysvetliť takému dieťatku, že je "len" synovec a že tam ho radi nemajú. Nechcem tiež vytvárať konflikty, nemám to rada. Vždy sa snažím cez takéto situácie dostať a vždy si poviem, že keď nejde o život nejde o nič. Ale po tej sms cítim, že som nesvoja, je mi to ľúto. Nejde o žiadne darčeky panebože, keby dostal kocky za 10€, je mi to jedno. Ja nie som vôbec materialisticky človek, ale neviem si predstaviť to dieťatko, nie len tento rok ale aj ďalšie roky ako to bude vnímať. Od mojej sestry, či je krstňa ci nie, je to jedno, vždy dostanú rovnako, ľúbi ich oboch. Preháňam alebo je moje sklamanie oprávnené?
Mna by zaujimalo ako ste nakoniec situaciu vyriesili resp ako to dopadlo, ak ti to nevadi autorka prosim daj vediet. Dakujem
@miriamzba joj to je jasne, ze ten kto ma sviatok dostava darcek. Na niekoho narodeniny/meniny neobdaruvame vsetkych. Ale napr na mikulasa davame maly balicek kazdemu. Aj vianoce. Kedze mam zatial 3 ks neteri synovcov z toho len 1 krsna nie je to problem 🙂 keby ich je 15, tak to uz ano.
Ja a moji súrodenci sme mali rozličných krsných a každý dostal dar len od svojho krsného rodiča a ostatní odišli "naprázdno" 😀 prišlo mi to absolútne ok celý život, ani neviem, že čo je na tom vlastne zlé.

@miriamzba … my sme to nemali zvykom. 🙂 my sme si to so surodencami (teda pre netere synovcov) tak prirodzene zaviedli 🙂 je to skor nase rozhodnutie, aby sa vsetky deticky citili rovnako. Ak nemam na “drahe” dary, tak vsetci dostanu lacnejsie. Nikoho ani nenapadne to riesit. Ale ak je nejake uprednostnovane, tak to ano… pre mna je prirodzene byt ku celej mojej rodine rovnaka.